Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1360969 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ju

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #8160 Dátum: 2014. január 29. - 00:55:29 »
Ezt láttam most. A poén az, hogy elvileg nyaralás közben forgatták, csak úgy, szórakozásból(legalábbis ez volt róla az első hír). Whedon rajongóknak kötelező darab, szinte az egész Whedonverse játszik benne. :) Nekem külön tetszett, ahogy a mai környezetben megtartották az eredeti szöveget. Azért is vártam, mert Alexis Denisof és Amy Acker a két kedvenc színészem Whedon csapatában (szinte csodálom, hogy nem britek :D), most is kerestem az állam tőlük. :)

Kicsit hektikusak a mondataim, de nézzétek el nekem, amikor az egyik kedvenc darabomat látom rengeteg kedvenc színészemmel, az egyik kedvenc rendezőmtől. :-[
(A következő a David Tennant & Catherine Tate-változat felvétele lesz, alig várom. ;))

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #8161 Dátum: 2014. január 29. - 10:12:42 »
Ju, és ez ?
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Ju

• Pókfej
« Válasz #8162 Dátum: 2014. január 29. - 10:36:42 »
Van egy nagyon jó pontja, az biztos.  ;) Elsőre mondjuk az emo vámpír-téma nem győzött meg. Aztán lehet, hogy csak én is öregszem. ;D

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #8163 Dátum: 2014. január 29. - 12:06:27 »
 ;D
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Todd

• Pókfej
« Válasz #8164 Dátum: 2014. január 29. - 14:22:41 »
Hogy is mondtad, amikor először mutattam. "Vegyen már fel valami ruhát, és ne szenvedjen ennyire."  :lol:

Ju

• Pókfej
« Válasz #8165 Dátum: 2014. január 29. - 14:33:14 »
Hogy is mondtad, amikor először mutattam. "Vegyen már fel valami ruhát, és ne szenvedjen ennyire."  :lol:
Ööö...rémlik. :lol: Legalább konzisztens vagyok. ;)

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #8166 Dátum: 2014. január 29. - 16:13:07 »
Bepótoltam az Oldboyt, mert láttam, hogy jön az amcsi remake Josh Brolinnal, aki most kedvencem. Elég beteg film, kíváncsi leszek, hogy az amerikaiak ezt tényleg leforgatják? :o

Érdekes, hogy sokan így jellemzik. De sajnos egyáltalán nem a film beteg, hanem az emberek. Ennél ezerszer durvább ( persze nem a film csattanóját akarom elbagatellizálni, mert iszonyat erős ) dolgok történnek az életben, amiről már tudomást sem vesznek az emberek, vagy csak megrándítják a vállukat. Számomra ez a film a legjobb bosszúfilm, Hisz mindkét főszereplő valahol "érthető", na jó Lee Woo-Jin valóban beteg, hisz ő tudtában volt a vérfertőző viszonyának. Viszont Oh Dae-Su olyan keményen megbűnhődik, az általa igazából el sem követett bűnért, hogy ennél jobban embert megbüntetni lehetetlen. amit valaha láttam. Nem az úgynevezett "aberráltsága" miatt, hanem azoknak az emberi jellemeknek és jellemvonásoknak köszönhetően, amit a film kibont. Messze alá kell nézni annak ami a képernyőn történik, hogy ez a film igazán érthető legyen. Amúgy ha nem ment el a kedved Chan-Wook Park filmjeitől, ajánlom figyelmedbe másik két bosszúfilmjét, amik messze nem ilyen erősek, és annak idején egy trilógiában idehaza is megjelent, a Lady Vengeance és a Mr. Vengeance. A Lady Vengeance-ben feltűnik az Oh Dae-Su-t játszó Min-Sik Choi is, aki ezúttal negatív karaktert formál meg.
Az ami remake, pedig tuti nem fogja a történetet így feldolgozni. Teljesen biztos vagyok benne, hogy más befejezést fog kapni. Hiába Spike Lee iránti rajongásom, azt hiszem ezt a filmjét egy ideig kihagyom.

Ja, amúgy létezik belőle manga is, nem tudom, hogy előbb volt-e mint a film, de gyanítom igen.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8167 Dátum: 2014. január 29. - 16:25:00 »
Durva! Tom 33 éves Tilda meg 53 :D
Bepótoltam az Oldboyt, mert láttam, hogy jön az amcsi remake Josh Brolinnal, aki most kedvencem. Elég beteg film, kíváncsi leszek, hogy az amerikaiak ezt tényleg leforgatják? :o

Érdekes, hogy sokan így jellemzik. De sajnos egyáltalán nem a film beteg, hanem az emberek.
Ez egy kitalált sztori, de ha nem az lenne, akkor is a film beteg. Persze az emberek is
Ennél ezerszer durvább ( persze nem a film csattanóját akarom elbagatellizálni, mert iszonyat erős ) dolgok történnek az életben, amiről már tudomást sem vesznek az emberek, vagy csak megrándítják a vállukat.
John Doe is ezt mondta. Most néztem meg a Hetediket is :D Ezt már láttam korábban is. Szerintem a Fűrész sokat merített belőle. A legdurvább mindkettőben, hogy magukat  a gyilkosságokat mindig csak elmesélik a nyomozók, akik a tetthelyeken járnak. Tehát egy vizuális műfajban nem látjuk a durvaságot, hanem el kell képzelnünk és így még jobban bevonz magába a szörnyűség. Ez az, amire egy ostoba horror, vagy a Fűrész ostoba folytatásai nem képesek.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #8168 Dátum: 2014. január 29. - 16:49:17 »

Érdekes, hogy sokan így jellemzik. De sajnos egyáltalán nem a film beteg, hanem az emberek.
Ez egy kitalált sztori, de ha nem az lenne, akkor is a film beteg. Persze az emberek is

Igen, tudom, hogy kitalált sztori. :D  De valaki kitalálta. Hisz minden történet valami valóságos dologból merít. Amiből merít az már megtörtént, és emberek követték el. Erre gondoltam.  :brow:
Nem is kell messze menni, hisz ott volt az az osztrák, vagy német fickó aki a lányát tartotta a pincében szexrabszolgaként. Vagy hogy tizenéves kisgyerekeket vernek össze és temetnek el élve. Mind szörnyű dolog, ami mégis megtörténik. Addig jó, míg nem a közelünkben, de sajnos vannak ilyenek.  :(

A Hetedik valóban jó film, aminek nagyon sok klónja készült már, szerintem a legjobb a Willem Dafoe főszereplésével játszódó a Gyilkolás művészete. De a Bíbor folyók, a Hatodik, a Feltámadás és az Apokalipszis lovasai is ugyanazt az ösvényt járja, több-kevesebb sikerrel.
Nemrég néztem meg Woody Harrelson és Matthew McConaughey főszereplésével A törvény nevében ( True decetive ) című sorozat első részét. Bennem az keltett hasonló érzelmeket, Matthew filmbeli világlátása és játéka lenyűgöző.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8169 Dátum: 2014. január 29. - 18:01:56 »
Szerintem is borzalmasan jó film az Oldboy, és kizárt dolog, hogy az amcsi verzió akár a közelébe kerüljön. A manga is nagy sz*r. Valami 2000 oldal, és semmi sem történik benne, a végén úgy 6 oldalon derül csak ki a motiváció, miszerint a főgenya énekelt a suliban, és senkinek sem tetszett, mindenki kinevette, egyedül Oh Dae Su nem, és azért büntette meg, mert miatta nem utálhatott mindenkit a világon (WTF?). A filmben mind a motiváció, mint a büntetés extrém és borzalmas.
A másik két bosszú-film valójában gyenge ehhez képest. Mondjuk úgy, semmi extra, csak durva és kész.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8170 Dátum: 2014. január 29. - 18:17:33 »
Ehhez a filmhez kell, hogy távol keleti legyen. Nem tudom elképzelni, egy amcsi filmről, hogy a végén a főhős négykézláb ugasson és levágja  a saját nyelvét.
A film legvégén amúgy m i történt pontosan?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8171 Dátum: 2014. január 29. - 19:07:44 »
Az tutira nem lesz benne, de valójában az még az eredetiben is a necces kategóriát súrolta.
A végén megpróbálta elintézni, hogy elfelejtse a tényt, hogy ki a lány, de az arckifejezéséből és a zenéből következtethető, hogy nem sikerült neki.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8172 Dátum: 2014. január 29. - 19:16:17 »
Én nem tudtam az arckifejezését mindig dekódolni, talán mert ázsiai. Lehet, hogy sikerült a terv, akkor viszont elég nagy kapufa, de legalább boldogan élnek tovább együtt  :hehe:

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #8173 Dátum: 2014. január 29. - 19:18:42 »
Szerintem is borzalmasan jó film az Oldboy, és kizárt dolog, hogy az amcsi verzió akár a közelébe kerüljön. A manga is nagy sz*r. Valami 2000 oldal, és semmi sem történik benne, a végén úgy 6 oldalon derül csak ki a motiváció, miszerint a főgenya énekelt a suliban, és senkinek sem tetszett, mindenki kinevette, egyedül Oh Dae Su nem, és azért büntette meg, mert miatta nem utálhatott mindenkit a világon (WTF?). A filmben mind a motiváció, mint a büntetés extrém és borzalmas.
A másik két bosszú-film valójában gyenge ehhez képest. Mondjuk úgy, semmi extra, csak durva és kész.

Ez a manga valóban elég ratyinak tűnik...
Nem gondoltam volna, hogy neked tetszik ez a film.  :) Engem letaglózott, mikor először láttam. A reményvesztettség, a gyűlölet, a csalódottság, a bosszúvágy szinte kijön a képernyőn. És a legerősebb dolog ami számomra torokszorító volt, az az, hogy Oh Dae-Su milyen szinten nem akart egyedül lenni, a 15 év után kapaszkodott mindenbe. Már nem tudott mosolyogni, de vágott egy grimaszt, mert, " Aki nevet, azzal együtt nevet a világ, aki sír, az egyedül sír." Milyen egyszerű, és ebben az egyszerűségben van a fennköltsége, ami könnyen érthető és követhető is lenne....   

Ehhez a filmhez kell, hogy távol keleti legyen. Nem tudom elképzelni, egy amcsi filmről, hogy a végén a főhős négykézláb ugasson és levágja  a saját nyelvét.
A film legvégén amúgy m i történt pontosan?

Érdekes ez a megjegyzés is, mert én például pont ennél a filmnél éreztem azt, hogy igazán élvezek egy távol-keleti filmet. Nem nagyon vagyok oda értük, pedig elég sokat láttam. Mégis ez volt az a film, aminél egyáltalán nem éreztem, hogy ez az. A másik a Bin Jip Lopakodó lelkek volt. Azt is érdemes megnézni, bár az egyáltalán nem ez a kategória.  :D

A legvégén annyi történik, hogy Oh Dae-Su nem tud megbirkózni a bűntudattal és a pszichológus nőtől kér segítséget, hogy hipnotizálja. Az ugye már kiderül előbb, hogy mind ő, mind Mido hajlamosak a hipnotizálásra. Így Oh Dae-Su végül "megbékél" magával és esélyt kap egy boldog életre. Természetesen ez nem helyes, a hipnotizőr is megmondja neki, hogy nem foglalkozott volna vele, de az utolsó sora megragadta: " Nem vagyok rosszabb az állatnál, hát nincs jogom élni?" Ezek voltak azok a szavak, amik elhangzottak az elején az öngyilkos férfitől, akivel Oh Dae-Su először találkozott a szabadulása után. Ami valóban beteg dolog, az Lee Woo-Jin utolsó mondata Oh Dae-Suhoz, hogy ők a nővérével szerették egymást, pedig mindent tudtak, Ők miért nem tudják ezt megtenni? Ez valóban egy bomlott elme kérdése, hisz ez nem helyes. Párhuzam nem állítható fel, és azt sem szabad elfelejteni, hogy Oh Dae-Su nem tudott arról, hogy Mido a lánya. A nyelvlevágás pedig azért nem fordulhat elő egy ami filmben, mert ez egyfajta bocsánatkérés volt Lee Woo-Jin felé ( mint a Jakuza vezeklés ) ami mély tisztelet pedig csak a távol-keleti  országokra jellemző, Amerikában, vagy Európában teljesen idegen. Itt inkább azt mondják B++ meg!  ;D Bocs, ha kicsit bő lére eresztettem, néha elragad a hév.  :lol:
Ha még nem láttátok Mads Mikkelsen főszereplésével a Jagten ( A vadászat ) című filmet és szeretitek az elgondolkodtató, komolyabb filmeket azt is ajánlom figyelmetekbe.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #8174 Dátum: 2014. január 29. - 19:20:20 »
Az tutira nem lesz benne, de valójában az még az eredetiben is a necces kategóriát súrolta.
A végén megpróbálta elintézni, hogy elfelejtse a tényt, hogy ki a lány, de az arckifejezéséből és a zenéből következtethető, hogy nem sikerült neki.

Én azt az arckifejezést pont úgy értelmeztem, hogy mivel már kiöltek belőle mindent, ennyire futja, hogy végre boldog lehet. Vagyis mosolyog, hogy a világ visszamosolyogjon rá. De végül is ezen el lehetne vitatkozni, mint azon, hogy Deckard replikáns-e vagy sem... :)
« Utoljára szerkesztve: 2014. január 29. - 19:24:35 írta Kit Walker »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8175 Dátum: 2014. január 29. - 19:46:05 »
Nem gondoltam volna, hogy neked tetszik ez a film.  :)
Már miért? :)
Idézet
Engem letaglózott, mikor először láttam.

Engem is. Sőt, másodjára is. A legvége a zenével telitalálat, mint a Silent Hillnél.
Idézet
A másik a Bin Jip Lopakodó lelkek volt. Azt is érdemes megnézni, bár az egyáltalán nem ez a kategória.  :D
Az miféle? Engem kifejezetten érdekelni kezdtek a távol-keleti filmek pár éve, és megkértem valakit, hogy ajánljon pár jót. Ez volt az egyik, amit mondott, a másik a Battle Royal. Mindkettő abszolút betalált nálam. Utóbbinál a manga ezerszer jobb, mint a film, pedig az is nagyon jó volt. A könyv pedig a kettő között van.
Idézet
Ha még nem láttátok Mads Mikkelsen főszereplésével a Jagten ( A vadászat ) című filmet és szeretitek az elgondolkodtató, komolyabb filmeket azt is ajánlom figyelmetekbe.
Az miről szól?
Én azt az arckifejezést pont úgy értelmeztem, hogy mivel már kiöltek belőle mindent, ennyire futja, hogy végre boldog lehet. Vagyis mosolyog, hogy a világ visszamosolyogjon rá.
Szerintem tutira nem. A zene is nagyon árulkodó, de az inkább fájdalom, amit mutat.

Ju

• Pókfej
« Válasz #8176 Dátum: 2014. január 29. - 19:51:36 »
Durva! Tom 33 éves Tilda meg 53 :D
Tényleg durva... :o

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #8177 Dátum: 2014. január 29. - 20:33:09 »
Nem gondoltam volna, hogy neked tetszik ez a film.  :)
Már miért? :)

Nem tudom, azt hittem neked ez már sok lenne. Tényleg nem tudom miből gondoltam.

Idézet
Engem letaglózott, mikor először láttam.

Engem is. Sőt, másodjára is. A legvége a zenével telitalálat, mint a Silent Hillnél.

Én már nagyon sokszor láttam. Most ahogy kijött BD-n bezsákoltam és rögtön kétszer is megnéztem.  :D
De minden egyes újranézésnél ugyanaz a hatás. Úgy tudom nézni, mintha először látnám. A zene, pedig valóban fantasztikus. Úgy mestermű ahogy van. De a Vivaldi tétel is nagyon ül a foghúzós jelenetnél.

Idézet
A másik a Bin Jip Lopakodó lelkek volt. Azt is érdemes megnézni, bár az egyáltalán nem ez a kategória.  :D
Az miféle? Engem kifejezetten érdekelni kezdtek a távol-keleti filmek pár éve, és megkértem valakit, hogy ajánljon pár jót. Ez volt az egyik, amit mondott, a másik a Battle Royal. Mindkettő abszolút betalált nálam. Utóbbinál a manga ezerszer jobb, mint a film, pedig az is nagyon jó volt. A könyv pedig a kettő között van.

Az inkább romantikus és emberközeli film. Kim Ki-Duk filmje, egy hajléktalan fiúról, aki nagyon ügyes és úgy él mások házában, hogy azok észre sem veszik.

Idézet
Az miről szól?

Egy kisvárosban megvádolnak egy óvóbácsit pedofíliával. Az ő további sorsáról és hányattatásairól szól, felveszi a kesztyűt és nem hagyja magát. Egy pillanat alatt a legjobb barátból ádáz ellenség válik...

Én azt az arckifejezést pont úgy értelmeztem, hogy mivel már kiöltek belőle mindent, ennyire futja, hogy végre boldog lehet. Vagyis mosolyog, hogy a világ visszamosolyogjon rá.
Szerintem tutira nem. A zene is nagyon árulkodó, de az inkább fájdalom, amit mutat.

Szerintem nem:
A hipnotizáció során szörnyeteg elmegy és magával viszi az összes titkot. Mido annyit mond a végén: " Szeretlek, Oh Dae-Su. " Ekkor fakad sírva, hogy végre őt is szereti valaki. És mosolyog. Míg előtte apátiába süllyedve bámult maga elé, kifejezéstelen arccal. A végén felcsendülő zene címe last waltz én ezt is inkább értelmezem úgy hogy valahova elért valaminek vége van, jön egy új kezdet. A legvégén madártávlatba kinyíló nagytotál is azt mutatja szerintem, hogy felszabadult és megkapta a kegyelmet. Én legalábbis nagyon szeretném így hinni. Tény, hogy ez így " Happy end " de ha valaki Oh Dae-Su ezt megérdemli. Szó se róla, a te verziód is jól hangzik, de én ( bár nem szeretem a happy endet ) ebben az esetben mindenképp elvetném.

A temetőből jövet, fájdalom:

Szerintem itt nem fájdalom ül az arcán.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8178 Dátum: 2014. január 29. - 20:58:53 »
Én éppen úgy értelmezem - azon túl, hogy egy ilyen filmnek nem lehet happy end a vége - hogy vége a hipnotizálásnak, kifejezéstelen arccal bámul maga elé, nem tudja, hogy valami rossz történt vele, nem tudja, hogy valami rosszat épp elfelejtett. De aztán, amikor a lány megöleli, eszébe jut minden. Az érintéstől, az öleléstől. Abszolút összetörik, de a lány miatt nem mutathatja, így befelé szenved. Csak az elkeseredett arcán látszik, és a hangtalan zokogásán.
A boldogságtól azért nem lehet szerintem, mert a hipnotizálás után ha elfelejtette, hogy kicsoda Mido, akkor jól tudja, hogy szereti valaki, hisz eddig is szerette. Az nem tenne rá ilyen elementáris hatást.

Idézet
Nem tudom, azt hittem neked ez már sok lenne. Tényleg nem tudom miből gondoltam.
Tizenéves koromtól megveszekedett horror-rajongó voltam, semmi sem sok nekem. :) Csak mostanában kezdem elveszíteni az érdeklődésem a horrorok iránt.
« Utoljára szerkesztve: 2014. január 29. - 21:00:25 írta kaine »

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #8179 Dátum: 2014. január 29. - 21:16:22 »
Én éppen úgy értelmezem - azon túl, hogy egy ilyen filmnek nem lehet happy end a vége - hogy vége a hipnotizálásnak, kifejezéstelen arccal bámul maga elé, nem tudja, hogy valami rossz történt vele, nem tudja, hogy valami rosszat épp elfelejtett. De aztán, amikor a lány megöleli, eszébe jut minden. Az érintéstől, az öleléstől. Abszolút összetörik, de a lány miatt nem mutathatja, így befelé szenved. Csak az elkeseredett arcán látszik, és a hangtalan zokogásán.
A boldogságtól azért nem lehet szerintem, mert a hipnotizálás után ha elfelejtette, hogy kicsoda Mido, akkor jól tudja, hogy szereti valaki, hisz eddig is szerette. Az nem tenne rá ilyen elementáris hatást.

Franc tudja, a végén még meggyőzöl. Eddig nem tekintettem így a befejezésre, de ahogy levezetted határozottan erősebb a csattanó, ez tény. Ha így, ha úgy egy a lényeg, hogy nem érdemelte meg ezt a büntetést. Ahogy ilyen büntetést senki nem érdemel.

Idézet
Tizenéves koromtól megveszekedett horror-rajongó voltam, semmi sem sok nekem. :) Csak mostanában kezdem elveszíteni az érdeklődésem a horrorok iránt.

Igen, szerintem az Evil deadről formált kritikád miatt gondoltam.  ;D Persze nem ugyanaz a kategória és azért a SH rajongásod is eszembe juttathatta volna, hogy talán mégis tévedek.  ;D  A horrorokat én is szeretem, csak mostanában kevés a jó és az is inkább feldolgozás.