Bepótoltam az Oldboyt, mert láttam, hogy jön az amcsi remake Josh Brolinnal, aki most kedvencem. Elég beteg film, kíváncsi leszek, hogy az amerikaiak ezt tényleg leforgatják? 
Érdekes, hogy sokan így jellemzik. De sajnos egyáltalán nem a film beteg, hanem az emberek. Ennél ezerszer durvább ( persze nem a film csattanóját akarom elbagatellizálni, mert iszonyat erős ) dolgok történnek az életben, amiről már tudomást sem vesznek az emberek, vagy csak megrándítják a vállukat. Számomra ez a film a legjobb bosszúfilm,
Hisz mindkét főszereplő valahol "érthető", na jó Lee Woo-Jin valóban beteg, hisz ő tudtában volt a vérfertőző viszonyának. Viszont Oh Dae-Su olyan keményen megbűnhődik, az általa igazából el sem követett bűnért, hogy ennél jobban embert megbüntetni lehetetlen. amit valaha láttam. Nem az úgynevezett "aberráltsága" miatt, hanem azoknak az emberi jellemeknek és jellemvonásoknak köszönhetően, amit a film kibont. Messze alá kell nézni annak ami a képernyőn történik, hogy ez a film igazán érthető legyen. Amúgy ha nem ment el a kedved Chan-Wook Park filmjeitől, ajánlom figyelmedbe másik két bosszúfilmjét, amik messze nem ilyen erősek, és annak idején egy trilógiában idehaza is megjelent, a Lady Vengeance és a Mr. Vengeance. A Lady Vengeance-ben feltűnik az Oh Dae-Su-t játszó Min-Sik Choi is, aki ezúttal negatív karaktert formál meg.
Az ami remake, pedig tuti nem fogja a történetet így feldolgozni. Teljesen biztos vagyok benne, hogy más befejezést fog kapni. Hiába Spike Lee iránti rajongásom, azt hiszem ezt a filmjét egy ideig kihagyom.
Ja, amúgy létezik belőle manga is, nem tudom, hogy előbb volt-e mint a film, de gyanítom igen.