Na ezek azoka kérdések, amiket marha nehéz megválaszolni, mert hiába tudnám az alapmű (játék) beli választ, az nem állja meg a helyét a filmben, mert az teljesen önálló attól. Erre rátett egy lapáttal a 2. rész, ami totál zavaros, és szerintem maguk a készítők sem értik, mit hogyan akartak. A játék beli válaszokat sokszor megpróbálják beleeröltetni totál nem törődve azzal, hogy az első filmben valami tök másképp volt stb. stb. A 2. film égbekiáltóan nagy plothole-okkal operál, így azokat a kérdéseket helyből passzolnám.
A többire megpróbálok válaszolni.
1. Igen. Valszeg mindketten meghaltak a balesetben.
2. Na akkor asszem ezt az első pontban megválaszoltam.

3. Mert a 2. film egy baromság.
4. Szintén.
5. A város önmüködő, semmi sem szünteti meg az átkát. Számukra a saját utuk véget ért, így őket már nem tartja fogva a város. A befelé menők számára ugyanez nem érvényes. Ez a szimbólum amúgy egyike a kevés pozitív pontoknak a 2. filmből.

6. A verzió, Nem, Sharont Alessa hozta létre, nem volt elötte fizikai megtestesülése. B verzió, Sheron Alessa és a gondnok gyereke, (ez persze szigorúan akkor lehet igaz, ha nagyon elrugaszkodunk a játéktól, és csak a filmet önmagában nézzük, talán kaine ki is akad a puszta feltételezésen is). Én hajlok a b változatra, habár elég extrém, de szeretem, ha a misztikus blablán kívül van valami alternatív valósághoz közeli eseménysor is a dolgok mögött.
A 2. film, és a játék viszonyában igen, Alessa a sátán gyermeke. Az első filmben nem. Ott mind Dhalia, min ő egy ártatlan átlagos gyerek.