Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1362952 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #8660 Dátum: 2014. szeptember 29. - 17:14:03 »

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #8661 Dátum: 2014. szeptember 29. - 17:37:50 »
Hát a Született gyilkosok az egy baromi nehezen fogyasztható, amúgy szerintem is marha öncélú film.
Én is nemrég láttam, abszolút értem amúgy mitől kult, de nálam se lett kedvenc. Amúgy Tarantinonak nem sok köze volt a dologhoz, rendesen átírták a forgatókönyvét, inkább Oliver Stone szerzői filmje ez.
Amúgy a klisé itt is az a kategória, hogy ez volt az első média/fogyasztói társadalom körül mozgó mondjuk ki szatíra, mert semmi komolyság nincsen ebben a filmben.

Ez jellemző az összes Tarantino filmre. Mind a 8 nagyjátékfilmjére. Ezek mind más filmekből összelopkodott jelenetek, maga az egész ember egy hatalmas kritikája Hollywoodnak. Nagyon jól felépítette magát, és jól is menedzseli. Rengeteg filmet látott, és filmjei inkább fricskák, tiszteletadások, mintsem komolyan gondolt alkotások. Elég ha csak a Django unchained-re, vagy az Inglourious basterds-ra gondolunk, aminek még a címét is csak részben változtatta meg ( mármint az amerikai címét, lévén ez egy olasz alkotás ) , amely filmben az a Fred Williamson játszik, aki a szintén általa írt From Dusk till dawn-ban is szerepel Frost szerepében.
Amúgy igaz, hogy Tarantino csak az alapötletet adta, ami ugyanebből a forgatókönyvből készült, egy évvel megelőzi a NBK-t. Ez pedig a True romance, Christian Slaterrel.
De ha az ilyesmi filmeket szeretitek akkor szívesebben ajánlanám a Veszett a világ-ot, abban kivételesen még Nick Cage is elviselhető.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8662 Dátum: 2014. szeptember 29. - 19:52:55 »
Én megnéztem a hétvégén a Született gyilkosokat, ami valamiért kultfilm, ha jól tudom, de én még ennél nagyobb rakás sz**t keveset láttam. Pedig a parádés szereposztásból azt hittem, nem jöhetek ki rosszul.
Hogy én ezt hányszor átéltem. Kutyaszorítóban, Szárnyas fejvadász  :-\
Én is egyetértek, hogy csak egy őrült kezd gyilkolni egy film hatására, és egy normálisból nem csinál őrültet egy film, vagy videójáték. Akkor a kérdés inkább az, hogy aki ilyen filmeket/játékokat, csinál, az nem tesz e rosszat az elkészítésével? Valamit szolgálni fog egy művészeti alkotás. És a művész eldönti, hogy mi lesz az.
Azt hiszem a Halászkirály legendája elején volt egy idézet erről? Ha megtalálom megmondom.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8663 Dátum: 2014. szeptember 29. - 22:00:10 »
Kit: az oké, hogy a nagy T. összeollóz mindent, ezt jól tudjuk. De általában jól csinálja. Itt meg nem.
De ha az ilyesmi filmeket szeretitek
Ez pontosan melyik mondatból jött le?  ;D

balogh44

• Thanos
« Válasz #8664 Dátum: 2014. szeptember 29. - 22:23:23 »
Én megnéztem a hétvégén a Született gyilkosokat, ami valamiért kultfilm, ha jól tudom, de én még ennél nagyobb rakás sz**t keveset láttam. Pedig a parádés szereposztásból azt hittem, nem jöhetek ki rosszul.
Hogy én ezt hányszor átéltem. Kutyaszorítóban, Szárnyas fejvadász  :-\
Én is egyetértek, hogy csak egy őrült kezd gyilkolni egy film hatására, és egy normálisból nem csinál őrültet egy film, vagy videójáték. Akkor a kérdés inkább az, hogy aki ilyen filmeket/játékokat, csinál, az nem tesz e rosszat az elkészítésével? Valamit szolgálni fog egy művészeti alkotás. És a művész eldönti, hogy mi lesz az.
Azt hiszem a Halászkirály legendája elején volt egy idézet erről? Ha megtalálom megmondom.

Na a Szárnyas Fejvadász érdekes téma, mert ugye van az első verzió melyben hallhatóak a főszereplő belső monológjai is, aztán jött a tékás vágott verzió, majd most egy új kibővített, feljavított, de hogy abban benne van-e a szereplő gondolatai....
Én egyébként az eredeti, Szersén Gyulás szinkronnal láttam először, és abban benne voltak a durva jelenetek is. ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #8665 Dátum: 2014. szeptember 29. - 22:25:15 »
Én nem tudom, melyik verziót láttam, de gyerekként nem tetszett, lehet, teszek vele érettebben is egy próbát.

balogh44

• Thanos
« Válasz #8666 Dátum: 2014. szeptember 29. - 22:29:45 »
Mindenképpen javasolnám! ;)
Én ugyanígy voltam a Változó Állapotok (Altered States) c. filmmel, ami gyerekként unalmas és érthetetlen volt számomra, mára meg egy kult film, szerintem!
« Utoljára szerkesztve: 2014. szeptember 29. - 22:34:09 írta balogh44 »

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #8667 Dátum: 2014. október 08. - 19:11:07 »
http://www.youtube.com/watch?v=Zovo1jUPufc

Ez egy piszok jó film!Egyik kedvencem.
Kinek tetszett még rajtam kívül? Véleményeket várok, pro és kontra.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8668 Dátum: 2014. október 09. - 13:20:01 »
Útvesztő: egyszer meg lehet nézni. Érdekes alap, de a kivitelezés ordít a hibáktól. Feszültség nuku.
Pillangó hatás: ez tök jó volt, tetszett.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8669 Dátum: 2014. október 09. - 20:02:38 »

Hangulatos. Bírom az ilyen fura filmeket. Egyszer láttam az utcán egy srácot ilyen dzsekiben.

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #8670 Dátum: 2014. október 09. - 21:00:03 »
Az a srác piszok szerencsés!  :D
Egy olyan dzsekire én is ácsingózok.  ;D
Szeretem az ilyen depresszív hangulatú filmeket,a zenék is passzolnak hozzá,nagyon el lett találva.Háromszor néztem meg!  8)
Másik nagy kedvencem a Nem vénnek való vidék.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8671 Dátum: 2014. október 09. - 21:30:47 »
Útvesztő: egyszer meg lehet nézni. Érdekes alap, de a kivitelezés ordít a hibáktól. Feszültség nuku.
Tényleg? Pedig a kritikák nem írtak rosszakat, sőt, lényegében dicsérték. Azt írták, hogy végig izgalmas a film. Gondolkozom, hogy megnézzem-e moziban, vagy várjam meg, míg kikölcsönözhető lesz...
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8672 Dátum: 2014. október 09. - 21:54:17 »
Útvesztő: Szerintem egy érdekes alapkoncepció, szép képi megoldás, eröltetett magyarázat. 
Nekem két dolgon bukott el a dolog: 1: egy világ vége helyzetben nincs lehetőség ilyen komplexumot építeni. 2: Nem igaz, hogy a borostyán nem ér fel és nem tudtak volna felmászni a tetejére és egyszerűen kisétálni a fal tetején, mert felért. Ha meg nem akkor építsenek állványt.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8673 Dátum: 2014. október 09. - 22:41:59 »
Sorolom, nálam min bukott meg: 1: Minek ijesztgették, meg zárták be Thomast az elején? Tök hülyeség volt 2: Tényleg felmászhattak volna a tetejére, például úgy, ahogy a négust felhúzták egy kötélen a robotpók elől 3: Thomast megválasztották futárnak anélkül, hogy két lépést futott volna? Na és ha 20 méter után levegőért kapkodva összeesik, mert nem bírja a tüdeje? Benn egész napokat futottak a futárok. 4: A robotpókok elől elrejtőztek a magas fűbe. Fáklyákkal a kezükben. No komment... 5: Az egyik robot egy ugrással a földdel tette egyenlővé az egyik kunyhót. Ők berohantak egy másikba, amit eltorlaszoltak, és biztonságban voltak 6: A futárok titkolták a többiek elől, hogy nincs kiút, de lemodellezték a teljes labirintust. Senki sem ment be abba a kunyhóba, hogy észrevegye? Az egész területük nem volt nagyobb, mint két focipálya. 7: Thomasnak azt mondták, ő azért más, vagy különleges, mert KÍVÁNCSI. Mert vazze, a többiek mind úgy éledtek fel ott, hogy minden oké, pont ilyet akartam mindig is??? 8: Ha az agyvírus kiirtotta az emberiséget, és a mutálódott fiataloknak az agyműködését kell vizsgálni, az hol helyes, hogy kinyírunk minden egyes tesztalanyt? Azzal hogyan biztosítjuk a többiek, vagy a fajunk túlélését? 9: Ha a futár nem fedezi fel, és jegyzi meg a sorrendet, illetve, ha a rájuk támadó 4-5 géppók megöli, a többiek - mindenki - ott halt volna meg, mert kód híján nem tudnak bemenni. Milyen kísérlet az, ahol ilyen véletleneken múlik, hogy minden egyes tesztalany életben marad-e, vagy meghal? 10: Amikor a futár hozta a vállán a társát, és látszott, hogy nem ér ki időben, a többiek kiabáltak, hogy hagyja ott. Nem pedig hárman befutottak volna, és együtt időben kihozták volna? 11: Thomas ugyanúgy állt és várt, mindaddig, amíg a falak el nem indultak egymás felé. Ha előbb indul, segíthetett volna, így azért futott, hogy ő is bennmaradjon? 12: Ha az egész Föld kiégett, hogy csináltak nekik oda édenkertet? 13: Ha az első srác, aki 3 éve ott van, hagyta bemenni őket a végén, hogy a túróba jutott ugyanabba a laborba? Fegyverrel? Ha nem veszem azt, hogy 4-5 géppók még mindig ott volt, a falakat leengedték, a kódot nem tudta. 14: Egy teherautónyi méretű géppókra rámentek husángokkal? Három másodperc alatt szétszórta volna őket, a botok szilkánkosra törnek. 15: Amikor a 4-5 pók támadt rájuk, fejenként 4 lábbal, két csáppal, és két perces bunyó után egy srácot öltek meg? Ez még véletlenül sem lehetséges. +1: Miért hívták zöldfülűnek AZUTÁN is, hogy megjött az új csaj? Mert akkor az összes korábbi érkezőt is még úgy kellett volna hívni.  :hehe:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8674 Dátum: 2014. október 09. - 22:50:37 »
Húúú, ezeket most nem merem elolvasni, mert hátha mégis megnézem a filmet. :hehe: De ez a sok fekete sor nem sok jót sejtet. :lol:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8675 Dátum: 2014. október 10. - 10:09:04 »
Na ezt mondtam én is! :D---> 

Todd

• Pókfej
« Válasz #8676 Dátum: 2014. október 10. - 10:23:55 »

Szerintem is tök jó film.
Nagyon érdekes benne, ahogyan a szerény jóindulatú srácról szépen lassan lehull a lepel, és kiderül, hogy igazából egy pszichopata.
Plusz Ron Perlman mint mindig most is zseniális, nagyon bírom azt a fickót, és hihetetlen, hogy már 64 éves.

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #8677 Dátum: 2014. október 10. - 17:03:13 »
Ron Perlman is the best!  8)
SoA-ban is hatalmas figura volt.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #8678 Dátum: 2014. október 10. - 17:45:07 »
Annak is el kellene kezdjem az uccsó évadját.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #8679 Dátum: 2014. október 10. - 18:51:35 »
Egyre izgalmasabbak az évadok.Én ma néztem meg az 5. részt.Izgalomból nem volt hiány.