Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363562 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #9100 Dátum: 2014. december 28. - 23:00:35 »
Akkor ajánlom a Coherence című sci-fi-t.
Na ez jó volt!
Nagyon koncentráltam, mert azt hittem, valami időhurok, de aztán rájöttem ,hogy párhuzamos valóság. Ahol néha az egyik előrébb járt időben mint a másik. Két kérdés merült fel bennem hirtelen:
Sok valóság volt, de csak három színű fényrúd. Akkor valakiknek ugyan olyan színű volt?
Mi a vége? Reggel, az üstökös elvonultával is maradtak az átjárható dimenziók, vagy abban a dimenzióban két szőke volt, mert az egyik átlógott? Pont egy olyanba, ahol észre sem vették az egészet. :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #9101 Dátum: 2014. december 29. - 16:02:07 »
Miért az? Mitől lenne blockbuster egy önálló film? Nem csak akkor válik azzá, ha pár tízezren megnézik? Egy önálló filmről ezt előre nemigen lehet elmondani.
Lehet rosszul fogalmaztam, mert igen, a Blockbuster tényleg már feltételezi a sikert is.
Nagy költségvetésű Hollywoody közönség/látványfilmre gondoltam.
De rájöttem,hogy a lista mivel 1. rész vélhetőleg direkt így volt összeállítva.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #9102 Dátum: 2014. december 29. - 19:16:33 »
Akkor ajánlom a Coherence című sci-fi-t.
Na ez jó volt!
Ugye.
Nagyon koncentráltam, mert azt hittem, valami időhurok, de aztán rájöttem ,hogy párhuzamos valóság. Ahol néha az egyik előrébb járt időben mint a másik.

Ez volt szerintem az egyik legjobb húzása a filmnek. Amikor tanakodnak hogy hogyan jelöljék meg a házat, és végül ugyanúgy fényképeket szelektálnak,mint amiket találtak a dobozban. Az időugrás itt tűnt fel nekem először.

Sok valóság volt, de csak három színű fényrúd. Akkor valakiknek ugyan olyan színű volt?
A nagydarab szakállas fickó kiszámolta hogy több mit 5,000,000 lehetséges változata van a helyzetnek amiben vannak. A fényrud színeinek a száma nem változik csak a lehetséges végkimenetelek variánsa.
Reggel, az üstökös elvonultával is maradtak az átjárható dimenziók,
Szerintem nem. Az üstökös elment a kapuk bezáródtak.
abban a dimenzióban két szőke volt, mert az egyik átlógott?
Engem inkább az izgat hogy hogyan létezhet két ugyanolyan személy egy dimenzióban. Ez már eleve paradoxon. Persze ha kinyírta önmagát a fürdőben, akkor kérdés megoldva. De akkor hova lett a holtest ? Reggel a barátnője a fürdőből jön ki, kizárt hogy együtt zuhanyzott egy hullával. A másik meg ha túlélte (mert ugye a barátjának csörög a telefonja, és éppen Ő hívja miközben Ő ott áll vele szemben) miért várt reggelig a leleplezéssel. Egyáltalán leleplezte ?!?

Még egy érdekes morális kérdést is felvett a film vége.Képes vagy azért ölni? hogy normális életed/párkapcsolatod legyen ? És ha igen, mi jogosít fel arra hogy megtedd ?
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 29. - 19:31:27 írta Mero »
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9103 Dátum: 2014. december 30. - 14:19:25 »
És gyilkos-e ha önmagát megöli?
Szerintem meglógott a kádból, még elájult kétszer egy bokorban és csak reggel tudta felhívni a pasiját. Mert ugye a mobil előtte nem működött.
Akkor minden döntésük előtt, a dilemmájukkal létrehoznak egy újabb valóságot? Az elsővel, hogy átmenjenek-e a szomszédba, létrehozták a szomszéd házat. És minden továbbival exponenciálisan nőtt a további házak száma?
A fényképes rész tulajdonképpen egy időparadoxon volt, ami nem időhurokból, hanem csak egy kis eltolódásból alakult ki. Először ha jól emlékszem csak rekonstruálni akarták az eltűnt doboz tartalmát, mert azt hitték az a kulcs a rejtélyhez. Aztán jöttek rá, hogy a ház azonosításához lesz jó. Bár szerintem itt egy csöppet túlfilózták a dolgot a készítők.

A Találmányt látta valaki?

balogh44

• Thanos
« Válasz #9104 Dátum: 2014. december 30. - 23:01:47 »
Tegnap a barátnőm rávett, hogy nézzük meg a Nagyfiúk 2.-őt. Annyira nem volt jó mint az első rész, valahogy erőltetett volt az egész már. És hát a magyar szinkron ismét csak felhúzott, a szokásos módon. Valahogy úgy érzem szándékosan csinálja a szinkron stúdió, hogy sík hülyének néz minket. Egész pontosan az a jelenet volt az amikor 80-as évek buliját tartanak és mindenki beöltözik valakinek. Ugyebár ketten a Hall & Oates-nak öltöztek be, erre mit mondanak a szinkronban?? Modern Talking. :stupid: :o
Miért nem mindjárt Soltész Rezsőnek??
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 30. - 23:03:39 írta balogh44 »

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #9105 Dátum: 2014. december 30. - 23:59:25 »
Már nagyon rég nem láttam az egyik kedvenc filmemet, a Vissza a Jövőbe 1-et szóval ma megnéztem és jobban tetszett mint eddig bármikor, igazi örök klasszikus a film ez vitathatatlan.
Személy szerint csak egy paradoxonba futottam bele+egy dolog amit nem értek:

-Amikor Marty látja (amint Dokit lelövik) önmagát, tehát két Marty létezik egy idősíkban ami az én értelmezésem szerint lehetetlen...

-Valamint ugyanekkor Marty látja hogy másik önmaga a géppel vissza megy 55-be...és innen megkavarodok, mert nem mindegyik mikorra megy vissza, ha ugyanoda ahova először, megtörténhet vele az ami az első Martyval, de ha ő is visszatér akkora amikorra az 1. az egész újra kezdődik, és a jelenben már 2 Marty lesz majd a ciklus folytatódik és a jelenben egyre több Marty McFly lesz...

Ha valamelyikőtök tudja mi is történik akkor szóljon...
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9106 Dátum: 2014. december 31. - 08:58:50 »
1: a filmértelmezése szerint lehet, hisz folyton ez van. csak elmélet kérdése, amire a film épít. Főleg mivel az időutazás maga is csak elmélet, nincs, olyan, hogy lehetetlen.
2: Ha jól értettem amit írsz, akkor azért, mert itt nem "időhurkos" a film konepciója, hanem "párhuzamos valóság"-os. Ha jól emlékszem, nincs benne olyan paradox helyzet, hogy valami azért történt úgy régen, mert már előtte visszament az időben. Mint pl az Időutazó feleségében, hogy azért veszi meg azt a házat, mert látta a jövőben, hogy abban a házban élnek.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9107 Dátum: 2014. december 31. - 08:59:33 »
Én tudom mi történik, van egy saját elképzelésed az időutazásról (mint amúgy mindenkinek), de mivel a gyakorlatban még senki sem próbálta, így ez mindenkinek más. A film csak ezzel került ellentmondásba, magával nem.
Amúgy az időutazós filmek nagy részében lehetséges az, hogy valakiből kettő legyen ugyanazon az idősíkon (Time Cop, Looper stb.), kivéve az olyan típusúakban, ahol a főhős tudata a saját testébe utazik vissza (About Time, Butterfly Effect, X-men: DOTFP).
Szóval szerintem minden időutazós film önállóan kezelendő, a saját szabályai szerint.
Tényleg régen láthattad, mert az elsőben ez csak egy rövid jelenet, de a komplett második film erről szól, hogy párhuzamosan futnak az első film eseményei, és az azt felülíró új események. Végig minden főszereplőből kettő van.

A második filmben van egy sokkal brutálisabb ellentmondás, ami a film saját rendszerében az.
Szóval mikor Marty az egyben megváltoztatta a múltat, akkor ő a megváltoztatott új jelenbe tért vissza, és csak ő tudott a régiről. Ellenben amikor Biff a 2-ben megváltoztatja a saját múltját, akkor ő a régi jövőbe tér vissza, így Martyék észre veszik a turpisságot, mikor legközelebb a jelenbe utaznak. De hogy a francba? Biffnek a megváltozott jövőbe kellett volna visszatérnie, ahol ő a világ leggazdagabb embere, Martyék jövője meg újraíródott volna. Mint a fénykép, újság, papír stb. minden filmben van valami, ami mutatja, mikor mit variáltak.

Ha jól értettem amit írsz, akkor azért, mert itt nem "időhurkos" a film konepciója, hanem "párhuzamos valóság"-os.
Én is nemrég néztem újra mindegyik filmet, igen ez a széria párhuzamos valóságos, a Doki ezt még el is magyarázza egyszer, hogy minden változtatás új valóságot hoz létre, így a film idősíkja végig lineáris, sose fut hurokban.
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 31. - 09:05:50 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9108 Dátum: 2014. december 31. - 09:05:23 »
Miért ne létezhetne egy idősíkban kétszer ugyan az a személy? Amúgy ez a része teszi a legérdekesebbé az ilyen sztorikat.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9109 Dátum: 2014. december 31. - 09:41:16 »
Amúgy ez a része teszi a legérdekesebbé az ilyen sztorikat.
Szerintem is.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #9110 Dátum: 2014. december 31. - 11:38:39 »
Szerintem is.

Na most elmondom én mire gondoltam, a film és mások alapján az én elméletem:

-Ha feltételezzük, hogy lehetséges az időutazás, akkor a jövőbe gond nélkül utazhatunk, ekkor az indulás idején eltűnünk majd megjelenünk a jövőben, ha vissza akarunk térni akkor pedig az utazásunk kezdete utánra térjünk vissza, eddig minden stimmel nem futunk össze magunkkal a jövőben, sem a jelenben ahova visszatérünk. Szerintem a múltba való utazás neccesebb itt kicsit bonyolultabb a dolog. Az én elméletem arra épül, hogy magammal sosem akarok egy időben lenni, de erre a végén majd kitérek.

Tehát ha a múltba utazunk akkor csak a születésünk előttre mehetünk, de ott bárhova. Elmehetek a 16. századba, majd onnan a 17.-be, de ha vissza akarok jönni a saját időmbe akkor csak az utazásom kezdeti időpontjánál előbbre utazhatok, így a saját időmbe térek vissza, emellett nem találkozok saját magammal. A fő feltétel, hogy az utazásom kezdetét a jelenben figyelő szemlélő számára az utazásom iránya mindenképp előre irányuló legyen, mindegy hogy vissza vagy előre mentem. Valamint azt az időszakaszt mely a születésemtől az utazás megkezdésének időpontjáig tart nem érinthetem.

És hogy miért, miért nem akarok magammal találkozni, ha a fentieket követjük minden stimmelni fog és nem kell az időparadoxonnal és sok más bonyolult dologgal foglalkozni. Nem hoznánk létre párhuzamos időket így belőlünk sem lenne több, amit főként azért kerülök mert nem tudnám megmagyarázni...ebben az esetben ha egy személy ugyanabban az időben és helyen találkozik önmagával akkor valahol valamilyen módon anyag képződés történne és az adott személy többször is megszületne, valamint ha a film szerint utazgatnánk, tehát az utazásunk kezdeténél hamarabbra mennénk vissza (mint a filmben) akkor végtelen számú ugyanolyan személy képződne, ami lehetetlen. Ez az én elméletem és nálam ezért bukik meg a film, szerintem aránylag jól kigondoltam áttekinthető és nincsenek benne ellentmondások.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9111 Dátum: 2014. december 31. - 12:01:32 »
És hogy miért, miért nem akarok magammal találkozni, ha a fentieket követjük minden stimmelni fog és nem kell az időparadoxonnal és sok más bonyolult dologgal foglalkozni. Nem hoznánk létre párhuzamos időket így belőlünk sem lenne több, amit főként azért kerülök mert nem tudnám megmagyarázni...
De az időutazós filmek nagy része direkt a szabályok áthágásáról szól.
Maga a Vissza a jövőbe is. Mit mond a Doki mindig, ne változtass meg semmit, ne találkozz magaddal, nem akarom tudni mi van a jövőben stb. Épp ez a lényeg, épp a magyarázkodás adja a komikumot, a szabályok megszegése pedig a konfliktust.
ebben az esetben ha egy személy ugyanabban az időben és helyen találkozik önmagával akkor valahol valamilyen módon anyag képződés történne és az adott személy többször is megszületne, valamint ha a film szerint utazgatnánk, tehát az utazásunk kezdeténél hamarabbra mennénk vissza (mint a filmben) akkor végtelen számú ugyanolyan személy képződne, ami lehetetlen.
Ezt milyen gyakorlati kísérletek igazolják?  :lol:
Én az időhurkos filmekkel nem vagyok kibékülve. Pl. Terminator.
Amúgy ott vajon találkozhatna valaki saját magával?
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 31. - 12:12:45 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9112 Dátum: 2014. december 31. - 12:20:10 »
Mivel nincs időutazás, mindenkinek megvan a saját véleménye róla, hogyan is működhetne ez a valóságban. Comicboy, a tiéddel az a baj, hogy ha létezne időutazás, magát a folyamatot nem "érdekelné", hogy te nem találkozhatsz saját magaddal, vagyis az időutazás folyamatában nem létezhet olyan gát, hogy a saját születésed előttre tudsz csak utazni. Ha te nem is akarsz találkozni magaddal, mindig voltak anarchisták, akik csak azért is megtennék, bármi is a következménye (de ez esetben elég egy elszánt tudós is).
Szerintem az ilyesfajta időparadoxonokat úgy lehetne kivédeni, ha az utazó csak szellemileg lenne jelen, nem anyagiasulna a múltban, jövőben. Semmilyen befolyással nem lehetnél rá, csak szemlélőként vehetnél részt benne. Ugyanakkor a legvalószínűbb (számomra) az egyik sci-fi író története, miszerint az utazót körülvevő időgép egyáltalán nem tud védettséget okozni az utazó számára, mert hogy a fenébe tenné? Vagyis, ha a születésed előttre, vagy utánra mész vissza, akkor nem létezel, vagyis nem tudsz részt venni az időutazásban.
Még egy dolog, ami szerintem játszana, ha lenne ilyesmi: ahogy a "rendes" utazások során is, az időutazásnál is az időben eltöltött idő részese lenne az életednek, vagyis, nincs olyan, hogy ugyanoda térek vissza, akkor is öregednél egy évet, ha egy évig utazgatnál az időben.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9113 Dátum: 2014. december 31. - 12:24:58 »
Ja ez nekem is eszembe jutott. Nem ugyanaz a Marty volt két helyen, az a Marty pár nappal idősebb volt.  ;)

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #9114 Dátum: 2014. december 31. - 12:30:58 »
ebben az esetben ha egy személy ugyanabban az időben és helyen találkozik önmagával akkor valahol valamilyen módon anyag képződés történne és az adott személy többször is megszületne, valamint ha a film szerint utazgatnánk, tehát az utazásunk kezdeténél hamarabbra mennénk vissza (mint a filmben) akkor végtelen számú ugyanolyan személy képződne, ami lehetetlen.
Ezt milyen gyakorlati kísérletek igazolják?  :lol:

Mondom ez csak az én elméletem, de elméletileg működik ;)

Comicboy, a tiéddel az a baj, hogy ha létezne időutazás, magát a folyamatot nem "érdekelné", hogy te nem találkozhatsz saját magaddal, vagyis az időutazás folyamatában nem létezhet olyan gát, hogy a saját születésed előttre tudsz csak utazni. Ha te nem is akarsz találkozni magaddal,

Ez benne van az elméletemben, tehát lehetséges az időgéppel abba az időszakaszba utazni ami a születésedtől az utazás megkezdéséig tart, csak nem jó ötlet mert a következményei beláthatatlanok lennének. Időparadoxon, meg a másik probléma amit leírtam, ami izgalmasabb mint hogy kinyírnám saját magam. ;)

Ja ez nekem is eszembe jutott. Nem ugyanaz a Marty volt két helyen, az a Marty pár nappal idősebb volt.  ;)

Ja, 1 héttel volt idősebb (az utazás időtartamáig) de ha megfigyelted úgy fogalmaztam hogy személy, tehát mindegy, hogy egyazon személy két eltérő életkorú változata találkozik, az ugyanaz a személy pl Marty McFly, és akkor itt is fenn áll hogy az adott személy kétszer született meg stb...

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #9115 Dátum: 2014. december 31. - 12:32:56 »
Mivel nincs időutazás, mindenkinek megvan a saját véleménye róla, hogyan is működhetne ez a valóságban. Comicboy, a tiéddel az a baj, hogy ha létezne időutazás, magát a folyamatot nem "érdekelné", hogy te nem találkozhatsz saját magaddal, vagyis az időutazás folyamatában nem létezhet olyan gát, hogy a saját születésed előttre tudsz csak utazni. Ha te nem is akarsz találkozni magaddal, mindig voltak anarchisták, akik csak azért is megtennék, bármi is a következménye (de ez esetben elég egy elszánt tudós is).
Szerintem az ilyesfajta időparadoxonokat úgy lehetne kivédeni, ha az utazó csak szellemileg lenne jelen, nem anyagiasulna a múltban, jövőben. Semmilyen befolyással nem lehetnél rá, csak szemlélőként vehetnél részt benne. Ugyanakkor a legvalószínűbb (számomra) az egyik sci-fi író története, miszerint az utazót körülvevő időgép egyáltalán nem tud védettséget okozni az utazó számára, mert hogy a fenébe tenné? Vagyis, ha a születésed előttre, vagy utánra mész vissza, akkor nem létezel, vagyis nem tudsz részt venni az időutazásban.
Még egy dolog, ami szerintem játszana, ha lenne ilyesmi: ahogy a "rendes" utazások során is, az időutazásnál is az időben eltöltött idő részese lenne az életednek, vagyis, nincs olyan, hogy ugyanoda térek vissza, akkor is öregednél egy évet, ha egy évig utazgatnál az időben.

Mint Üstökös és Féreg a Transformer 11. számában.Legalábbis valami olyasmi.  :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #9116 Dátum: 2014. december 31. - 12:46:38 »
Eddig ez a nap kommentje, legyen ez az aláírásod.  ;D Marha jó duma, ha ez egy filmben hangozna el, tuti sokan idéznék.

Amúgy szerintem ha az időutazás a természet törvényei szerint létezhet, akkor biztosan nem omlana össze, mert a természet nem így működik. Minden hatás ellenhatás elven működik, túl nagyravágyó az emberről azt feltételezni, hogy tud olyasmit alkotni, amire a természet nem tud mit reagálni, és inkább csendben összeroppan saját magába.
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 31. - 12:51:26 írta Todd »

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #9117 Dátum: 2014. december 31. - 13:01:27 »
Eddig ez a nap kommentje, legyen ez az aláírásod.  ;D Marha jó duma, ha ez egy filmben hangozna el, tuti sokan idéznék.
Ja be is raktam, így visszaolvasva tényleg jól hangzik ;D
Amúgy szerintem ha az időutazás a természet törvényei szerint létezhet, akkor biztosan nem omlana össze, mert a természet nem így működik. Minden hatás ellenhatás elven működik, túl nagyravágyó az emberről azt feltételezni, hogy tud olyasmit alkotni, amire a természet nem tud mit reagálni, és inkább csendben összeroppan saját magába.

A csendben összeroppanás is egy reakció, de én valami nagyobb felhajtással járó összeroppanásra gondoltam. Nem tudom, amíg nem szegjük meg a feltételeket amiket az adott elmélet szab nem hágjuk át a természet törvényeit. De erről nem is tudunk vitatkozni, csak találgatunk, de nagyon érdekes téma annyi szent :)

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #9118 Dátum: 2014. december 31. - 13:15:03 »
Időparadoxon, meg a másik probléma amit leírtam, ami izgalmasabb mint hogy kinyírnám saját magam. ;)

Ez a nagypapa paradox, vagyis nem történne semmi. Mivel megölöd magad, nem tudsz visszamenni, hogy megöld magad. Ezáltal az egész meg sem történik.

Szerintem is.

Na most elmondom én mire gondoltam, a film és mások alapján az én elméletem:
ekkor az indulás idején eltűnünk majd megjelenünk a jövőben,

Ez nem így van. Attól az élet folyik tovább, tehát nem tűnik el az ember. Kicsit olyan mint a Távkapcs, ahol a főszereplő lefagy, de mindig ott van folyik az élete.
De ebben a filmben felesleges ilyen mélyenszántó dolgokat keresni, ez csak egy nagyszerű sci-fi vígjáték.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #9119 Dátum: 2014. december 31. - 13:18:47 »
Megnéztem én is a Coherence című filmet. Köszi az ajánlást, Mero! Nagyon tetszett. Kicsit olyan érzetet keltett, mint az őslakó. Az játszódott hasonló körülmények közt.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS