Tagnap megnéztem a T5-öt. A film elején az járt a fejemben, hogyha a komplett filmet feláldozták volna a nosztalgiázás oltárán, még egész nézhető lett volna. a Jövő végre olyan, amilyennek lennie kell, nem úgy mint a T4-ben, a 80-as évek is hangulatos. Persze a színészek mindenhol borzalmasak, de ezt a amíg rózsaszín lézersugarakkal hadakoznak króm gépek ellen szintetizátor zenére, jobban elnézi az ember.
Aztán beüt a jelen, de minek. Biztos elfogyott a pénz, Connorék megküzdenek a Facebookal, és nem kapunk választ semmire, de igazán nem is várjuk el.
Az külön öröm a filmben, hogy egy hangszóróból kiszerelt tekercs lesz a szuperfegyver, ami annyira mágneses (minden elektromosság belevezetése nélkül is), hogy 10 méterről odavonzza a fém széket, de ha valaki zsebrevágja, akkor már hatástalanítva van. Mondjuk a film teljes hosszán látszik, hogy a stábból senki sem járta ki még az általános iskolát sem, mert szerintem már akkor tanultuk az elektromágnes, meg a generátor működését, és akkor azt is tudnák, hogy az EKG gép azért nem szippantja magába a fél kórházat. Az már az X-men filmek után meg se lep, hogy minden fém mágneses...
No mindegy, nem ez a legnagyobb baj a filmmel, de azért mégis, nem szolt rájuk valaki, hogy ez baromság.
Megnéztem az új Majmok Bolygója széria első részét is. Ez nem volt rossz film, habár a szokásos laboros klisékre épít, és mintha lett volna egy film, aminek tökre hasonló a cselekménye. Valami olyan volt, hogy egy laborban majmokat képeztek repülőgép szimulátoron, hogy aztán később vizsgálják, hogy a pilóták radioaktív sugárzás alatt meddig bírnak vezetni, aztán persze a gondozó végül kiszöktette őket, és elrepültek a majmok egy valódi repülővel. Szóval egyből ez a film ugrott be, ami szerintem tuti nem Majmok Bolygója film volt.
Persze a labor biztonsági intézkedéseit itt is mindenki magasról lesz*rja, meg bejön a pénzmániás főnök is, aki nem törődik a biztonsággal stb. Hamarosan meglesem a másodikat is, már csak amiatt is érdekelt, mert olyan az egész, mintha a Last Of Us díszletei között játszódna, ami királyság.