Nekem nem tűnt annyira másnak, még ha az is, mert zökkenőmentesen folytatta az első részt. Habár eltelt 10év.
Szerintem pedig az lesz, mintha a 2. rész végén mondták volna,
hogy jönnek segíteni, fegyverekkel, felszereléssel.Hát persze, hogy tovább kéne fejlődniük, de nekem pont ez a "csendes" fejlődés tetszik benne, más franchise ilyenkor mát tele lett volna utalásokkal, újraforgatott jelenetekkel, és persze ellentmondásokkal.
Itt tökéletesen találták meg azt a lyukat, amit be lehet tömni úgy, hogy az eredetibe ezzel nem kell belekontárkodni.
Én azt nem szeretném, ha ugrás lenne, szerintem ez így pont jó, hogy folyamatában látjuk a változást, vagy az azt kiváltó okokat. Őszintén, engem már az is idegesített a 2. részben, hogy
néha lovon ültek. Ráértünk volna ezzel még.
Ne is mondd, a jelbeszédes részek a kedvenceim. És a "hang", amit Maurice-nak (az orángután) adtak, az szuper volt. Tetszett az is, hogy
alig szólaltak meg emberi hangon a filmben, mert így, amikor valamelyik megszólalt, annak súlya volt. "Embermunka. Ember, munka. Ember-munka. EMBERMUNKA!" A hideg kirázott.
Szóval szerintem csak szép lassan kellene haladni, ezért sem szeretném ha a 3. részt letudnák, összekötnék az eredetivel, és annyi.
Ha jól emlékszem, (bár már homályos) Caesar a régi filmben már nem is élt, csak hivatkoztak rá, mint a nagy tanítójukra. Szóval az ő életét végigvinném, és 6 részesre terveznék. Csak abba gondoltam bele, hogyha oda eljutnának igencsak nehéz lenne hozzáigazítani az eredetihez a majmok kinézetét, mert mai szemmel már röhejesen festenek.
Jaaa, és nem kell félni attól sem, hogy a színészek kiöregszenek a szerepből!