Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363091 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

petshop

• Olvasztár
  • **
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #9740 Dátum: 2015. október 14. - 20:28:06 »
Nekem nem tűnt annyira másnak, még ha az is, mert zökkenőmentesen folytatta az első részt. Habár eltelt 10év.

Szerintem pedig az lesz, mintha a 2. rész végén mondták volna, hogy jönnek segíteni, fegyverekkel, felszereléssel.
Hát persze, hogy tovább kéne fejlődniük, de nekem pont ez a "csendes" fejlődés tetszik benne, más franchise ilyenkor mát tele lett volna utalásokkal, újraforgatott jelenetekkel, és persze ellentmondásokkal.
Itt tökéletesen találták meg azt a lyukat, amit be lehet tömni úgy, hogy az eredetibe ezzel nem kell belekontárkodni.

Én azt nem szeretném, ha ugrás lenne, szerintem ez így pont jó, hogy folyamatában látjuk a változást, vagy az azt kiváltó okokat. Őszintén, engem már az is idegesített a 2. részben, hogy néha lovon ültek. Ráértünk volna ezzel még.
Ne is mondd, a jelbeszédes részek a kedvenceim. És a "hang", amit Maurice-nak (az orángután) adtak, az szuper volt. Tetszett az is, hogy alig szólaltak meg emberi hangon a filmben, mert így, amikor valamelyik megszólalt, annak súlya volt. "Embermunka. Ember, munka. Ember-munka. EMBERMUNKA!" A hideg kirázott.
Szóval szerintem csak szép lassan kellene haladni, ezért sem szeretném ha a 3. részt letudnák, összekötnék az eredetivel, és annyi.
Ha jól emlékszem, (bár már homályos) Caesar a régi filmben már nem is élt, csak hivatkoztak rá, mint a nagy tanítójukra. Szóval az ő életét végigvinném, és 6 részesre terveznék. Csak abba gondoltam bele, hogyha oda eljutnának igencsak nehéz lenne hozzáigazítani az eredetihez a majmok kinézetét, mert mai szemmel már röhejesen festenek.

Jaaa, és nem kell félni attól sem, hogy a színészek kiöregszenek a szerepből!  :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2015. október 14. - 20:36:32 írta petshop »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9741 Dátum: 2015. október 14. - 21:16:55 »
Maurice legjobb pillanat: "Run"  ;D
Már az első részben is lovagoltak. az jó poén volt. Mármint utalás. Meg hogy a láncot pörgetve dobják rá az emberek lábára, Mert ugye úgy fognak vadászni rájuk a jövőben. Na meg amikor Caesar egy Amerikai Szabadság szobor makettel játszik... ;D
Itt tökéletesen találták meg azt a lyukat, amit be lehet tömni úgy, hogy az eredetibe ezzel nem kell belekontárkodni.

Ha jól emlékszem, (bár már homályos) Caesar a régi filmben már nem is élt, csak hivatkoztak rá, mint a nagy tanítójukra. Szóval az ő életét végigvinném, és 6 részesre terveznék. Csak abba gondoltam bele, hogyha oda eljutnának igencsak nehéz lenne hozzáigazítani az eredetihez a majmok kinézetét, mert mai szemmel már röhejesen festenek.
Ha jól értem, sztem te rosszul tudod, mert ez nem előzmény film, hanem reboot. Mivel a régi sorozatban van előzmény is. Egy időparadoxon. Caesar egy intelligens majom a jövőből fellázítja a még nem annyira intelligens majomszolgákat. Ez volt a 4. rész. De erre senki nem emlékszik csak az első részre ezért nyugodtan lehet mondani hogy ez előzmény.
« Utoljára szerkesztve: 2015. október 14. - 21:19:59 írta VTomi »

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #9742 Dátum: 2015. október 14. - 21:44:25 »
He-he, ezekre nem is emlékeztem...

Ha az első filmet nézem akkor előzmény. Az a baj, hogy annyi filmet csináltak később hozzá, mint az állat. Lett vagy 10 része, amiből vagy 6-7 nem ér egy kalap sz*rt se. Láttam fél szemmel, amikor a TV-ben egyszer leadták sorban, de csak hatalmas kavarás volt. Emlékszem már olyan is volt benne, hogy az intelligens majmok elmentek űrhajóval, és egy kozmikus viharba kerülvén, egy olyan világba tértek vissza, ahol az emberek uralkodtak, átvették a helyüket... hát, micsoda ötletesség, micsoda meglepetés!  :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #9743 Dátum: 2015. október 15. - 08:59:28 »
Én is épp ugyanazt akartam írni mint VTomi, minden szempontból reboot ez a széria, és habár jó látni az egy két visszautalást (Vedd le rólam a koszos mancsodat, te rohadt majom! :D), az eredeti film története teljesen kerek volt.
Amúgy ott az volt a sztori, hogy Taylorék űrhajójával néhány majom elmenekül a megsemmisülő földről (amit a mutánsok atombombájával Taylor robbant fel a 2. film végén), az időkapun keresztül vissza a múltba.
És nem Ceasar volt az időutazó majom, hanem az anyja, Ceasar a halála elött nem sokkal született, ahogy itt is Ceasar a kísérleti majom gyereke volt. majd a 4. film volt maga a lázadás.
Ezen kívül még egy film készült (ezt most wikiről mondom, mert talán sosem láttam, de már a 3-4 is nagyon homályos), ami a poszt apokaliptikus világban játszódik, és a Majmok kontra megmaradt emberek/mutánsok közötti viszonyról szól.

Szóval ha valaha is eljutunk egy a régi filmekhez hasonló világhoz szerintem teljesen másképp kellene megoldani, és szerintem is sokkal jobb ez a lassú építkezés, minthogy durr bele ember méretű mutáns majmok folyékonyan beszélnek. Ja és az atombomba imádó mutáns szektát ha valaha előveszik, erősen átdolgozásra szorul, habár az gyerekként kib*szott ijesztő volt.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9744 Dátum: 2015. október 15. - 13:10:17 »
A nekem Caeasar enyitől már időutazónak számít:D Enyhe Mária-József-Jézus szimbolika. Ja jól átvették az újban is a dogokat.
Nekem csak azért iylen frissek az emlékeim, mert az első új 2011-es film előtt megnéztem minden részt. Kivéve  tv sorozatot és a rajzfilm sorozatot, mert asszem az is vót..
A 2-ban jön még egy hajó, kiderül, hogy a föld alatt szuperintelligens, telepatikus, atombombaimádó szekta él  :uhoh:

3-ban visszautaznak Caesar szülei a 20. sz-ba ott kergetik őket kicsit, a végén megszültik Caesar akit egy cirkuszos elrejt.

4- a futurisztikus jövő, ahol kihaltak a háziállatok, az emberek már elég fejlett majmokat használnak mindenféle egyszerűbb munkára. Caesar még mindig a cirkuszban él, majd fellázítja majmokat.

Ezután jön egy semmirekellő 5-rész, ahol lowbudget harcot vívnak a majmok és az emberek.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9745 Dátum: 2015. október 15. - 23:01:41 »
Mennyi jó filmet kínál az IMDB ;D
A Project almanach alatt találtam a Time lapse-t és az alatt ezeket ajánlatként 'People who liked this also liked...'
A  bőség zavara:
Parallels https://www.youtube.com/watch?v=uyknfocH8t4
The Suicide Theory https://www.youtube.com/watch?v=OFPPZJdi0Zc
Exam https://www.youtube.com/watch?v=bkdt2Sygew0
Infini https://www.youtube.com/watch?v=s4l_lHGMhlw
Europa report https://www.youtube.com/watch?v=cbw9hlBnG74
És még sok-sok
The signal
The Machine

Látta már valaki valmelyiket?

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #9746 Dátum: 2015. október 17. - 21:03:33 »
Az Exam és a Parallels jónak néz ki.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9747 Dátum: 2015. október 19. - 11:51:45 »
Megnéztem eddig a Time Lapse-t. Szeretem az időparadoxonokon törni a fejem, nekem tetszett, egy két apróságtól eltekintve.

Pl folyamatosan megharagszanak egymásra, ha a jövőben valami olyat látnak, ami nem tetszik. Nem értik hogy történhetett meg, mégis hogy lehet, hogy majd úgy alakulnak a dolgok. Értem én. Az elején. De arról szól a film, hogy folyamatosan lemásolják a képen látottakat, hogy ne változzon a jövő. Vagyis ha valaki pl pucéran kézen áll a fotón, akkor az azért lesz, mert pucéran kézen áll a fotón. De ezt még a film vége felé sem akarják felfogni, hogy nem véletlen eseményeket fotóz a gép.

Másik, meg, hogy a festő gyerek, a ki alkotói válságban van, mindig megnézi a fotón, hogy mit fog festeni holnapra és azt festi le. Egy nap alatt??

Egyébként jó kis film, van benne fordulat, a maffiózót is jól megvezeti gambler srác és szerepel benne a Shieldes csajszi  ;D
http://www.glamour.com/images/entertainment/2015/05/danielle-panabaker-main.jpg

Todd

• Pókfej
« Válasz #9748 Dátum: 2015. október 19. - 12:01:54 »
Tegnap újra megnéztem a Vissza a jövőbe első részét ezúttal moziban.
Pár dologra felfigyeltem, amire eddig nem. George McFly tudja hogy a fia időutazó. Ez biztos, mivel a film végén a könyv amit megjelentet ezt a történetet dolgozza fel. Érdekes, hogy akkor ő a világot kábé úgy láthatja, mint Sarah a Terminatorban, ha a fia nem megy vissza az időben, akkor soha nem fog megszületni, hiszen az ő nézőpontjából nem ismert az a valóság, amiben ő a fia közreműködése nélkül jönne össze a szerelmével.
Sokan kifogásolják, hogy a kettőben az időparadoxont, hogyhogy Biff nem a megváltozott valóságba tér vissza. erre is van magyarázat, minden torzítás egyfajta átmeneti időszak után jön létre, amikor vélhetőleg egyszerre több valóság létezik. Ekkor tűnik el Marty tesója, ekkor íródnak át az újságok, és amikor az egyben Marty visszajön 85-ben, akkor lehet először ő is a régi valóságba jön vissza, de mivel egyből lefekszik aludni, vélhetőleg nem is keveset, gondolom akkor megy végbe az átalakulás.
Így Biff is visszajöhet a régi jövőbe, és ott a törölt jelenetben ő el is kezd elhalványulni. Valószínű, hogy az új valóságban amit létrehozott, Biff meg sem éri 2015-öt.
Mondjuk ebben meg az fura, hogy akkor 1955-ben ez az idő miért egy hét, a többi esetben meg miért kevesebb mint egy nap, plusz az, hogy akkor most min múlik, hogy mikor ki melyik valóságra emlékezik. Gondolom csak az időutazók emlékeznek az eredeti valóságra, de ugye akkor amikor Biff ment vissza nem ők voltak azok.
« Utoljára szerkesztve: 2015. október 19. - 12:13:08 írta Todd »

BuB

• Pókfej
« Válasz #9749 Dátum: 2015. október 19. - 12:08:22 »
Hehe, ezt az időpradoxont pont megmagyarázzák az Agymenők 8. évadában, bár nem nagyon merülnek bele, mert elhülyéskedik mással  ;D de az is vmi pont ilyesmi volt.

Amúgy az apus felvetés is elég érdekes. Mindig filóztam rajta, hogy vajon tudják e a szülők... elég nagy hatással volt mindkettejükre, hogy egy idő után amikor Marty belép a kamaszkorba ne világosodjanak meg...  :headscratch:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Todd

• Pókfej
« Válasz #9750 Dátum: 2015. október 19. - 12:11:25 »
Én régen mindig azt furcsálltam, hogyha én lettem volna az apa, szerintem simán azt hittem volna, hogy a feleségem megcsalt Calvin Klien-al. :lol:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9751 Dátum: 2015. október 20. - 00:08:51 »
Az Exam és a Parallels jónak néz ki.
A Parallels nem volt rossz. Nem lett volna baj, hogy összzesen két világot mutatott meg, csak nem ad válaszokat. Egy sorozat pilotjának jó lett volna. A vége poén meg nem jelent semmit sztem.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9752 Dátum: 2015. október 26. - 09:54:38 »
Tegnap megnéztem a Majmok Bolgyója második részét. Valóban jobb volt mint az előző rész, pedig az is jól sikerült már. Tetszett, hogy nem igazán voltak benne negatív karakterek, vagy rossz és jó oldal, csupán véleménykülönbségek, amiben mondhatni mindenkinek igaza volt. Még akár Kobának, vagy Dreyfusnak is.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9753 Dátum: 2015. október 27. - 19:52:26 »
Tetszett, hogy nem igazán voltak benne negatív karakterek, vagy rossz és jó oldal, csupán véleménykülönbségek, amiben mondhatni mindenkinek igaza volt. Még akár Kobának, vagy Dreyfusnak is.
Ez valóban üdítő a filmben.
Szeretem az olyan filmeket, amik főgenya nélkül is működnek. A Majmok Bolgyója nem a algjobb példám erre.
---------------------
Így reagál valaki aki tv sorozatok, tv filmek, a (gondolom)kis költségvetésű Idegen arcok (2011) "Attack the Block" után a világ leghíresebb filmjének a főszereplője lesz :D
http://indavideo.hu/video/John_Boyega_reakcioja_az_uj_Star_Wars_elozetesre
ÉS milyen jó, hogy megint ismeretlen arcokat castingoltak.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9754 Dátum: 2015. október 28. - 08:10:05 »
Szeretem az olyan filmeket, amik főgenya nélkül is működnek. A Majmok Bolgyója nem a algjobb példám erre.
Nem feltétlenül, mert a végére egyértelmű, hogy a két karakter közül több is olyan eszközöket vet be, amik nem elfogadhatóak, semmilyen körülmények között.
De az is tény, hogy Ceasar nem volt kellőképpen körültekintő és tényleg veszélybe sodorta a népét a fene nagy bizalmával.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #9755 Dátum: 2015. október 28. - 18:03:28 »
Na ugye, mondtam én!  :D

Írni akartam én is, hogy ez a jó-rossz oldal azért nem teljesen helytálló. Csak az elején, de a film közben szépen kialakul a két pólus.
De nagyon szépen, nagyon érthetően bemutatja mindkét (négy?) oldal álláspontját. Bár a végére Koba egyértelműen gonosz, gyilkos, őrjöngő vadállat lesz, mégis valamelyest meg tudod érteni az indokait. A módszerei már más kérdés. Ahogy Caesar fogalmazott: "... csak gyűlöletet tanult tőlük, semmi mást."
Caesar a "neveltetése" miatt alapvetően vonzódik, szereti az embereket. Hiszen látta, érezte, tapasztalta, hogy jók. Aztán látta a sötét oldalukat is, mégis megmaradt benne a szeretet szikrája. Ezért is engedte az embereknek, hogy elvégezzék a javításokat.
A "hibája" inkább az volt, hogy nem gondolta, hogy vannak köztük rossz szándékúak, mint ahogy a sajátjai között is. Most, hogy ezt leírtam, látom, hogy igazad van.  :lol:
De ez talán nem is hiba, sok ember is alapból a jót feltételezi másról (én is), aztán meg csalódnia kell. Szerintem ez nem az ő hibája.
« Utoljára szerkesztve: 2015. október 28. - 18:07:22 írta petshop »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9756 Dátum: 2015. október 28. - 19:20:59 »
De a végén Caesar megöli Kobát azza, hogy ő nem majom. Megkerülve ezzel az alaptörvényüket, hogy majom nem öl majmot.
A filmekben a jó abban különbözik a rossztól, hogy egyel kevesebb embert öl meg.  :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #9757 Dátum: 2015. október 29. - 12:53:31 »
De ez talán nem is hiba, sok ember is alapból a jót feltételezi másról (én is), aztán meg csalódnia kell. Szerintem ez nem az ő hibája.
Persze semmiképpen sem jellemhiba, vagy a film hibája.
Mondjuk valószínűleg Kobából pont a konfliktus feloldása miatt kellett ennyire g*cit csinálni a végére, hogy kisebb morális dilemmát okozzon a megölése.
De a végén Caesar megöli Kobát azza, hogy ő nem majom. Megkerülve ezzel az alaptörvényüket, hogy majom nem öl majmot.
Hogy Batmant idézzem, nem öli meg, de nem is menti meg. :lol:
A filmekben a jó abban különbözik a rossztól, hogy egyel kevesebb embert öl meg.  :D

Nem is, mert sok filmben a jó sokkal több embert ől meg. Pl. Hans Gruber csak egy embert lő le. ;D
« Utoljára szerkesztve: 2015. október 29. - 12:58:00 írta Todd »

BuB

• Pókfej
« Válasz #9758 Dátum: 2015. november 03. - 20:37:41 »
Eeeennek gondolom ide kellene jönnie: ( :headscratch:)

Elég impozáns azt megkell hagyni, de erről a trailer teaseréről le lehetne szokni...  :-\

Btw: mit tippeltek, megbukhat ez a film? Valamiért a Dungeons and Dragons film ugrott be róla... nem tom miért...
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

balogh44

• Thanos
« Válasz #9759 Dátum: 2015. november 03. - 22:22:34 »
Kizárt hogy megbukjon! Rengeteg rajongója van! Plusz, fogalmam sincs mi neked benne a Dungeons and Dragons, nekem inkább Robert Zemeckis Beowulf-jára hajaz, pláne hogy az egész film mocap! ;)
Várjuk a pénteki trailert!!!