Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1362997 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #10820 Dátum: 2016. október 20. - 08:08:57 »
valaki aki jártas az alien filmekben, tudja, hogy a harmadik részben miért cserélik le az alien gazdatestét kutyáról egy ökörre?
Az ökör volt a korábbi, kutyára cserélték le. ;) Elsősorban azért mert az ökrös verzió nem működött, nem tudták megcsinálni animatronikkal, hogy az ökör éljen amikor kijön belőle a lény. Vagyis egy halott ökörből jön ki, ami ellentmond az alapvető Alienes szabályoknak. A kutya meg idomítható volt.

A harmadikban nem is tudtam, hogy voltak alter vágások. Na mindegy, kérdésem, jobb vagy rosszabb a bővített abból?
Hohó, ha te azt tudnád. Méghogy vágások, az enyhe kifejezés, a többiben alig voltak, ahhoz képest. Az Alien 3 két verziója, gyakorlatilag két különböző film. A Special Edition és a mozis verzió között gyakorlatilag nincsen olyan jelenet, ami teljesen megegyező lenne. :lol:
Ennek ellenére ez nem Directors Cutnak, mivel David Fincher teljesen elzárkózott a filmtől annak elkészülte után, így nem is vágott belőle rendezői verziót. Az eredeti forgatókönyv alapján próbálták meg rekonstruálni azt a változatot, amit ő megálmodott. Az amit mostanában emlegetnek, a Batman VS Superman és egyéb elcseszett filmek kapcsán, hogy ellentmondások vannak a studió és a rendező között, na az a jéghegy csúcsa ahhoz képest, ami ennél a filmnél volt.
Alan Dean Foster is ezért nem írt több Alien regényt ezután, mivel az állandó átírások miatt neki is vagy 3-4x kellett újraírnia a film regényt, és utána közölte, hogy köszöni szépen ő szakított ezzel az univerzummal.
Egyetlen olyan másik filmre sem emlékszem, ahol ilyen szinten nagy eltérések lennének. És a vicc az, hogy mindezek ellenére a film (mindkét verziója) jó, egyedi és élvezhető lett.
Mondjuk én örülnék egy harmadik változatnak, ami mindkét verzió legjobb jeleneteit ötvözné. ;D Mert pl. a kutyás, és a végén a királynő születése/Ripley halála jelenet egyértelműen a mozis verzióban jobb. Ellenben a Royal Facehugger, valamint amikor Golic kiengedi az Alient, azok nagyon jó jelenetek, és kimaradtak.
« Utoljára szerkesztve: 2016. október 20. - 13:11:27 írta Todd »

balogh44

• Thanos
« Válasz #10821 Dátum: 2016. október 20. - 18:39:18 »
Értem, lehet hogy utána nézek akkor. ;)
Talán, amit hasonlóan szétbarmoltak az a Hegylakó 2. része. Na ott konkrétan a mozi verziót csonkították szét később.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10822 Dátum: 2016. október 22. - 15:51:42 »
Ezt a filmet nem szétcsonkították, vagy megvágták. Ezt a filmet minimum 3x leforgatták kompletten, különböző féleképpen. ;)

Gordin

• Grizzly
  • *
« Válasz #10823 Dátum: 2016. október 23. - 00:52:36 »
Ezt a filmet nem szétcsonkították, vagy megvágták. Ezt a filmet minimum 3x leforgatták kompletten, különböző féleképpen. ;)

Sőt, Fincher egy már javában készülő film rendezését vette át komplett kész díszletekkel, szereplőkkel, folyamatosan változó forgatókönyvvel - ahogy ezt itt korábban többen is írtátok.
Igazából már az magában lenyűgöző hogy egy ilyen káoszból ő egy nézhető, egész filmet képes volt kihozni.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10824 Dátum: 2016. október 24. - 20:47:13 »
Már mozikban a Jack Reacher 2!
Van akit érdekel, és megnézi moziban?
Nekem tetszett az első, nagyon reméltem anno, hogy folytatják.

Gordin

• Grizzly
  • *
« Válasz #10825 Dátum: 2016. október 25. - 21:43:12 »
Már mozikban a Jack Reacher 2!
Van akit érdekel, és megnézi moziban?
Nekem tetszett az első, nagyon reméltem anno, hogy folytatják.

Nekem is tetszett az első. Egyáltalán nem érdekelt, tv-ben néztem meg pár hónapja, nulla elvárással. Jól szórakoztam.

Lizard

• Vízember
  • *
« Válasz #10826 Dátum: 2016. október 25. - 22:24:41 »
Nagyon nagy film az első része, a második is jó de az egy a legjobb mindenböl :D kivéve a Birodalom visszagág, az ötödik :D
"May the force be with you"

BuB

• Pókfej
« Válasz #10827 Dátum: 2016. október 27. - 17:56:05 »
No, erről ki mit hallott?

Nem tom, magyar csapat csinálja  a rajzfilmet?
Elég impozáns a grafika, nekem most így hirtelen egy az egyben a mostani Batman Tell Tales-re emlékeztetett.
Bár a Fülig Jimmy nyak hosszúsága elkezdett rohadtul zavarni a végére  ;D (karikatúraszerűség ide vagy oda...)

Szerk:
oh... jaj, várjunk, lehet ennek inkább mégis a Készülő Kérpegényfilmekben lenne a helye?  :headscratch:  ;D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10828 Dátum: 2016. október 27. - 18:19:40 »
Maradhat, ez nem annyira képregényfilm, legalábbis határeset. Bár a könyv volt előbb, egyértelműen a képregény alakjai vannak a rajzfilmen. Én beszéltem a rajzolójával, már régóta próbálják tető alá hozni, de nagyon nem egyszerű. Pedig várós. :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10829 Dátum: 2016. november 01. - 14:28:37 »
Megnéztem a Jack Reacher 2-t.
Nekem nagy csalódás volt.
A Hollywood Hírügynökség szóra sem méltatta, inkább az első részről csinált videót. Bennem is ezt váltotta ki, hogy inkább megnézném újra az első részt.

BuB

• Pókfej
« Válasz #10830 Dátum: 2016. november 01. - 19:23:20 »
Én meg a Függetlenség Napja 2-t... ahogy várható volt, nem ért az első rész nyomába... sőt... nekem totál kapkodónak tűnt... az elsőben olyan szépen alaposan megvolt komponálva minden, az Ufók megjelenése is, tök feszült volt a megjelenésük, az óra visszaszámlálás szintén... a rombolás... a sokk, az emberek reakciója... itt meg tök gyorsan lezavarták az egészet... meg végülis mindent... meg kicsit furi volt, hogy milyen módszeresen kinyírták az első rész túl élőit... kicsit viccesnek éreztem, már azt hittem Goldblum meg az apja is meghal, de őket aztán mégis "megkímélték"...
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10831 Dátum: 2016. november 02. - 22:59:24 »
Nekem olyan vegyes érzéseim voltak a Függetlenség Napja 2-vel kapcsolatban. Egyrészt ötletes volt, ahogy beépítették az ufo technológiát a földi gépekbe. Ettől sokkal jobban sci-fi hangulata lett a filmnek, viszont másrészt pont ez rontja az ember szemében az élvezetet is, mert így pont az ellentéte az első filmnek. A végét tekintve kíváncsi leszek, hogy valóban lesz-e folytatása a filmnek a bukta ellenére.

És ha már megjelent, akkor megnéztem a Szellemirtókat is. Hááát, nem is tudom mit mondjak. A régi filmet nagyon kedveltem, így nem tudtam elvonatkoztatni tőle. Ha ezt nézem, akkor nem tetszett. Viszont azért nem is volt annyira szörnyű, mint amit vártam tőle. A négy csaj elég idegesítő, a poénjaik eléggé erőltetettek. Viszont azért ha nehezen is, de a film végére már el tudtam viselni őket. A sztori eléggé kiszámítható, viszont látványban nem lehet panasz a filmre, az tényleg jó lett. És azért volt annyi a készítőkben, hogy igyekeztek kikacsintani a régi filmre. Több régi helyszín és szereplő is újra feltűnik a filmben, és nem csak az élő szereplők (huh, ez a szó most milyen jól kifejezi a lényeget, hiszen tényleg szellemekről van szó  ;D ). Ezek az apró utalások a rajongóknak jó ötlet volt, és az tetszett is.  :) De azért ebben több potenciál volt, kár volt ennyire elpazarolni ezt a filmet. Egyszer-kétszer meg lehet nézni, de sajnos örök klasszikus nem lesz belőle.  :-\

Todd

• Pókfej
« Válasz #10832 Dátum: 2016. november 03. - 07:33:26 »
Több régi szereplő is újra feltűnik a filmben, és nem csak az élő szereplők (huh, ez a szó most milyen jól kifejezi a lényeget, hiszen tényleg szellemekről van szó  ;D ).
Ezzel szegény Egonra utalsz? :headscratch: Nem láttam a filmet, szóval nem tudom, hogy feltűnik-e benne. :nemtudom:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10833 Dátum: 2016. november 03. - 09:08:19 »
Ezzel szegény Egonra utalsz? :headscratch:
Nem, őt kivételesen nem tették bele. Legalábbis én nem vettem észre. Régi szellem karakterekre gondolok, mint például a zöld lebegő zabáló szellem vagy a habcsókember.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10834 Dátum: 2016. november 03. - 16:03:06 »
Egon is benn van! Az elején amikor Erin (Kristen Wiig) irodájából kimegy a főnöke, a folyosón látszik egy bronz mellszobor. Na az ő.

balogh44

• Thanos
« Válasz #10835 Dátum: 2016. november 06. - 19:49:16 »
Basszus, hogy beszél ez a filmtörténet remekéről? :hehe:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10836 Dátum: 2016. november 08. - 12:45:51 »
Nekem ez kimarad(t)...
------
Megnéztem az új Ghostbusters-t.
Nem is volt rossz.
-Nem értem, mire volt jó a reboot. Simán lehetett volna ugyan ez egy folytatás, ugyan ennyi cameoval a régi szereplőkkel.
-A humora kicsit az abszurdba hajlott a régihez képest. Fogyatékos Kevint nem kellett volna túltolni.
-A rózsaszín autó kicsit szúrta a szemem  :D
-Az feltűnt, valakinek, hogy amikor jött a filmekben szokásos sugár az égen és örvénylő felhő a város felett és ettől éjszakai sötétség lett, a városban a közvilágítást és a fényreklámokat is felkapcsolták?  :stupid: ;D
- A sugárfegyverek sikátorban való kipróbálásánál elég felelőtlenül jártak el. Csak álltak miközben csapkodott a lézer...
- A bónusz jelenetet látta valaki?

Todd

• Pókfej
« Válasz #10837 Dátum: 2016. november 08. - 13:00:56 »
-Az feltűnt, valakinek, hogy amikor jött a filmekben szokásos sugár az égen és örvénylő felhő a város felett és ettől éjszakai sötétség lett, a városban a közvilágítást és a fényreklámokat is felkapcsolták?  :stupid: ;D
Ez nem feltétlenül baki. Jobb helyeken a közvilágítás nem idő kapcsolóval megy (és nem is egy bácsi nyomja fel a villanyt), hanem fényérzékenyre van állítva. Ugye nem mindig ugyanankkor sötétedik be, és ugyanannyi költség megcsinálni úgy, hogy valaki mindig felkapcsolja, úgy, hogy évente többször utána kelljen álítani, és úgy, hogy magától felkapcsoljon, ha besötétedik. ;) Egy régebbi rendszert ilyenre átalakítani sem áll túl sokból, úgyhogy csak évtizedek, és több tíz-milliárdos pályázatok kérdése, hogy ez magyarországon is megtörténjen. :twisted:
Ennyivel tudok hozzájárulni a témához, mert maga a film cseppet sem érdekel. ;D
« Utoljára szerkesztve: 2016. november 08. - 13:14:45 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10838 Dátum: 2016. november 08. - 13:26:29 »
 ;D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *