Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1365006 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #11200 Dátum: 2017. augusztus 28. - 20:55:25 »
Már kölcsönözhető ez a marhaság:
https://www.youtube.com/watch?v=wQGawWqJdfs
Kellemes esti agyzsibbasztás :D
Szerk.:
Végtelenszer felhasznált bot egyszerű forg.könyv. De aranyos kis kikapcsolódás. Ez, hogy a szörny hajtja a kocsit nagyon érdekessé teszi az egészet. És játékkompatibilissé  ;D Már várom a Happymealt ;)
« Utoljára szerkesztve: 2017. augusztus 30. - 21:26:15 írta VTomi »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11201 Dátum: 2017. szeptember 02. - 22:18:00 »
Megnéztem a Szárnyas fejvadászt. Készülve a 2. részre. Próbálkoztam már vele régebben. Reméltem, hogy már elég érett vagyok hozzá. Megelőlegeztem a bizalamat, hogy csak bennem van a hiba.
Hát nagyon érdekes film, nem történik benne sok minden, inkább csak a szimbólumok és a háttérben futó történet a lényeg. De így sem tiszta a dolog, hogy "mit akar a művész"

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #11202 Dátum: 2017. szeptember 03. - 15:56:09 »
Kétszer láttam én is, és én sem értem miért ajnározzák annyira.
Ráadásul először a rendezői verziót néztük egy filmekért szintén rajongó ismerősömmel (még fősulin), és mindketten bealudtunk rajta. Azt messziről ajánlott kerülni, annyi a különbség, hogy a "normál" változathoz képest Scott kivette Harrison Ford belső monológjainak nagy részét, úgyhogy még annyit se értesz belőle, mint az eredetiből (ami szintén nem egy túlmagyarázott cucc).

Szerintem egyszerűen a cyberpunk stílus vizuális megteremtése, leképezése, a hangulata miatt lett kult. Illetve a könyv valószínűleg komolyan belemegy abba a témába, amit a film épphogy csak megkaparászik (honnan állapítod meg, hogy ki az ember, és ki a tökéletes android, illetve ha egy tökéletes android vagy, akkor tudod, hogy az vagy, vagy pedig embernek gondolod, érzed magad?). Phillip K. Dick nagy zseni volt.

Split (Szétszakadva): Nekem is bejött a film. Bevallom én féltem kicsit, hogy túlzásba fog esni Shayamalan a végén de szerencsére nem ez történt. Azt hittem, hogy ténylegesen valami durva/durvább átalakulás lesz, de szerencsére - valószínűleg a kis költségvetés miatt - ez nem történt meg. McAvoy hatalmasat játszott benne, zseniális volt, főleg úgy, hogy alig használt kellékeket (értsd: nem volt kifestve nőként, nem voltak teátrálisan más ruhái, kiegészítői). Lubickolt a szerep(ek)ben, és nem éreztem, hogy "túltolta" volna bármelyiket is. Amikor Hedvigként a rapzenére táncolt azon sírva röhögtem pl. A crossovert meg nagyon várom, mert a másik film is nagy-nagy kedvencem...
És ez is Blumhouse produkció... mint ahogy (és ez most az átkötés a saját filmes élményemhez)...

A Get Out! - Tűnj el! című thriller, amit tegnap néztem meg. Tök jó volt, hogy egy erőteljesen létező társadalmi dologból (rasszizmus) kiindulva csináltak egy pszichotrillert. Főleg azért, mert reflektál a "fehérek gyűlölik a feketéket" kérdésre azzal a felütéssel (amitől egyébként belül biztos minden színes bőrű fél kicsit), hogy a fekete srácnak találkoznia kell a fehér barátnője szüleivel. Aztán ez a már eleve parás helyzet alakul egyre durvábbá számára. De nem teljesen úgy, ahogy azt egyből mindenki gondolná... szóval én ajánlom.

Na szóval Blumhouse: jó kezekbe lesz náluk a Spawn film, úgy érzem (mégha elég kis költségvetés is lesz hozzá). A fenti két film számomra elég jó ajánló, és a szuperhős téma se volt még ezzel a zsánerrel keverve igazán.
« Utoljára szerkesztve: 2017. szeptember 03. - 15:59:43 írta petshop »

Todd

• Pókfej
« Válasz #11203 Dátum: 2017. szeptember 03. - 16:36:05 »
érdekes, én tavaly néztem meg újra a Blade Runnert. Gyerekként nekem sem tetszett, de így felnőtt fejjel újranézve abszolút értem, miért lett kultfilm.
A maga műfajában iszonyúan jó és hangulatos, kár, hogy Scott ma már nem csinál ilyen filmeket.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11204 Dátum: 2017. szeptember 03. - 17:03:48 »
Én nem értem mit akar. Majd utána olvasok.
Amúgy ha már szuperhős téma:
Boy wonder.  Valaki?

balogh44

• Thanos
« Válasz #11205 Dátum: 2017. szeptember 03. - 21:53:01 »
A Szárnyas fejvadász nálam alap scifi, szerencsére nekem a monológos verzió van meg. A másik gyerekkori kedvenc a Tron. Még moziban láttam először,  és egész jó szinkront is csináltak hozzá a Magyar Szinkron és Videó Vállalat műtermében! Sajna mára az a hangkópia beszerezhetetlen! :(

Todd

• Pókfej
« Válasz #11206 Dátum: 2017. szeptember 04. - 07:52:52 »
Én a rendezőit láttam legutóbb, és bevallom egyáltalán nem tűnt fel, hogy bármi is hiányozna a filmből. Nincs bajom a lassú, nem túlmagyarázott (sőt legyünk őszinték szinte semmit sem magyaráznak meg benne) filmekkel.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11207 Dátum: 2017. szeptember 04. - 12:42:49 »
Nagyon jó ilyen szemponból (is) a Szolgálólány meséje c. disztópikus  sorozat. Lassan méllyíti a sztorit, lassan építi a világot, a hátteret. Sokmindenre hagy időt hogy te találd ki, majd később mondja el hogy is volt az és nem túlmagyarázás lesz.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11208 Dátum: 2017. szeptember 09. - 20:29:10 »
érdekes, én tavaly néztem meg újra a Blade Runnert. Gyerekként nekem sem tetszett, de így felnőtt fejjel újranézve abszolút értem, miért lett kultfilm.
A maga műfajában iszonyúan jó és hangulatos, kár, hogy Scott ma már nem csinál ilyen filmeket.
Amúgy az kiderül a filmből, ogy Decart is replikáns. Kiváncsi leszek, akkor hogy öregedett, vagy méginkább, hogy nem "halt meg", járt le a szavatossága. A többinek 4-5 év volt.
Amúgy az volt a durva, hogy a katona replikánsnál, Rutger Hauernél nem kellett Dave Bautistanak játszaniaahhoz, hogy érezzem rohad erős. ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #11209 Dátum: 2017. szeptember 11. - 08:21:31 »
Amúgy az kiderül a filmből, ogy Decart is replikáns.
A mozis verzióból nem derül ki, sőt volt olyan befejezése, amiből egyértelműen az derült ki, hogy nem az. Túléli a 4 évet Rachellel együtt, de ez szerintem egyértelműen egy olyan kierőszakolt a filmhe nem illő Happy Endeskedő befejezés volt, amit nyugodtan figyelmen kívül hagyhatunk. Természetesen hol máshol vetítették volna ezzel a véggel, mint az USA-ban. XD

A rendezői változatban egyértelműen kiderül, hogy igen, az.
Amúgy az volt a durva, hogy a katona replikánsnál, Rutger Hauernél nem kellett Dave Bautistanak játszaniaahhoz, hogy érezzem rohad erős. ;D
Ez egy jó kérdés, ha ő attól erős, hogy egy kiborg, és nem attól, hogy kigyúrt, akkor kell-e hogy fizikailag erősnek is nézzen ki? ha ma csinálnák a filmet, persze tuti kigyúrná magát a szerep kedvéért.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11210 Dátum: 2017. szeptember 11. - 10:59:58 »
Ha nagydarab a kiborg akkor még erősebb mint Rutger Hauer:) Aki egy katona. Dave akkor építkezési munkás. Heavy worker. kőműves vagy ács  ;D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11211 Dátum: 2017. szeptember 12. - 18:35:10 »
Megnéztem az AZ-t. Nekem nagyon tetszett. Amiket olvastam is, a  80-as évek fíling, a gyerekszínészek és háttérsztoriaik. Jók voltak a díszletek, kreatív volt Pennywise rejtekhelye.
De ha megeszi a gyerekeket, akkor miért csak lebegtetett sokat, másokat meg megevett? És akik ott a végén leszálltak, már nem éltek?
Nem emlékszem, hogy a régi filmváltozatban az első vagy a második epizód végén a barlangban változik át a bohóc egy nagy pókká?
Szerk.:Nem én vagyok az egyetlen aki ezt kérdezi:
https://www.youtube.com/watch?v=RzmbjtvWp3k
« Utoljára szerkesztve: 2017. szeptember 12. - 19:53:12 írta VTomi »

ZoliZoltán

• Bűnölő
  • A Hihetetlen Halk Denevérember
« Válasz #11212 Dátum: 2017. szeptember 20. - 05:34:32 »
Tegnap néztem meg harmadszor.(AZt.)
Nekem nagyon bejön.

:D

A lebegos reszt senki nem erti....

Múlt hét elején neztem meg az 1990-est is.Igen.Pók volt a vegen.De az a felnottkorukban.Szoval 2. resz. ;-)
« Utoljára szerkesztve: 2017. szeptember 20. - 05:36:47 írta ZoliZoltán »
BATMAN,Spawn,Star Wars

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11213 Dátum: 2017. szeptember 20. - 09:57:42 »
Remélem lesz 2. rész. Bár az pont napjainkban játszódna és elveszti a jó kis, most divatos 80-as évek-et. De lesz sok flashback, pont ezért talán :)
------
Tomb Raider!!!

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11214 Dátum: 2017. szeptember 20. - 11:34:11 »
Ez a trailer most feldobott. Eddig annyit tudtam róla, hogy a Transformers írója írta (volt a Transformersnek írója?), ami minden elvárásomat lehúzta. De a trailerből kiderül, hogy akár még játékhű is lehet.

coleman

• Bűnölő
« Válasz #11215 Dátum: 2017. szeptember 20. - 11:58:01 »
Nem rossz, de segítsen már ki valaki: miért fáj Hollywoodnak jó nőket rakni a filmekbe? Mindenben középszerűeket látok, és nem hiszem el, hogy ez véletlen.

Todd

• Pókfej
« Válasz #11216 Dátum: 2017. szeptember 20. - 12:35:42 »
A nap kommentje díj nyertese. :lol:

Nekem inkább a klisé (a világ megmentésnél mindig fogom a fejem), a túlmagyarázás volt sok. Vagyis miért nem elég az a felütés, mint ami a játékban van? Szerintem a rejtély menet közben felderítése sokkal izgalmasabb.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11217 Dátum: 2017. szeptember 20. - 14:26:21 »
A nap kommentje díj nyertese. :lol:

Nekem inkább a klisé (a világ megmentésnél mindig fogom a fejem), a túlmagyarázás volt sok. Vagyis miért nem elég az a felütés, mint ami a játékban van? Szerintem a rejtély menet közben felderítése sokkal izgalmasabb.
relatív, miylen a jó nő nem? :D
De biztos hitelessé is akarták tenni, hogy megy neki a surviving, meg a bunyó.
Vagy legyen ilyen?

BuB

• Pókfej
« Válasz #11218 Dátum: 2017. szeptember 20. - 14:37:52 »
Oh, yeah, igen!  ;D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Todd

• Pókfej
« Válasz #11219 Dátum: 2017. szeptember 20. - 15:41:20 »
De biztos hitelessé is akarták tenni, hogy megy neki a surviving, meg a bunyó.
Igen itt ez az alapvető cél, hogy hiteles harcossá váljon, nem pedig az, hogy hiteles jónővé. XD
Még nem tudom, hogy ez sikerült-e... :/
« Utoljára szerkesztve: 2017. szeptember 20. - 15:50:06 írta Todd »