A trailereknek csak az érdeklődés felkeltése a célja. Sz@r filmekről is lehet nagyon jó trailert összevágni, és zseniális alkotásokról is lehet B-filmes gagyi trailert készíteni. Szerintem pl. a legtöbb Nolan-film trailere elég gyenge volt.

Amúgy a Tomb Raider szerintem játékban sem volt több, mint amit a film ígér. Egy izgalmas, szórakoztató akció/kalandjáték volt, de messze nem volt emlékezetes. Egy Uncharted-filmről is hasonló trailert lehetne összevágni kábé.
Szerintem esetleg az lehet a baj a filmmel majd, ami már a játéknál is túl volt tolva, hogy mennyi balesetbe keveredett Lara, mennyiszer megsérült, mégis megúszta. De egy videójátékban még le lehet nyelni ezt, viszont egy élőszereplős filmben nagyon hiteltelen lesz tőle a karakter.
Egyébként azzal egyetértek, amit Todd írt, hogy egy videójáték-adaptációnak - de beszélhetünk bármilyen más feldolgozásról is - önálló produktumként is meg kell állnia a helyét, a laikus nézők számára is érthetőnek kell lennie. Persze nyilván az nem baj, ha ők nem értik az easter eggeket például. Ezért is nehéz jó adaptációkat készíteni, mert egyensúlyozni kell a laikus nézők és a rajongók között, mindkettőnek meg kell próbálni megfelelni. Ráadásul mi rajongók sokkal érzékenyebbek vagyunk a hibákra, könnyen kiszúrjuk őket, hiszen az alapanyagot is jól ismerjük, szóval velünk sokkal nehezebb dolga van az alkotóknak.

Viszont az is biztos, hogy egy laikus soha nem fog
ugyanannyira élvezni egy videójáték-adaptációt, mint az, aki 20-szor vagy legalább egyszer végigvitte a játékot. De ez nem is baj.
Amúgy ma már azért is nehéz szerintem jó filmadaptációt készíteni a videójátékokból, mert annyira fejlettek és összetettek már a profi videójátékok (most top címekről beszélek), annyira élethűek mind grafikailag, mind animációt tekintve, hogy egyszerűen lekörözik az élőszereplős filmeket. Sokkal hatásosabbak, simán megadják egy hollywoodi blockbuster élményét, csak nem 2 órában, hanem 10, 20, 30, 50, 100, vagy akár 150 órában. És sokkal nagyobb beleélést biztosítanak, mivel te irányítod a karaktert. Vicces módon az egyik bajom a fentebb tárgyalt Tomb Raider filmmel az, hogy a főszereplő színésznő arca nem nagyon hasonlít a játékbeli karakter arcára.