Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1360963 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #2440 Dátum: 2009. június 22. - 20:50:50 »
Húúúú,  :o ha ezt most te is végigolvasod még egyszer remélem rájössz, hogy egy kicsit túlbonyolítod a dolgot.  ;D A Sliders egyébként párhuzamos dimenziókról szól és ott pont az időutazás a lehetetlen.  :hehe:
Nem én bonyolítottam túl, hanem az idősík elmélet ilyen bonyolult. ;D Én csak alkalmaztam az elméletet a terminátor témára. :hehe: De tényeg, az első terminátor egy lehetséges jövőből jön vissza 1984-be, simán elképzelhető hogy egy másik lehetséges jövőből is visszajöjjön egy gép, például 1984-nél kicsit korábbra, ami szntén új idősíkot hoz létre. ;D Gyakorlatilag egy csomó idősíkot generálhatnak így a gépek. ;D
Egyébként tudom hogy a Sliders teljesen más, én csak úgy értettem, hogy ott sok párhuzamos dimenzió volt, itt meg több párhuzamos idősík. Az idősíkok között nem utazgathatnak, de számos új idősíkot lehetne létrehozni elvileg. :D

A TSCC-hez: mivel csak két részt láttam, így a terminátorok és időugrások számáról elfogadom a többség véleményét. ;D De továbbra is fenntartom hogy az a sorozat béna. ;D

Tom, hogy lehetne egy ilyen időháborúban valaki lépéselőnybe?  :D Mindenki oda küld vissza és azt, ahová csak akar és akit csak akar.
Úgy értettem, hogy a gyors technológiai fejlődésük révén a terminátoroknál van az előny, hogy megépítsék az időgépet. Az emberek nem találtak fel saját időgépet, hanem a robotok időgépére találtak rá és azt használták. Persze ha már megtaláltak egy ilyen időgépet (amiből gondolom nem sok volt), akkor onnan már megszerezhették az időgép építéséhez és működéséhez szükséges technológiai tudást is, de valószínűbb hogy az elfoglalt gépet használták. Tehát az ellenállásnak minden idősíkban meg kell találnia, elfoglalni a terminátoroktól és használni az időgépet (amennyiben a terminátorok is használták, vagy megakadályozni hogy a terminátorok használhassák) mert ha ez nem sikerül, akkor a következő idősíkra csak a skynet terminátora érkezik meg és ott már a gépek fognak nyerni valszeg. Magyarul időutazás szempontjából (is) a skynet van előnyös helyzetben és az ellenállásnak nehezebb dolga van.
Egyébként jó téma ez a Terminator cucc  ;D évekig lehet vitatkozni rajta.  :brow:
Na igen. :lol: Mi itt szétcincáljuk a témát, míg az átlag (nem terminator fan) mozinéző bemegy a moziba oszt megnézi a filmet oszt jól szórakozik oszt jónapot. :lol:
Idézet
De azért gondolom abban mindenki egyetért, hogy a Salvation gyenge film. jó színészek, szép költségvetés, mégis gyengén muzsikál a dolog. Sajnos a tehetséget nem lehet venni. Biztos vagyok benne, hogy Cameron (vagy egy hasonló kaliberű rendező) sokkal többet kihozott volna a moziból...
Természetes, ebben egyetértünk szerintem. Ezért is remélem hogy a kövi részre már új rendező és forgatókönyvírók lesznek... :roll:

Idézet
Nem az egész emberiséget zárták táborokba, hogy aztán jöhessen John egy szál tangába és dalolva hadonászva, csatakiáltásokat ordibálva leverje a lakatokról a láncokat és felszabadíthassa az emberiséget.
És a fél arca kékre volt festve, meglóbálta kardját és elkiáltotta magát: "Szabadsáááááág!" :hehe: Egyébként ebben a kérdésben pepoval és Todd-al értek egyet.

Idézet
Amúgy még valami, abban a jövőben, ahonnan Kyle jött egy olyan John Connor volt, aki ismerte a jövőt, és egész életében arra készült, hogy harcoljon a gépek ellen, így valószinüleg elég jól kiépített hálózata volt az ítéletnapra.
Hát inkább a háború vége felé lehetett kiépített hálózata, nem? Az ottani JC nehezen készülhetett az ítéletnapra, lévén ott senki nem mondta el a jövőt előre, ő is úgy csöppent bele. Legalábbis ha a kezdeti idősíkról beszélsz.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2441 Dátum: 2009. június 22. - 20:58:58 »
Szerintem pont a te realitásod ment félre picit. De hiába vitázunk, ha nem vagy hajlandó belegondolni komolyabban, hogy is épülhet fel egy ilyen háború. :)
Idézet
Valszeg csak műholdas rádió lehet, és azt nem jhon connor találta fel. Továbbá mivel változtatáják a hullámhosszokat mindig, így sokszor a skynet csak sötétben tapogatózik.
És ezt a kezdetekben nem tudták megtenni igaz?
Idézet
Továbbá akármilyen cinikusnak is gondolod, de, igen, kézjelekkel kommunikálnak az ellenállás gerilla tagjai. Saját kódrendszert találtak ki, hogy a harctéren csöndben tudjanak kommunikálni.
csatatéren naná, hogy azzal kommunikálnak. de itt nagyban kell gondolkozni. két egység irányításához nem elég a kézjel, meg a többi cucc. Mindenképpen lennie kellett valami kommunikációs eszköznek és azt nem John találta ki, hogy hogy legyen, azért nem zseni ő sem. Amivel 2025-ben már tudtak kommunikálni, 2010-ben is ment nekik ugyanúgy.
Idézet
A másikat meg nem is értem. Szerinted mikkel hajtotta fogolytáborba az embereket a skynet a háború elején, hogyha nem volt semmije, csak az a 10 robottja amit a T3-ban láttál?
? Honnan veszed, hogy a háború elején az emberek már a táborkban landoltak? Akkor mi tartott el a skynetnek 2029-ig, hogy kifüstöljön minket? Amikor kirobban az egész, biztosan nem azzal kezdődött a dolog, hogy a skynetnke a semmiből termet egy tüök nagy és tök fejlett serege, akik zsupsz, befogolytáborozták az embereket.
Idézet
mert én nem értem hogyha szerinted a skynetnek csak néhány gépe volt az elején, akkor hogy indíthatott háborút?
Szerintem jóval több volt ott, de ez csak feltételezés, mert szerintem ez a valószínűbb, minthogy a skynetnek az elején csak az az egy üzeme lett volna.
Hát szerinted csak úgy lehet háborút indítani, hogy ezrek feszülnek ezreknek? Egyszerűen úgy, hogy az emberek még a sebeiket nyalogatták, a skynet meg kiküldte az addigi gépeit ellenük, hogy kaszálják le őket. Ezen nem tudom mi olyan felfoghatatlan. Nyilván semmire sincs adat, de biztosan nem úgy kezdődött el a háború, hogy a skynet már jó fejlett gépekkel rohamozott és jó sokkal. Akkor nemhogy 2020-akármeddig nem húztuk volna, hanem már 2010-re vége lett volna az emberiségnek. Ha a háború meg elhúzódott olyan sokáig, minimum 2018-ig, elhiheted, hogy John Connor a nagy szervezőképességével nem az ítéletnap után jelent meg pikk-pakk. Mert olyan sereggel amit te feltételezel, már 2005-6 környékére olyan kiéptett ellenállást kellett volna szerveznia Connornak, hogy ihaj. Ha a t-et nem is vesszük figyelembe, maradunk a cameroni alapoknál ez akkor is lehetetlen, mert kyle kora alapján 2020 körül jelenhetett meg Connor olyan szinten, ahogy ő lefestette.
Idézet
meg még a rádiózásról annyit, hogy bár nem vagyok nagy szakértő, egy rádió adást háromszögeléssel lehet bemérni szerintem, és ha nincs adás, akkor nincs mit bemérni, nem?
 és így ha nem hagynak időt a skynetnek, hogy bemérje az adásokat, akkor elég ügyesen el tudnak rádiózgatni egy-egy időnkénti frekvencia válltoztatással
Ezeket ha működnek, ugyanúgy tudták már hazsnálni a kezdetekben.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
De tudod mit? bemásolom neked egy haditechnika szakértő barátom hozzászólását erről, még az ősidőkben a k.net fórumán beszélgettünk erről. az egész onnan indult ki, hogy a t3 kivágott jelentében ugye van Candy őrmester és ott már 2003-ban fejlesztik a t800-ast. Az egyik jelentben a háttérben is van egy. Nem ez a lényeg, egyből előjött ez a dolog, hogy milyne hülyeség, hogy ilyen korán már fejlesztgetik. Erre írta le ezeet a srác, szépen logikusan, hogy miket is kellett csinálnia a skynetnek és nem olyan meredek, hogy már elég korán elkezdték fejleszteni a t800-ast. A lényeg nem is ez, hanem ragyogóan leírja, mi mindent kellett csinlnia a skynetnek a háború kitörése után:
Idézetbe teszem, ami már az ő hozzászólásában is idézve volt. Szóval Dzséjt kollega a k.netről.
"
Idézet
Valóban nincsen utalás ezt aláírom, de akkor is baromságnak tartom, hogy az emberek kezdik fejleszteni ezt a technikát már a háború előtt és nem a Skynet készíti el az egészet. Valahogy sántít a dolog. A T2-ben amúgy csak azt mondja, hogy a T-1000-hez képest nem annyira fejlett, ami meg nem azt jelenti, hogy elavult a T-800-as. Sőtt nagyon remekül megállja a helyét. Valahogy nem tartom az egészet hitelsnek, főleg azért, mert háborús időben a Technika olyan iszonytatóan elkezd fejlődni sokszor, hogy az eszméletlen. Ala 2. VH! A Skynet esetében meg valahogy nem tudom elképzelni, hogy 30 évig használ egy azon típust.Túl korai egyszerűen. Ha olyan 2015 körül jelennek meg, akkor még azt mondom, hogy elmegy, de ha én rendezném, akkor biztos ne mígy csinálnám, hanem olyan 2022 körül tűnnének fel mondjuk.
"
Dzséjt válasza: "És meg is indult az a fejlődés, hiszen a mini-HK-kat bazi nagy HK-k váltották le, a T-1-eseket azok a böszöm nagy tankok, a gépágyúkat lézerstukkerek, a sima vázasakra aztán gumibőrt húztak, utánna meg kifejlesztették a valódi élő szövetet. Lett biomechanikus-polialoid, önfejlesztő mikrochip... ja és nem mellesleg időutazás. Mennyi robbanásszerű fejlődés kell még? A mai világól seperc alatt egy Star Trek világ lett, csak valamelyest komorabb smile.gif A mai szintről ezzel a tötymörgéssel a büdös életben nem jutunk el arra a szintre. Vagy mi kell még ebbe a 20 évbe? Transzporter, csillaghajó, hiperhajtómű? És a T1000-eshez képest piszkosul elavult a T-800-as, mint beszivárgó egység. Onnantól kezdve én beosztanám az összes kiborgot hólapátolásra, mert fityfenét sem érnek.
És mint írtam, egyáltalán nem biztos az a 30 év. Sőt, ezen az apró képen bevallom, felőlem egy T-400-as is ülhet ott, mert egyrészt soha senki nem mutatott olyat, és miért vessük el, hogy a 400-as nem halálfejes volt, másrészt a részletek piszkosul nem vehetőek ki. És mivel ez az egész létesítmény nagyjából elpusztult, Skynet akár 20 évig is ülhetett rajta. Mert mivel kellett megküzdenie:
1. Nuku hadsereg, mert ha megszakad sem fog a mai világban leakasztani a sarki ABC polcáról egy T inváziós armadát. Ergo, valahonnét teremtenie kellett:
a. gyalogságot
b. páncélosokat
c. légierőt
d. tengeri erőt (gondolom a vizet is uralni próbálta, mert ha nem, az stratégiai melléfogás)
Milye volt ehhez képest? Semmilye. Annyi mini-HK és T1-es, amennyit a T3-ban láttunk. Azok meg nudlik. Tehát, az első pár évben valószínűleg higanyt izzadt, mire összeállított egy ütőképes hadsereget, amit az emberi haderő nem ver szét röpke fél év alatt. Ezzel el is jutottunk a második pontig.
2. Nem bombázhatott mindent szarrá. Egyrészt, mert az atombomba rossz tulajdonsága a robbanásakor keletkez elektromágneses impulzus, ami rá és gépi támogatóira enyhén szólva kellemetlenül hat. Másrészt, ha mindent eltöröl, baromira nem lesz semmilye, amiből hadsereget gyárthat. És sok katonai bázis ráadásul föld alatt van, oda meg az atombomba sem megy le. Szóval, jó ideig kellett számolnia azzal a tényezővel, hogy bizony borzasztó sok ember megmaradt, borzasztó sok fegyverrel (elég lenne csak Irakban szemezgetni, máris felfegyverezhetnénk Magyarország teljes lakosságát). Ergo először a védelmet kellett kiépítenie. Ezt csak a mini-HK-kkal és a T1-sekkel tehette meg, mivel mása nem volt.
3. Visszatérve a hadsereg problematikájára. Ehhez valami háttér is kellett, hogy felépüljön, elvégre nem a semmiből teremtek a T modellek. Szóval honnan akasztotta le azokat a gyárakat, amelyek alkalmasak voltak terminatorok gyártására? Én még sehol nem láttam HK vagy T-800-sok sorozatgyártására kiépített gyárat. Márpedig valahol meg kellett lennie annak a bizonyos futószallagnak. És mivel ebben a világban még nem léteznek olyan gépek, amelyekkel komplett gyárakat húzhat fel, egyetlen magyarázat van: már előtte megcsinálták az emberek. Kellett lennie egy olyan létesítménynek, ami képes olyan gépet előállítani, ami alkalmas építésre is. A terminator univerzumában én egyetlen ilyen "kezdetleges" gépet ismerek: T-800-as (vagy 600-as, és lejjebb). És a hely neve: CRS. Ha ott építettek már legalább egy T prototípust, akkor azt Skynet felhasználhatja. Na és itt jön a képbe az időtényező: az a gyár valószínűleg nem sorozatgyártásra van kiépítve. Tehát, kezdetben piszkosul lassan épülhetnek a T modellek. Az első 10-20-30-50-100 példányt pedig nem hadászatra, hanem a gyár futószallag üzemmódra való átalakítására kell felhasználni, míg a mini-HK-k és a T1-esek sorozatgyártása folyik. Ja, és ismétlem, mivel a CRS-ben csak feltételezhetően prototípus van, nem 100%-an elkészített modell, ezért a tökéletesítésre is időt kell szánni. Jó esetben, akár egy évtized is eltelhet, mire az első harcra használt T-800-sok lecammognak a szallagról. Emellett pedig fejleszteni kell a HK-kat is, kiépíteni a több harcnem gépezetét, stb, s mivel sehol sincsenek a nagy tankok, a nagy HK-k, és a többi, azokat már magának kellett megterveznie (bár a HK-k engem erősen emlékeztetnek az UAW-re). S itt nem egy icipici hadseregről van szó, hanem olyanról, ami az egész bolygót lefedi, az meg baromi nagy. Skynet nem aprózta el.
4. Terjeszkedési idő. Még ha a CRS-ben van is gyár, ami alkalmas T modellek legyártására, ez akkor is kevés. Tehát, amint elkészült a sorozatgyártó rendszer, indulnia kell az offenzívának, de ez sem egyik napról a másikra történik. Terjeszkedni kell, felszámolni az ellenállást, kiépíteni az új bázisokat, ahol újabb gyárak létesülhetnek. Szállítás, anyagmozgatás, építés, védelem... stb, új területekre érve mindezt ki kellett építeniük újra és újra.
Szóval, deffenzív ág + offenzív ág + gyárak kiépítése + fejlesztési idő + "

"
Idézet
Pontosabban készen van. A Candy őrmesteres kivágott jelenetben már a kész verziót mutogatják a kormánynak, amit Candy mutat be.
"
"Pontosabban, ilyen sehol sincs a filmben, ergo sosem történt meg, vagyis nem létezik. Nincs Candy őrmester, soha nem is volt. Nem mutatott be semmiféle kész T-800-t. Annyit látunk, hogy egy hangyafütyinnyi képen pár pillanat erejéig a szemfülesek kiszúrhatnak egy valamit, ami hajaz egy T-800-ra. De mivel nem mondják ki, nem mutatják meg közelről, jól láthatóan és még csak nem is utalnak rá, hogy az egy T-800-as, így az a T-101-estől egy easter egg-ig bármi lehet (mert még akár az is lehet). Ez majd akkor fog számítani, ha látni fogjuk egy filmben. Addig vagy érdekességként kell kezelni, vagy elfelejteni az egészet a francba."

" A fejlesztéseknek pedig szemtanúi vagyunk. A beszivárgók terén leginkább a legszembetűnőbb (nagyjából, mert azért hézagok vannak rendesen):
1. fázis: T1-esek és mini-HK-k. Klasszak, szépek, jók, de hátrányaik szemmel láthatóak. A T1-es lassú, korlátozott lőszerrel, és egy lánctalpas jármű nem mehet el mindenhová. A mini-HK-k korlátozott fegyverkapacitásúak, ráadásul a hőérzékelő becsapható. Váltás.
2. fázis: T-800-as modellek, földi és légi HK-k. Ez utóbbiak több fegyverrel, nagyobb erővel rendelkeznek. A 800-asok pedig hatékonyak, többfunkciósak, remekek az emberek felkutatásában, összeszedésében és megsemmisítésében. Egyetlen probléma, az ellenállás. Kicselezik a HK-kat, legyúrják a 800-sokat, és képesek elrejtőzni. Megoldás:
3. fázis: beszivárgó egységek. T-800/600, gumibőrrel, ezt azonban az emberek könnyűszerrel le tudják leplezni.
3.1 fázis: kiborg. Előnye, hogy teljesen emberi és csak akkor szúrható ki, ha tudod, mit keress. Hátránya, hogy viselkedésileg nem tökéletes, a kutyák megérzik, és sérülés esetén baromira karbantartás igényes az élő burkolat, de sérülés nélkül is, hiszen mosni kell smile.gif Ráadásul, ha a lázadók egyszer hozzáférnek az arcadatbázishoz, vagy véletlen szembemennek egy már látott alakkal (teszem az A bázison pusztított egy Schwarzi behatoló, majd a túlélők egyike a C bázison is meglát egyett), akkor egyből lelepleződnek. S a fémváz miatt a magas és izmos pasik alapból gyanúsak.
3.2 fázis: a tökéletesített beszivárgó egység: biomechanikus-polialodi. Előnyei a fejlesztett viselkedésminta, így sokkal emberibb. Hipergyors regeneráció, és nehezen elpusztítható. Adaptív. Lelepleződés esetén hamar alakot tud váltani, így eltűnhet (akár emberként, akár polcként). Mivel lemásolhat bárkit, hosszú távon is beépíthető az emberek közé. Hátránya, hogy magas hőre pusztul, a kutyák őt is megérzik. Csak szúrófegyvereket képes másolni.
4. fázis: hadsereg fejlesztése, T-850-es modellek, újfajta HK-k. Az előbbiek előnye a jobb energiaszolgáltatás, új viselkedési program (bár lehet, hogy a T3-ban azt csak Connor implantálta belé), ráadásul önmegsemmisítés esetén további embereket pusztíthat el. Hátrányai beszivárgóként a már korábbi T-800-sokból visszamaradt. Az új HK-k pedig sokkal jobban fegyverzettek.
5. fázis: kellemest a hasznossal, TX. A tökéletes robotkatona. Változékony, mint a T-1000-es, bár korlátozotabban képes alakot váltani. Beépített távolsági fegyverek. Tökéletesített viselkedési program. A T-800-nál erősebb váz. Mozgékonyabb. Hátránya: korlátozott alalkváltás, a kutyák őt is felismerik.
Szóval van itt fejlesztés bőven. És ez olyan, amit 30 éven belül csak a Skynet képes elérni. Hiszen létrehoz egy emberi ésszel fel sem fogható módon működő T-1000-est, majd ezt tovább viszi a TX-re is. Olyan erőforrást tesz a T-850-esekbe, amiért vígan kapkodnánk ma. Olyan lézerfegyverekkel puffogtatnak, amiért a mai hadimérnökök megnyalnák mind a tíz ujjukat. Hogy az időgépről már ne is beszéljek. Gondolom az sem egyik napról a másikra lett kiötölve. Ez legalább 100, ha nem 500 éves technológiai ugrás, potom 30 év alatt. Hol van itt az elavultság?
"

Olvasd el grey. nem olvastam végig, mert arra most nincs időm, de ha ez a felépítés nem gőyz meg, akkor semmi.
« Utoljára szerkesztve: 2009. június 22. - 21:12:28 írta pepo05 »
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2442 Dátum: 2009. június 22. - 21:05:11 »
A Sliders egyébként párhuzamos dimenziókról szól és ott pont az időutazás a lehetetlen.  :hehe:
A T4-be nem szólok bele, de a Slidersben otthon vagyok. :) Volt benne időutazás is egyszer, amikor Mallory a saját gyerekkorába érkezett vissza, és megakadályozta, hogy baseball ütővel szétverjen egy másik srácot.  :D

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2443 Dátum: 2009. június 22. - 21:08:05 »
Bakker már annyit írtok hogy az embernek elmegy a kedve az elolvasásától  :roll:

+ észrevétel a T4-hez. A T1-ben Kyle mutogatja Sarahnak a "tetoválását" ezt mondta "ezt lézerrel égették belém" csak nekem nem rémlik hogy most megkapta volna ? Vagy még párszor elkapja a  Skynet és ahelyett hogy kinyírná gondolkodás nélkül csalinak használja újra és újra ?  :D

Ami még zavart kissé hogy a Terminatorok nem gyilkoltak elég hatékonyan. Annál a résznél ahol Connor lezuhant gond nélkül bezúzhatta volna a koponyáját az a T-700-as (nem 600-as volt amennyire láttam) ehelyett elkezdte összevissza dobálni.

A folytatásba jobb rendező kell mindenképp de nem mondanám gyatra munkának a T4-et sem.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2444 Dátum: 2009. június 22. - 21:08:44 »
A Sliders egyébként párhuzamos dimenziókról szól és ott pont az időutazás a lehetetlen.  :hehe:
A T4-be nem szólok bele, de a Slidersben otthon vagyok. :) Volt benne időutazás is egyszer, amikor Mallory a saját gyerekkorába érkezett vissza, és megakadályozta, hogy baseball ütővel szétverjen egy másik srácot.  :D
Az egy párhuzamos univerzum volt, ami annyiban különbözött az eredetitől, hogy ~30 évvel le volt maradva.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2445 Dátum: 2009. június 22. - 21:14:02 »
Közbe végigolvastam amit idéztem, kitöröltem, amik értelmezhetetlenke voltak a téma szempontjából.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2446 Dátum: 2009. június 22. - 21:30:31 »
Azt a részt én is láttam, poén volt, hogy bunyózni tanítgatta a fiatal alteregóját. :D Amúgy már nem emlékszem pontosan, de mintha olyasmivel magyarázta volna a prof az időeltérést, hogy abban az univerzumban lassabban keringtek a bolygók... vagy mi... :D

Ami még zavart kissé hogy a Terminatorok nem gyilkoltak elég hatékonyan. Annál a résznél ahol Connor lezuhant gond nélkül bezúzhatta volna a koponyáját az a T-700-as (nem 600-as volt amennyire láttam) ehelyett elkezdte összevissza dobálni.
Ezt írtam én is a kritikámban, a bunyók egyáltalán nem reálisak. (Persze ez is a látvány miatt van, meg hogy ne 5 másodpercig tartsanak a fightok.)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2447 Dátum: 2009. június 22. - 21:32:51 »
Az egy párhuzamos univerzum volt, ami annyiban különbözött az eredetitől, hogy ~30 évvel le volt maradva.
Hát ez is lehet egy magyarázat az időutazásra. :)

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2448 Dátum: 2009. június 22. - 21:33:18 »

Ezt írtam én is a kritikámban, a bunyók egyáltalán nem reálisak. (Persze ez is a látvány miatt van, meg hogy ne 5 másodpercig tartsanak a fightok.)

Ilyenkor ugrik be az embernek a T1 amikor a mitugrász punkot Schwarzi egyetlen mozdulattal elkapta és kitépte vmely nemes szervét... Megmondom ez megint minek az átka, annyak a nyüves dedó besorolásnak... Volt egyáltalán vér a filmebn ? (félreértés ne essék nem a vér mennyisége számít hanem a látványa, mindig ad egy kis súlyt a dolgoknak)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2449 Dátum: 2009. június 22. - 21:44:27 »
Hát vérengzés szempontjából nagyon bébipopó volt a T4. :roll: Cameron filmjeiben csak a flashbackek a jövőről sokkal félelmetesebbek és hatásosabbak voltak, mint az egész T4. :roll: És akkor nem is beszéltünk a T1 önmegműtős jelenetéről, vagy amikor a T2-ben Schwarzi leszedi a "fedőborítást" az egyik kezéről.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2450 Dátum: 2009. június 22. - 22:34:39 »
Az én nézőpontom lehet fura, de az biztos, hogy 24+4 terminátor könyvet kiolvastam kb 4 különböző írótól, szóval némi elképzelésem van a dologról.
Az a baj, hogy minden második mondatodból az jön le, hogy azt hiszed, hogy én csak túlzásokba látok, és ezért olyanokat látsz bele az írásaimba, amikhez köze sincs az egésznek.
Ez amit belinkeltél egy borzasztó jó leírás, nincs is mit kötözködni vele, szinte egy tanulmány az egész.
Nyilván így történt az egész. A skynet ledobta a bombákat, és így a káoszt kihasználva amivel a világ nagyhatalmait sújtotta bőven lehetett ideje fejlődni, míg az emberek, csak jhon connortól tudhatták, hogy mi miért van. Már ha tudták, és ne gyere azzal, hogy a kormányok meg a hadsereg. Mert azok összeomlanak ilyenkor, mint egy kártyavár. Továbbá közrejátszott még az is, ami benne volt a leírásban, hogy az atombombák utáni sugárzás miatt, az emberek nem is jöhettek elő rögtön. Szóval ez két tény, ami miatt a skynetnek jutott ideje szervezkedni, míg az emberekből fosztogatók és gerillák lettek, vagy foglyok és hullák, ez idő alatt, mert a skynetnek nyilván nem kell sok ész, hogy az emberi erőt is kihasználja forrásként, hogy a gyárai és a gépei gyorsabban készüljenek. Szóval az ítélet nap után nem megölni kezdi az embereket, hanem összefogdosni, és dolgoztatni. Ez teljesen logikus.
Ugyanakkor mivel Volt egy Jhon Connor is, így elkezdett szerveződni, az emberi ellenállás is folyamatosan, ami a különböző jelkezelési, kódolási, rádiózási, beszivárhólelelpzeési fortélyokat folyamatosan eszelte ki, mert mindent jhon connor sem ismerhetett. Ezek a trükkök a túlélésért nem egyik napról a másikra alakultak ki egyszercsak, hanem folyamatosan.
Itt tenném még hozzá, hogy úgy emlékszem a könyv szerint európában nem volt szervezett ellenállás, csak gyárak és fogolytáborok.
Az emberek gépesített repülőkkel már régóta kísérletezgetnek, és bár hadseregek ilyenekből nincsenek, de voltak már tesztelve több országban is.
Szóval léteznek gyárak, ahol az alapok megvannak, ezeket csak át kell állítani a saját hasznára. Amerikában elég fejlett hadi gyárak lehetnek, amikről, mi nem is tudunk. Ezek manapság mind gépesítve vannak így a skynet játszva átvehette fölöttük az uralmat, és máris nem csak egy gyára volt, mint ahogy a T3-ból gondolni lehet. Ennek ellenére valóban elég nehéz lehetett felállítani gyorsan egy ütőképes hadsereget, szóval nyilván nem is ment neki rögtön. Továbbá még egy dolog, ami időt ad a skynetnek, hogy nem tudják, hol van, és hogy lehet legyőzni. Szóval hiába van Irakban a föld alatt egy ütőképes hadsereg, ha az csak védekezni tud, mert nem ismeri az ellenfelet. Nem tudják, hogy a T modellek és a HK-k mögött egy mesterséges szuperintelligencia áll, és ha tudnák, akkor se tudnák azt, hogy az hol van, hogy csapást mérjenek rá.
A leírás szerint kb 10 év amíg valódi harctéri T600-asok vagy T800-asok kezdenek el lejönni a futószalagról. Tegyük fel hogy így van. Lehet valósághű. Ennyi idő alatt már az emberi ellenállás is egész jól összeszerveződhetett, még ha csak a víz és a föld alatt is. Nyilván ennyi idő alatt már az emberiség 98-99%-a rájött, hogy büdös gépek irtják őket, de ettől még az egyszerű civilek nem lettek elég hatékonyak, hogy le is győzzék őket, ők csak simán túlélnek, ameddig bírnak.
Kb ezekben az időkben jöhet rá a skynet (egy T1-es vagy T2-es idővonalban) hogy nem lesz olyan egyszerű elintézni az ellenállást, mert lassan elkezdenek, visszatámadni az emberek, és komolyabb csapásokat mérni a skynet forrásaira és gyáraira.
Mivel rögtön az elején még nem volt ellenállás, és az eredeti T1 és T2 filmek szerint az emberek  azt sem tudták mi csapott le rájuk, ezért a skynet lépéselőnyben volt, és könnyen tudott terjeszkedni.

És akkor most jön az, hogy a cikk írója bár nagyon okos, és ezerszer jobban ért nálam a haditechnikához, terminátort csak filmen látott, könyvben nem olvasott, ugyanis azt írja, hogy a hússal borított kyborgok arcát egy idő után felismerik. Ez az egyetlen pont a leírásában, ami nem igaz, mert a skynet elfogott emberek arcait másolta le, és a belőlük kiszedett adatokkal még a személyiségének bizonyos részét is fel tudta építeni álcázásként. Így készültek az igazi beszivárgó T800-asok. A fejletlenebb modellek eleinte lehet hogy ugyanolyan arccal készültek, de szerintem ezen a skynet gyorsan túllépett.

Ha időben tovább megyünk, akkor az eltelt 10-15 év alatt ha jhon connor nem is lesz parancsnok, bőven része kell hogy legyen az ellenállás kiépítésében, összeszervezésében, és összetartásában. Szóval ha nem is főparancsnok ennyi idő alatt, de az biztos, hogy nem egy kis csiscska, akinek minden feljebbvaló megmondja hogy mit csináljon. Mert a T4 filmből úgy tűnt, hogy ő csak egy szakasz vagy osztag parancsnok, és még a bázis parancsnokok is fölötte állnak, nemhogy a főparancsnokok a tengeralattjárón.

És tovább nincs értelme folytatni kettőnk között ezt a vitát, ha olyanokat találsz ki az írásaimra, amiket én nem írtam bele, hogy szerintem úgy van.

Ja igen, utóirat: Remélem ezek után is azt írod, hogy nem gondolok bele, milyen az a háború.
« Utoljára szerkesztve: 2009. június 22. - 23:19:59 írta grey gargoyle »
This is a joke. A real practical Joke.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2451 Dátum: 2009. június 22. - 23:32:27 »
Idézet
Az én nézőpontom lehet fura, de az biztos, hogy 24+4 terminátor könyvet kiolvastam kb 4 különböző írótól, szóval némi elképzelésem van a dologról.
Az a baj, hogy minden második mondatodból az jön le, hogy azt hiszed, hogy én csak túlzásokba látok, és ezért olyanokat látsz bele az írásaimba, amikhez köze sincs az egésznek.
Én csak az látom amit leírsz. nem látok bele én semmit, mert az senkinek sem jó. és itt mondom el, hogy hiába olvasták te el 24+4 könyvet, az mindegyik non-canon, vagyis nem tartozik bele egyértelműen a T mitológiába. Minden ami abban van, kitaláció, kreálmány, feltételezés, ami lehet igaz is nem is, de ezeket alapul venni alapvető hiba.

Idézet
Nyilván így történt az egész. A skynet ledobta a bombákat, és így a káoszt kihasználva amivel a világ nagyhatalmait sújtotta bőven lehetett ideje fejlődni, míg az emberek, csak jhon connortól tudhatták, hogy mi miért van. Már ha tudták, és ne gyere azzal, hogy a kormányok meg a hadsereg. Mert azok összeomlanak ilyenkor, mint egy kártyavár.
Egyrészt nem csak John Connortól tudhatták. A crs bázisról biztosan akadtak túlélők akik tudták mi történ. Plusz az amerikai hadsregeben is tudtak róla, a pentagonban. Persze ez valószínűleg megsemmisült, de a skynet, mint vírusírtó progi létezéséről sok-sok fejlesztő, beépített ember, bennfentes tudott és nem volt nehéz nekik kisakkozni mi történt. Meg amint mondtam, a bázis túlélői is a saját testükön tapasztalhatták meg, ahogy a gépek elszabadulnak. Mert 99%, hogy ott nem halt meg mindenki. Másrészt a kormáyok összeomlanak ez igaz. Egy hadsereg vezetése is összeomlik, ez is igaz. De ne tartsunk már ott, hogy az atom után totál a nulláról kell kezdeni az embereknke, miután kijöttek a betonbunkerekből. Ahogy a leírásban is szerepel, lehetett egy csomó fegyverraktár meg minden, amihez a skynet nem férhetet hozzá. föld alatti bázisok, ésatöbbi. Van egy felbomlott sereg, ami a támadás után összeomlott. Az emberek pár évig nyalogatják a sebeiket, de nagoyn mozgolódni nem tudnak a sugárás miatt, együtt kellett maradniuk a túlélés érdekében. vagyi a hadsereg bár eflbomlott, a nagy része egy régióban maradt biztosan. Amikor az emberek előmásztak, és valakik elkezdték szervezni az ellenállást (korábbi életben maradt tábornokok, ezredesek stb) nyilván elsőnek az olyan embereket szervezték be, akik ki voltak képezve. Ezeknek már nem kellett megtanítani semmit, ha felszerelték őket, és építettek hozzájuk egy kisebb hálózatot, márt jelentős értékő haderővel bírtak ismét, nem a nullárl indultak, mint ami a leírásaid alapján lejött nekem. Mert z jött le egyértelműen, hogy az ellenállást egy idióta csürhénke gondoltad, akit csakis kizárólag egy ember, John Connor tudott összefogni.
Idézet
Továbbá közrejátszott még az is, ami benne volt a leírásban, hogy az atombombák utáni sugárzás miatt, az emberek nem is jöhettek elő rögtön. Szóval ez két tény, ami miatt a skynetnek jutott ideje szervezkedni, míg az emberekből fosztogatók és gerillák lettek, vagy foglyok és hullák, ez idő alatt, mert a skynetnek nyilván nem kell sok ész, hogy az emberi erőt is kihasználja forrásként, hogy a gyárai és a gépei gyorsabban készüljenek. Szóval az ítélet nap után nem megölni kezdi az embereket, hanem összefogdosni, és dolgoztatni. Ez teljesen logikus.
Ez tényleg az, én is nagyjából ilyesmiről beszélek már régóta. Egyet tennék hozzá, hogy biztosan nem lett mindenkiből fosztogató gerilla. A lerombolt városokban nem volt kitől, meg mit fosztogatni, akkor meg minek a fosztogatás? Voltak sokan gerillák persze, de amikor elkezdődött az ellenállás szervezése, amikorra a skynet már vlóban egész jól felkészült, ők sem a nulláról indultak és nem a gerillacsapatokból kellett elsősorban hadsregete verbuválni.
Idézet
Ezek a trükkök a túlélésért nem egyik napról a másikra alakultak ki egyszercsak, hanem folyamatosan.
Nem persze, de ehhez nem kellett John Connor. És már ha az idő alapján számolunk, Connor biztosan nem a háború elején jelent meg mint kiemelt vezető a szervezésben.
Idézet
Ezek manapság mind gépesítve vannak így a skynet játszva átvehette fölöttük az uralmat, és máris nem csak egy gyára volt, mint ahogy a T3-ból gondolni lehet. Ennek ellenére valóban elég nehéz lehetett felállítani gyorsan egy ütőképes hadsereget, szóval nyilván nem is ment neki rögtön.
Hát, hogy hány ilyen gyár lehet, arról lövésem sincs, de ha van több is, elég nagy területen vannka és szét vanka szórva rendesen. Az ellátásuk sem kutyámfüle. Ahogy írtam, bőven sok idő kellett a skynetnke még több automatizált gyárakkal is hogy megzervezze magát. Az emberek sem akkor dugták ki a fejüket, amikor már totál kész volt a gépsereg.
Idézet
Továbbá még egy dolog, ami időt ad a skynetnek, hogy nem tudják, hol van, és hogy lehet legyőzni. Szóval hiába van Irakban a föld alatt egy ütőképes hadsereg, ha az csak védekezni tud, mert nem ismeri az ellenfelet. Nem tudják, hogy a T modellek és a HK-k mögött egy mesterséges szuperintelligencia áll, és ha tudnák, akkor se tudnák azt, hogy az hol van, hogy csapást mérjenek rá.
tudták mi áll a gépek mögött, de tényleg nem tudták hol van. de ez nem értem hogy jön a mi kis eszmecserénkbe, ez úgy van ahogy leírod, de az emberek nem is támadóüzemmódba rakátk magukat. mivel a skynet hamarabb elkezdett fejleszteni, és arányaiban szerintem hamarabb készültek el aaz egységei, nyilvánvaló, hogy ő támadott előbb.
Idézet
Nyilván ennyi idő alatt már az emberiség 98-99%-a rájött, hogy büdös gépek irtják őket, de ettől még az egyszerű civilek nem lettek elég hatékonyak, hogy le is győzzék őket, ők csak simán túlélnek, ameddig bírnak.
Megint jó dolgokat írsz, de ennke mi köze az ellenálláshoz? Az ellenállás nem a földi lakosság összessége, hanem csak az emberi sereg. nyilván az egyszerű embere is léptek be folyamatosan, őket ki kellett képezni valamilyen szinten, de amikor ellenállás megszervezéséről beszélünk, akkor a volt emberi seregek újraszervezséről beszélünk. A bújkáló civilek beszervezése csak a háború későbbi fázisiban válhatott jelentőssé.
Idézet
És akkor most jön az, hogy a cikk írója bár nagyon okos, és ezerszer jobban ért nálam a haditechnikához, terminátort csak filmen látott, könyvben nem olvasott, ugyanis azt írja, hogy a hússal borított kyborgok arcát egy idő után felismerik. Ez az egyetlen pont a leírásában, ami nem igaz, mert a skynet elfogott emberek arcait másolta le, és a belőlük kiszedett adatokkal még a személyiségének bizonyos részét is fel tudta építeni álcázásként. Így készültek az igazi beszivárgó T800-asok. A fejletlenebb modellek eleinte lehet hogy ugyanolyan arccal készültek, de szerintem ezen a skynet gyorsan túllépett.
Ezt mégis hogy csinálta? :D Megint a könyvekből építkezel, ami semmisnek nyilvánul. Összesen két darab t800-as egységet láttunk eddig. Az egyik volt a t101-es arnie, a másik meg aki a t1-ben tört rá egy kicsi emberi lakóhelyre. MIndketten gőzgépek voltak, személyiség nélkül. A filmek alapján a t800-asok nem kaptak személyiséget. Anniy történt mindössze, hogy más arcot húztak rájuk.

Idézet
Ha időben tovább megyünk, akkor az eltelt 10-15 év alatt ha jhon connor nem is lesz parancsnok, bőven része kell hogy legyen az ellenállás kiépítésében, összeszervezésében, és összetartásában. Szóval ha nem is főparancsnok ennyi idő alatt, de az biztos, hogy nem egy kis csiscska, akinek minden feljebbvaló megmondja hogy mit csináljon. Mert a T4 filmből úgy tűnt, hogy ő csak egy szakasz vagy osztag parancsnok, és még a bázis parancsnokok is fölötte állnak, nemhogy a főparancsnokok a tengeralattjárón.
Na és akkor szépen eljutottál oda, amit én már a kezdetektől mondok. Hogy eltelt 15 év minimum, mire JOhn Connor mint elsőrangú vezető a színre lépett (valahonna fel kellett tornáznia magát) és előtte is volt már ellenállás, és mások is szervezték, csak nem olyan hatékonyan, mint ahogy Connor tette később.

Az hogy neked mi jött le, az egy dolog. Connor a t4 alapján egy másodrangú vezető. Van az a pár főparancsnok, akik ott voltak a tengeralattjárón, és alattuk van sok kisebbvezető, köztük Connnor. Olyan sokat nem kellett volna neki amúgysem fellépnie a ranglétrán, hogy bekerüljön a főmuftik közé. Azért kezelték olyan lekezelően, mert nem igazán hittek neki sokszor, amiket mondott. Nem tudták a vezetők eldönteni, hogy valóban ő lesz az igazi megmentő, vagy csak egy nagyszájú, okoskodó piperkőc, aki inkább a saját hülye feje után megy, mintsem a parancsot követné.

Összevont üzenet ideje: 2009. június 22. - 23:39:32
Szóval lényeg, ami lényeg: Connor nélkül is volt már szervezett ellenállás, nem ő talált ki mindent, nem ő tanított meg mindenkit mindenre, nem ő mondta el mindenkinek, hogy mi van. Amikor ő előlépett a sokaságból az emberek vesztésre álltak, mert az addig ellenállás a gépek hatványozott fejlődése miatt már alkalmatlan volt ellátni a feladatát. És valóban Connor szervezte úgy a dolgokat, ő tudta igazán kijátszani a gépeket a legjobban, mert ő ismerte pket a legjobban és nagyon jó vezető volt.
De ha jól emlékszem onnan indult ki ez az egész hercehura, hogy Connor szervezte meg az egész ellenállást, és a feltűnnése előtt szervezett emberi seregek nem voltak igazán. Akkor csak eljutnk végre oda, amit az elejétől próbálok magyarázni, hogy ő csak később jelent meg, előtte is volt megfelelóen szervezett ellnállás, csak nem volt elég hatékony. :)
« Utoljára szerkesztve: 2009. június 22. - 23:39:32 írta pepo05 »

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2452 Dátum: 2009. június 23. - 07:35:08 »
Úristen, Pepo, te nagyon el vagy tévedve. Jónéhány dologra tudnék ebből reagálni, de inkább felejtsük el.
« Utoljára szerkesztve: 2009. június 23. - 07:37:36 írta grey gargoyle »
This is a joke. A real practical Joke.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2453 Dátum: 2009. június 23. - 08:35:58 »
Szerintem már kicsit kezditek eltúlozni, srácok. De azért jó látni egy ilyen eszmecserét.  ;D

Én csak az látom amit leírsz. nem látok bele én semmit, mert az senkinek sem jó. és itt mondom el, hogy hiába olvasták te el 24+4 könyvet, az mindegyik non-canon, vagyis nem tartozik bele egyértelműen a T mitológiába. Minden ami abban van, kitaláció, kreálmány, feltételezés, ami lehet igaz is nem is, de ezeket alapul venni alapvető hiba.

Ebben nincs igazad. A DVD extrákon is ezek az adatok vannak, ezek teljesen a Cameron-féle Terminator világhoz tartoznak. Van vagy 50 oldal, ahol a jövőt taglalják. A könyvek mindössze kitalált szereplők szemszögéből mutatják az eseményeket. És ha a könyvek nem tartoznak a mitológiába akkor mi? A te elméleteid? Bár magyarok írták, de mondtam én is, hogy nem úgy van az, hogy csak nekiállok írogatni T könyveket.  ;) De majd egyik haveromat megkérdem, hogy is megy ez konkrétan, mert ő aztán nagyon benne van ebben a könyv-film témában.

A másik: A Skynet mindennemű kommunikációt blokkolt. Tehát senki nem tudta, hogy jönnek a rakéták, nem volt búvóhely a hadseregeknek. Nem volt olyan, hogy újjászerveződés. John Connorig senki nem tudott semmit. Ebben nem értem mi olyan bonyolúlt számodra. Biztosan voltak olyan elszigetelt egységek akik túlélték, mivel ugye nem az egész világot bombázták szét, de ekkorra méretű atomcsapásnak következményei vannak, Cameron filmjében nem véletlenül olyanok a jövőképek. És nemcsak az van, mint a 4-ben, hogy süt a nap és minden tök üres.  ;D

A T szériákat igenis az emberek kezdték el tervezni, a Skynet tökéletesítette őket. A műszöveteket viszont tényleg a Skynet találta ki, az emberek a gumibőrrel kísérleteztek. Nem azért jöttek létre a beszivárgók, mert a háború nem kedvezett, hanem mert pont, hogy az ellenség (vagyis mi az emberek) bázisai eldugottak voltak, a Skynet nem tudott lecsapni rájuk. És ha egy Terminator bejutott már rendet is vágott köztük. Itt jön a képbe Silver megjegyzése, amivel én is egyet értek, hogy a 4. részben a Termik tök bénák. Eredetileg nagyjából a háborús arány 4 az 1-hez, vagyis 4 gerilla halála elfogadható egy Termiért a lázadók szerint. A T-1000-es az, ami eldöntötte volna a Skynet szerint a háborút. A szériagyártásra viszont már nem került sor egy általad "nem hivatalos" forrásnak nevezett dolog szerint.

Az, hogy a T3-ban meg a TX már ugye csak egy filmes hülyeség, tipikusan ez a akkor most valami még ütősebb kell, legyen egy nanotechnológiás, folyékony fémes, beültetett fegyveres CSAJ. Mert ez mekkora kreatív ötlet. Erről nem is szeretnék többet mondani... :(

Ja és akkor még egy csavar. Az időkimozdító szerkezetet is az emberek kezdték el fejleszteni, vagyis az elméleti hátteret ők adták hozzá. A skynet csak megoldotta a felmerült és az emberek szerint "megoldhatatlan" problémákat.

Fosztogatni minek? Hát ha nem akarsz éhenhalni akkor nem árt. Szakadjunk már le erről a kincsesbánya meg eldugott készletek, bázisok stb. dologról.  ;) Az ellenállás készletei jórészt Közép-Amerikából származnak, mivel Sarah Connor hozott létre sok "fegyverlerakatot".  A T2-ben láthattunk is ilyet.  :brow:
Mert a Skynet az aki a régi katonai bázisokat használja nem az ellenállók.

A 4. film abszolút nem figyel az előzményekre és pont ez a hibája. Jön McG és ő akkora F....gyereknek érzi magát, hogy mindent tök átvariál és akkor kapunk ellenálló felszállópályákat meg hangárokat meg stb. Kérdem én a Skynet miért is nem bombázza le ezeket?

És nemcsak a T-600-astól veszélyesek a Terminatorok. Azért egy gépkarabéllyal egy katonának nem sok esélye van egy T-1-sel szemben. És ne gyere azzal, hogy mindenkinél rakétavető van meg hasonlók.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2454 Dátum: 2009. június 23. - 08:56:29 »
Idézet
Amúgy még valami, abban a jövőben, ahonnan Kyle jött egy olyan John Connor volt, aki ismerte a jövőt, és egész életében arra készült, hogy harcoljon a gépek ellen, így valószinüleg elég jól kiépített hálózata volt az ítéletnapra.
Hát inkább a háború vége felé lehetett kiépített hálózata, nem? Az ottani JC nehezen készülhetett az ítéletnapra, lévén ott senki nem mondta el a jövőt előre, ő is úgy csöppent bele. Legalábbis ha a kezdeti idősíkról beszélsz.
Nem, nem a kezdetiről beszéltem, hanem a T1-es idősíkról, de azt hittem, ez egyértelmű. Abban pedig egy olyan John Connor volt, aki tudta, hogy Kyle lesz az apja.

Ja és még valami. Bármennyire is fáj (nekem is), tegyétek már túl azon magatokat, hogy a könyvek nem hivatalosak. Egyik sem, még az sem amire nagy betükkel ráírták, hogy a T2 hivatalos folytatása.
Amúgy nem kell megkérdezni a haverodat holloo, hogy mi a helyzet film-könyvek terén, elmondom én szivesen. Felkérnek egy jó írót, hogy irjon egy jó könyvet, ami folytat egy filmet, vagy előzménye, vagy akármi, és az pont addig hivatalos, amíg nem kerül elő egy filmrendező, és írja felül az egészet. Már olyan eset is volt, hogy a felkérő személy, és a rendező aki pofátlanul az íróra való tekintet nélkül felülírta a teljes sztorit azonos személy volt (George Lucas, meg az ő Klón háborúi  :stupid:).
Ez így megy, mióta világ a világ.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2455 Dátum: 2009. június 23. - 09:18:38 »
Teljesen igazad van Todd (és a SW dolgon nem is kell csodálkozni Lucast ismerve  ;D) csak sajnálom, hogy a Terminator is oda jutott, ahova a Csillagok háborúja világa. Ott azért valamennyire figyeltek, hogy a filmek ne üssék egymást, a Termiben ezt nem sikerült megoldani. Én a részemről befejeztem a Termi film vitát, valaki dobjon fel valami másik filmet, amin lehet vitatkozni, amíg nem jön a Transformer 2, meg a G.I. Joe. Ezekről a filmekről is hallottam már nagyon jót-nagyon rosszat is, a Termi után már nem lepődök meg semmin.  ;D
Hát ez is lehet egy magyarázat az időutazásra. :)
Én 10 évre emlékszem, de mindegy.  ;D Egyébként a Slidersben is volt egy időutazós rész, az egyik Mallory alteregó nagyon nagy Dinó (húúú ezt a témát azért hányszor ellőték a sorozatban ;D) fan és időutazást talált fel, nem csúszást.  :nezze: És aztán ment az okoskodás, hogy az akkor is lehetetlen, a prof. majdnem meg is őrült.  :hehe:

Todd

• Pókfej
« Válasz #2456 Dátum: 2009. június 23. - 09:22:54 »
Összesen két darab t800-as egységet láttunk eddig. Az egyik volt a t101-es arnie, a másik meg aki a t1-ben tört rá egy kicsi emberi lakóhelyre. MIndketten gőzgépek voltak, személyiség nélkül. A filmek alapján a t800-asok nem kaptak személyiséget. Anniy történt mindössze, hogy más arcot húztak rájuk.
Amúgy tudod ki volt az a másik terminator, mert érdekes ám az ő sztorija.
Arnold legjobb barátja, Franco Columbo, akivel együtt érkeztek amerikába. És további érdekesség, hogy ők voltak az 1975-ös Mr. Olymia nyertesei (Columbo a 200 font alatti, míg Arnold a 200 font feletti kategóriában), és ezt a versenyt örökítette meg a Pumping Iron című dokumentumfilm.

Teljesen igazad van Todd (és a SW dolgon nem is kell csodálkozni Lucast ismerve  ;D) csak sajnálom, hogy a Terminator is oda jutott, ahova a Csillagok háborúja világa. Ott azért valamennyire figyeltek, hogy a filmek ne üssék egymást, a Termiben ezt nem sikerült megoldani.
Szerintem amúgy az vele a legnagyobb baj, hogy igazábol semmi sem történik benne. Megnézzük a filmet, és oké, vége, mi változott közben, semmi.
Egyetlen jelentős eseményt sem mond el, ez a baj azzal, hogy sorozatokban gondolkoznak mostanság, egyetlen filmre kéne koncentrálni.
Ilyen szempontból amúgy Lucas fényévekkel jobb rendező (mondjuk ez amúgy sem vitás, hogy MCG, vagy Lucas  ;)) mert neki még az új Trilogiája is mind olyan, hogy valami fontosat, valami jelentőset mesél el, ami mindent megváltoztat, ami a film elején volt.
És önmagában a 6 film tök korrektül lefedi egymást (egyetlen egy ellentmondásról tudok, hogy Leia a 6. részben azt mondja, hogy ismerte az anyját, de erre ügye ráfoghajuk, hogy biztos nem az igazit), akkor jön a baj, ha az úgynevezett expanded universe-t is megpróbáljuk bevonni a képbe.
« Utoljára szerkesztve: 2009. június 23. - 09:37:16 írta Todd »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2457 Dátum: 2009. június 23. - 10:12:47 »
Egyébként a Slidersben is volt egy időutazós rész, az egyik Mallory alteregó nagyon nagy Dinó (húúú ezt a témát azért hányszor ellőték a sorozatban ;D) fan és időutazást talált fel, nem csúszást.  :nezze: És aztán ment az okoskodás, hogy az akkor is lehetetlen, a prof. majdnem meg is őrült.  :hehe:
Nem időutazást talált fel, hanem a csúszásra hitte azt, hogy az időutazás, és úgy csúszott el, hogy azt hitte, majd a múltba megy vissza. ;) De gondolhatjuk mekkorát csalódott mikor egy párhuzamos dimenzióban találta magát és nem a múltban.  :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2458 Dátum: 2009. június 23. - 11:29:46 »
Idézet
Ebben nincs igazad. A DVD extrákon is ezek az adatok vannak, ezek teljesen a Cameron-féle Terminator világhoz tartoznak. Van vagy 50 oldal, ahol a jövőt taglalják. A könyvek mindössze kitalált szereplők szemszögéből mutatják az eseményeket. És ha a könyvek nem tartoznak a mitológiába akkor mi? A te elméleteid? Bár magyarok írták, de mondtam én is, hogy nem úgy van az, hogy csak nekiállok írogatni T könyveket.  Kacsint De majd egyik haveromat megkérdem, hogy is megy ez konkrétan, mert ő aztán nagyon benne van ebben a könyv-film témában.
Bár már Todd leírta, én is leírom azért, hogy biztos legyél benne. Hatalmasat tévedsz itt, és utánakérdezhetsz bárkinek. Hidd el, emiatt már témákban jópár kört lefutottunk pl. ezzel a haditechnikás sráccal, aki mellesleg könyvíró is, és ő is felvilágosított engem, hogy csak a filmek számítanak, semmi más, a többi csak körítmény. Legyen bármilyen logikus is egy könyv, meg bármilyne jó, pontosan annyira lehet figyelembe venni ilyen ezsmecseréknél, mint ha egy fagyiskocsi lenne a skynet.
Idézet
A másik: A Skynet mindennemű kommunikációt blokkolt. Tehát senki nem tudta, hogy jönnek a rakéták, nem volt búvóhely a hadseregeknek. Nem volt olyan, hogy újjászerveződés. John Connorig senki nem tudott semmit. Ebben nem értem mi olyan bonyolúlt számodra. Biztosan voltak olyan elszigetelt egységek akik túlélték, mivel ugye nem az egész világot bombázták szét, de ekkorra méretű atomcsapásnak következményei vannak, Cameron filmjében nem véletlenül olyanok a jövőképek. És nemcsak az van, mint a 4-ben, hogy süt a nap és minden tök üres.  Vigyorog
Hehh. A világon minden kommunikációt blokkolt a skynet mi? Két utcai kölyök rádiójához hogy fért hozzá, hogy blokkolja? Internetet, műjoldakat, ilyet komolyabb technikát felvonultató cuccokat blokkolt, de mindent kegyetlen nem. Ismétlem, amit meg én nem értek a számodra mi olyan felfoghatatlan benne, ha mindenféle emberi kommunikáció blokkolva lett volna, nemhogy 2018-ig nem húzzuk, hanem amit elkészült a skynet, egyből mentünk volna a levesbe, Lehet, hogy elsőre nem lehet befogadni, de máshogy akkor sem történhetett.
Szerinted minden létező bázist lebombázott mi? Maximum a felét, de mindegy. Anniy rakétája sem volt, hogy mindet lebombázon, főleg ha figyelembe vesszük, hogy sok városokra ment, és a hadseregek általában nem az empire stat buildingek alatt állomásoznak. Itt megint csak a srácra tudok hivatkozni, aki egyszer szépen azt is kifejtette, hogy egy ilyen bombázás alkalmával becslések szerint hány katona élhette túl, és nem 200 db jött ki neki.
Mellesleg Cameron jövőképe amennyire depresszív, félelmetes, éppen anynira hiteltelen. A t4 beli jövőkép sokkal reálisabb, a növényekkel például. Nézd meg mondjuk Csernobilt, milyen sűrű dzsungel nőtt ott már. Az is hitelesebb, hogy nappal harcolnak, mert szerinted a robik nem látnak éjszaka? Dehogynem, amit Kyle mondott marhaság, nappal nekik nagyobb esélyük van mint éjszaka, amikor a robotok előnyben vannka. Szóval ha volt valami, amiben jobb a t4 mint a Cameron, az a jövő megteremtése.

Idézet
A T szériákat igenis az emberek kezdték el tervezni, a Skynet tökéletesítette őket. A műszöveteket viszont tényleg a Skynet találta ki, az emberek a gumibőrrel kísérleteztek.
Jázusom ilyet hol láttál? A t800 kifejlesztésére utalnak a 3. részben, de gumibőrről egy szó sem esik sehol. Pont annyi a gumibőr fejlesztésénke az emberek oldalán, mint a skynetnél. Ezt nemtom honnan vetted.

Idézet
Nem azért jöttek létre a beszivárgók, mert a háború nem kedvezett, hanem mert pont, hogy az ellenség (vagyis mi az emberek) bázisai eldugottak voltak, a Skynet nem tudott lecsapni rájuk.
Most magadnak mondtál ellent. ha a skynet nem tudott hozzánkférni, akkor a nyílt háború nem kedvezett neki, amit mondtam. :)
Idézet
Eredetileg nagyjából a háborús arány 4 az 1-hez, vagyis 4 gerilla halála elfogadható egy Termiért a lázadók szerint. A T-1000-es az, ami eldöntötte volna a Skynet szerint a háborút. A szériagyártásra viszont már nem került sor egy általad "nem hivatalos" forrásnak nevezett dolog szerint.
t1000 csatatéren alkalmatlanabb lenne, mint egy t800. Gyorsabb és erősebb, mint a t800, de sokkal képlékenyebb is. Amikor már megjelent plazmafegyverek voltak, ha azzal beledurrantanak a t1000-be kanalazhatja össze a kis cseppecskéit. t1000 hírszerzésre, beszivárgásra,  ilyesmire zseniális fejlesztés, de a csatatéren kevésbé lenne hatékony, mint a t800-asok.
Idézet
Fosztogatni minek? Hát ha nem akarsz éhenhalni akkor nem árt. Szakadjunk már le erről a kincsesbánya meg eldugott készletek, bázisok stb. dologról.  Kacsint Az ellenállás készletei jórészt Közép-Amerikából származnak, mivel Sarah Connor hozott létre sok "fegyverlerakatot".  A T2-ben láthattunk is ilyet.  szemöldök
Mert a Skynet az aki a régi katonai bázisokat használja nem az ellenállók.
Jó, oké. :) Ez az a pont, ahol nincs rtelme folytatni ezt a vitát. HIába próbálok én itt észérvekkel érvelni. ha van egy kipusztult város, ahol van valami étel, az fosztogatás. Nincs kitől ellopni, így ho9gy lenne már fosztogatás? A fosztogatás azt jelenti, hogy valakitől ellopsz valamit. Amit az ellenállók csináltak az nem fosztogatás, hanem kukázás, az elhagyatott, lerombol városokat járták, hogy hátha találnak-e benne valamit, de nem volt már ott senki, akit kifoszthattak volna.
szerinted egy skynet ellen az ellenállóknak elég volt anniy fegyver, amit sarah eldugott ott a kis sufnijában? Anyámfüle! Ez szép, de tényleg.
Befejeztem, no komment. :roll:

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2459 Dátum: 2009. június 23. - 11:44:23 »
Mint írtam nem szálok többet vitába, látom, hogy fölösleges. De azért örülök, hogy te meg a haditechnikás haverod jobban tudjátok, hogy mit akart kihozni ebből Cameron, mint ő maga.  :hehe: