Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363108 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #3460 Dátum: 2010. február 28. - 15:56:56 »
De talán egy kicsit. Nem biztos, hogy ő volt a legjobb választás.

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #3461 Dátum: 2010. március 01. - 00:46:08 »
Az előbb megnéztem az Ong Bak-ot. A sztori, színészek, rendezés és vágás megmosolyogtató és viccesen rossz, de a harcművész lelkem jópárszor visszatekert egy két jelentet, amelyet -ha nem tanulnék ninjutsut -, akkor fel sem tűnt volna egy két erőltetett dolog. De még így is meg tudom bocsátani, hogy nem rugtak agyo na forgatáson egy statisztát. Tehát filmes szempontból egy C kategóriás kaki, de a harc jelenteknél elállt a lélegzetem.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3462 Dátum: 2010. március 01. - 07:35:23 »
Ugyanaz. Plusz nem csak a harc, de az akrobatika is lélegzetelállító volt.  :)

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3463 Dátum: 2010. március 01. - 08:40:39 »
Az Ong Bak stílusához szerintem nagyon passzolt ez a kis egyszerű történet. Ha ott tetszettek a bunyók, akkor nézzétek meg a Harc szelleme (Chocolate) (igen mind a két cím elég gagyi ;D) című filmet. .Az Ong Bak-nál klasszisokkal jobb történet és még annál is durvább verekedések. A végén, amikor mutatják a felvételeket és az eséseket sokszor néztem, hogy ezt bizony, hogy élték túl a szereplők.
Huh, én nem bírtam Sho Koshugit sose. Talán a Ninja színre lépben még elfogadható volt, de sehol máshol.
Szerintem pedig pont az a film Sho Kosugi egyik legrosszabb filmje. Persze erről nem ő tehet (maga a film egy borzalom). A gonosz figurákat mindig nagyon ütősen tudja hozni.
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 01. - 08:44:00 írta holloo »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3464 Dátum: 2010. március 01. - 20:23:33 »
Az előbb megnéztem az Ong Bak-ot. A sztori, színészek, rendezés és vágás megmosolyogtató és viccesen rossz, de a harcművész lelkem jópárszor visszatekert egy két jelentet,

Pedig a készítők is visszatekerik jó párszor a jeleneteket :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3465 Dátum: 2010. március 01. - 21:44:50 »
Szerintem pedig pont az a film Sho Kosugi egyik legrosszabb filmje. Persze erről nem ő tehet (maga a film egy borzalom). A gonosz figurákat mindig nagyon ütősen tudja hozni.
A film tényleg szörnyen rossz, de én magára a palira értettem.

Punkológus

• Fórum Tag
  • Puma
« Válasz #3466 Dátum: 2010. március 01. - 22:52:56 »
A film nagyon jó, de állítólag a regény közelébe sem érhet.
Ezt nem tudom objektíven megítélni. Én a könyvet olvastam először, azt jobbnak is tartom (de persze a film is nagyon jó). Ha viszont a fordulatokat először filmen látom, lehet, hogy a írottan már nem fognak meg annyira.

Mint nagy rajongója az 1984-nek megerősíthetem, hogy a film közelébe sem érhet a regénynek. Egyszerűen azért, mert pár óra alatt esélyed sincsen olyan szinten azonosulni a főszereplővel, mint regény esetén. Ez nagyon sok adaptációnál fontos, de itt különösen, a '84 úgy van megírva, hogy telepedjen rád és ne hagyjon békén. Éld át Wilson minden szenvedését és minden reményét, gondolkodj vele együtt, ezt a filmnél nem tudod megtenni, mert a film gyors. Nem rakhatod le és rághatod meg az információt. A könyv rengeteg filozófiai, szociológia, történelmi, politikai gondolatot tartalmaz, több helyen 20 oldalas regénybe ágyazott értekezéssel arról, hogy a háború miért egyenlő a békével, a szabadság miért egyenlő a szolgasággal. Az ilyen paradoxok ellen tiltakozik az olvasó agya és kiutat próbál keresni belőle. Az író viszont módszeresen minden lehetőséget kizár, minden hidat feléget ahova az elme menekülhetne abból a rémálomvilágból. A főszereplővel együtt keresed a kiutat, hogy lehetne megdönteni a diktatúrát vagy hogyan lehetne megbékélni vele és hideg logikával a könyv végére megygőz arról, hogy a Szabadság szolgaság, a Háború béke és a Tudatlanság erő. Ha létezik a happy endnek ellentéte, akkor az ez a könyvben található, de filmen nem lehet átélni, mert nincs időd a szereplővel együtt gondolkodni, filmen csak elfogadod az eseményeket, olvasva vele együtt élsz.
Mindenkinek annyi baja van! Az annyi bajnak annyi baja van! Hogy annyi baj legyen...

Ju

• Pókfej
« Válasz #3467 Dátum: 2010. március 02. - 09:20:47 »
Punkológus, meghoztad a kedvem. :) Már hónapok óta le akarom venni a polcról, csak még halogattam.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3468 Dátum: 2010. március 02. - 09:34:42 »
Igen az 1984-ez valóban érdemes elolvasni. Valóban nagyon jó kis társadalomkritika. Nem is véletlen, hogy nekünk anno Civil társadalom történetéből kötelező volt és ki is veséztük rendesen. Mindenesetre nekem pont nem ez jött le a végén, de gondolom embere válogatja.  ;D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3469 Dátum: 2010. március 02. - 12:44:28 »
Hirtelen azt sem tudom hová is írjam, mert a regény még csak ma jelent meg, de már a film változatról beszél mindenki. Seth Grahame-Smith, aki megírta a Büszkeség és balítélet zombis feldolgozását, most az USA 16. elnökéről írt egy regényt, művében Abraham Lincoln vámpírvadászként tevékenykedik,  a Grand Central Press a könyv promotálásához összehozott egy előzetest, amiben Lincolnnak egy vérszívóval gyűlik meg a baja.

Hatalmas.  ;D

venom75

• Pókfej
« Válasz #3470 Dátum: 2010. március 02. - 14:09:42 »
Ez tök jó. Tetszett. :D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3471 Dátum: 2010. március 02. - 14:14:19 »
Hát nem mondom, hogy bitangpusztulatosan fostos, de kellő képpen ergya :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3472 Dátum: 2010. március 02. - 15:31:02 »
Szeretem az ilyen történeteket. Végre az unalmas könyvek helyett megismerhetjük a történelem valódi eseményeit. Mint az Ifjú Churchill kalandjai című film esetében is. ;D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3473 Dátum: 2010. március 02. - 15:35:44 »
Nem árt ha poénkodnak az ilyen történelmi dolgokkal. :)  Ezért örültem a Becstelen Brigantyknak is. Miután megnéztem, rájöttem, hogy nem is olyan poénos, de akkor is rendhagyó és nem egy Schindlerlistás szívszorító namégegy holokausztfilm.

Összevont üzenet ideje: [time]2010. március 02. - 15:47:45[/time]
Persze attól még nem szabad poénkodni a holokauszttal, de értitek.

Összevont üzenet ideje: [time]2010. március 02. - 16:31:17[/time]
Most mondják a radicaffeban, hogy a Corvin moziban Fűrész maraton lesz. Hogy szakadna rá az ég minden folytatására.

Összevont üzenet ideje: 2010. március 02. - 16:31:45
Már 6 részes! Tejóég!
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 02. - 16:31:45 írta VTomi »

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3474 Dátum: 2010. március 02. - 16:41:15 »
Megnéztem a Silent Hillt. Viszont a végét nem igazán értem.  :headscratch: Most azt, hogy kell értelmezni.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3475 Dátum: 2010. március 02. - 16:45:23 »
hát nem happy end- ként. Ha tudnám, hogyan kell olyan spoileres "nemlátod a szöveget csak ha ha kijelölöd" dolgot csinálni, leírnám :)

venom75

• Pókfej
« Válasz #3476 Dátum: 2010. március 02. - 16:50:07 »
Szerintem az nélkül is leírhatod.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3477 Dátum: 2010. március 02. - 16:53:17 »
Ha jól emlékszem akkor abban párhuzamos dimenzióban ragadtak. Megszívták.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3478 Dátum: 2010. március 02. - 16:56:48 »
Jah. Én is valami ilyesmire gondoltam, de így ér véget?

BuB

• Pókfej
« Válasz #3479 Dátum: 2010. március 02. - 16:57:57 »
Nem az volt a poén, hogy meghaltak, és ők már a szellemvilágban voltak, míg a férje a valóvilágágban kereste őket?
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL