Igen! Ez nem olyan mint megfogni egy pókot, hanem mint rágondolni egy pókra.
Az arachnofóbiás fél a póktól, ezért nem fogja megy, nem is megy a közelébe. A számfóbiás, mivel a számot nem lehet megfogni úgy általában, úgy tudja távol tartani magát, ha nem is gondol rá, vagy ilyesmi, nemhogy mindenben azt látja. Ha a pali valóban számfóbiás, akkor egyben mazochista is.
Vagy csak simán nem fóbiás, maximum megszállott. A lényegen ez amúgy nem változtat, így is, úgy is nevetséges a dolog, akárcsak egy arachnofóbia, például. Lehet amúgy csiki-csukizni, nyilván neked az a magyarázat fog tetszeni, ami szerint nem erőltetett, hogy mindenből kihozza a 23-at.
A 23-as szám legendáját lovagolja meg, és nagyon jól bemutatja szerintem ezt a tudatállapotot, ami ehhez a megszállottsághoz vezet
Jaja, max megszállottságról lehet itt beszélni. Szerintem is jól mutatja be, a főszereplő oldaláról, de nem a nézőéről. A nézőnek inkább az jön le, hogy ez a pali mindenből kihozza a 23-at...
Ha hozzáadom a koromhoz az egyetemi évfolyamomat az: 23 (20+3). Ha kivonok a debreceni házszámomból 50-et, mivel az 5-ös és annak egész számú többszörösei a kedvenceim, ráadásul a 10-es ajtó mögött lakom, akkor az pont 23(73-50). Édesanyám 28 évesen szült meg engem, méghozzá május 5-én. Ha 28-ból kivonom akármelyik részét a dátumnak, az: 23 (28-5). Csak ami hirtelen eszembe jut. Ha kutakodnék az életemben, biztosan lenne még egy tucatnyi dolog, amiből kijönne a 23. Kezdjek én is pánikolni?
A Hetedik és a Másvilág nekem nem jött be annyira, elég kiszámítható filmek voltak és mind a kettőből volt már előtte hasonló.
Ez most ütött. Ha félreteszem az egyéni véleményemet és mint filmtörténeti szempontból nézem őket, akkor is.
A Memento tényleg zseniális, az egyik kedvenc filmem.