Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1360952 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #3520 Dátum: 2010. március 03. - 19:10:40 »
Az árvát nem láttam.

A 23-as szám egyetlen jó pontja Jim Carrey kiváló alakítása. Különben valóban jól és hatásosan meg van csinálva a film, profi munkának tűnik, nem számítva azt a tényt, hogy iszonyúan, már már kínosan nevetséges módon erőltetett, ami totálisan tönkrevágja az élményt. Erőltetett azért, mert a forgatókönyv addig csűri csavarja a kalkulációkat, hogy a végén kijöjjön az a szám. Akkor még jártam a k.net fórumába, amikor a film a mozikban volt és hatalmas poén volt, hogy szinte mindneki kikalkulált az életében fontos dátumokból egy 23-ast, nem is egyszer, és nem kellettek hozzá bonyolult matematikai műveletek. Abban a filmben bárhogy is számolnak a szereplők, addig számolnak, míg kjön a 23.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #3521 Dátum: 2010. március 03. - 19:17:07 »
Azzal én is próbálkoztam, aztán a vége mindig az lett, hogy: "[számol-számol]...ez se 23!!" ;D
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3522 Dátum: 2010. március 03. - 19:32:31 »
Hát épp ez a lényege az egésznek. Hogy az emberek beleőrülnek a 23 - mas számba és igen addig csavarják a dolgokat, míg ki nem jön a szám. Tehát igazából lelki betegségnek is tekinthetjük a 23 - mas számot, mert az emberek a rabjai lesznek, mint valami hipohonderség vagy kényszerbetegség vagy ilyesmi.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3523 Dátum: 2010. március 03. - 20:18:40 »
Hát ilyen oldalról nézve elég nevetséges. Valaki beleőrül egy számba! ;D
A következő mi lesz? Abba fog beleőrülni, hogy minden második x-edik szóban benne van a keresztneve, csak más betűsorrendben?
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #3524 Dátum: 2010. március 03. - 20:29:32 »
Nekem is nagyon tetszett a 23-as szám, és bizony van olyan, hogy valaki betegesen féljen egy számtól, az szó orvosi értelmében: pl.: tetrafóbia- 4-es számtól való félelelem, triskaidekafóbia vagy terdekafóbia- 13-qas számtól való félelem, Hexakosioihexekontahexafóbia — a 666-os számtól való félelem. És ezek az emberek mindenben "felfedezik" félelmük tárgyát.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3525 Dátum: 2010. március 03. - 20:49:18 »
Hát ilyen oldalról nézve elég nevetséges. Valaki beleőrül egy számba! ;D
A következő mi lesz? Abba fog beleőrülni, hogy minden második x-edik szóban benne van a keresztneve, csak más betűsorrendben?
Most miért? Nem ugyanilyen értelmetlen bármi másba is beleőrülni?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3526 Dátum: 2010. március 03. - 21:15:29 »
A 23-as szerintem is inkább Jim Carrey miatt volt jó. Ő nagyon jól játszott (mint mindig), a történet számomra is kicsit erőltetett volt. A Más világ viszont nagyon jó, azt én is szeretem. A Bújócska sajnos az addigra már szörnyen túlhasznált klisére épült, de mégis jó volt, mert nem arra lett kihegyezve, hanem onnan még továbblépett, megmutatták a "hogyan tovább"-ot is. Ráadásul jó színészek voltak benne: DeNiro, Elisabeth Sue és a kiscsaj, talán Dakota Fanning?

Ju

• Pókfej
« Válasz #3527 Dátum: 2010. március 03. - 21:33:56 »
Nekem is Jim tetszett a 23-ban, a többit már elmondtátok előttem. :D Én is falra tudok mászni attól, amikor elkezdik számolgatni, hogy ha a születésnapodhoz hozzáadod a nagyanyád cipőméretét, majd a kollégiumi szobaszámát, és elosztod a macskád ujjainak számával, akkor kijön a 23. WTF?! :stupid: Ennél még unatkozni is izgalmasabb. ;)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3528 Dátum: 2010. március 03. - 21:43:37 »
Ju ez ütött! ;D Erről beszéltem.

Psycho: Nem is az a gáz amúgy, hogy valaki fél egy számtól. Hanem itt az, hogy betegesen csak olyan dolgokat számol és úgy, hogy kijöjjön neki a 23.

A fóbiások kerülik a fóbia tárgyát, nem pedig pont fordítva. Szóval ez sehogy sem passzol össze.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3529 Dátum: 2010. március 03. - 22:08:23 »

A fóbiások kerülik a fóbia tárgyát, nem pedig pont fordítva. Szóval ez sehogy sem passzol össze.

Ez esetben ez egy marhaság...

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3530 Dátum: 2010. március 03. - 22:13:05 »
Ha a szülinapom számjegyeinek összegéből kivonok tizenegyet, az huszonháromra jön ki. Ez most jelent valamit? :headscratch: Sőt, ha a mostani házszámomból kivonom a lakásszám másfélszeresét, akkor is.
Bár ugyanezzel az erővel ha az előbbit elosztom 15,8506-tal, az utóbbit meg 13,5196282-vel, akkor meg megkapom a sqrt3(pi^2)-t, ami szintén egy roppant fontos és mágikus szám.
(Ugyanakkor megjegyezném, sikerült végre találnom a neten egy használható, kétsoros tudományos számológépet. Mert néha fogalmam sincs, hová tettem a zsebszámológépemet. Aki meg kitalálta, hogy a Windowsé egysoros és lineáris legyen, és azóta is úgy hagyta, egy farok.)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3531 Dátum: 2010. március 03. - 22:25:06 »
Amúgy biztos van jelentősége a számoknak. Nekem a 13-as egy olyan ami mindíg felbukkan itt-ott. De nem kell vele foglalkozni túlságosan mert az megint nem túl szerencsés, lásd Jim aki összefirkálta az arcát :)

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #3532 Dátum: 2010. március 03. - 22:33:19 »
Igen az igaz, hogy h akarjuk bármelyik számot ki tudjuk hozni , bármelyik számból! ;D
pepo: egy ember, aki tényleg betegesen fél egy számtól, az már mindenben azt látja, szerintem.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3533 Dátum: 2010. március 03. - 22:35:39 »
pepo: egy ember, aki tényleg betegesen fél egy számtól, az már mindenben azt látja, szerintem.
Igen! Ez nem olyan mint megfogni egy pókot, hanem mint rágondolni egy pókra.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3534 Dátum: 2010. március 04. - 07:53:23 »
A 23-as szám kimondottan jó film. :) A 23-as szám legendáját lovagolja meg, és nagyon jól bemutatja szerintem ezt a tudatállapotot, ami ehhez a megszállottsághoz vezet (és ez valóban nem fóbia, de a pontos pszichológia megnevezése most nem jut eszembe, de majd megkeresem, ha esetleg érdekel valakit annyira). A színészek is nagyon jók benne és maga a történetvezetés is nagyon eltalált.
A Hetedik és a Másvilág nekem nem jött be annyira, elég kiszámítható filmek voltak és mind a kettőből volt már előtte hasonló.
Ami viszont nagyon tetszett a Memento című alkotás. Nem is annyira a végső csavar az érdekes benne, lényegében azt látjuk elsőnek  ;D hanem maga a történetvezetés, ahogy eljutunk odáig. Tényleg kimondottan eredetire sikerült.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3535 Dátum: 2010. március 04. - 08:20:06 »
Idézet
Igen! Ez nem olyan mint megfogni egy pókot, hanem mint rágondolni egy pókra.
Az arachnofóbiás fél a póktól, ezért nem fogja megy, nem is megy a közelébe. A számfóbiás, mivel a számot nem lehet megfogni úgy általában, úgy tudja távol tartani magát, ha nem is gondol rá, vagy ilyesmi, nemhogy mindenben azt látja. Ha a pali valóban számfóbiás, akkor egyben mazochista is.
Vagy csak simán nem fóbiás, maximum megszállott. A lényegen ez amúgy nem változtat, így is, úgy is nevetséges a dolog, akárcsak egy arachnofóbia, például. Lehet amúgy csiki-csukizni, nyilván neked az a magyarázat fog tetszeni, ami szerint nem erőltetett, hogy mindenből kihozza a 23-at.
Idézet
A 23-as szám legendáját lovagolja meg, és nagyon jól bemutatja szerintem ezt a tudatállapotot, ami ehhez a megszállottsághoz vezet
Jaja, max megszállottságról lehet itt beszélni. Szerintem is jól mutatja be, a főszereplő oldaláról, de nem a nézőéről. A nézőnek inkább az jön le, hogy ez a pali mindenből kihozza a 23-at...

Ha hozzáadom a koromhoz az egyetemi évfolyamomat az: 23 (20+3). Ha kivonok a debreceni házszámomból 50-et, mivel az 5-ös és annak egész számú többszörösei a kedvenceim, ráadásul a 10-es ajtó mögött lakom, akkor az pont 23(73-50). Édesanyám 28 évesen szült meg engem, méghozzá május 5-én. Ha 28-ból kivonom akármelyik részét a dátumnak, az: 23 (28-5). Csak ami hirtelen eszembe jut. Ha kutakodnék az életemben, biztosan lenne még egy tucatnyi dolog, amiből kijönne a 23. Kezdjek én is pánikolni?

Idézet
A Hetedik és a Másvilág nekem nem jött be annyira, elég kiszámítható filmek voltak és mind a kettőből volt már előtte hasonló.
Ez most ütött. Ha félreteszem az egyéni véleményemet és mint filmtörténeti szempontból nézem őket, akkor is.

A Memento tényleg zseniális, az egyik kedvenc filmem.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3536 Dátum: 2010. március 04. - 08:32:11 »
A nézőnek inkább az jön le, hogy ez a pali mindenből kihozza a 23-at...
Mert pontosan ez volt a lényege. :D
Kezdjek én is pánikolni?
Csak ha te is olyan labilis személyiség vagy mint a film főszereplője. És véletlenül te is rábukkansz majd egy könyvre...
Idézet
Ez most ütött. Ha félreteszem az egyéni véleményemet és mint filmtörténeti szempontból nézem őket, akkor is.
Akkor továbbmegyek ;D A Mátrix első része sem tetszett annyira. Mert előtte láttam már hasonló animet (Ben most kiátkoz :D). A Második rész ellenben nagy kedvencem, tetszett ahogy kicsit elmélyítették a sztorit.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3537 Dátum: 2010. március 04. - 08:35:54 »
Mert előtte láttam már hasonló animet (Ben most kiátkoz :D).

Ennyiért még nem.  :)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3538 Dátum: 2010. március 04. - 08:43:53 »
Holloo, ne is folytasd a sort. Tökönszúrom magam, ha még mondasz két ilyen klasszikust, amit szerinted tré. :D

Jó, értem, hát akkor ez volt a 23-as szám lényege. 2015-ben biztosan jönni fog egy film, ami arról szól, hogy X ember megszállottan kereste a piros színt. Rájött, hogy életének minden fontos pillanatában jelen volt a piros.  Aztán egy nap, talált egy könyvet. Piros borítóval! És piros tintával volt kiemelve a fekete tinta között, hogy ő valójában egy Vörös hadsereg-beli ezredes törvényen kívüli leszármazottja, holott ő mindig is utálta a kommunistákat! Kész rémálom! Azóta retteg a színtől. Betegje lett, és már a szivárványban is csak a vöröset veszi észre. Kínozza őt és az őrületbe kergeti. Ez az ember egzisztenciáját vesztve, mániákusan menekül a piros színtől. Aztán egy nap, hogy hogynem, megvágja magát. De Úristen, a vére is vörös! Minden vörös! Ebben a szemét, vörös világban már nem lehet létezni többé. Így öngyilkos lesz, gyönyörű kék szulfáttal festett méreginfúzióval véget vet életének, megszabadulva a vörös szín lélekperzselő béklyóitól.
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 04. - 08:48:51 írta pepo05 »

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3539 Dátum: 2010. március 04. - 09:02:53 »
 ;D ;D ;D Ez már egy komlett forgatókönyv. Ha fognád és elküldenéd valamelyik stúdiónak, biztos elkészülne a 23-as szám második része, még az idén. És a marketinges "kreatív mindent megoldunk nincs probléma" teamnek csak az az egy problémája lenne, hogy mi is legyen a film címe. A 23-as szám 2, vagy a 24-es szám. ;)

Egyébként egy szóval sem mondtam, hogy ezek a filmek trék, csak nem igazán érzem indokoltnak ezt a nagy hype-ot meg rajongást az irányukban. Jól összerakott, látványos vagy épp hangulatos alkotások, amikből 12 egy tucat.
« Utoljára szerkesztve: 2010. március 04. - 09:14:17 írta holloo »