Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1466810 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
Re:OFF
« Válasz #2860 Dátum: 2008. július 25. - 09:21:26 »
Én is a Rövidzárlatból ismerem, azóta szeretem is nagyon.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2861 Dátum: 2008. július 25. - 12:37:40 »
Egy érdekes cikket olvastam a f1hirek.hu-n, amit most beollózok ide.

Irány a mozi, a Forma-1 ott vár ránk!

A múlt hétvégén Hockenheimbe látogattak a Forma-1-es mezőny tagjai, én pedig az egyik fővárosi mozi, a Westend Palace felé vettem az irányt, hogy kiderítsem, milyen is hatalmas mozivásznon futamot nézni. Kellemes élményekkel gazdagodtam, ezért mindenkinek csak ajánlani tudom.
Már eleve az feldobott, hogy milyen lesz nagy "társaságban" szurkolni a versenyzőknek, illetve átélni az izgalmakat, ám amikor megláttam, hogy a nézőterem csaknem megtelt, még kellemesebb hangulat kerített hatalmába.
A kezdeményezés hazánkban új, hiszen a Brit Nagydíj alkalmával került megrendezésre első alkalommal a futam élő közvetítése a filmszínházban, tehát senki se higgye azt, hogy lemaradt volna bármiről is, hiszen akinek nincs belépője a Hungaroringre, a jövő hétvégi Magyar Nagydíjra, az akár családostól a moziba költözhet arra a délutánra.
Az "előadás" egyébként ugyanannyiba kerül, mint egy átlagos mozifilm, vagyis egyáltalán nem kell attól tartanunk, hogy nem tudjuk megfizetni az élményt. Már ami persze a pénztárcát illeti, mert egyébként valóban más sötét nézőtéren, óriási kivetítőn nézni a száguldó cirkusz résztvevőinek csatározásait.
Mivel szinte az utolsó pillanatban érkeztem az eseményre, így sajnos nem tudtam megállapítani, hogy a fiatalok, vagy az öregebbek, a Ferrari vagy éppen a McLaren-Mercedes szurkolói vannak-e többen, de úgy voltam vele, a szimpátia úgyis kiderül, amint kezdetét veszi a Német Nagydíj. Utólag persze nem így történt, bár az is lehet, hogy csak a hallásommal van némi probléma.
Mielőtt azonban bárki lebeszélné magát az egészről, mondván, hogy a moziban is ugyanazt látja és hallja, mint otthon a televízió előtt ülve, csak nagyobb kiadásban, akkor erre szeretnék rácáfolni. Külön műholdas kapcsolattal "hozzák" a terembe a száguldó cirkuszt, a 16:9 arányú HD minőségű képet pedig egy 2K projektorral vetítik a vászonra, amit 5.1-es hang kísér - tehát még csak nem is hasonlítható az otthoni körülményekhez.
S ha már a hangoknál tartunk, itt nem a több éve jól megszokott szakértő televíziósok jelentkeznek be, hanem egy teljesen új páros igyekszik minél igényesebben kiszolgálni a nem éppen kisszámú nézőközönséget. A duó pedig remekül helytállt, hiszen a tényeket szem előtt tartva, a számítógépről az internet segítségével azonnal elérhető adatokat folyamtosan figyelve és közölve, a legutóbbi futam óta történt eseményeket is beleszőve közvetítette a versenyt. Azt hiszem, erre senkinek sem lehetett panasza.
Mindezek mellett mindenképpen érdekes volt számomra - a vetítővászon méreteinek köszönhetően - az, hogy az egész Forma-1 jóval közelibbnek, szinte már elérhetőnek tűnt. Nemrégiben láttam azt a Nascar-filmet, amelyet háromdimenziós szemüveggel kellett nézni (persze csak annak, aki akarta), és óriási élmény volt az is, ezért rögvest az jutott az eszembe, még a moziban ülve, hogy a Forma-1 esetében sem lenne rossz egy ilyen megoldás.
Mint ahogyan azt már néhány gondolattal korábban elővezettem, arra készültem, hatalmas üdvrivalgások, éljenzések és tapsok kísérik majd a vetítést, ebben a tekintetben csalódnom kellett. Másban azonban nem, és én a magam részéről mindenkinek csak ajánlani tudom a Forma-1-es futam ily módon való megtekintését.

Ez tök jó, lehet, hogy egyszer ki fogom próbálni, biztos nagy élmény lehet egy versenyt a hatalmas mozivásznon követni.  :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2862 Dátum: 2008. július 25. - 14:34:33 »
Az igaz, de engem a kommentátoros rész már aggasztott. Palik sajna már ritkán közvetít, de őt kár lenne kihagyni. Pláne a "Gyulám..." c. előadások miatt. ;D

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2863 Dátum: 2008. július 26. - 09:18:47 »
Milyen most az idő Pesten?
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2864 Dátum: 2008. július 26. - 10:01:08 »
Kissé felhős, de süt a nap, és dögmeleg van.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2865 Dátum: 2008. július 26. - 10:11:55 »
Viszont lóg az esőnek a lába. Legalábbis pest keleti részén eléggé úgy néz ki. Szóval fel kell készülni bármire.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2866 Dátum: 2008. július 26. - 10:31:28 »
Délen meg tiszta az égbolt, nyugaton látok bárányfelhőket. AZ előrejelzés szerint Bp.-en nem várható zápor, zivatar. Tehát esernyő hozatala fokozottan ajánlott. ;D

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #2867 Dátum: 2008. július 30. - 10:26:34 »
Készítettem egy ilyen kis rajzot az íróasztalomra, gondoltam veletek is megosztom. Egy kis batman előzetes :)
(amúgy valami fan art topic??? :roll: )

(a képet miért nem akarja megnyitni? :headscratch: küldök linket...)

http://picasaweb.google.com/piszkoskanaszta/CMNLkLiAlbum/photo#5228719121810486466

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2868 Dátum: 2008. július 30. - 11:06:36 »
(amúgy valami fan art topic??? :roll: )
Fan artnak jó az off topik is. ;)

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #2869 Dátum: 2008. július 30. - 12:01:09 »
Tudom ezért választottam ezt, de a kép miért nem jelenítődik meg? amúgy tetszett a rajz? tudom hogy kopi de akkor is  :roll:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2870 Dátum: 2008. július 30. - 12:18:27 »
Tudom ezért választottam ezt, de a kép miért nem jelenítődik meg?
Mert onnan nem lehet közvetlenül linkelni.
Amúgy nekem ez a rajz most annyira nem tetszik. Már az eredetiért sem rajongtam.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2871 Dátum: 2008. július 30. - 16:31:23 »
Én nem láttam az eredetit, úgyhogy ez poén volt.  :)

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #2872 Dátum: 2008. július 31. - 10:14:30 »
köszi kaine, ez jól esik  ;D
Majd akkor ha nem zavar titeket próbálok olyanokat küldeni, amik jobban bejönnek majd  ;)
Amúgy Sepi, akkor honnan lehet közvetlenül belinkelni? milyen oldalt használjak?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2873 Dátum: 2008. július 31. - 10:19:32 »
Már korábban mondtam, hogy az imageshack.us-ról.  :nezze:

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #2874 Dátum: 2008. július 31. - 10:21:20 »
Oké köszi majd megnézem, bár nem tudom hogy ezt a hülye goooogle-t miért nem lehet belinkelni.... :drying:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2875 Dátum: 2008. július 31. - 10:22:23 »
Mert direkt úgy csinálják meg, hogy rákattints az oldalukra, és csak úgy tudd megnézni.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2876 Dátum: 2008. július 31. - 10:31:45 »
Ezt a képet ti is látjátok, vagy gyorsítótárból tölti a böngészőm?

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #2877 Dátum: 2008. július 31. - 10:35:46 »
Én látom.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2878 Dátum: 2008. július 31. - 10:47:15 »
Én is látom, de attól még lehet, hogy nekünk is a gyorsítótárból tölti be.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2879 Dátum: 2008. július 31. - 10:56:23 »
Na igen, az lehet. Üríteni nem akartam, megnéztem másik gépen, ott is megy. Fogalmam sincs, ezen mi nem ment neked, Kanaszta, simán beszúrtam a kép linkjét egy img tagpárba.