Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1467083 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ben Reilly

• Pókfej
Re:OFF
« Válasz #5040 Dátum: 2009. március 03. - 21:20:16 »
Leslie L. Lawrence - Gonosz és a Fekete Hercegnő. 9-szer olvastam 2 év alatt.  :)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #5041 Dátum: 2009. március 03. - 21:23:28 »
Hm, ez nehéz kérdés. Talán Kárpáti Andortól a Kurvajó. Általában nem szokták ismerni az emberek.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #5042 Dátum: 2009. március 03. - 21:40:29 »
Jhon caldvell és jeffry stone - az éj káosza, a káosz éje, zzzürzavar.
De Skandar Graun történetet 2-3× olvastam eddig max, de bármikor bárhányszor újra tudnám olvasni őket.
This is a joke. A real practical Joke.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5043 Dátum: 2009. március 03. - 22:56:21 »
Ben: tudsz róla, hogy LLL-nek vannak történelmi regényei is? Azokat is olvastad? Dzsingisz kán, stb.

Egészen a közelmúltig úgy emlékszem, hogy a Tulipán Fanfan, az ördöngős francia volt a kedvenc könyvem, amire emlékszem, de aztán átvette a helyét az Én, Jackie Chan, ami önéletrajzi mű, de nagyon kalandos, olvasmányos. Most az abszolút csúcs a Battle Royal. Én Jeffrey Stone-tól az elsőt, a Harc az Éj kövéért című könyvet szerettem nagyon. Jó volt a trilógia többi része is, de ez a legjobb. Skandar Graun is jó volt, de az már inkább conanos volt, az Éj trilógia jobban tetszett.
De nagyon 10-es volt még a Monte Christo grófja is.

Ben: LLL-től számomra is teljesen egyértelműen a Gonosz... a legjobb könyv. Én is háromszor olvastam. A tuti, hogy én dolgoztam kórházban, és nemcsak, hogy tudom, de használtam is autoklávot. Abban sterilizáljuk a használt, de elmosott műtéti eszközöket. Fémek, becsomizzuk gézbe, majd bele egy fém dobozba, amit pelenkába csavarunk, különben lehetetlen megfogni kivételkor, annyira forró. Bele az autoklávba, majd gőzölés. Mindig megégette picit a kezem csak a pelenka megfogása is. El tudtam képzelni, milyen lehetett az a rész.  :uhoh: :ohmy:

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #5044 Dátum: 2009. március 04. - 00:31:10 »
Hát ez kész mennyien ismerik itt John Caldwell-t és Jeffrey Stone-t. Remélem tudjátok hogy ugyanazt takarja a 2 név  :D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #5045 Dátum: 2009. március 04. - 09:09:05 »
Ben: tudsz róla, hogy LLL-nek vannak történelmi regényei is? Azokat is olvastad? Dzsingisz kán, stb.

Tomi, nekem Lőrincz L. László összes könyve megvan.  :brow:

Ben: LLL-től számomra is teljesen egyértelműen a Gonosz... a legjobb könyv. Én is háromszor olvastam. A tuti, hogy én dolgoztam kórházban, és nemcsak, hogy tudom, de használtam is autoklávot. Abban sterilizáljuk a használt, de elmosott műtéti eszközöket. Fémek, becsomizzuk gézbe, majd bele egy fém dobozba, amit pelenkába csavarunk, különben lehetetlen megfogni kivételkor, annyira forró. Bele az autoklávba, majd gőzölés. Mindig megégette picit a kezem csak a pelenka megfogása is. El tudtam képzelni, milyen lehetett az a rész.  :uhoh: :ohmy:

Hú na az igen.  :o Az a főzőcske de okosan máig megborzongat amikor csak rá gondolok.  :)

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #5046 Dátum: 2009. március 04. - 09:29:49 »
Amúgy Skandi következő kötete idén fog kijönni. Csak a Káosz fanoknak mondom :)

Ju

• Pókfej
« Válasz #5047 Dátum: 2009. március 04. - 10:03:36 »
Nehéz lenne kiválasztani csak egy könyvet. :) A maga műfajában zseniális Dan Brown Angyalok&Démonok és Da Vinci kód könyve. Ezekben a háttérben futó szál is érdekel, amiben a katolikus egyházról van szó. :twisted:
Fantasy irodalomban Robin Hobb - Assassin's Apprentice (az orgyilkos tanítványa, de a magyar fordítást én elkerülném, felállt tőle a szőr a hátamon). Úgy fut benne az intrika, hogy érthető és izgalmas, a szereplők mind érdekesek és jól vannak megformálva. A történetben meg már vagy 3x kiderül valami mire leesik és olyankor olyan "basszus, tényleg!" hangulatod van. ;D
Eddig a legnagyobb hatást azt hiszem Anne Rice Memnoch, a sátán-ja tette rám. Arról szól, hogy a bukott angyal elmeséli a világ létrejöttét, fejlődését és azt, hogyan lett ő az első angyalból a sátán, és milyen küldetése van az emberek között.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #5048 Dátum: 2009. március 04. - 10:09:01 »
Hú, ez utóbbi nagyon érdekesen hangzik.  :oh:

Ju

• Pókfej
« Válasz #5049 Dátum: 2009. március 04. - 10:19:48 »
Nagyon jó könyv, csak ajánlani tudom. :) Anne Rice-nak van egy sajátos stílusa, néha fél oldalon át ír le valamilyen díszítést, aminek igazából nincs jelentősége a történetben, ezeket én is át szoktam ugrani. Valamint az erotikát mindig beleerőlteti valamilyen szinten, ebben pl a vámpír ráizgul egy apácára... :roll: Szóval, ha a körítést nem figyeled, zseniális könyv.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #5050 Dátum: 2009. március 04. - 10:34:59 »
Teszek vele egy próbát.  :D

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #5051 Dátum: 2009. március 04. - 16:20:43 »
Ti olvastátok az Arany embert Jókaitól?
Én most olvasom, nekünk most ez a kötelező.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5052 Dátum: 2009. március 04. - 16:35:12 »
Azt én kivételesen filmen néztem meg, a könyvet hamar letettem.

csorbi

• Mysterio
  • **
  • HUMANITY IS THE ENEMY!!!!
« Válasz #5053 Dátum: 2009. március 04. - 17:07:12 »
Szintén filmen néztem meg.Igazából elég jól követi a könyvet
szóval simán meg lehet írni igy is a lebuktató dogát  :hehe:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #5054 Dátum: 2009. március 04. - 18:26:03 »
Én a muterral olvastattam el, mert ő imádta Jókait, aztán elmesélte nekem a tartalmát. :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5055 Dátum: 2009. március 04. - 18:45:31 »
Az Arany ember annyira nem gáz, csak tudni kell "jól" olvasni. Pl. az első huszonsok oldal, a Vaskapu leírása teljes egészében átugorható - unalmas, de legalább köze sincs a sztorihoz. Ugyanígy a leíró részeket, mert teljesen feleslegesek, még igazából normális környezethangulatot se tudnak teremteni. A pszichológi viszont erős benne, amiatt talán érdemes végigrágni magát az embernek. Bár abból cselekménylapú kikérdezés... elképzelhetetlen.

Kedvenc könyv... jesszus, szerintem nincs is olyan. Kiskoromban rengetgszer olvastam el a Segíts Barnabást (akkor kedveltem meg nagyon Sajdik Ferenc illusztrációit/karikatúráit), később az Őslényparkot olvastam vagy tucatszor (Jurassic Parkként talán ismerősebb), de jelenleg Stephany Perry Resident Evil-sorozata az, amire teljeen rákattantam az első résznek köszönhetően nagyrészt, mert olyan remekül adja vissza a játék hangulatát és a teljes háttértörténetet is mellé, hogy az félelmetes.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #5056 Dátum: 2009. március 04. - 18:51:53 »
Ti olvastátok az Arany embert Jókaitól?
Én most olvasom, nekünk most ez a kötelező.
Én olvastam, és "szép" emlékeket hagyott bennem. Szerintem nem éri meg kihagyni.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5057 Dátum: 2009. március 04. - 18:56:27 »
Gaby, én is épp mostanában olvastam el az első két könyvet a RE-ből. Nem játszottam az első játékokkal, de nagyon hangulatos volt így is.  ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5058 Dátum: 2009. március 04. - 19:34:39 »
Várj, mit értesz, első kettő alatt? Vagyis melyik volt a második? A szigetes? Mert az sajna egy gyenge darab, az Perry saját ötlete volt, nincs alapja. A második részt feldolgozó viszont már megint egy jó darab, de ott már kezdett áldozatul esni a szűkös keretnek, hisz a játék ugye jóval hosszabb volt, mint az első (vagyis időre nem, csak az elsőben ugye kétszer kellett végigmászni a házon), meg a bónusz dolgok kimaradtak (a vírus kimenekítése a városból, vagyis az egyetlen túlélő Umbrella-ügynök, HUNK sztorija)... de hát a Capcom legsikeresebb játékából már azt is szép volt kihozni. A többire lennék már nagyon kíváncsi, mert a harmadik rész is sokat közelít az elsőhöz sok tekintetben... de sajna a Szukits vagy két éve végleg lelőtte a dolgot.
(És egyben közérdekű felhívás, hogy ha valaki esetleg találkozik vele pdf-ben, megköszönném... amazonról csak ezt drága volna megrendelni.)

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #5059 Dátum: 2009. március 04. - 19:52:31 »
Az Arany ember annyira nem gáz, csak tudni kell "jól" olvasni. Pl. az első huszonsok oldal, a Vaskapu leírása teljes egészében átugorható - unalmas
Igen, én is így érzem, bár tudtam volna mielőtt nekikezdtem. :D Pedig azért lehet kérdezgetni belőle, hétfőn témazáró dolgozatot írunk belőle. :nezze:

Én olvastam, és "szép" emlékeket hagyott bennem. Szerintem nem éri meg kihagyni.
Most már a felénél járok, úgyhogy végigolvasom úgy is, hogy már keddtől nem ezt vesszük irodalmon. :)

Kíváncsi vagyok már mi lesz a vége, szegény Tímár elég lehetetlen helyzetben van: van egy felesége, aki "tűri", és ugye van Noémi, akivel szeretik egymást, és lett gyerekük is. Bár Noémi (még) nem tudja, hogy Tímár feleségül vette Tíméát.