Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1473771 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
Re:OFF
« Válasz #1120 Dátum: 2008. január 18. - 16:55:15 »
És hogy látod, milyen lehetőségeid lesznek ha végzel? Mert én is vagy Pestre biomérnökire, vagy ide orvosira akartam jönni.

Hát ez jó kérdés. :D A szintén környezetvédő szakirányon végzett ismerőseim azt mondták, hogy nem igazán találtak állást környezetvédelmi témában, egyszerűen még nincs elég munkahely ezen a vonalon. Viszont a legtöbbjük azért ettől függetlenül el tudott helyezkedni, vegyipari vagy élelmiszeripari üzemben, vagy gyógyszergyárban. Szóval abban bízom hogy ha nem is a szakirányom szerint tudok elhelyezkedni, de valami állást találok majd. Másfelől meg egyre felkapottabb a környezetvédelem téma, hátha lesznek új munkalehetőségek, mire végzek.   
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #1121 Dátum: 2008. január 18. - 17:12:58 »
Idézet
De ez hogy lehetsége skomolyan? 17 vizsga? Ami azt jelenti, hogy 17 tárgyad is volt?

Nem, ennél jóval több tárgyam volt, csak nem mindegyikre jártam be. ;) amúgy nehogy azt hidd, hogy milyen könnyűek, csak sajna így jár az, aki a rendes kétszakos tanárképzésben vesz részt...

Ju: nem mentél ma délután véletlenül vonattal Pestről Vác felé? Csak mert láttam a vonaton egy lányt, aki japánt tanult. :D

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1122 Dátum: 2008. január 18. - 20:51:53 »
Hogy mennyire lesz pontos a kezdés, meddig tart, a beszélgetés előadásféléket jelent, vagy körbeülés és mindenki beszél, vagy átmenet a kettő között, ilyesmik. Ugyanis még nem voltam ilyenen, nem tudom, mire számítsak.
Hát nem tudom. Én se voltam még pontosan ilyenen. Annyit tudok, hogy a srác levetíti a filmjét, aztán a közönség kérdezősködik tőlünk, mi meg válaszolunk.
Értem, köszi. És nem hírezed ki, hátha többen jönnének? Csak egy ötlet.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1123 Dátum: 2008. január 19. - 17:12:57 »
Jó ötlet, kiírom!  :D

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1124 Dátum: 2008. január 19. - 20:04:17 »
Idézetet írta: pepo
Idézet
Ennek a kifejezésnek pont ma találtam meg az eredetét a Jelenések Könyvében.
Ez most mire vonatkozik?
A "hétpecsétes titok" kifejezésre. A Jelenések Könyve szerint a hétpecsétes titkokat csak Isten tudhatja. Ma olvastam. :)
« Utoljára szerkesztve: 2008. január 19. - 20:05:56 írta zozi56 »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1125 Dátum: 2008. január 19. - 20:13:38 »
Jah. Hát akkor ez olyan emberi hétpecsétes titok gondolom. :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1126 Dátum: 2008. január 19. - 20:36:52 »
Nem tudom kiírni.  :surp: Mivel újratelepítettem, eltűnt a progi, amivel frissíteni tudtam a főoldalt!  :surp:Ráadásul a nevére se emlékszem...

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1127 Dátum: 2008. január 19. - 21:00:09 »
Ezért jó, ha az ember készít magának egy system lemezt, amire felpakolja az összes olyan progit amit használ, és ilyenkor reinstallnál csak szépen sorban felpakolod őket újra.  ;) Egyébként nem a wordpress volt az?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1128 Dátum: 2008. január 19. - 21:09:03 »
Nem, szerencsére eszembe jutott közben. Namo a neve. Sikerült is letöltenem egyet, de sajnos csak próbaverzió, 1 hónapig él.
Viszont a főoldalra kiírtam.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1129 Dátum: 2008. január 20. - 01:34:53 »
Igazán off:

Az egyik helyen, ahol söröztünk, láttam egy embert, aki tök úgy nézett ki, mint Kevin Smith. Ugyanúgy, mint Néma bob, a baseball sapkájában...ha nem tudnám, hogy amerikia, kértem volna autogrammot. De tényleg, mint két tojás...kísértetses volt. :o
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1130 Dátum: 2008. január 20. - 11:13:43 »
Idézetet írta: grey gargoyle, a Bosszú Angyalai topikban
A mint elé kell vessző, és az állat után is kell egy.
Én úgy emlékeztem, ebben az esetben nem kell. De most már utánanéztem, nem kell.
Forrás:
http://index.hu/kultur/korrektor/vesszo03/

Ju

• Pókfej
« Válasz #1131 Dátum: 2008. január 21. - 11:33:36 »
Idézet
Idézet
A legsűrűbb, amit hallottam, az az volt, amikor a barátomnak egy nap volt 3 vizsgája... 8-10, 10-12, 12-14 órakor, asszem 3 különböző épületben...
Ehhez is csak gratulálni tudok, az egyetem részéről. Gondolom ne ő alakította így...
Ez már a vizsgaidőszak végén volt és nem volt más alkalom. :-\ Az egyetem részéről az lenne a válasz, hogy nem kellett volna pont ezeket a tárgyakat felvenni. :roll:
Idézet
Az szép. Nevet Gondolom jó nagyot aludt utána.
Ez pont a szülinapján volt, akkor ünnepeltünk, de utána pár napig ki volt ütve. :)

Idézet
Ju: nem mentél ma délután véletlenül vonattal Pestről Vác felé? Csak mert láttam a vonaton egy lányt, aki japánt tanult.
Csinos volt? Akkor igen! ;D ;D
Amúgy nem, nem vonatoztam aznap. :)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1132 Dátum: 2008. január 22. - 11:54:29 »
Idézet
Õ azt mondja, hogy fénysebességgel ha menne egy tárgy elégetne bármit körülötte felfoghatatlanul gyorsan, szóval a hegy elpárologna egy szempillantás alatt. Kicsit olyasmi módon mint Johnny szupernovája, hogy ha azt eléri akkor megeshet, hogy meggyújtja magát a levegőt és kiégeti az egész bolygót. Csak ezt fel kellene szorozni kb 1000-el ha fénysebességet nézünk. Szóval ha ezt megoldják a képregényben akkor Kapi is kibírja a hulk méretü ütéseket, habár szét kellene morzsolódnia az összes csontjának, mielőtt még beérne az ütés. (nem a golyó üti a lyukat, hanem az előtte lévő levegő)
Ami még nekem sosem tiszta, hogy hogyan bír Rozsi mindent amit csak lehet szétvágni? Oké, adamantium, a világ legerősebb fémje, de hogy tud olyan könnyedén egy acéltömböt kettészelni? Ha fogsz egy titánium katanát ami szuperéles és nagyon precízen nekisuhintod egy pl. 2 centis fadarabnak, nem vagyok biztos benne, hogy olyan szépen elvágnád mint rozsi a vasbetont. (persze gyorsaság meg erő itt a legnagyobb befolyásoló, de egy zárat átvágni csak úgy hogy pöccint egyet a bicskáján...)

Ezt áthoztam ide.
Nem kételkedem fizikus ismerősödben, de nekem még így is meredek, hogy az egész hegy elpárologna tőle, nem csak az adott tárgy környezete.

Egy szinkrotronban amúgy menniyre tudnak felgyorsítani egy töltést? És egy lineáris gyorsítóban?

Rozsinál én se értettem ezt sosem, de ahogy te is mondtad, képregény, és ez nem annyira meredek, úgyhogy simán meg lehet szokni.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1133 Dátum: 2008. január 22. - 13:47:30 »
Omg, sikerült a mai vizsgám. ;D Szóbeli volt, reggel fél 9-től 1-ig nyúzott. Meredek... :-\

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1134 Dátum: 2008. január 22. - 14:03:35 »
Tyűűű..gratulálok! :D
De milyen vizsga ez, hogy ilyen sokáig vizsgáztatnak egy embert?

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1135 Dátum: 2008. január 22. - 14:08:04 »
Köszi. Ez bizony valószínűségszámítás 1. Közben persze volt olyan is, hogy épp a kérdéseire dolgoztam ki magamnak vázlatot papíron, ez olyan szimultán vizsga volt, tehát nem végig én beszéltem. Csak mikor kérdeztek. :)

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #1136 Dátum: 2008. január 22. - 14:59:02 »
Lassan kéne nyitni egy vizsgaidőszak topikot is... ;D Ha már itt tartunk, én csütörtökön megyek biokémiából... :roll:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1137 Dátum: 2008. január 22. - 15:06:36 »
Szorítok érted doki. :D
Idézet
Ez bizony valószínűségszámítás 1. Közben persze volt olyan is, hogy épp a kérdéseire dolgoztam ki magamnak vázlatot papíron, ez olyan szimultán vizsga volt, tehát nem végig én beszéltem. Csak mikor kérdeztek.
Lehet lemaradtam, de te milyen szakra jársz amúgy?

Valószínűségszámítás...szép lehet.És 9 és egy között végig te voltál a napirenden?

Mert nálunk egy vizsga, maga a vizsga egy fél óra, de előtte nekünk is van idő kidolgozni a tételt, meg ilyenek. Nade nem 4 órán keresztül vagyunk bennt... :o
Idézet
Lassan kéne nyitni egy vizsgaidőszak topikot is...
Remek ötlet! ;D

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1138 Dátum: 2008. január 22. - 15:26:47 »
Lehet lemaradtam, de te milyen szakra jársz amúgy?
Elméleti matematikus.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1139 Dátum: 2008. január 22. - 16:09:01 »
Ez bizony valószínűségszámítás.
Akkor lehet, hogy igazából nem is 9-től 1-ig voltál benn?  ;D