Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1469158 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
Re:OFF
« Válasz #11220 Dátum: 2011. január 10. - 11:50:51 »
Mero: Kaptam, vissza is jeleztem.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

venom75

• Pókfej
« Válasz #11221 Dátum: 2011. január 10. - 19:23:47 »
Van rajta szinkron, mindegyik részen? :headscratch:
Bátyám emiatt nem veszi meg már vagy egy éve, mert csak az van ráírva, hogy felirat.

Én is pont ezért gondolkodtam rajta.

Todd

• Pókfej
« Válasz #11222 Dátum: 2011. január 10. - 19:32:54 »
De azóta is akárhól nézem, nem írják, hogy lenne rajta szinkron. :headscratch:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11223 Dátum: 2011. január 10. - 23:03:00 »
De azóta is akárhól nézem, nem írják, hogy lenne rajta szinkron. :headscratch:

JAjaj bocsi !!!! hülye vagyok hát én felirattal néztem. :-[
Veletek nem volt még olyan hogy kijöttetek a moziból egy feliratos filmről, és olyan érzésetek volt, mintha magyarul néztétek volna? Na ez történt most velem megint.

Ju

• Pókfej
« Válasz #11224 Dátum: 2011. január 11. - 16:12:22 »
Veletek nem volt még olyan hogy kijöttetek a moziból egy feliratos filmről, és olyan érzésetek volt, mintha magyarul néztétek volna? Na ez történt most velem megint.
Angolnál nem, ott nem figyelem a feliratot. :) Viszont animéknél csomószor olyan érzés, hogy angolul néztem japán helyett.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #11225 Dátum: 2011. január 12. - 11:24:12 »
Egy ismerősömnek el kéne küldenek egy kb 300 megás cuccot de a távolság közénk áll hogy oda adjam pen drive-on, hova lehetne feltölteni ahonnan ő letöltheti ?  :headscratch:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #11226 Dátum: 2011. január 12. - 12:17:15 »
Mediafire, megaupload, 4shared (bár oda csak darabokban), Hotfile, Fileserve, Dropbox... megközelítőleg hatzillió filehoster létezik a neten pont erre a célra. Válassz egy neked szimpatikusat. A Mediafire-t általában kedvelik, bár a feltöltés oda egy oroszrulett (vagy elindul a gépeden, és akkor jó, vagy nem, és akkor soha nem is fog). A megaupload pedig talán a legtoleránsabb a file-mérettel.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #11227 Dátum: 2011. január 12. - 12:40:15 »
Ezekkel szemeztem én is de még egyiket se használtam  :uhoh:  :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #11228 Dátum: 2011. január 12. - 12:47:54 »
Nem egy nagy vasiszdasz rányomni az Upload/Feltöltés gombra. :)

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #11229 Dátum: 2011. január 12. - 12:49:42 »
A mediánál előbb regisztrálni kell egy mail címmel. De tényleg nem nagy gond, nekem két megosztóm is van náluk, sokszor jól jön. ;)

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #11230 Dátum: 2011. január 12. - 14:21:34 »
:5000hsz:

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #11231 Dátum: 2011. január 12. - 16:57:46 »
Grat! :clap: :D
"Live for nothing or die for something, your call."

venom75

• Pókfej
« Válasz #11232 Dátum: 2011. január 12. - 18:21:45 »
De messze vagyunk még .

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #11233 Dátum: 2011. január 13. - 11:36:37 »
Sepi hova lett?

Ennyire csak nem foglalja le a gyerkőc.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #11234 Dátum: 2011. január 13. - 13:30:47 »
Nincs otthon nete.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #11235 Dátum: 2011. január 13. - 17:36:58 »
Nekem is feltünt, hogy eltünt. De ha nincs net akkor az mindent megmagyaráz, bár gondolom a babával is sokat kell foglalkozni + meló.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #11236 Dátum: 2011. január 15. - 16:40:09 »
(Áthozva a másik topicból)

Hozzászólok a témához, bár Kaine tud majd a legjobban reflektálni neked.

Voltak nálunk is ügyes, technikás lányok akik a ringben/tatamin komoly gondokat okozhattak a hasonló súlyú férfi társaiknak, DE....! Az nem az utca. Ahol se súlycsoport, se semmilyen szabályok nem kontrollálják a küzdelmet.
Erről én azt gondolom, hogy itt számít az, hogy kihez, és milyen irányzatot mész tanulni. Kaine pl. kimondottan utcai önvédelemre való stílust tanít nekünk, mindig kihangsúlyozza, hogy az utcán, éles küzdelemben nincsenek szabályok, stb. ;) Nem versenyszabályok szerint tanulunk.

Idézet
Ugyanúgy a seregben. Akármilyen kemény volt némelyik csaj, akármilyen jól lőtt is, attól még lány maradt. A menzesz ciklusával, a petefészek gyulladásával...Stb. Jobban kellett rájuk figyelni.
Nyilván ez teljesen igaz, az evolúciós hatás miatt megvan a különbség a két nem fizikai felépítése között. Viszont ezért is tisztelem nagyon az ilyen nőket (is), akik a férfiakhoz képest "több problémájuk" ellenére is végigcsinálják a kiképzést és helytállnak.
Idézet
Borzasztó károsnak és veszélyesnek tartom azokat a nyári intenzív (két hetes) önvédelmi táborokat, ahol elhitetik a csajokkal/fiúkkal, hogy két hét alatt megtanulják majd leszerelni a késes támadót.
Ezzel teljesen egyetértek, bármilyen pusztakezes önvédelmet is tanulsz, sok gyakorlás kell hozzá, hogy hatékonyan is tudd használni. Mi is tanulunk késtechnikát, és én is tudom, hogy baromi nehéz késtámadást védeni.
Idézet
Ez bullshit. Az edzőm mindig azt mondta, hogy ha ilyen van - és van rá lehetőség - akkor futás! De ha bele is mész a buliba, akkor készülj fel rá, hogy mielőtt lenyomod a komát, tuti, hogy bekapsz egy pár szúrást-vágást.
Teljesen igaza van, a legjobb megelőzni és elkerülni a rázós szitukat, minden jó minőségű oktatás hangsúlyozza ezt is.
Idézet
És még valami: az agresszió. Azt nem lehet tanítani. Azt vagy hoztad otthonról vagy nem. Ha pedig egy 90 kilós bekatizott srác úgy dönt, hogy bántani fog egy 50 kilós lányt, akkor az bántan is fogja. Mindegy, hogy milyen harcművész.
Ezzel viszont nem igazán értek egyet. Egyrészt a nők sem egyformák, köztük is vannak talpraesettebbek, illetve agresszívek. Persze láttam már olyat, hogy a nyílt utcán egy (feltehetően ittas) vénasszony megtámadott egy 50 kilós fiatal csajt (ráncigálta a haját, illetve megharapta a kezét), aki annyira megijedt, hogy szabályszerűen halálra rémült a nőtől. Az ilyen harmatvirág lelkű lányok tényleg nagyon védtelenek lehetnek bárkivel szemben. Aki ilyen finom lelkű és írtózik az erőszaktól, az magától el se megy harcművészetet tanulni. De ez nem csak nőkre jellemző, mert ilyen alapon vannak 50 kilós liliomlelkű, erőszakot elutasító aktakukac/ügyvéd stb. férfiak is, akik ugyanúgy nem tudják megvédeni magukat, ha valaki beléjük köt. Ha agressziót nem is lehet tanítani, azért a harcművészet ad szerintem egyfajta "harcosabb" hozzáállást, vagy szemléletet, meg talán a lélekjelenlétet is lehet javítani a küzdelmek gyakorlásával.
De hogy a konkrét példádra is reagáljak: egy 50 kilós nő is tökön tud rúgni egy 90 kilós férfit. ;) És ha ezt egy gyakorlott harcművész nő teszi, hát szerintem utána örülhet a csóka, ha megmaradnak a golyói. :hehe: Plusz lehet szemet is támadni (műkörmös csajok előnyben ;D ), orrot, torkot, jól irányzott rúgással térdet eltörni stb. De alapvetően elég lehet az, hogy egyszerűen a csaj tökönrúgja a pasit, aztán elszalad, ehhez nem kell nagy agresszió. Inkább a lélekjelenléten és a hozzáálláson van a hangsúly. Ráadásul a harcművészet lényege pont az, hogy a technikát használod fel a nyers fizikai erővel szemben, vagyis a technikai tudásoddal eltünteted a különbséget a nyers erővel szemben. Akármilyen izmos és erős valaki, akkor is vannak gyenge pontjai, és ezt a megfelelő tudással egy nő is ki tudja használni. Egy komoly harcművész nő simán meg tudja védeni magát egy átlagos utcai ellenféllel szemben, hiába nagyobb és magasabb a pasi nála. Egyébként a filmekben is az van, hogy a harcművész csajok az átlagos utcai ellenfeleket verik le könnyen, csak akkor kerülnek nehéz helyzetbe ha az ellenfél is szintén képzett harcművész. :)

Összességében én azt gondolom, hogy egy valódi éles küzdelemben minden apróság számít, minden tudás, ha valaki csak pár ütést és rúgást ismer, vagy legalább hasznos trükköket, tippeket, az is többet ér, mintha abszolút semmit se tudna. Szerintem egyébként a mai világban nagyon hasznos lenne ha minden nő tanulna harcművészetet, mert ők pl. a nemi erőszak veszélye (illetve a fizikai különbségek miatt) még nálunk férfiaknál is jobban ki vannak téve az utcai veszélyeknek.
« Utoljára szerkesztve: 2011. január 15. - 16:44:33 írta Tom Fireheart »
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #11237 Dátum: 2011. január 15. - 16:51:14 »
Tom: Bár tény és való, hogy nem vagyunk egyformák, és vannak a srácok között is kevésbé harciasak (szegény ügyvédek  :hehe: ), de ez nálam már csak így marad. Lehet, hogy ez valami hímsovinizmus.  :D A tökönrúgás és a szemtámadás pedig nem csodafegyver, és csak egy lövése van a hölgynek. Persze ettől függetlenül jó az ha edzenek a lányok. Formálja az alakot, ami nem utolsó szempont. :D És persze tényleg kihúzhatja őket a bajból egy szituban, csak kezeljék a helyén a dolgokat.
"Live for nothing or die for something, your call."

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #11238 Dátum: 2011. január 15. - 17:29:23 »
Oké, mielőtt valaki belekötne, nem akarok általánosítani szegény ügyvédekre, biztos van köztük is harcművész (lásd Matt Murdock :lol:). :hehe:
A tökönrúgás és a szemtámadás pedig nem csodafegyver, és csak egy lövése van a hölgynek.
Igen, de a meglepetés ereje komoly fegyver lehet. :) Azok a pasik, akik megtámadják a nőket, valószínűleg eléggé le is becsülik, könnyű prédának gondolják. Adott esetben nem is számítanak rá hogy a csaj visszatámad. Egyébként meg hidd el, komoly fizikai különbség van egy harcművész és egy nem harcművész lány között is. az edzéseken komoly erősítés is folyik, a lányok ugyanúgy fekvőtámaszoznak, stb. Erősebbek, gyorsabbak mint egy "átlagos" lány. És ha egy képzett harcművész csaj egy köríves rúgással fejberúg egy pasit (akármilyen nagydarab is az), hidd el, simán padlóra is küldheti. ;D Úgyhogy a lányoknál se csak alakformálásra jó a harcművészet. :D
Különben erről a Pesuth Rita (hatszoros kickbox bajnok asszem) egyik nyilatkozata jut eszembe (pont a Fábry-showban mesélte asszem), hogy valami buliban volt, és egy kissé illuminált pasi odament hozzá, és lazán benyúlt Ritának a combjai közé. Rita meg lazán lerúgta a csávót egy fejre mért rúgással. ;D :lol:

Idézet
Lehet, hogy ez valami hímsovinizmus. :D
Na akkor majd jön Ju, és jól kioszt. :lol:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #11239 Dátum: 2011. január 15. - 17:33:18 »
Különben erről a Pesuth Rita (hatszoros kickbox bajnok asszem) egyik nyilatkozata jut eszembe (pont a Fábry-showban mesélte asszem), hogy valami buliban volt, és egy kissé illuminált pasi odament hozzá, és lazán benyúlt Ritának a combjai közé. Rita meg lazán lerúgta a csávót egy fejre mért rúgással. ;D :lol:
Szegény csávó, nem akart ő rosszat, csak a Krokodil Dundee-ból tanult ismerkedni. ;D