Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1467048 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

BuB

• Pókfej
Re:OFF
« Válasz #11480 Dátum: 2011. január 31. - 18:22:13 »
Mikre? ;D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #11481 Dátum: 2011. január 31. - 18:23:53 »
Tudod a bizergálós.

Todd

• Pókfej
« Válasz #11482 Dátum: 2011. január 31. - 18:53:18 »
De itt sem csak a gyerekek a hibásak. Ez egy komplex probléma kezdve a tanári képzéstől, egészen a gyerek családi hátteréig.
Ez igaz mindenre, amit felsoroltunk, de mi ezt egy percig se tagadtuk.
Az, hogy kimondjuk, hogy a mai fiatalok értékrendje torz, ez nem jelenti azt, hogy csak ők a hibásak ebben, az egész társadalom torz és diszfunkcionális.
És egyikünk se a sötét középkorral, meg az ókori rómával akarja összahasonlítani, csupán a 10-20 évvel ezelötti állapotokkal.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #11483 Dátum: 2011. január 31. - 18:55:51 »
Én is megnézném azokat a karakterterveket BuB! ;)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #11484 Dátum: 2011. január 31. - 19:00:24 »
Idézet
Nem. Régen bordélyházakba gyűjtötték a szegény családok lánygyermekeit, akiket néha meglátogattak az "úriemberek" a vasárnapi mise után.
MIntha most nem lennének ugyanúgy ilyenek.  Vagy igazad van, már nem bordélyházak vannak, hanem a lányok diszkréten, saját lakásukon tolják az ipart. Aztán ma mintha nem kerülnének a szegény családok lánygyermekei az utcára kurválkodni.

SZóval amit említesz a régi világból, ugyanúgy megvan ma is. Plusz erre jönnek az olyan lányok, akik se nem szegények, se nem alulról származók, egyszerűen önszántukból kurvulnak és baszatják magukat minden buli után, általában mindig mással.

Idézet
Attól függ mennyire akarsz visszamenni az időben. A görögöknél, rómaiaknál nem volt ezzel gond.
És nekünk mi közünk van a görögökhöz? Amúgy az a demokrácia is nagyon sok szempontból borzalmas volt. Sosem értettem, miért tekint az akkori görög társadalomra és államra úgy, mint minta.

Idézet
Szerintem amúgy egy olyan társadalomban, mint a magyar, elég bátor dolog felvállalni a homoszexualitást.
Na, még jó hogy nem már kitünteted őket a Bátorság Érdemrenddel.  :roll:
És nekem jönnek, hogy konzervatív vagyok. Ha azért vagyok konzervatív, mert az abszolút természetellenessége miatt elítélem a homoszexualitást, és megvetem, aki ezt még fel is vállalja, akkor igen konzervatív vagyok. De én nem társadalmi oldalról, hanem biológiai oldalról közelítem meg a kérdést.
Idézet
Nem. De ez egy tünet, ami család diszfunkcionalizmusából fakad. Ilyen családok régen is voltak, csak kölyköknek nem volt ilyen lehetőségük a feszültséglevezetésre.
Vagy neked nincs rossz tapasztalatod, vagy nekem van csak rossz. Mert hiába igaz, amit írsz, azt elfelejted, hogy a szóban forgó fiatalok egy jelentős része teljesen jól szituált, jómódú, átlagos és tisztességes nevelésben részesült szülő gyermeke. Semmi oka nem lenne rá, hogy ilyen korán kezdje a züllést. De még büszke is rá. Mert menő azzal hencegni 14 évesen, hogy elmentem bulizni, úgy bebasztam mint az atom, hogy még hánytam is. Ezt onnan tudom, hogy nálunk is ez volt, és az én környeztem egy jelentős része sem diszfunkcionális családból való. A különbség az, hogy most évekkel korábbra tolódott ez az egész folyamat. És így utólag még magunkra is azt mondom, hogy korán kezdtük.

Idézet
Szerintem ma sokkal többen járnak iskolába, mint régen (bármit is takarjon ez). Az emberek (borzasztó, ahogy általánosítasz), nem büszkék a tudatlanságukra.
Általánosítok igen, mert túl sok saját tapasztalatom van a kérdésben (sajnos még a saját családomban is) és mivel több pedagógus is van a közvetlen rokonaim között, így közvetve is nagyon sok tapasztalathoz jutok. Tisztelet a kivételnek, persze,.
Azt nem tudom, többen járnak-e suliba, de hogy a kevesebb régen több volt, az biztos. Ma, nem lehet a gyermeket buktatni alsóban, mert szegénynek javíthatatlan törést okoz a pszichológiai fejlődésében. :roll: Így, ha nem egy lelkiismeretes (vagy inkább, figyelembe véve a körülményeket és a fizetést, szimplán csak bolond) tanár kezei között van, akkor úgy jut el 4. osztályig, hogy rendesen írni, olvasni, számolni sem tud. 16 évig tanköteles, 16 évig jár az iskolába, de nem tud semmit, tanulni nem is akar. Csak az a tanár tud fegyelmet tartani, akinek veleszületett tehetsége van hozzá. Akinek nincs, az elbukott...a diákot nem kényszerítheti, fenyítéshez nem folyamodhat. Így inkább megalkuszik, eltűri, vagy nem veszi figyelembe a kezelhetetlen gyerekeket, mert félti a munkáját. Vagy még ha akarna is tanulni a nebuló, nincs rákényszerítve, mert egy mostani érettségi színvonala is egyenlő a hullával. És akkor fel vannak háborodva az emberek, hogy az egyetemi felvételit 2 emelt szintűhöz akarják kötni. Mintha olyan nehéz lenne megcsinálni két emeltszintűt. Jajj istenem. :roll:

Szóval a konklúzió az, hogy néhány jobb, városi iskolát leszámítva, a vidéken, de sajnos egyre több helyen már a városokban is a gyerekek egyre rosszabbak, egyre kezelhetetlenebbek, egyre többet engednek meg maguknak, és egyre jobban leszarják az iskolát. Mellesleg ezt minden volt korábbi tanáromtól hallom, rokonaimtól hallom, saját fiatalabb családtagjaimon látom. Nem magamtól találom ki.

És de, hidd el, sokan büszkék arra, hogy nem tanulnak, hogy nem tudnak semmit. Már nálunk is megjelent az tini korban néhány tanulónál, hogy matekból nem tanulok, egyest kapok a dogára dologtól volt kemény legény az illető, egyfajta "én majd megmutatom, engem nem kényszeríthetnek, mert ki vagyok én vagyok". Versenyeztek, hogy ki kapott kevesebb pontot a dolgozatra. Otthon természetesen hazudtak, a szülőnek csak a szülői értekezleten égett a pofája, süllyedt el szégyenben, hogy milyen teljesítményt nyújt a gyerkőc.
És ez ma még durvábban megy nagyon-nagyon sok, túl sok helyen. Az a kemény, aki nem tanul, aki leszarja, mert ő az aki megmutatja, hogy vele nem lehet packázni, őt nem lehet kényszeríteni semmire. Mert nehogymár őt kötelezzék arra, hogy tanuljon, ha már iskolába jár. Mindezt 13-16 évesen. Vagy akár már korábban.
Szóval régen lehet kevesebben jártak suliba, de akik jártak, azért ennyire nem szarták le a dolgot. És most is általánosítok, természetesen régen is voltak negatív kivételek.

Idézet
Ez most sem menő.
Nálad. Nálam. Ne hidd, hogy máshol nem. Nézz be pár fórumba, amit a szóban forgó korosztály látogat, találkozhatsz majd csúnya meglepetésekkel.

Idézet
Régen az átlag ember azt se tudta, hogy mi az a Himnusz.
Igen, hát lehet. Akkor ezen túl többre fogom értékelni a családomat. Mert a nagyszülők közül mindenki egy egyszerű paraszti családból származik, de azért mindenki tudja, mi az a Himnusz. És nem a rendszerváltás óta tudja. Nagypapám a kemény 6 osztályával tudja, mi az a Himnusz. SŐt, szégyen nem szégyen, több versszakot tud elmondani belőle, mint én.

Idézet
Ez tényleg gond. De itt sem csak a gyerekek a hibásak. Ez egy komplex probléma kezdve a tanári képzéstől, egészen a gyerek családi hátteréig.
Valóban. De az ütést még mindig a gyerek követi el. Nem a béna tanár ütteti meg magát, nem a nevelni képtelen szülő biztat a tanárverésre.

Idézet
Persze, hogy érzed a különbséget, mert van is. De az nem baj.
Majd ha a te szülődbe akarják beleverni a kést, mert a szaros 2-os gyerek fullra hazudott otthon, akkor majd másként gondolod. Ha ha a jövőben elmész bulizni, és 13 éves kis szarosok részegen, 6-an belédkötnek, keménykedve, akkor majd másként gondolod. Ha majd a te lányod fog 14 évesen iwiw-en, facebookon, meg myvipen pózolni melltartóban, bugyiban, hivalkodó "ribanc vagyok basszál meg" pózokban, akkor majd másként fogod gondolni.
Majd ha rendszeresen leszel fültanúja olyan beszélgetésnek, ahol 15 évesek, nyíltan felvállalva, hogy cigiznek, arról tárgyalnak röhögve, hogy "már megint milyen jól visszaszóltam a tanárnak", meg hogy már "megint milyen kemény vagyok, hogy leszarom a sulit és buktatnak megfele", akkor majd másként gondolod.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #11485 Dátum: 2011. január 31. - 19:21:19 »
Sajnos itt most teljes mértékben Peponak (egyedül a kissé homofób dolgában vagyok ellene, szerintem mindenki azt csinál, amit akar, persze az is igaz, hogy nem kell "menőzni" sem vele, de sajnos ez már inkább a média felelőssége) kell igazat adnom. Annyit javítanék rajta, hogy 15 évesen már nem a cigizés, hanem a drogok a téma. a Cigizés inkább 11-12 évesen (és ez most komoly!!! saját fülemmel hallottam  :))

És saját tapasztalat, mivel van szerencsém lassan már 2 éve ált. iskolában dolgozni, szerencsére nem tanárként, hanem infósként, de már reggel korán mindig megy a balhé és 10-12 éves gyerekek úgy viselkednek, mint az állatok. És ez nem túlzás. És nem, nem hátrányos helyzetűek, hanem jól szituált rendes családból valók...

És killingjoke a parasztos példád azért nem állja meg a helyét, mert az már az akkori időkben is "rossz, elrettentő példa" számba ment és ez is volt a célja és pont, hogy te általánosítasz, ha szerinted a tanyavilág olyan volt, mint a Conan a barbár filmben. :)

A görög, római társadalom megítélése pedig az elmúlt 20 évben igen jelentősen megváltozott, a közemberek szemében meg főleg, és ne kövessük el azt a hibát, hogy a 300 meg a Spartacus sorozat meg ezeket a vackokat vegyük már tényfeltáró dolgoknak. ;)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #11486 Dátum: 2011. január 31. - 19:27:10 »
Idézet
egyedül a kissé homofób dolgában vagyok ellene, szerintem mindenki azt csinál, amit akar
Nézd, ha titokban, elbújva a világ szeme elől, tisztában léve  azzal, hogy ez mennyire szembeköpi a természetet csinálják, akkor engem sem zavar. A legtöbb, nem divatból buzi nem tehet arról, hogy buzi. De hogy büszkén hirdetik, bátran felvállalják, és ezért még sokan elismerést is elvárnának..na az tűrhetetlen számomra.

Te amúgy nem közgazdász jellegű végzettségű vagy? AKkor hogy jött össze ez az infós állás? :)
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #11487 Dátum: 2011. január 31. - 19:43:29 »
Nézd, ha titokban, elbújva a világ szeme elől, tisztában léve  azzal, hogy ez mennyire szembeköpi a természetet csinálják
Pontosan erre mondtam. :) Szerintem nem kell bujkálniuk, csak normális életet éljenek, most az, hogy két férfi vagy nő egy pár, kit izgat, vagyok annyira toleráns, hogy nem nézek valakit csak azért mert ilyen. A természet rendje dologban, akkor ha már ezt továbbvisszük, az is a természet szembeköpése, hogy mindenki egyenlő, az erős segít a gyengének, az elesettnek stb. Ezek mégis társadalmilag mennyire elfogadott, sőt megbecsült tételek...
Te amúgy nem közgazdász jellegű végzettségű vagy? AKkor hogy jött össze ez az infós állás? :)
Van infós végzettségem is. :) bár ez csak felsőfokú OKJ-s... Az állás pedig úgy jött össze, ahogy a régi bölcsesség is mondja, amíg nincs ló, addig jó a szamár is.
« Utoljára szerkesztve: 2011. január 31. - 19:54:16 írta holloo »

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #11488 Dátum: 2011. január 31. - 19:51:11 »
10-12 éves gyerekek úgy viselkednek, mint az állatok. És ez nem túlzás. És nem, nem hátrányos helyzetűek, hanem jól szituált rendes családból valók...

Nálunk ugyanez a helyzet a 2 unokatesóval (4 és 5 évesek lesznek idén). Hétvégén itt voltak nálunk, s minél idősebbek annál disznóbb módon viselkednek.
Éhesek voltak a kölkök, kivezettem őket a konyhába, erre felmásznak az asztalra. Aztán a nagyobb gyerek, a fiú lehúzta a nadrágját és a meztelen fenekét mutatta nekem. Erre a kisebb hugi is elkezdte ugyanazt csinálni.
Aztán tesóm wc-n volt, benyitogatnak és bemennek hozzá. Kijött tesóm onnan, majd bement a kislány tojni. Erre a bátyus kint a folyóson a fütyköst előrántja, s azt mutogatja.....
A legnagyobb probléma, hogy otthon nem kapnak semmi nevelést. Elviszik reggel a kölköket az óvodába, késő délután hazahozzák őket, aztán le vannak ültetve a tv elé.
Ja, a nevelés az, hogy az anyjuk ordibál a szobából, hogy Ne csináljták már ezt, meg Megverlek benneteket!
Most nem azért, de nekem kell itt leállni, hogy neveljem őket  :D? Ha ráhuzok a fenekükre egyet, simán kiröhögnek, ha meg túl nagy pofont adok, rohannak a szobába bömbölve, hogy megvertem őket  :D .

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #11489 Dátum: 2011. január 31. - 20:20:20 »
ne kövessük el azt a hibát, hogy a 300 meg a Spartacus sorozat meg ezeket a vackokat vegyük már tényfeltáró dolgoknak. ;)
El se hinnéd, mennyien hiszik el teljesen komolyan, hogy a 300 egy történelmi film/képregény. Még képregényes körökben, itthon is.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #11490 Dátum: 2011. január 31. - 21:25:58 »
Idézet
A természet rendje dologban, akkor ha már ezt továbbvisszük, az is a természet szembeköpése, hogy mindenki egyenlő, az erős segít a gyengének, az elesettnek stb. Ezek mégis társadalmilag mennyire elfogadott, sőt megbecsült tételek...
Szoktunk is ezen elmélkedni, hogy az orvosi szakma tulajdonképpen az evolúció, fajunk tökéletesebbé válása, alkalmazkodó képessége ellen van. Szóval hiába mentünk meg emberek százait, hiába cselekszünk, kicsiben nagyon jót, a sok-sok év alatt, összességében sok kárt is teszünk fajunkban.
Persze még akik egyetértenek is, netán odáig mennek, hogy visszább akarnák fogni az orvosi ellátást, azoknál is csak addig tart ez az elhatározást, amíg nem anyuka, apuka, tesó, barátnő, vagy saját maguk lesz súlyos beteg. :)
Idézet
El se hinnéd, mennyien hiszik el teljesen komolyan, hogy a 300 egy történelmi film/képregény. Még képregényes körökben, itthon is.
Ja, ezt én is tapasztaltam. Szomorú. Kíváncsi lennék, hogy ha kimennénk az utcára, aztán mindenkinek be kéne tudni saccolni +- 5 éves intervallumban, hogy mikor volt mondjuk a 2. világháború, vajon hányan tudnák.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11491 Dátum: 2011. január 31. - 23:14:01 »
És nekem jönnek, hogy konzervatív vagyok. Ha azért vagyok konzervatív, mert az abszolút természetellenessége miatt elítélem a homoszexualitást, és megvetem, aki ezt még fel is vállalja, akkor igen konzervatív vagyok. De én nem társadalmi oldalról, hanem biológiai oldalról közelítem meg a kérdést.
Már elég sokszor tanújelét adtad annak, hogy nagyon is konzervatív vagy, pepo. Ez az utolsó mondatod meg olyan, mint az olvasás elleni magyarázatod.  ;) Ne keverd össze azokat, akik felvállalják, vagyis ki mernek menni párban az utcára (mert szerintem aki ennyit nem képes tolerálni, hogy a látómezejébe kerül egy ilyen pár, az másszon vissza egy kő alá) azokkal, akik melegfelvonulásra mennek ki ugrálni, mert az tényleg gusztustalan.

Idézet
Ma, nem lehet a gyermeket buktatni alsóban, mert szegénynek javíthatatlan törést okoz a pszichológiai fejlődésében.
Nem úgy volt, hogy ezt megszüntetik?
Idézet
Így, ha nem egy lelkiismeretes (vagy inkább, figyelembe véve a körülményeket és a fizetést, szimplán csak bolond) tanár kezei között van, akkor úgy jut el 4. osztályig, hogy rendesen írni, olvasni, számolni sem tud. 16 évig tanköteles, 16 évig jár az iskolába, de nem tud semmit, tanulni nem is akar.
Most saját magad ellen beszélsz. Nemrég volt téma, hogy amikor én jártam suliba, még igen ritka volt az, ha valaki kitűnő tanuló volt (az én osztályomban konkrétan 1 ilyen volt), különösen akkor, ha fiú volt az illető. Ma, ahhoz, hogy boldogulni tudj később az életben, már elvárt szint a kitűnő eredmény, különben sehova nem vesznek fel, akkora túljelentkezés van mindenhol. Vagyis ez éppenséggel javuló tendencia, ha az eredményeket nézzük, csak te most kiragadtál pár  negatív példát, amik mindig is voltak és lesznek is.

Idézet
a gyerekek egyre rosszabbak, egyre kezelhetetlenebbek, egyre többet engednek meg maguknak, és egyre jobban leszarják az iskolát.
Ez mondjuk a jelenlegi oktatási rendszer abszolút csúfos bukása, és én nem tudom felfogni, hogy hogy nem látják be. A gyerekek jogaira hivatkozva a tanár nem tehet semmit, ezért nem is tud tanító lenni, hisz igen kevés olyan tanár van, aki tiszteletet tud parancsolni csak a személyiségével egyedül. Persze, mert a gyerek nevelése nem a tanár feladata (érdekes, régebben még a feladatai közé tartozott), hanem a szülőé, aki viszont hajnaltól éjjelig dolgozik, mikor nevelje meg azt a kölyköt? És mivel így senki sem neveli őket, szerintem ezért rosszabbak a mai gyerekek.

Idézet
Ha a jövőben elmész bulizni, és 13 éves kis szarosok részegen, 6-an belédkötnek, keménykedve, akkor majd másként gondolod.
Ha 13 évesek közé mész bulizni...? Ha nem tudsz kikerülni 6 13 évest...
Idézet
Ha majd a te lányod fog 14 évesen iwiw-en, facebookon, meg myvipen pózolni melltartóban, bugyiban, hivalkodó "ribanc vagyok basszál meg" pózokban, akkor majd másként fogod gondolni.
Ha nem neveled meg a saját gyereked, akkor ne csodálkozz.
Idézet
Majd ha rendszeresen leszel fültanúja olyan beszélgetésnek, ahol 15 évesek, nyíltan felvállalva, hogy cigiznek, arról tárgyalnak röhögve, hogy "már megint milyen jól visszaszóltam a tanárnak", meg hogy már "megint milyen kemény vagyok, hogy leszarom a sulit és buktatnak megfele", akkor majd másként gondolod.
Ezek viszont már megvoltak az én iskolaidőmben is.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #11492 Dátum: 2011. január 31. - 23:22:34 »
Idézet
Most saját magad ellen beszélsz. Nemrég volt téma, hogy amikor én jártam suliba, még igen ritka volt az, ha valaki kitűnő tanuló volt (az én osztályomban konkrétan 1 ilyen volt), különösen akkor, ha fiú volt az illető. Ma, ahhoz, hogy boldogulni tudj később az életben, már elvárt szint a kitűnő eredmény, különben sehova nem vesznek fel, akkora túljelentkezés van mindenhol. Vagyis ez éppenséggel javuló tendencia, ha az eredményeket nézzük, csak te most kiragadtál pár  negatív példát, amik mindig is voltak és lesznek is.
Ennek az oka nem a tanulók (és hallgatók) teljesítményének növekedése, hanem a követelményszint csökkenése. Nézz meg egy tetszőleges középszintű érettségit (és vedd figyelembe hozzá, hogy mindenféle könyvek - függvénytáblázat, történelmi atlasz térképekkel, adatokkal - használhatók).
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #11493 Dátum: 2011. január 31. - 23:31:06 »
És egyikünk se a sötét középkorral, meg az ókori rómával akarja összahasonlítani, csupán a 10-20 évvel ezelötti állapotokkal.

Ebben az esetben az állítás még nevetségesebb.

SZóval amit említesz a régi világból, ugyanúgy megvan ma is.

Ugyanarról beszélünk. A vita azzal kezdődött, hogy a mai fiatalok rosszabbak, mint régen. Nem, nem rosszabbak. Belső késztetések vannak, amit vagy szankcionál a társadalom, és ezáltal elfojtva marad, vagy teret enged neki. Az emberi természet alapjában véve nem változott.

Na, még jó hogy nem már kitünteted őket a Bátorság Érdemrenddel.  :roll:

Számomra becsülendő, ha valaki egy ellenséges környezetben fel meri vállalni a másságát. A megvetésedtől te még nem leszel jobb ember, és egy meleg semmivel sem válik rosszabbá. A biológiai megközelítés híveit pedig egy egészen más eszmerendszer jelzőjével szokták illetni.

Vagy neked nincs rossz tapasztalatod, vagy nekem van csak rossz. Mert hiába igaz, amit írsz, azt elfelejted, hogy a szóban forgó fiatalok egy jelentős része teljesen jól szituált, jómódú, átlagos és tisztességes nevelésben részesült szülő gyermeke. Semmi oka nem lenne rá, hogy ilyen korán kezdje a züllést. De még büszke is rá. Mert menő azzal hencegni 14 évesen, hogy elmentem bulizni, úgy bebasztam mint az atom, hogy még hánytam is. Ezt onnan tudom, hogy nálunk is ez volt, és az én környeztem egy jelentős része sem diszfunkcionális családból való. A különbség az, hogy most évekkel korábbra tolódott ez az egész folyamat. És így utólag még magunkra is azt mondom, hogy korán kezdtük.

A diszfunkcionalitás jelen lehet egy jómódú, felső-középosztálybeli családmodellben is. Ugyanis ez gyakran táplálkozik olyan konfliktusokból, ami a külső szemlélő számára nem látható. Az pedig, hogy kamaszkort hozod fel példának, nonszensz. Ez az ember második "születése", ilyenkor feszegeti a saját határait és rengeteg butaságot csinál, hogy újrapozicionálja magát. Pont az a nem normális, ha valaki teljesen zökkenőmentesen vészeli át.

Majd ha a te szülődbe akarják beleverni a kést, mert a szaros 2-os gyerek fullra hazudott otthon, akkor majd másként gondolod. Ha ha a jövőben elmész bulizni, és 13 éves kis szarosok részegen, 6-an belédkötnek, keménykedve, akkor majd másként gondolod. Ha majd a te lányod fog 14 évesen iwiw-en, facebookon, meg myvipen pózolni melltartóban, bugyiban, hivalkodó "ribanc vagyok basszál meg" pózokban, akkor majd másként fogod gondolni.

Az anyámat már akarták késes kölykök kirabolni; belém már mindenféle eszközzel próbáltak lyukat fúrni (csavarhúzó, kés); ha gyerekem lesz nem fog ilyen képeket kirakni magáról, mert nem így fogom nevelni, és bármikor számíthat majd rám ha gondja lesz. Ha kölyökként mégis butaságot csinálna, először magamba néznék, nem pedig habzó szájjal okolnék minden  mást magamon kívül. Érdekes, akárhányszor szóba hozod a nőket, mindig ócska kurvaként írod le őket, és nem igazán válogatsz a jelzők között. Ez gáz.

"Live for nothing or die for something, your call."

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #11494 Dátum: 2011. február 01. - 02:05:30 »
Idézet
Már elég sokszor tanújelét adtad annak, hogy nagyon is konzervatív vagy, pepo. Ez az utolsó mondatod meg olyan, mint az olvasás elleni magyarázatod.
Olvasás elleni magyarázat? Ammeg micsoda?
SOK dologban az vagyok igen. Csak az hogy van, hogy manapság már a konzervatív is lassan negatív értéktartalmú szó lesz. Viszont sok olyan dologban, amire már azt mondjátok, hogy konzervatív vagyok, más körökben azt mondják: Normális felfogású. Na akkor ez hogy is van?
Idézet
Ne keverd össze azokat, akik felvállalják, vagyis ki mernek menni párban az utcára (mert szerintem aki ennyit nem képes tolerálni, hogy a látómezejébe kerül egy ilyen pár, az másszon vissza egy kő alá)
Nem keverem össze. És az is undorító. És nem fogok elbújni semmilyen kő alá. A férfi nővel kell kufircoljon, különben kihalna az emberiség. Ennyi. Különben meg a buziknak köszönhetjük a HIV  rohamos terjedését, illetve kitörését. Tapsot, Bátorság Érdemrendet, Kitüntetést!  :drying:
Idézet
Nem úgy volt, hogy ezt megszüntetik?
Részlegesen most állították vissza, hogy lehet buktatni. De még most is vannak valamilyen korlátok, majd rákérdezek anyukámra.
Idézet
Most saját magad ellen beszélsz. Nemrég volt téma, hogy amikor én jártam suliba, még igen ritka volt az, ha valaki kitűnő tanuló volt (az én osztályomban konkrétan 1 ilyen volt), különösen akkor, ha fiú volt az illető. Ma, ahhoz, hogy boldogulni tudj később az életben, már elvárt szint a kitűnő eredmény, különben sehova nem vesznek fel, akkora túljelentkezés van mindenhol. Vagyis ez éppenséggel javuló tendencia
Nem beszélek magam ellen. Nem javuló tendencia. Zozi megadta a választ erre a kérdésre. És gondolj bele, ha a színvonal egyre csökken és még így is van nagyon sok rossz tanuló, akkor hol tart jelenleg az oktatás.
Idézet
És mivel így senki sem neveli őket, szerintem ezért rosszabbak a mai gyerekek.
Ebben sok igazság van sajnos. Én sem mondtam sehol sem, hogy a mai tini korosztály már születése pillanatában olyan volt, vagy pontosabban benne volt a génjeiben mindaz, amiről beszélünk. Számos tényező közrejátszott abban, hogy idáig jutottunk.
Idézet
Ha 13 évesek közé mész bulizni...? Ha nem tudsz kikerülni 6 13 évest...
Nem 13 évesek közé megyek. Viszont szégyen, hogy a legigényesebb helyeket leszámítva, vidéken már 13 éveseket is beengednek. És jönnek is, mint egy hadsereg. Többek között ezért járok már csak Debrecenben bulizni. Nme hiányzik az, hogy itthon felszedjek egy lányt, aztán menjek a börtönbe pedofília, meg kiskorú megrontása miatt.
És nehogy már én kerüljem ki a részeg 13 éveseket. Kerüljenek ki ők engem...amikor én anniy idős voltam, én még nem mertem belekötni egy 21 éves srácba. Még többedmagammal sem mentem idősek elleni verekedésbe bele. És nem azért, mert nyápic voltam, az akkori 21 évesek meg mind spártai katonák. Egyszerűen tiszteltem az idősebb korosztályt. Manapság ez már meglepő...és mulatságos sok gyereknél. Arról sem igazán beszélhetünk, hogy én nézek ki jóval fiatalabbnak. SZóval csak arra tudok az ilyen precedensekből következtetni, hogy ezek szarba sem nézik az idősebbeket.
Idézet
Ezek viszont már megvoltak az én iskolaidőmben is.
Nyíltan felvállalták, hogy cigiznek, és a pocsék eredményeikkel hencegtek? Hát, akkor te valami liberális suliba járhattál, mert az én őseim, veled egyidős korosztályú környezetem elmondása alapján errefelé azért még nem így működtek a dolgok. :D
Idézet
Ugyanarról beszélünk. A vita azzal kezdődött, hogy a mai fiatalok rosszabbak, mint régen.
Nem beszélünk ugyanarról. :) Ha figyelmesen olvastad volna, amit írtam, akkor nem kéne ismételni magamat. Leírtam, hogy ugyanaz megvan, mint régen, plusz erre jön még rá, amit a közösségi oldalakon, és a partykon produkálnak a lányok. A partyribanc/partykurva kifejezést meg nem én találtam ki, mielőtt nőgyűlölőnek lennék beállítva.
Idézet
Számomra becsülendő, ha valaki egy ellenséges környezetben fel meri vállalni a másságát. A megvetésedtől te még nem leszel jobb ember, és egy meleg semmivel sem válik rosszabbá.
Az számomra is, ha felmeri vállalni, hogy másak a politikai nézetei, más eszmék híve, vagy ilyesmi. De azért az kicsit más tészta, amikor a biológia legalapvetőbb törvényét hugyozza valaki magasról.
És nem leszek jobb ember, teljesen igaz. A homokos sem lesz emberileg rosszabb (már ha normális homokos, mert azért valami oka csak van, hogy a homi mellé azon túl, hogy a saját neméhez vonzódik, egy jellegzetes sztereotip kép is kialakult). Ez viszont még ugyanúgy nem változtat a fent leírt tényen.
Idézet
Ugyanis ez gyakran táplálkozik olyan konfliktusokból, ami a külső szemlélő számára nem látható.
Oké, ebben igazat adok, még a legjobb barátaim családjába sem látok bele olyan mélyen, hogy mondjuk rajtuk keresztül foglalhassak állást. Viszont alapvetően hasonló problémák régen is voltak ugyanúgy, aztán ez mégsem így csapódott le.
A kamaszkort meg felhozni nonszensz? Hisz erről a korosztályról van szó már hosszú sorok óta. És mindenki volt kamasz, mindenkinek voltak kilengései, de nem ilyen durvák, mint ma. Nem állítom azt, mint apám, hogy ezekből a "mai fiatalokból" nem lesznek normális emberek. De minél jobban eldurvul a helyzet, minél jobban elszalad velük a csikó, annál félőbb, hogy végül tényleg nem lesz.
Idézet
Az anyámat már akarták késes kölykök kirabolni
Látom nem jött le a példa lényege. Anyukámba nem piti zsebesek, utcai banditák akartak kést szúrkálni. Hanem a szülő, azért, mert a gyerek otthon teljesen félrevezette őket, folyékonyan és szemrebbenés nélkül hazudott, azért, mert anyukám esetleg magasabb hangon szólt rá, netán tett egy gúnyos megjegyzést, és az nem tetszett a kis másodikos őkelmének.  És ez rendszeres. Minden félévben kap pár ilyen fenyegetést.
Idézet
ha gyerekem lesz nem fog ilyen képeket kirakni magáról, mert nem így fogom nevelni
Na ez funny. Ezt így előre megmondod. Van időgéped? Különben hogy vagy ilyen biztos benne? Honnan veszed, hogy az ilyen lányok szülei amúgy nem ugyanúgy nevelték a lányokat, mint azok a szülők, akiknek gyerekei nem tesznek fel ilyen képeket magukról? Egyáltalán honnan tudod biztosan, hogy milyen neveléssel tudod elérni, hogy a te gyereked ne ilyen legyen? Szép dolog, ha kitartasz a véleményed mellett, de jövőbe látó próféta azért ne legyél.
Idézet
Érdekes, akárhányszor szóba hozod a nőket, mindig ócska kurvaként írod le őket, és nem igazán válogatsz a jelzők között. Ez gáz.
Hát volt pár tapasztalatom. Nekem is. Haveroknak is. (nem mondom, hogy negatív, mert mi élvezői voltunk, csak a társadalom szempontjából negatív tapasztalat) Látjuk mi megy a neten, közösségi oldalakon, satöbbin. AZ ember lát, hall, tapasztal bizonyos dolgokat. Társai szintén. Még akkor is, ha más városban él, más helyekre jár, netán más dolgok érdeklik. És mégis, nagyon-nagy átfedés van a tapasztalatok között. Ilyen háttérrel nem nehéz (közös) következtetésekre jutni.

Nézzétek a Pedomacit.  ;D http://tundermacko.info/

Persze kivételek mindig vannak. Én is ismerek simán két tucat olyan lányt, akire jogosan sértőek lennének az általam használt jelzők. De azért had adjak egy tanácsot. Ha elmész szórakozni, és simán felszedsz egy nőt, ne onnan indulj ki, hogy biztos a te legyőzhetetlen, és ellenállhatatlan vonzerőd az oka, és ez amúgy nem fordult elő gyakran a hölgyeménnyel. Így kevesebbet fogsz koppanni. (Bár amúgy, szerintem te idősebb vagy nálam 10 évvel, úgyhogy jó helyen adok élettapasztalati tanácsokat  ;D  ;D)
« Utoljára szerkesztve: 2011. február 01. - 02:10:57 írta pepo05 »

Todd

• Pókfej
« Válasz #11495 Dátum: 2011. február 01. - 08:36:18 »
Idézet
Ugyanarról beszélünk. A vita azzal kezdődött, hogy a mai fiatalok rosszabbak, mint régen. Nem, nem rosszabbak. Belső késztetések vannak, amit vagy szankcionál a társadalom, és ezáltal elfojtva marad, vagy teret enged neki. Az emberi természet alapjában véve nem változott.

Én ebből látom, hogy a probléma amiről beszélünk, szerinted is létezik, csak átnevezed, átnyomod távolabbra a felelősséget.
Ez szerintem is egy komplex dolog, és nem lehet azt mondani, hogy csak az egyén hibája lenne (ahogy ezt szerintem nem is mondta senki sem), szerintem sem az.
De ettől még ugyanúgy létezik.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #11496 Dátum: 2011. február 01. - 09:10:03 »
Az emberi természet alapjában véve nem változott.

[/quote]

Todd: Ez a lényeg. Még egyszer leírom: a fiatalok nem lettek rosszabbak! Problémák vannak. De azok mindig is voltak, hol ilyen, hol pedig olyan alakot öltve.

De azért az kicsit más tészta, amikor a biológia legalapvetőbb törvényét hugyozza valaki magasról.

Nos akkor engem is (27 vagyok) és saját  magadat is megvetheted, mivel ennyi idősen még nincs családunk, ami szintén a legalapvetőbb törvény arculköpése. És minket - a melegekkel ellentétben - nem is biológiai kényszer, hanem egyéni ambíciók, meg kedves társai hajtanak a gyermektelenség felé.

Na ez funny. Ezt így előre megmondod. Van időgéped? Különben hogy vagy ilyen biztos benne? Honnan veszed, hogy az ilyen lányok szülei amúgy nem ugyanúgy nevelték a lányokat, mint azok a szülők, akiknek gyerekei nem tesznek fel ilyen képeket magukról? Egyáltalán honnan tudod biztosan, hogy milyen neveléssel tudod elérni, hogy a te gyereked ne ilyen legyen? Szép dolog, ha kitartasz a véleményed mellett, de jövőbe látó próféta azért ne legyél.

Azért azt is odaírtam ám, ha csinál valami butaságot, először a saját szerepemet veszem górcső alá. Amúgy meg, ha te lehetsz erkölcsrendőr, akkor én lehetek próféta.  ;)

Hát volt pár tapasztalatom. Nekem is. Haveroknak is. (nem mondom, hogy negatív, mert mi élvezői voltunk, csak a társadalom szempontjából negatív tapasztalat)

Ez pedig nagyon szemét dolog. Úgy ítélkezel mások felett, hogy te semmivel sem vagy különb. Addig jók voltak a csajok, amíg elmentek veled, utána meg már csak retek lotyók? Szép.
Hidd el, egy kislány soha nem ok nélkül lesz "ribanc". Ezek tünetek, ami mögött komoly problémák állnak. Aki pedig kihasznál egy ilyen lányt, az semmivel sem jobb nála.

tanácsot. Ha elmész szórakozni, és simán felszedsz egy nőt, ne onnan indulj ki, hogy biztos a te legyőzhetetlen, és ellenállhatatlan vonzerőd az oka

Pedig de.  ;D

"Live for nothing or die for something, your call."

Todd

• Pókfej
« Válasz #11497 Dátum: 2011. február 01. - 09:32:38 »
Csak nekem az a problémám ezzel a hozzáállásal, hogy az, ha azt mondjuk, hogy á problémák mindig voltak, nem rosszak a gyerekek, hagyjuk őket tombolni, mi se voltunk mások, mindenki felelős kivéve ők stb. oda jutunk el, hogy hagyunk mindent annyiban, hozzáigazítjuk az oktatást, a nevelést mindent ehhez a lesz*rom hozzááláshoz, sőt már oda is eljutottunk, hogy a problémamentes gyerekekkel van a legnagyobb baj, csak éppen pont ez eredményezte azt, hogy ott tartunk ahol.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #11498 Dátum: 2011. február 01. - 10:26:04 »
Idézet
Nos akkor engem is (27 vagyok) és saját  magadat is megvetheted, mivel ennyi idősen még nincs családunk, ami szintén a legalapvetőbb törvény arculköpése.
Javaslom ásd bele magad ismét a biológiába. Mert olyan törvény nincs benne, hogy az ember 20 éves kora előtt köteles utódot nemzeni.
Értem amúgy mire célzol, de a két dolog még véletlenül sem vehető egy kalap alá.
Idézet
Azért azt is odaírtam ám, ha csinál valami butaságot, először a saját szerepemet veszem górcső alá. Amúgy meg, ha te lehetsz erkölcsrendőr, akkor én lehetek próféta.
Erkölcsrendőr az eszed tokja. :D Meg azért ismét más a jelen körülményekről észt osztani, mint a jövőbe látni. ;)
Különben ez a hozzáállás a normális, amit írsz, és szomorú, hogy ezt te magad is kétszer kihangsúlyozod, mint valami erényt. Mármint szomorú, hogy ez manapság már erény, és nem ez a természetes sok helyen. Például tipikus, hogy ha az ilyen kislányok képei felkerülnek mondjuk a pedomacira, a szülők fenyegetőző, meg mindenféle levelet irkálnak, de nagyon kevés az, aki magába néz, és elgondolkozik, hogy "talán valamit én rontottam el".
Idézet
Addig jók voltak a csajok, amíg elmentek veled, utána meg már csak retek lotyók? Szép.
Háhh, többször volt már olyan, hogy azért basztam el a lehetőséget, mert nem bírtam magamban tartani a véleményemet róla, simán lekurváztam valamilyen formában egy beszélgetésben, mielőtt megtörténhetett volna a dolog. Persze az igazság fáj, úgyhogy gyorsan kiadta az utamat.
Mellesleg mit értesz az alatt, hogy addig jók voltak? Az ilyen lányok csak arra jók. Amúgy semmibe nem nézem őket. Hangsúlyozom: Az ilyen lányokról van szó (akikből egyre és egyre több van), nem a női nemről! És hidd el, szívesen lemondanék az ilyen egyéjszakás kalandokról cserébe egy normális társadalmi környezetért. Azért, hogy ha egy szórakozóhelyen összejövök valakivel, ne 90%-ban biztos legyek benne, hogy ribi az illető, hanem nyugodtan kezdhessek vele egy komolyabb kapcsolatot. Ne az legyen, hogy szólnak a barátok, hogy "te srác, legyen eszed, ez a csaj minden második buliba más fiúval ment fel a koliba".
Idézet
Ezek tünetek, ami mögött komoly problémák állnak. Aki pedig kihasznál egy ilyen lányt, az semmivel sem jobb nála.
Nyilván mindennek van oka. És?
Én egy aljas tróger vagyok. :D De az ilyenek megérdemlik, hogy kihasználják őket. Különben ki is használ ki kit? Én hívom meg egy italra, vagy többre, hazafelé én fizetem a taxit, és ő is ugyanúgy élvezi, mint én.
Idézet
mindenki felelős kivéve ők stb. oda jutunk el, hogy hagyunk mindent annyiban, hozzáigazítjuk az oktatást, a nevelést mindent ehhez a lesz*rom hozzááláshoz, sőt már oda is eljutottunk, hogy a problémamentes gyerekekkel van a legnagyobb baj, csak éppen pont ez eredményezte azt, hogy ott tartunk ahol.
Jaja. Komolyan az az érzése van az embernek, mintha minden felelősséget levennének a szóban forgó fiatalság válláról. MIntha mindenki hibás lenne, csak ők nem: A szülő, a környezet, az elvárások, a stressz, stb-stb-stb. Nyilván az említett tényezők is hibásak és ők IS.
Viszont ahogy korábban már többen és többször megállapítottuk: Problémák korábban is voltak, és lesznek is, csak max, más jellegűek. Mégsem durvult el ennyire a helyzet.

venom75

• Pókfej
« Válasz #11499 Dátum: 2011. február 01. - 12:14:51 »
Húúúú ezt végigolvasni . Le voltam maradva.
Homokosokhoz.
Van egy gyerekkori barátom , igaz most már ritkábban találkozunk , de nagyon jó viszonyba vagyunk. Elkezdtünk egyszer a homikról beszélgetni ( össze szoktunk jönni kártyázgatni ) és ő is bevallotta a másságát . Ezek után szerintetek megváltozott a viszonyom vele ? fenét, ő attól ő maradt . Sosem ítéltem el az embereket pláne ha még nem is tehet róla.

Iskola és fiatalság.
Én is apa vagyok és van egy 12-éves lányom ( nagyon is féltem ) , de mindent megteszek , hogy őszintén beszéljen a dolgairól , megbízzon bennünk és fontosnak tartsa a családi kötelékeket. Bízok én is benne és megpróbálok fiatalosan hozzáállni az ő dolgaihoz. Nagyon sokat társasozunk és nagyon sok a közös programunk , pont azért , hogy ne a gép és a tv legyen a tanítója. Sokszor 10-15 gyereket látok vendégül ( lányom barátai és barátnői ) , és egyik sem úgy ment haza , hogy nem azt kérdezné "mikor jöhetünk megint", foglalkozni kell velük és nem vadulnak el.