Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1468382 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
Re:OFF
« Válasz #12840 Dátum: 2011. november 27. - 00:03:15 »
Az NSAID csoporton belül tényleg szeretik a fogfájásra a cataflant (diclofenac) felírni, valamiért jobban hat, mint mondjuk a metamizol (algopyrin), ibuprofen (ibustar, algoflex stb), vagy paracetamol (szintén NSAID gyógyszerek), de összességében kb. ezekkel egy kaliberű gyógyszer. Ezektől inkább felfelé vezet az út erősség tekintetében, mintsem lefelé.

Persze úgy már más, hogy maximum ilyen erősségűt adnak a beteg kezébe. :)

Egyébként ránéztem, az Aflamin hatóanyaga is NSAID. Túl nagy különbség nem lehet a kettő között.....persze vannak tapasztalatok, hogy az egyik inkább erre jobb, a másik inkább arra...de jelentős individuális különbségek is vannak nyilván. Mindenki másra esküszik, de összességében ezek ugyanabba a hatáskörbe tartozó készítmények.
« Utoljára szerkesztve: 2011. november 27. - 00:06:04 írta pepo05 »
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

mutkacsaba

• Bogár
  • **
« Válasz #12841 Dátum: 2011. november 27. - 01:12:41 »
Lenne két kérdésem. Az egyik, hogy tud-e valaki nekem egy olyan programot ajánlani, amelyikkel a zenékről le lehet szedni a szöveget, hogy csak az alapzene menjen. Esetleg olyat, ami midibe konvertálja. A másik kérdésem pedig az lenne, hogy hogyan tudnám beállítani a kijelzőmön, hogy a fekete szín "átlátható" legyen. Most ha nézek egy filmet, és sötét van, akkor teljes, egyszínű fekete minden és semmit nem lehet látni. Előre is köszönöm a válaszokat!

venom75

• Pókfej
« Válasz #12842 Dátum: 2011. november 27. - 06:53:14 »
Ugyan nem dohányzom . de majdnem vettem ...........csak hát .

Ez még talán.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #12843 Dátum: 2011. november 27. - 09:55:57 »
mutkacsaba:
-Többféle megoldás van, szinte minden audiószerkesztő tudja már, és mindegyik másképp. Ugyanakkor egyik se tünteti el igazából a vokált, csak megpróbálja frekvencia alapján kiszűrni és eltompítani, míg a többi tartományt mellette felerősíteni. Próbálkozz teszem azt auducityvel, az ingyenes, és vannak hozzá online tutorialok.
-Bármely zeneszerkesztő. Az Audicity emlékeim szerint erre is képes, de talán akár egy Winamp Pro is. Vagy a Brothersoft.com-on biztos találsz valami freeware célprogramot erre.
-Ezt a kérdést nem egészen értem, mi az, hogy teljesen sötét egy képernyő? Vagy nem monitorról beszélsz?

mutkacsaba

• Bogár
  • **
« Válasz #12844 Dátum: 2011. november 27. - 10:48:35 »
Idézet
-Többféle megoldás van, szinte minden audiószerkesztő tudja már, és mindegyik másképp. Ugyanakkor egyik se tünteti el igazából a vokált, csak megpróbálja frekvencia alapján kiszűrni és eltompítani, míg a többi tartományt mellette felerősíteni. Próbálkozz teszem azt auducityvel, az ingyenes, és vannak hozzá online tutorialok.
-Bármely zeneszerkesztő. Az Audicity emlékeim szerint erre is képes, de talán akár egy Winamp Pro is. Vagy a Brothersoft.com-on biztos találsz valami freeware célprogramot erre.

Ezeket megnézem, köszönöm szépen.  :D

Idézet
-Ezt a kérdést nem egészen értem, mi az, hogy teljesen sötét egy képernyő? Vagy nem monitorról beszélsz?

Monitor, laptopnak a kijelzője konkrétan. Az a probléma, ha van a filmben egy sötét vagy éjszakai jelenet, akkor nem lehet látni szinte semmit, mert szinte egyszínű fekete az egész.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #12845 Dátum: 2011. november 27. - 11:16:53 »
Buta kérdés, de a képernyőkezelőben a fényerőt, kontrasztot próbáltad már átállítani?

mutkacsaba

• Bogár
  • **
« Válasz #12846 Dátum: 2011. november 27. - 11:44:36 »
Idézet
Buta kérdés, de a képernyőkezelőben a fényerőt, kontrasztot próbáltad már átállítani?

Igen, azzal már próbálkoztam. Sajnos nem sok sikerrel.  :nemtudom:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #12847 Dátum: 2011. november 27. - 12:00:04 »
Próbáld szoftveresen állítani a fényerőt, a lejátszóban vagy a videokártya meghajtóján. Ha így sem, akkor sz*r a kijelződ, ennyi.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #12848 Dátum: 2011. november 27. - 12:32:26 »
Ugyan nem dohányzom . de majdnem vettem ...........csak hát .

Dobjál már egy linket ehhez. ;)
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

mutkacsaba

• Bogár
  • **
« Válasz #12849 Dátum: 2011. november 27. - 12:59:45 »
Idézet
Próbáld szoftveresen állítani a fényerőt, a lejátszóban vagy a videokártya meghajtóján. Ha így sem, akkor sz*r a kijelződ, ennyi.

Nah így végre sikerült! Nagyon szépen köszönöm!  :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #12850 Dátum: 2011. november 27. - 13:17:55 »
Szívesen. Amúgy szerintem érdemesebb előbb szoftveresen játszani a fényerő-kontraszttal, és utána, amikor már az se hat, menni a monitor beállításaiba.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #12851 Dátum: 2011. november 27. - 14:04:51 »
Hát ez epic fail. :hehe: Pedig amúgy jól nézne ki...
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Mero

• Thanos
« Válasz #12852 Dátum: 2011. november 27. - 15:32:19 »
Tuti kínai. :hehe:
Én az eladót akarom lechekolni,nem a termék kell.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #12853 Dátum: 2011. november 27. - 17:30:24 »
Nekem is lenne egy számteches kérdésem. Letöltöttem az 1 gigabyte-os pendriveomra 2 db 330 Mbyte méretű avi rajzfilmet. Mikor hazaértem, beteszem a pendrive-ot, eltűnt róla ez a 2 dolog.
A mappa beállításainál néztem, de nincsenek rejtett dolgok a pendrive-on.
Ha a tulajdonságokra rámegyek, azt írja ki a gép, hogy 672 mega a foglalt terület az 1 gigából.
Valami ötlet, hogy hogyan tudnám előhozni őket?

Ha jól emlékszem, mikor áttöltöttem a pendrive-ra ezt a 2 cuccot, valami olyasmit írt ki, hogy valami extra adat el fog veszni.

Mero

• Thanos
« Válasz #12854 Dátum: 2011. november 28. - 18:27:34 »
Tudom hogy nem cigizel Tomi,de azért....  :brow:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #12855 Dátum: 2011. november 28. - 19:17:49 »
Miért, attól, hogy nem cigizik az ember, másra is jó lehet az öngyújtó. :) Ez a Vampirellás nekem is tetszik. :D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #12856 Dátum: 2011. november 28. - 19:23:12 »
Szerintem is tök jók. :) Kár, hogy nincs hozzáírva, hogy "Supergirl".  :hehe:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #12857 Dátum: 2011. november 28. - 19:26:58 »
Ha jól emlékszem, mikor áttöltöttem a pendrive-ra ezt a 2 cuccot, valami olyasmit írt ki, hogy valami extra adat el fog veszni.

Időnként le szoktad formázni a pendrive-ot?

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #12858 Dátum: 2011. november 28. - 21:52:33 »
Hát, nem...
Akkor formázzam  :)?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #12859 Dátum: 2011. november 28. - 21:55:35 »
Időnként kellhet sajna, meghülyülhet a FAT-tábla. (Amúgy miért nevezzük magyarul redundásan ezt? Zozi...?) A problémád is első blikkre arra vezethető vissza. Vagy arra, hogy elfáradt a flash-memória benne - nem lehet őket, csak egy bizonyos számú alkalommal újraírni, vagyis jellegükből fakadóan elhasználódnak, bármit teszel.