Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1467080 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ju

• Pókfej
Re:OFF
« Válasz #14040 Dátum: 2012. december 06. - 23:27:14 »
át fog gázolni mindenkin, mert a multiknál azt tanulta, hogy a főnöknek kell megfelelni.
Na igen, hasonló helyzetben jöttem rá, hogy vagy sürgősen megváltoztatom az értékrendem és beilleszkedem az ilyenek közé, vagy inkább máshogy élek és máshol keresem az értelmet, mint ezek.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #14041 Dátum: 2012. december 07. - 00:37:41 »
Ami most van a munka terén, az valami embertelen.
Egyetértek... :uhoh: Én azt látom, hogy kicsit el vannak szállva a cégek, és mindenhova 2-3-5 év szakmai tapasztalattal rendelkező embereket keresnek. Ha pályakezdő vagy, akkor kerülnek, mint a pestisest. Ja, és gyengébb pozícióba se vesznek fel, mert ahhoz meg túlképzett vagy a diploma miatt... :roll:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #14042 Dátum: 2012. december 07. - 06:36:23 »
Erre nagyon egyszerű a válasz, és sajnos a friss diplomások tehetnek róla. Senki nem akar betanítani egy újoncot ( idő, pénz, termelés kiesés ), hogy utána az a tapasztalat megszerzése után elhúzzon külföldre, mert ott jobb a kereseti lehetőség. Szerezze meg akkor ott a tapasztalatot. ( Ezt is egy ilyen középvezetőtől hallottam. ) De ugye oda meg nem kell gyakorlat nélküli ember. 22-es csapdája.
 Az a helyzet, hogy amikor már az ember a lovon ül, hajlamos elfelejteni milyen volt gyalog...
A diploma lassan már nem is nagy szám 10 emberből 9-nek van. Az hogy milyen azt senki sem nézi. Tehát egy kalap alá vesznek egy olyan srácot aki gürizett érte, meg egy olyat, aki ellébecolt valami gyorstalpalón.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #14043 Dátum: 2012. december 07. - 06:50:43 »
Igazából a magyar diplomások aránya az egyik legalacsonyabb a kontinensen. Ez is egyike annak a sok sztereotípiának, ami kedves kis hazánk 35 feletti lakosságának döntő többségének alternatív régenmindigmindenjobbvolt tündérlátomásának részét képezi, és amelyet az utóbbi időben igyekeznek jó mesterségesen tovább szítani. Minthogy például nem biztos, hogy két fiatal azért beszéli meg, hogy leülnek csetelni, mert nem akarnak személyesen kommunikálni, hanem mert szeretnének a dumáláson kívül mást is csinálni. Vagy egyszerre több magánbeszélgetést folytatni másokkal is, amit élőben nem lehet. De az ilyenekbe belegondolás még teljesen véletlenül lerombolná az emberben a hajmindenzülliklefeléhajjajajajajaj képet. (Én se kedvelem amúgy a csetet, de nekem maga az egész formája az, ami nem illeszkedik a stílusomhoz.)
Komolyan, ennyire búvalbaszott nép, mint a magyar, nem akadhat még a Homo Sapiens Sapiens sorában.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #14044 Dátum: 2012. december 07. - 09:08:07 »
Meg a mindenbe való belekötési hajlam is ennek a népnek a sajátossága.

Igazából egy diploma nem jelent tudást. Az a mentalitás, pedig, hogy diplomám van nem végzek el akármilyen munkát, a legnagyobb jóindulattal sem elfogadható. A szamárlétrát végig kell járni, különben a delikvensnek fingja nem lesz arról, amiről beszél. Tudom, hogy ezt nehéz elfogadni, meg különben is a diplomát fizessék már meg, meg keressenek a diplomások frissen kiszabadulva 2-300 ezer Forintot, de az ilyen kívánalmaknak semmi jogalapja nincs, amíg vannak olyan emberek akik havi 40-50 ezerből élnek. A magyar diplomások arányáról nem sokat tudok, de itt ( igaz egyetemváros ) Dunát lehet velük rekeszteni. Tehát én nem azt látom, hogy kevés lenne, sokkal inkább az ellenkezője leszűrhető számomra. Amiből kevés van, az a kétkezi szakember ( nem kókler ), mert mindenki hajt a papírért, hogy kevés munkával gazdagon éljen. Tisztelet a kivételnek.
« Utoljára szerkesztve: 2012. december 07. - 09:19:38 írta Kit Walker »

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #14045 Dátum: 2012. december 07. - 10:58:00 »
Magyar diplomások aránya 2012-ben: "Az OECD-országok között a 25–64 éves korosztály 30 százalékának van felsőfokú végzettsége, míg ugyanez az arányszám az EU–21-ek átlagát nézve 27 százalék. Ehhez képest Magyarországon a népesség mindössze húsz százalékának van felsőfokú végzettsége,..."
Az én tapasztalatom és véleményem az, hogy nincs még 10-ből 9 embernek diplomája, viszont a diploma mögötti tudás egyre kevesebb. (amikor az első diplomámat védtem 33%-a bukott az államvizsgán résztvevőknek, most azt hallom, hogy nagyon hülyének kell lenni, hogy ne tudjon valaki leállamvizsgázni). Remélem tényleges tudást kapnak a jövőben a mai fiatalok.
« Utoljára szerkesztve: 2012. december 07. - 11:00:25 írta slider78 »

Jester

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #14046 Dátum: 2012. december 07. - 11:24:12 »
Igazából a magyar diplomások aránya az egyik legalacsonyabb a kontinensen. Ez is egyike annak a sok sztereotípiának, ami kedves kis hazánk 35 feletti lakosságának döntő többségének alternatív régenmindigmindenjobbvolt tündérlátomásának részét képezi, és amelyet az utóbbi időben igyekeznek jó mesterségesen tovább szítani. Minthogy például nem biztos, hogy két fiatal azért beszéli meg, hogy leülnek csetelni, mert nem akarnak személyesen kommunikálni, hanem mert szeretnének a dumáláson kívül mást is csinálni. Vagy egyszerre több magánbeszélgetést folytatni másokkal is, amit élőben nem lehet.
UP! a chat es az elokontakt/beszelgetes nem helyettesitheto egymassal.  de a komment elejevel is tokeletesen egyetertek.

Meg egy gyors megjegyzes: az hogy valaki "nagy dumas" roppant fontos tud lenni nagyon sok pozicioban. Minel jobban kepviseled magadat, annal jobban fogod tudni a ceget is, vagy az adott taskot, amin dolgozol.
A fonoknek meg nyilvan ugy kell megfelelni, hogy kvazi o a te "vevőd".
« Utoljára szerkesztve: 2012. december 07. - 11:32:50 írta Jester »

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #14047 Dátum: 2012. december 07. - 12:13:18 »
sajnos a friss diplomások tehetnek róla. Senki nem akar betanítani egy újoncot ( idő, pénz, termelés kiesés ), hogy utána az a tapasztalat megszerzése után elhúzzon külföldre, mert ott jobb a kereseti lehetőség.
És akkor mi van azokkal, akik még ebben a kaki helyzetben sem akarnak külföldre menni dolgozni, szívesebben dolgoznának a hazájukban (mint pl. én)? :roll: Egyébként miért is akarnak külföldre menekülni a frissdiplomások? ;) Nem csak úgy jókedvükből... Amíg itthon ilyen a helyzet, addig sajnos meg tudom érteni, hogy sok fiatal elhagyja az országot. Ráadásul, fordított irányban sem olyan rózsás a helyzet, pont egy hónapja találkoztam egy volt évfolyamtársammal, aki a párjával hazalátogatott Angliából (pár éve ott élnek), és mondták, hogy idén szerettek volna hazaköltözni, de itthon nem találtak munkát (több éves szakmai tapasztalattal és komoly diplomával a zsebükben! Ráadásul ismerősömnek nemsokára doktori címe is lesz), ezért kénytelenek visszamenni Angliába, és majd jövőre újra próbálkoznak itthon... Úgy látszik, a hazavágyó tapasztalt munkaerőt sem várják tárt kezekkel...
Idézet
Az a helyzet, hogy amikor már az ember a lovon ül, hajlamos elfelejteni milyen volt gyalog...
Akkor mégse feltétlenül a frissdiplomások a hibásak... ;)

Idézet
A diploma lassan már nem is nagy szám 10 emberből 9-nek van. Az hogy milyen azt senki sem nézi. Tehát egy kalap alá vesznek egy olyan srácot aki gürizett érte, meg egy olyat, aki ellébecolt valami gyorstalpalón.
Ez szakmán kívüli munkánál biztosan igaz, ott szerintem se nézik meg, de szakmán belül már van különbség.

Idézet
Igazából egy diploma nem jelent tudást.
Szerintem ebben nagyon nincs igazad. Egyrészt jelent egy széles alaptudást, amire a munkahelyen lehet építeni, másrészt sok egyéb apró (kevésbé hasznosnak látszó) tudást is (például megtanulsz prezentációt készíteni és előadni, a sok megírt beadandó javítja a fogalmazást, átveszed a megfelelő (műszaki) stílushasználatot, a diplomamunka meg majdnem olyan, mintha egy tankönyvet írnál, a hozzá kapcsolódó tudományos kutatómunkáról nem is beszélve (és igen, itt is van különbség a diplomák között). Ezen kívül az egyetem elvégzése a szakmához szükséges szemléletrendszert is átadja. (Legalábbis nálunk, mérnököknél így van. Annak idején az első évnyitón azt mondta egy tanár, hogy igazából az egyetemi tanulmányok lényege, hogy (az alaptudás mellett) a mérnöki szemléletet átadja nekünk - akkoriban mosolyogtam rajta, mert nem értettem, mit jelent, de az évek során rájöttem, hogy marhára igaza volt.)
Abban persze teljesen igazad van, hogy a munkahelyen tanulja meg igazán az ember a szakmáját, de a diploma adja az alapokat hozzá. Egy sima érettségivel senkit se vesznek fel egy laboratóriumba analitikusnak. ;)

Idézet
A szamárlétrát végig kell járni, különben a delikvensnek fingja nem lesz arról, amiről beszél.
Ezzel nekem nincs semi bajom, nincsenek illúzióim. Csak jelenleg úgy fest a helyzet, hogy még a szamárlétra legalsó fokára is baromi nehéz bekerülni... :roll:

Idézet
Tudom, hogy ezt nehéz elfogadni, meg különben is a diplomát fizessék már meg, meg keressenek a diplomások frissen kiszabadulva 2-300 ezer Forintot, de az ilyen kívánalmaknak semmi jogalapja nincs, amíg vannak olyan emberek akik havi 40-50 ezerből élnek.
Hallottam, hogy sok frissdiplomásnak vannak ilyen illúziói, én erre felkészültem, úgyhogy ezzel nem fogok pofára esni. :D Viszont a diplomás szakma a tapasztalat révén hosszútávon válik előnyössé, minél tapasztaltabb leszel, annál többet kereshetsz. De egyébként jó diplomával (és ha nagy szerencsével jó munkahelyet fogsz ki, mert ez is baromira számít) pályakezdőként is jól kereshetsz (akár nettó 150 -160 ezret is, vagy még többet). Persze ehhez nagy mák kell.

Idézetet írta: tgaby
Komolyan, ennyire búvalbaszott nép, mint a magyar, nem akadhat még a Homo Sapiens Sapiens sorában.
Én örök optimista vagyok, de sajnos ezzel egyetértek. :uhoh:

Idézet
Ez is egyike annak a sok sztereotípiának, ami kedves kis hazánk 35 feletti lakosságának döntő többségének alternatív régenmindigmindenjobbvolt tündérlátomásának részét képezi, és amelyet az utóbbi időben igyekeznek jó mesterségesen tovább szítani.
Na igen, csak azt nézik, mi lett rosszabb, de azt nem látják, hogy mi lett jobb. Nyilván a régi rendszernek is voltak előnyei, de én azért marhára örülök, hogy szabad információáramlás van, és minden korszerű technológia bejön külföldről. (És nem dugiban kell határon átcsempészett videókazettákon megszerezni a nyugati filmeket :hehe: ). Különben nem hibáztatom az idősebb korosztályt, mert ők egy másik rendszerbe születtek bele, más szemléletmódot sajátítottak el. Persze van, aki rugalmas és nyitott az új dolgokra, és tud alkalmazkodni, van aki meg nem képes erre, és az nem fogadja el a mai világot. Emberfüggő ez is.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #14048 Dátum: 2012. december 07. - 12:19:22 »
Egy sima érettségivel senkit se vesznek fel egy laboratóriumba analitikusnak. ;)

Na erre ne fogadj nagy tétben! ;)
A lehető legrosszabb példát hoztad, ismerek ilyen embert.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #14049 Dátum: 2012. december 07. - 12:30:07 »
Nem mindegy, milyen beosztásban van. ;) Laborasszisztensnek valóban felvehetik, úgy, hogy takarítja a labort és rendezgeti a vegyszereket a polcokon (esetleg megrendeli), de meg lennék lepve, ha milliós analitikai berendezésekkel végezne komoly méréseket, vagy komoly kutatómunkában venne részt.

Todd

• Pókfej
« Válasz #14050 Dátum: 2012. december 07. - 12:45:13 »
Azért a manapság senki se akar kétkezi munkát végezni, csak diplomával sok pénzt keresni dolog nem az emberek lustasága.
Hanem a tény, hogy a jó szakembert nem fizetik meg. A fizikai munkáért bagópénzt kapsz, így a fiatalok inkább a diplomára hajtanak. Aztán egyetemen egymást froclizzák az álomfizetések tévképzetével.
Amúgy jó mérnöki diplomával valóban elég hamar elég jó pénzért el lehet helyezkedni.

Jester

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #14051 Dátum: 2012. december 07. - 12:46:08 »
Juniorkent vagy asszisztenskent felvehetnek ilyet, igen. De a nevet nyilvan nem adhatja egyetlen komoly, "kifelemeno" meresi jegyzokonyvhoz sem.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #14052 Dátum: 2012. december 07. - 13:17:20 »
Nem mindegy, milyen beosztásban van. ;) Laborasszisztensnek valóban felvehetik, úgy, hogy takarítja a labort és rendezgeti a vegyszereket a polcokon (esetleg megrendeli), de meg lennék lepve, ha milliós analitikai berendezésekkel végezne komoly méréseket, vagy komoly kutatómunkában venne részt.

Mondom, hogy ezt ne erőltessük...   ;)

Ju

• Pókfej
« Válasz #14053 Dátum: 2012. december 07. - 14:56:27 »
UP! a chat es az elokontakt/beszelgetes nem helyettesitheto egymassal.
Egyetértek.

Idézet
Meg egy gyors megjegyzes: az hogy valaki "nagy dumas" roppant fontos tud lenni nagyon sok pozicioban. Minel jobban kepviseled magadat, annal jobban fogod tudni a ceget is, vagy az adott taskot, amin dolgozol.
A fonoknek meg nyilvan ugy kell megfelelni, hogy kvazi o a te "vevőd".
Nagyon sok pozícióban igen, de például pont az enyémben nem kéne. :) Én akkor dolgozom a leghatékonyabban, ha valaki más kommunikál az ügyféllel és megdumál egy olyan megállapodást, ami az ügyfélnek is jó, meg a cégnek is, meg az artistnak is. Ha nekem kéne menedzserkednem, éhen halnék, mert mindig van valaki, akinek jobb a dumája és jobban tud bánni a megrendelővel, vagy hamarabb összehaverkodik vele. Azt akartam kifejezni igazából, hogy hiába vagyok jó a szakmámban, hiába ismer el olyan ember is, akinek doktorija van a témában, mégis állati rég tudtam rendesen elhelyezkedni, mert nem vagyok menedzseralkat. ;)

*bólogat* Meg a többi mondatoddal is egyetértek.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #14054 Dátum: 2012. december 09. - 14:51:38 »
Üdv!

Chakra Linux-ot szeretnék dvd-re írni viszont fogalmam sincs hogy kell operációs rendszert megírni tehát aki tudja az legyen olyan jó arc és segítsen ki  ;D
Addig eljutottam hogy iso fájlokat a nero expressz-szel kell írni,de itt megállt a tudomány részemről!

VTomi

• Pókfej
« Válasz #14055 Dátum: 2012. december 10. - 23:06:23 »
Van egy jó műsor az Mr2 Petőfin,a  Kultrfitness. Érdekes témákról beszél egy szakértő és a műsorvezető, elég kimerítően, megkapva a kellő komolyságot és kellő időt rá. Nem egy Fókuszplusz féle nesze semmi fogd meg jól, utána se jártunk, csak amit neten találtunk. a hozzá értők meg agyvérzést kapnak a tv előtt. Tegnap egy parfüm készítő volt a vendég, ma valami helyesírással, nyelvtannal kapcsolatos téma volt (Nem hallottam jól, csak fél füllel figyeltem)
Az jutott eszembe, hogy milyen jó lenne Tomit hallani, amint valamilyen képregényes témáról beszél.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #14056 Dátum: 2012. december 14. - 19:53:35 »
Megint iskolai lövöldözés volt Amerikában, egy általános iskolában... :uhoh: 5 - 10 év közötti gyerekek haltak meg, nagyon durva... :(

http://index.hu/kulfold/2012/12/14/lovoldozes_egy_amerikai_altalanos_iskolaban/

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #14057 Dátum: 2012. december 14. - 20:43:08 »
Én is épp most olvastam.....
Nem találok szavakat... Ilyet átélni..... :'(
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #14058 Dátum: 2012. december 14. - 20:45:21 »
Istenem...
Elképzelni is rossz, hogy a gyermekedet elviszed az iskolába reggel és pár óra múlva már nincs.
Nyugodjanak békében az áldozatok.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #14059 Dátum: 2012. december 14. - 22:21:26 »
Szörnyű. Rég be kellett volna tiltani a fegyvertartást.