Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1473346 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ju

• Pókfej
Re:OFF
« Válasz #2120 Dátum: 2008. június 03. - 14:33:14 »
Nincs mit.  :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2121 Dátum: 2008. június 03. - 15:40:54 »
Nem lehetne egy héttel korábban (12-én és 19-én is lesz futam)? F1-et tuti nem fogom kihagyni - pláne, ha ilyen marad az idény, mint ahogy most állunk - de nem szívesen mondanék le a börzéről emiatt.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2122 Dátum: 2008. június 03. - 16:20:36 »
Azt ugye nem gondoljátok komolyan, hogy egy forma 1 miatt raknátok el a börzét. :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #2123 Dátum: 2008. június 03. - 16:30:24 »
Jól mondod pepo, mert még ha egy Mancheter meccs miatt, azt megérteném, na de Forma-1? :hehe: Amúgy pepo, nézed majd az EB-t? Kinek szurkolsz? Én a hollandoknak, mert bár nagyon nem szeretem van Bastent, de a hollandok az angolok után a második kedvenc csapatom. ;)

Ja és majd el felejtettem mondani, pénteken volt egy Magyar állam története 1945-90. vizsgám, ami négyes lett. Most csütörtökön növényrendszertan, de az esélytelenek nyugalmával indulok... :roll:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2124 Dátum: 2008. június 03. - 16:34:48 »
Na pont ez az. A Forma-1nél csak a focit nézik többen. Tehát azért csak a második legnézetteb sport a világon, így nálunk is nagyon sokan nézik. Szóval lehet, hogy egy MU döntő miatt te is más időpontot kérnél. ;)
Mondjuk engem annyira nem zavar a 12-e, másnem nem érek oda a kezdésre, csak 10 körül, az is elég.

Én is a Hollandoknak drukkolok, meg a Portugáloknak. Még rajtuk kívül a Franciákat és a Cseheket kedvelem. EB-ken ezeknek szoktam drukkolni.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2125 Dátum: 2008. június 03. - 17:21:52 »
Glory glory Man United :D EB-n én most a portugáloknak szorítok at hiszem. (sajna ugye az angolok helyett a ruszkikat nézhessük :( pfuj )

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #2126 Dátum: 2008. június 03. - 18:13:39 »
Húúúú, tényleg, a cseheket majdnem kifelejtettem. Pedig kedvenc hamburgi középpályásom David Jarolim miatt, nekik is szurkolok. Amúgy, ha valaki járna Németország felé, feltétlenül szóljon, mert már évek óta próbálok Jarolimos mezt szerezni magamnak, csak hát itthon szinte lehetetlenség... :'(

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #2127 Dátum: 2008. június 03. - 19:28:04 »
Megvan a biofizika szigorlatom és nem kettes , hanem hármas lett.  :spidey: Büszke  vagyok magamra. ;D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2128 Dátum: 2008. június 03. - 19:39:48 »
Mi is rád. :bravo:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2129 Dátum: 2008. június 03. - 20:53:16 »
Jaja, szép volt Pszycho. Elég hamar leküldtél egy biofiz szirgolatot egy anat után, meg kell hagyni, nem volt túl sok felkészülési időd.
Amúgy nektek akkor 2 félév volt nem? Heti hány órában? Mge milyne könyvből? Csak kívánvsi vagyok, hogy ami nekünk sima vizsga volt, menniyvel kevesebb, mitn egy szigorlati anyag.
Hú amúgy én hogy utáltam azt a tárgyat...attól még az anat is jobb. Rettenet volt, röntgenkrisztallográfia, meg Laue(vagy hogy kell már írni) egyenletek rulezz! :D
Idézet
ól mondod pepo, mert még ha egy Mancheter meccs miatt, azt megérteném, na de Forma-1? hehe Amúgy pepo, nézed majd az EB-t? Kinek szurkolsz? Én a hollandoknak, mert bár nagyon nem szeretem van Bastent, de a hollandok az angolok után a második kedvenc csapatom.
HOgyne nézném az EB-t. :D Még az olimpiát is szoktam nézni. Foci terén nagyon egy az ízlésünk. :D Én is a hollandoknka fogok elsősorban. Az olaszokkla is ki vagyok békülve, d enekik van már elég cím, meg most nyertek eb-t, ne nyerjenek már meg mindent. :D A portugáloknak fogo szurkolni másodsorban, ők nyomják a legszebb focit.
De az elsődleges, hogy ne a spanyolok nyerjék, mert őket nagyon-nagyon, de nagyonde nagyon utálom. Neked is gratu egyébként, az esélytelenek nyugalmával meg anniyra nem rossz meni szerintem, mert ha nincs meg nem bánküdsz nagyon miatta, ha meg valami nagy mákod lenne akkor meg öröm és bódottád! ;D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #2130 Dátum: 2008. június 03. - 21:40:22 »
Nem akarom letörni a lelkesedésed, de ez a kérdőíves-utalványos-vacsorás buli az egyik legtipikusabb átb@szós dolog a világon. Ne aggódj, az utalványt és a vacsorát megkapod, de az egyik feltétel, hogy előtta vagy utána végig kell ülnöd egy 1 órás fejtágítást, ahol minden szart megpróbálnak majd rád sózni. Én a Zepter-el jártam így egyszer. "Kisorsoltak", kaptam egy 10 ezres edényvásárlási utalványt és egy ebédet, de az már rögtön gyanús volt hogy rajtam kívül még van 50 nyertes, és mikor kezdődött a fejtágítás már nem volt hova menekülni. Én elég karakán embernek tartom magam így rám nem tudtak sózni semmit, de sokan kényszerből 20-30 ezerrel könyebbek lettek. Isten adja (mondja az ateista), hogy ne legyen így veled, de azért vigyázz, és kérdezz a buli után, hogy minden stimmel-e.
Fél kilenckor már vége is volt. Igazad volt, tényleg termékbemutatós dolog volt, de tényleg kaptunk kaját + mivel anyámmal mentem 20 000 lett a tízből. :) Viszont én még ennyi szeszkazán öregasszonyt még nem láttam. :hehe:
Börzeidőpontról nem tudok nyilatkozni, F1-et nem nézek, és ennyire nem szoktam előre tervezni.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2131 Dátum: 2008. június 03. - 21:51:30 »
Örülök hogy a végén jól jöttél ki a dologból, de egyben sajnálom hogy igazam lett. Miskolcon sok ilyen termékbemutatós szarság ellen indult már eljárás a fogyasztók tudatós megtévesztése címen, mert marhára nem volt szó arról, hogy fejtágítást is kapnak. Az egyik ilyen cég főadminisztrátora akik bebuktak most hozzám jár gyónni, de látszik rajta hogy tesz az egészre, úgyhogy közmunkát fogok javasolni a kedvesnek. :twisted:

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #2132 Dátum: 2008. június 03. - 21:57:26 »
Csak úgy sugárzik belőled a kedvesség. ;D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2133 Dátum: 2008. június 03. - 22:02:35 »
Pedig nem is Csernobilból jöttem. ;D Javasolhatnék az ügyészi hivatalnak pénzfőbüntetést, de ezek zsebből kifizetik akármennyi is a vége. A közmunkával meg gondolkodhat. Persze ezt úgyis megfellebbezik és pénzbüntetés lesz a vége. :(

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #2134 Dátum: 2008. június 03. - 22:04:27 »
Jaja, szép volt Pszycho. Elég hamar leküldtél egy biofiz szirgolatot egy anat után, meg kell hagyni, nem volt túl sok felkészülési időd.
Amúgy nektek akkor 2 félév volt nem? Heti hány órában? Mge milyne könyvből? Csak kívánvsi vagyok, hogy ami nekünk sima vizsga volt, menniyvel kevesebb, mitn egy szigorlati anyag.
Hú amúgy én hogy utáltam azt a tárgyat...attól még az anat is jobb. Rettenet volt, röntgenkrisztallográfia, meg Laue(vagy hogy kell már írni) egyenletek rulezz! :D
Mindig eltervezem elöre a vizsgarendemet, és azt csak nagyon indokolt esetben változtatom meg. Meg muszűály ilyen sűrűre rakni a vizsgákat, mert ha nem raknám és esetlegesen bukok valamiből nem lenne időm javítani. Igen 2 féléves volt a biofiz. Hetente volt egy 2.5 órás előadás, meg egy 2 órás gyakorlat, de előző félévbe 2 előadásvolt , ugyanilyen időintervallumban. A könyvünk címe Orvosi Fiziks vagy Biofzika , erre nem emlékszem pontosan egy bordó szinű könyv az elején valami mikroszkópos felvétellel, + van egy Biofizika és statisztika gyakorlatok könyvünk\jegyzetünk is. Amúgy a szigorlat tétellistáját ezen a linken megnézheted, ha érdekel. Utána elmondhatnád nektek miben más.
http://www.sote.hu/intezetek/oktatas/?inst_id=9&page_id=19
Én se kedvelem a fizikát, de az antnál nem utálom jobban az az egész tantárgy egy  nagy magolás, hiába mondják , hogy logikus.Meg fizikánál az volt a baj, hogy középsuliban nem érettségiztem belőle és csak 11. -ig volt fizika óránk egy kaki tanárral, aki semmit nem tanított meg, ugyhogy szinte nulláról kezdtem itt a fizika tanulást.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2135 Dátum: 2008. június 03. - 22:07:32 »
A börzénél fontosabb az, hogy az emberek nagy része 10-e körül kap fizut, úgyhogy elé tenni egy héttel nem lenne jó ötlet. Tegnap volt szövetségi elnöki megbeszélés, ott döntöttük el végül is az október 12-t. Ha nincsenek nagy érvek ellene, akkor maradni fog.  ;)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2136 Dátum: 2008. június 03. - 22:10:41 »
Nekem megfelel továbbra is.  ;D

Visszatérve kicsit a fizikára én anno műszaki suliban érettségiztem kötelezően kellett választani érettségi tárgynak a fizikát és az elektrotechnikát, az elméleti rész ment is, 4-est kaptam mindkettőből, de amint a gyakorlat bejött minden elfüstölt a kezemben. A tanárok úgy hívtak "Dióda-Gyilkos". Érettségi után sírva könyörögtek, hogy válasszak valami más pályát, mert az iskola már nem bírja több Ohm és Amper mérővel annyit tönkrevágtam... így lettem jogász. ;D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2137 Dátum: 2008. június 03. - 22:23:12 »
Idézet
Mindig eltervezem elöre a vizsgarendemet, és azt csak nagyon indokolt esetben változtatom meg. Meg muszűály ilyen sűrűre rakni a vizsgákat, mert ha nem raknám és esetlegesen bukok valamiből nem lenne időm javítani. Igen 2 féléves volt a biofiz. Hetente volt egy 2.5 órás előadás, meg egy 2 órás gyakorlat, de előző félévbe 2 előadásvolt , ugyanilyen időintervallumban. A könyvünk címe Orvosi Fiziks vagy Biofzika , erre nem emlékszem pontosan egy bordó szinű könyv az elején valami mikroszkópos felvétellel, + van egy Biofizika és statisztika gyakorlatok könyvünk\jegyzetünk is. Amúgy a szigorlat tétellistáját ezen a linken megnézheted, ha érdekel. Utána elmondhatnád nektek miben más.
Akkor az volt a könyv, mint nekünk. Nagyon fos egy könyv, abszolúte érthetetlen szerintem egyik másik anyagrész..pl az említett röntgenkriszt.-át sosem tudtam felfogni. A termodinamikát se, anniyra hülyeség ahogy le van írva...kémiából meg totál érthetően tanultuk. NMR-t se nagyon fogtam fel, hogy pontosan hogy is van a képalkotás...
Meg nem egy anyag volt, pl a Bolztmann eloszlásos, meg volt még egy másik is, ami még élénken bennem van, hogy nekünk tételcím volt, és akkor van 3 oldal belőle, végig egyenletlevezetés, előre utal 300 oldallal, vissza 20-al, hogy ezen és ezen egyenletek, összefüggések alapján jön ez..akkor vezessük be azt, meg azt satböbbi. és volt benne 5-6 mondat elmélet. na ez egy tétel... :drying:fent van a könyvem Debiben, de szívesne megnézném mire gondoltam. De még az elején is volt vagy 2 finomság...az atompályák, a kovalens kötés elmélet, mind-mind érthetetlen baromság...vagy az elektron hullámegyenlete, hogy azt is hogy származtatjuk? Totál köd...
megnéztem a tételeket, jhát azért van pár ami nekünk nem volt. A röntgen se kellett enniyre, nem volt ilyne pl, hogy sinuszoszcillátor meg ilyesmi. Minden elismerésem a tiéd, hogy egy ilyen sz@r és néha felfoghatatlan tárgyból 3-ast kaptál! ;) Én 5-re vizsgáztam anno, d emákom volt, mert jó vizsgáztatóhoz kerültem és már fáradt volt és az első tételt, ami nekem az áramlási citométer volt, elmondtam ngyon szépen, utána a termodinamikába már nem nagyon kérdezett bele.
Én is úgy voltam, hogy 11-ig tanultam izikát utána semmi. meg s eálmodtam volna, hogy enniy fizika lesz első félévbe...ehhez képest a kémia gyerekjáték volt, és ezt azok mondták, akik fizikások voltak.
Idézet
A tanárok úgy hívtak "Dióda-Gyilkos". Érettségi után sírva könyörögtek, hogy válasszak valami más pályát, mert az iskola már nem bírja több Ohm és Amper mérővel annyit tönkrevágtam... így lettem jogász.
:lol: :lol: :lol: Ez hatalmas. ;D
Te egyetemn végezted a jogot?

Nekem kémia emlet szintű érettségin, szóbelin volt a kísérlet az ezüst-tükör próba. Hát ki is futott rendesne a kémcsőből, d eutána megcsináltam szépen.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #2138 Dátum: 2008. június 03. - 22:23:23 »
Ben, te jogász vagy? :o Amúgy nekem is ebben a félévben volt 3 órás biofizka elődásom, de szerencsére megúsztam egy megajánlott 3-al. (bár azt még mindig nem tudom, hogy nekünk tanárszakosoknak miért 3 óra, a biológusoknak meg csak 2... :-\)

Ja és képzeljétek mit láttam most a Vészhelyzet közben a reklámok között: Hihetetlen Hulk ajánlót! :oh:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2139 Dátum: 2008. június 03. - 22:31:46 »
Velem még az általánosban volt, amikor 6.-ban bejött a kémia, és tetszett a dolog, úgyhogy jól is ment minden, pontosan az első kísérletig. Kénsav kémcsőben, négyen csináltuk, és mivel a tanár engem bírt (matektanár is volt egyben, matekból meg mindig jó voltam), az én kezembe adta a csipeszt a kémcsővel. Egészen addig, amíg egyszer csak szólt, hogy "Tamás vigyázz!" Hirtelen nem tudtam, mire kéne vigyáznom, csak néztem rá bután. Megismételte, már erősebb hangon, ekkor már körülnéztem, hogy miféle veszély fenyegethet engem.  ;D A harmadszori kiáltásra megint a tanárnőre néztem, hogy hova néz, vagy hova mutat, mert szerintem minden rendben volt.  :D Ekkor csöppent ki az asztalra a kénsav eleje, és rájöttem, hogy biztos nem tartottam elég függőlegesen a csövet, azért szólt először, aztán, ahogy körbenéztem, egyre jobban borult a bili.  ;D Mondanom se kell, hogy a következő kísérletnél nem nálam volt a cucc.