Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1469297 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Kanaszta

• Pókfej
Re:OFF
« Válasz #3840 Dátum: 2008. szeptember 25. - 14:59:47 »
Uh Kaine ez nagyon tanulságos volt! köszi hogy megosztottad, én pont most készülök a jogsira ;)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3841 Dátum: 2008. szeptember 25. - 15:00:45 »
Hű.  :o Hát nálunk ilyet az ORTT miatt az életben nem lehetne bemutatni. De hatásos az biztos. Eddig sem vezettem, de most még buszra is csak remegve szállok fel.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #3842 Dátum: 2008. szeptember 25. - 15:02:53 »
Az az elszomorító, hogy hiába nézetnénk meg ezt akár mindenkivel, van egy csomó nagyképű ember (tisztelet a kivételnek ugye) aki azt mondaná, hogy őt ezek nem érdeklik, mert ő vigyáz, meg vele ezek nem fordulhatnak elő, vagy csak simán magasról tesz ezekre az alapvető dolgokra. Mert elvileg ezeknek mind teljesen alapvető dolgoknak kéne lenni... csakhát ezt nem nevelik bele az emberekbe... csak azt, hogy nyomják a dudát, meg hajtsanak bele a kereszteződésbe akkor is ha nem tudnak átmenni, meg menjenek át még gyorsan a piroson... meg hogy ne indexeljenek, mert minek... fölösleges az.
És ez a videó még nem szólt a vezetés közbeni mobilozásról.
This is a joke. A real practical Joke.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #3843 Dátum: 2008. szeptember 25. - 15:02:49 »
Idézet
És ez a videó még nem szólt a vezetés közbeni mobilozásról.
Na ja, reggelente szoktam durvákat látni a Budaörsi úton. A kedvencem az, mikor egy (természetesen szőke) nő a telefonját a füle és a válla közé szorítva cigizett, miközben egyik kezében egy tükröt tartott, a másikkal rúzsozta a száját. Közben pedig vezetett.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3844 Dátum: 2008. szeptember 25. - 15:09:33 »
Remélem a videó első részében szereplő kutya megmaradt.

Ju

• Pókfej
« Válasz #3845 Dátum: 2008. szeptember 25. - 15:25:18 »
Fontos óvatosságra inteni az embereket, de nem kéne negatív képekkel telenyomni az agyukat. ;)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3846 Dátum: 2008. szeptember 25. - 15:27:29 »
Rosszul láttad, nem negatív képpel nyomták tele az agyukat, hanem motorháztetővel és kormánykerékkel.

Ju

• Pókfej
« Válasz #3847 Dátum: 2008. szeptember 25. - 15:27:52 »
Hát pont ez az. ;D Mindig csak arról van szó, hogyan NE csinálj dolgokat.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3848 Dátum: 2008. szeptember 25. - 15:35:04 »
Hát ha ezzel el lehet kerülni hogy az ember s@ggéből egy kipufogócső figyeljen ki, akkor szerintem az ilyen videó hasznos.

Ju

• Pókfej
« Válasz #3849 Dátum: 2008. szeptember 25. - 15:43:38 »
Szerintem ez kétféleképpen működik. Először eljut hozzád az üzenet, hogy mit ne csinálj (eddig jó), aztán eljutnak hozzád a képek, amik meg belédszugerálják a baleseteket.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3850 Dátum: 2008. szeptember 25. - 16:05:28 »
Köszi, kaine, nagyon jó volt. Tényleg szörnyű a mai közlekedés.
Egyik nap, mikor suliba mentünk, volt egy nagy baleset a Hűvösvölgyi úton. Olyan dugó lett, hogy nem igaz. Aztán persze volt olyan is, akinek elborult az agya. Megelőzte a sort, mert azt hitte így előrébb jut.
Aztán, még kisebb koromban szemtanúja voltam egy balesetnek. Volt egy kereszteződés, és a felé egyik autó jobbról, a másik balról jött. Nem tudom, vagy az egyik kitette véletlenül az indexet vagy telefonált, de úgy egymásba mentek, hogy csak na. Tényleg nem tudom, hogy mi volt a baleset oka, de nevetséges volt az egész. Egyszerűen alig tudták volna kikerülni egymást. Asszem senkinek sem lett komolyabb baja.

Visszatérve a videóra. Ezek az esetek, amik itt voltak, tényleg a legszörnyűbb balesetek. Azt már nem mutatták, hogy a focis srác apja mit csinált a sofőrrel, miután az elütötte a fiát, de én a helyében még a szart is kivertem volna belőle. Szörnyű lehet egy szülőnek egy hülye, ittas kocsis miatt elveszíteni a gyerekét. A másik meg az sms - ezős rész. A sulinál gyakran látom, hogy sokan, még némelyik tanár is átmegy a piroson. Igaz, a legtöbbjük körülnéz. Amúgy szerintem, ha valaki nagyon ittas vagy nagyon őrülten vezet, azt nem állítja meg a piros lámpa, meg az a tény, hogy a zebrán gyalogosok vannak. Én szinte soha nem megyek át a piroson, ha jön a buszom, ha nem. Ha lekésem, megvárom a következőt vagy gyalog hazamegyek. Busz jön még, de, ha elgázolnak, az életedet nem kapod vissza. Apukám szokott ilyesmiket mondani.
Engem anyukám, ha jól emlékszem, vitt már át a piroson kisebb koromban, nehogy lekéssem az órát. Inkább kések két percet, minthogy lemaradjak egész hátralevő életemről.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3851 Dátum: 2008. szeptember 25. - 16:33:39 »
Eddig azt hittem, hogy az amerikaiak csinálják a leghülyébb közszolgálati reklámokat, de látom, ez a "legyen minél horrorisztikusabb, mert az biztos hat" módszer valami angolszász betegség lehet.
És igen, sajnálom, de vhogy nem tudom átérezni egy látványosan mesterségesen túljátszott reklámbaleset "áldozatainak" sorsát. Pláne, hogy egy átlagos kereskedlemi híradóban ennél jóval brutálisabb eseteket mutatnak be, és ráadásul ott meg már sokszor komolyan arra játszanak, hogy vagy hű de megdöbbenjünk, vagy rohadtul ne érdekeljen minket, hisz csal statisztika. Vhogy én egyébként is ezeknél a "sokkoló" reklámoknál rémisztőbbnek tartom azt  a puszta és egyszerű tényt, hogy azalatt, amíg ezt bepötyögtem, legalább egy tucat embert gázoltak halálra ittas sofőrök...

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3852 Dátum: 2008. szeptember 25. - 16:43:58 »
Mondjuk az egyik szerettedet elgázolja egy ittas autós. Te mit csinálnál vele?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3853 Dátum: 2008. szeptember 25. - 16:52:11 »
Elküldeném hozzád.  ;D

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3854 Dátum: 2008. szeptember 25. - 16:59:22 »
Jól tennéd. ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3855 Dátum: 2008. szeptember 25. - 17:17:36 »
Vhogy én egyébként is ezeknél a "sokkoló" reklámoknál rémisztőbbnek tartom azt  a puszta és egyszerű tényt, hogy azalatt, amíg ezt bepötyögtem, legalább egy tucat embert gázoltak halálra ittas sofőrök...
Nehéz elhinni, mert az életben nem jut eszedbe, hogy éppen most mit csinálnak részeg sofőrök.  ;) Ám, ha megnézel egy ilyet, akkor csak eszedbe jut.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #3856 Dátum: 2008. szeptember 25. - 17:14:06 »

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #3857 Dátum: 2008. szeptember 25. - 17:35:31 »
Komolyan, borzalmas. Főleg most, nemrég volt egy autós balesetünk (szerencsére senkinek nem esett baja).

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3858 Dátum: 2008. szeptember 25. - 17:57:18 »
Amúgy nehéz a jó egyensúlyt megtalálni. Mert aki túl lassan vezet, sokat tököl majdnem anniyra veszélyes, mint aki megy mint az őrült.
Én a szintete próbálom belőni, bár suli mellett keveset vezetek.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3859 Dátum: 2008. szeptember 25. - 18:24:28 »
Nehéz elhinni, mert az életben nem jut eszedbe, hogy éppen most mit csinálnak részeg sofőrök.  ;) Ám, ha megnézel egy ilyet, akkor csak eszedbe jut.
Az se jut gyakran az ember eszébe, hogy másodpercenként lelőnek átlagosan valakit ezen a bolygón, de attól még igaz. De az ellenkezője sem, hogy amíg ezt végigolvassátok, legalább 100 csecsemő született, és ebből legalább 60 kínai vagy indiai. És attól még nem fognak óvatosabban vezetni az emberek, mert ilyeneket látnak, soha, egy országban se csökkent a balesetek száma az ilyen reklámoktól. Hanem inkább az olyan elég drasztikus lépésektől, amiket itthon is bevezettek nemrég. (Meg emlékeim szerint volt egy jelentős visszaesés akkor is, amikor 50 lett a megengedett sebesség városban 60 helyett).