Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1469048 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
Re:OFF
« Válasz #4320 Dátum: 2008. november 23. - 08:31:59 »
Idézet
Én speciel a vezetés miatt nem aggódok a hó miatt, sőt általában kifejezetten örülök neki, mert ilyenkor legalább eltünnek az utakról a sok mazsola.  
Egyet értek Sepivel. Bár csak 4 éve van jogsim, de vezettem én már hóban, meg jeges úton is, és eddig nem volt gondom (lekopogom). De a legjobb biciglizni a hóban. Tök jó, ahogy a hó ropog a bicigli kerekei alatt! :D Mondjuk lapátolni én is utálom a havat, de én pepo-val ellentétben pl szeretek füvet nyírni... :D

Ja és pepo, ez most nagyon off lesz, de ha már ez a topik címe: a pulzuszámot szoktuk mi szívfrekvenciának nevezni? Csak mert a múltkori élettan zh-ban a szívfrekvenciára a pulzusszám volt a válasz. ami nem kicsit félrevezető, mert én a frekvencia miatt rögtön Hz-ben gondolkodtam, mint pl a Sinus-csomó esetében. :stupid:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4321 Dátum: 2008. november 23. - 09:14:58 »
Pedig ha logikusan gondolkodsz, és tudod, mit jelent a Hz fizikai értelemben, akkor megkapod a választ. :)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4322 Dátum: 2008. november 23. - 10:41:06 »
Igen a szívfrekvencia az a pulzusszám.
A perctérfogat, meg ilyenek az már más.

A téli vezetéssel nem is a városokban van a gond, ahol normálisan takarítják a havat, hanem a periféiűriás elmaradott környékeken, mint itt. Hogy pl édesanyámék is hetekig, minden nap tükörjégen mentek kocsival dolgozni, meg haza...vagy Karácsonyban mentünk mamáékhoz és olyan fagyos volt az út, hogy 40-nel is alig lehetett menni.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4323 Dátum: 2008. november 23. - 10:56:59 »
Bár még friss jogsis koromban éppen egy ónos esőben törtem össze az akkori kocsimat
Egyszer én is összetörtem ónos esőben, amikor Bécsbe mentem egy börzére télen.  ;D
A havon vezetés nekem se gond, direkt szoktam tél elején "táncoltatni" a kocsit, hogy ne tudatosan, hanem ösztönből tekerjem ellentétesen a kormányt, ha megcsúszok. Pár éve én is nyári gumival mentem fel a lengyel határhoz a hegyekbe, egy szlovák síüdülőbe, vicces volt. :D
képes vagyok télen is nyitott ablaknál aludni
Huh, lesznek gondjaid, amikor összeköltözöl egy lánnyal.  :D

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #4324 Dátum: 2008. november 23. - 10:58:27 »
Szerintem tök logikus a pulzusszámot szívfrekvenciának hívni.

Én szeretek télen vezetni. Nincs meleg, kevesebben vannak az utakon, szépen havazik, dübörög az Iron Maiden, mi kell még? :)

Idézet
Huh, lesznek gondjaid, amikor összeköltözöl egy lánnyal.
A lány, akivel összeköltözik, majd csak hozzáér, és elszívja a nyitott ablaknál alvó képességét. :nezze:
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4325 Dátum: 2008. november 23. - 11:06:13 »
dübörög az Iron Maiden, mi kell még? :)
Dübörög az télen-nyáron.  :D

Idézet
A lány, akivel összeköltözik, majd csak hozzáér, és elszívja a nyitott ablaknál alvó képességét. :nezze:
;D Hehe, csak álmaiban.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #4326 Dátum: 2008. november 23. - 11:24:59 »
Nálunk nem esett valami sok hó. :( Pedig nagyon szeretem, csak lapátolni nem. :)

Ju

• Pókfej
« Válasz #4327 Dátum: 2008. november 23. - 19:10:44 »
Én nem szeretem a havat. Meg úgy a telet általában, nem tudom elviselni a hideget. Magamra húzok 4 réteg ruhát és egy kétméteres sálat, ezzel úgy nézek ki, mint a Jeti kishúga és még mindig hideg van.  :-\ Otthon, ablak mögül nézve viszont a hóesés gyönyörű, a hóvihar is, és az egész havas táj. Csak ne kelljen kimenni a hidegbe. ;)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4328 Dátum: 2008. november 24. - 00:52:21 »
Hát nemtom. Nekem a nyári izzasztó dögmeleg éppolyan rossz mint a hideg. ha nincs extra hideg, az ellen azért fel lehet öltözni, de a kánikulában nem tudom letépni a bőrömet..mert azt nagyon rühellem, amikor 11-től délután 3-ig nem nagyon lehet semmit se csinálni olyan meleg van kinnt.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #4329 Dátum: 2008. november 24. - 00:55:39 »
Jé, te sem alszol? Pedig ilyenkor már egyedül szoktam lenni a fórumon. :)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4330 Dátum: 2008. november 24. - 10:06:36 »
Hát nemtom. Nekem a nyári izzasztó dögmeleg éppolyan rossz mint a hideg. ha nincs extra hideg, az ellen azért fel lehet öltözni, de a kánikulában nem tudom letépni a bőrömet..mert azt nagyon rühellem, amikor 11-től délután 3-ig nem nagyon lehet semmit se csinálni olyan meleg van kinnt.

Ezzel én is így vagyok, azzal a különbséggel, hogy nem tartom magam fázósnak. De tényleg, a hideg ellen legalább fel lehet öltözni, de az ezer fokos meleget nagyon nem szeretem.

hanem a periféiűriás elmaradott környékeken

itt egyébként mit akartál írni? periféria? nem nagyon tudom kitalálni mi akart volna az a szó lenni?
This is a joke. A real practical Joke.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #4331 Dátum: 2008. november 24. - 10:11:36 »
Idézet
Ezzel én is így vagyok, azzal a különbséggel, hogy nem tartom magam fázósnak. De tényleg, a hideg ellen legalább fel lehet öltözni, de az ezer fokos meleget nagyon nem szeretem.
Ráadásul a hőmérsékletnek van alsó határa, ismert felső határa viszont nincs. :)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #4332 Dátum: 2008. november 24. - 11:42:41 »
Öt perce már Miskolcon is esik a hó. :drying: Kökemény nulla fokot mutat a hőmérő.

csorbi

• Mysterio
  • **
  • HUMANITY IS THE ENEMY!!!!
« Válasz #4333 Dátum: 2008. november 24. - 11:44:20 »
Helyzetjelentés Székesfehérvárról:
Hó nincs :D
Szél viszont fúj, mintha muszáj lenne :drying:

Ju

• Pókfej
« Válasz #4334 Dátum: 2008. november 24. - 14:00:23 »
Nekem a nyári izzasztó dögmeleg éppolyan rossz mint a hideg.
Ez igaz, azt sem szeretem. ;) Mindkettő rossz.

Idézet
de a kánikulában nem tudom letépni a bőrömet
De le tudsz fürödni hideg vízzel naponta 3x. ;)

Ráadásul a hőmérsékletnek van alsó határa, ismert felső határa viszont nincs. :)
Nem te lettél volna, ha ez nem jut eszedbe. :lol: Az alsó határ viszont ebben a helyzetben teljesen irreleváns, maradjunk csak tőle jó távol. :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4335 Dátum: 2008. november 24. - 18:30:07 »
Ja, ha otthon vagy. De ha úton vagy ragadsz mint a ragasztó és én utálom azt az érzést.
gg: perifériát akartam írni igen.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #4336 Dátum: 2008. november 24. - 19:37:26 »
Most is folyamatosan esik a hó, már megmaradt egy kicsi, remélem még több is lesz. :)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4337 Dátum: 2008. november 24. - 20:36:55 »
Itt, Budapest 16.kerben már 5 centi hó van és folyamatosan esik.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #4338 Dátum: 2008. november 24. - 20:38:51 »
Nálunk most nem esik, de havat kotorni majd lehet. :) A meleget viszont én is marhára utálom.

csorbi

• Mysterio
  • **
  • HUMANITY IS THE ENEMY!!!!
« Válasz #4339 Dátum: 2008. november 24. - 20:58:26 »
Itt Pétfürdőn sem esik most semmi.
Az időjárással én úgy vagyok, hogy nem igazán befolyásolja a mindennapjaimat.
A hőmérséklet az más téma.Ha nagyon meleg van nyáron akkor az visszatarthat mindentől,
amit csinálni akarok.De a hideg nem  ;)