Két hete voltam egy extrém mászó helyen, ha emlékeztek rá. Ma meg a Pálvölgyi barlangban egy extrém mászótúrán. 2 óra alatt tettük meg az edzőtársaimmal a 3 órás utat. Nem a "turistaútvonalon" mentünk, hanem komolyabb tárnákban, és néhány nemigen használt úton.
Voltak benne vicces részek, de volt néhány nagyon brutál. Esetenként olyan lukakba másztunk be, hogy ha nem megy előttem valaki, magamtól be nem mentem volna.

Néha nem tudtam felemelni a fejemet se, időnként csak úgy fértünk át, hogy egyik kezet magastartásba, és húzni, amit elérsz, a másikat meg leeresztve, azzal meg nyomni magam. Közben a test oldalra fordulva, mert csak úgy fértünk át a szűk résen, és a felénél 90 fokban elfordult a járat.

Három olyan luk is volt, ahol nagyon komolyan elgondolkodtam rajta, hogy mi a fenéért is jöttem ide.

De végül is elég jól haladtunk, és nagy buli volt. 10 fok volt benn, egy poló és egy overál volt rajtunk, de halálra izzadtunk. Meg hát, mindenünk annyira meszes lett a mészkőtől, amin csúsztunk-másztunk, hogy csak na.

50 méternyi mélységbe ereszkedtünk le a hegy gyomrába.
Fizikailag a múltkori mászótúra nehezebb volt, de ez sokkal jobban megizzasztott minket.