Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1473136 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
Re:OFF
« Válasz #7800 Dátum: 2009. október 17. - 13:21:10 »
Elmex kapható normál boltokban is, vagy valami spéci helyre (gyógyszertár) kell menni érte? Fogkeféből, fogmosási technikából milyen a megfelelő?
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #7801 Dátum: 2009. október 17. - 13:46:05 »
Azt tudom hogy drogériákban lehet kapni Lsd. Rossman,Dm....
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #7802 Dátum: 2009. október 17. - 13:48:38 »
De szerintem fogorvostól is meg lehet venni, bár én már azthiszem a teszkóban is láttam ;)
a technikáját meg egyértelműen fogorvostól kérdezd meg ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7803 Dátum: 2009. október 17. - 14:43:59 »
A pirosak-kékek-sárgák elég jó volt, de az egyetlen, ami igazán vicces volt, az ez:  ;D

http://www.lokeshullam.rimava.sk/green02.php

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #7804 Dátum: 2009. október 17. - 18:04:25 »
Ó, a lökéshullám nagy kedvencem. :)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #7805 Dátum: 2009. október 17. - 18:29:38 »
Idézet
Elmex kapható normál boltokban is, vagy valami spéci helyre (gyógyszertár) kell menni érte? Fogkeféből, fogmosási technikából milyen a megfelelő?
nem kell spéci helyekre menni, kapható drogériákban, ahogy előttem írták. A fluorid-os élt nemtom lehet-e kapni mondjuk dm-ben én ott nem láttam, egy nagyobb gyógyszertárban vettem meg.
Utóbbi duplakérdésre a válasz: egyénfüggő, az illető étkezési szokásaitól, fogállapotától függ. ha nagyon érdekel, mindenképp egy jó fogorvost kérdezz meg. De hogy már mondjak is valami értékelhetőt: fogkeféből mindenképp kerülni kell a kemény sörtéjű cuccokat, lehetőleg sensitive, puha sörtés cuccokat kell használni és azt sem ezerrel nyomni a fogakhoz, a fognyakkopást megelőzendő. Inkább többször és finoman, mint napi kétszer de durván, maratoni fogmosás, mert egyrészt a fognak sem jó, másrészt a erőteljes, durva sörtés fogmosás az ínyedet is felsérti, és előbb utóbb "visszahúzódik" a fogadról. Ilyenkor előtérbe kerül a fognyak alatti rész, ahol már nem zománc a fogak külső borítása, hanem a jóval gyengébb és sokkal kevesebb szervetlen anyagtartalmú cementréteg, ami ennél fogva sokkal gyorsabban kopik, szuvasodik. Az jó, hogyha a fogkefe nyaka nem merev, hanem képes mozogni, viszont a sok reklám hókuszpókusz, lepedéktisztítós, meg gumisörtés kefe sokszor szemfényvesztés, nem túl hatékony. Fontos még a fogkefe fejének mérete, ha lehet kisebb legyen, mint nagyobb!
Azért érdemes egy elektromos fogkefét is beszerezni (szintén puha sörtével), mert ha tetszik, ha nem, a kialakításával sokkal hatékonyabban viszi le a cuccot. Fogmosási technikát most így nehéz lenne leírni, van egy csomó ilyen katalógus fogorvosoknál, azokban nem írnak hülyeségeket. Az fix, hogy a metsző fogak kivételével a többi fog mosását a külső, illetve belső felszíneken körkörös mozdulatokkal a fognyaknál kell kezdeni, és utána értelemszerűen felső fogaknál lefelé, alsóknál felfelé kell húzni a kefét, egy fogsornál a függőleges fel-le mozgatás semmiképp sem jó, valamint a vízszintes fogmosást mindenki felejtse el! természetesen elektromos kefékre külön technika van.

Fogkrémből a fehérítős fogkrémetek el kell felejteni, hosszú távon iszonyat roncsolják a zománcot és fognyakkopást is okoznak. Szemcsés fogkrémekre ugyanez igaz. Lehetőleg a normálistól magasabb fluor tartalmú fogkrém használata ajánlott, ha a fogak érzékenyek hidegre-melegre (mint pl nálam) akkor sensitive fogkrémet használjunk, de ne állandóan, csak mondjuk 2-3 folyamatosan, utána 2 hét szünet nem sensitive fogkrémmel, mert a fogak hozzászoknak a sensitive fogkrémhez (ezt nemtom hogy csinálják). (ha netán valaki valami extrafluor tartalmú ételeket fogyaszt, akkor csak csínján a sok fluorral, mert a sok is ártalmas...egyrészt foltossá, másrészt már túlzottan törékennyé teszi a fogakat...persze átlagos étkezésnél ilyen veszély nem áll fennt) Elmex termékek jó drágák, de minőségiek, tudom ajánlani őket. Azt persze gondolom nem kell mondani, hogy fogat mosni jó lenne minden napi étkezés után, és ami még fontos, hogy az esti fogmosás után nemhogy ételt, de mondjuk gyümölcslevet sem szabad inni, csakis vizet!
« Utoljára szerkesztve: 2009. október 17. - 18:33:30 írta pepo05 »
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #7806 Dátum: 2009. október 17. - 18:41:38 »
Váuh ez a katonás képregény írtózatosan tetszett, kb mind a 40 en nevettem, hangosan, köszi a linket ;) több nincs?  :roll:

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #7807 Dátum: 2009. október 17. - 18:47:33 »
Kösz a részletes leírást, pepo. Akkor mihelyt megint lesz bankkártyám, veszek normális fogkrémet meg fogkefét. Esti fogmosás után pedig már kicsi korom óta csak vizet iszom. :)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #7808 Dátum: 2009. október 17. - 19:06:03 »
nem olyan hűdenagy dolgok ezek, pont ezért fura, hogy az emberek nagytöbbsége mennyire nem ügyel ilyen apróságokra. Nincs mit.

sajnos a Lökéshullám fordítása régóta szünetel.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #7809 Dátum: 2009. október 18. - 11:42:34 »
És eljött idén is az ősz legjobb része: elővettem a német katonasági bakancsomat! :ugral: Teljesen odavagyok érte. Négy éve októbertől márciusig mást nem látni a lábamon. Na jó, a koliban néha papucsot.

Genzo

• Puma
  • **
    • Genzo Comics
« Válasz #7810 Dátum: 2009. október 18. - 12:09:43 »
vigyázz a német bakanccsal zozi, a Brigantyk ott lehetnek mindenhol :D
« Utoljára szerkesztve: 2009. október 18. - 12:20:03 írta Genzo »

Genzo Comics - Ahol a képregények vannak becélozva

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #7811 Dátum: 2009. október 18. - 12:15:30 »
Még nem láttam a filmet sajnos, de meg fogom nézni, érdekesnek tűnik.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #7812 Dátum: 2009. október 18. - 16:12:28 »
Ha már kétszer is szóba került ma, akkor belinkelem róla a kritikámat :):
http://filmuniverzum.avpuniverzum.hu/?p=4672#more-4672

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #7813 Dátum: 2009. október 18. - 16:26:12 »
:) Szoktak néha ilyenek a fejemben járni, múltkor is vége lett minden órámnak, aztán arra gondoltam, hogy </egyetem>.

Ju

• Pókfej
« Válasz #7814 Dátum: 2009. október 19. - 10:44:45 »
Akkor ehhez mit szólsz? ;D

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #7815 Dátum: 2009. október 19. - 11:45:00 »
 :lol: nagyon jó ez a gatto  ;D

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #7816 Dátum: 2009. október 19. - 11:59:16 »
Hehe, ez is tok jo. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #7817 Dátum: 2009. október 19. - 15:49:11 »
És eljött idén is az ősz legjobb része: elővettem a német katonasági bakancsomat! :ugral: Teljesen odavagyok érte. Négy éve októbertől márciusig mást nem látni a lábamon. Na jó, a koliban néha papucsot.
Én ugyanígy vagyok a csizmámmal. ;D
Hungaron már tuti azt fogjátok látni rajtam.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #7818 Dátum: 2009. október 19. - 16:32:04 »
Akkó majd küdjéél fútót róla,mert én nöm leszek a Húngarón ecsém :brow:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Todd

• Pókfej
« Válasz #7819 Dátum: 2009. október 20. - 08:22:13 »
Nem, ejj, nélküled már nem az igazi.
Majd küldök fotót.