Ha jól emlékszem, ez úgy van megmagyarázva, hogy ez a penge is vörös, csak annyira sötét, hogy már feketének látszik, vagy valami ilyesmi, persze ettől még ez nem biztos, hogy okosabb magyarázat. 
A fény alapú szinkeverés pont az ellentéte annak, amit mondjuk festékkel tudsz csinálni.
A legsötétebb szín, amit ki tud bocsájtani az, ha nem bocsájt ki semmit.
pl. egy projector esetében is a fekete szín a háttér alapszíne, attól sötétebb semmi sem lehet.
Épp ezért írtam, hogy ez cak úgy lenne lehetséges, ha a környezetből vonná el a fényt.
Ami viszont totál abszurd hülyeségnek tűnik.

Ez egyébként melyik könyvben(?!?) volt, csak mert ezt az "erőhasználó only" dolgot én is hülyeségnek érzem.
Az is, már amikor leírtam, akkor erős fenntartásokkal kezeltem, de azóta már rájöttem, hogy ez a totális baromság kategória.
Meg annyi SW könyvet olvastam, hogy meg nem mondanám már melyikben volt, főleg hogy akár még egy totál non canon magyar író fejéből is kipattanhatott (nem egy ilyen alkotás is megjelent, és gyerekként nyilván nem figyeltem rá, hogy mikor mivel van dolgom, csak faltam őket).
Minden tiszteletem az övék, mert rengeteg kedvencemet ők csinálták, de volt ez valaha másként? 
Hát ez sajnos igaz, fene a pofájukat.