Szerző Téma: Videojátékok  (Megtekintve 979268 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:Videojátékok
« Válasz #3740 Dátum: 2012. március 11. - 16:55:15 »
Valahol itt is volt szó emlékeim szerint arról, hogy a Capcom egy nem is kicsit kezd elkurvulni (és ez most az enyhe jelző volt). Amit viszont egy hete csináltak, az egy icipicit a pofátlanság egyik új csúcsa. Kiderült, hogy a Street Fighter × Tekkennél a lemezen fenn van 12 plusz karakter, akiket lezártak, és jóval később, plusz 10-20 dollárért lehet majd feloldani. Vagyis az ember megveszi a játékot, a lemezt, és nem fér hozzá a tulajdonában lévő adatokhoz. A játékostársadalom... nem igazán veszi az ennyire átlátszó gerinctelenséget jó néven.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3741 Dátum: 2012. március 11. - 18:56:06 »
Hát ez nem kicsit suttyóság.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3742 Dátum: 2012. március 12. - 07:10:43 »
De ez nem újdonság már a Marvel vs Capcom 3 nál ezt csinálták. Ja és már akkor is beszéltünk róla.  :cavinton:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3743 Dátum: 2012. március 12. - 08:11:35 »
Remélem, a Resident Evilnél nem lépik meg, mert odamegyek és lekaszabolom őket.

Ju

• Pókfej
« Válasz #3744 Dátum: 2012. március 12. - 13:34:17 »
Ezt most találtam és eszembe jutott, mennyire passzol most ide: ;)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #3745 Dátum: 2012. március 12. - 13:52:37 »
Ju, ez marha jó! ;D ;D Tényleg lehetne csinálni ebből egy negatív utópia sci-fit. :lol:

Amúgy igen, én már akkor sem örültem, amikor először hallottam, hogy az újgen konzolokhoz szükséges lesz majd a netkapcsolat. Persze, nyilván előnyei is vannak biztos, de én azt bírtam pl a PS2-ben is hogy nem kell hozzá se internet, se semmi, csak egy tévé. Rákötöd, bekapcsolod, bedobod a lemezt, oszt játszol. Nem kell telepítgetni, nincs hatmillió patch, semmi, csak játszol és kész.
Annó olvastam egy cikket, ami pont ezzel foglalkozott, hogy így, hogy lesz netkapcsolat, a játékkészítők elkényelmesedhetnek, kidobhatnak egy bugos, vagy szinte félkész gamét is aztán majd töltheted le a sok patchet meg egyebeket, hogy kijavítsa a hibákat (mint egyes pc-s gaméknál).
Innen a fórumon többen is vagytok, akiknek már vannak tapasztalai az újgen konzolos játékokkal. Mit tapasztaltatok, jogos volt ez a félelem? Mennyire megbízhatóak illetve bugosak a játékok, amiket kiadnak?
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3746 Dátum: 2012. március 12. - 14:30:14 »
Ha az új Falloutokból indulok ki, amiknek a legfrissebb konzolos változatához a buglista kb. 3000 bejegyzésből áll (PC-n a közösségi munkának hála ez eggyel kevesebb számjegy), akkor lehet jogos.

Ben Reilly

• Pókfej

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3748 Dátum: 2012. március 12. - 20:38:59 »
Nagyon jó, Ju!  ;D

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #3749 Dátum: 2012. március 14. - 15:34:30 »
« Utoljára szerkesztve: 2012. március 14. - 15:36:04 írta grey gargoyle »
This is a joke. A real practical Joke.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3750 Dátum: 2012. március 16. - 09:53:12 »
Hát a fallout messzemenőkig túlszárnyal mindent ami eddig megjelent konzolra, kritikán aluli megvalósítás terén. Szóval ott már tényleg nagyon az élvezhetőség rovására megy az igen méretes buglista. Ha nem lett volna ilyen hangulatos, tuti fél óra után kitettem volna a gépből.
Viszont a PS exkluzív címek még mindig igen nívósak, szóval egy GOW, Uncharted, vagy heavy Rain még mindig abszolút tökéletes gammának mondható, de valamiért a PC-ről konzolra, vagy Konzolról PC-re vándorló címeket mindkét tábor kerülje mint a tüzet, mert ezeknél már nem képesek értékelhetőt összehozni.

Jut eszembe, a Shadows Of The Damned című elvetemült agymenéssel játszott valaki. Az EA megkérte korunk legnagyobb játékfejlesztőit (Suda 51, a Killer 7, és a No More Heroes alkotója, Shinji Mikami, a Resident Evil, és a Devil May Cry atyja+ Akira Yamaoka, a Silent Hill széria zenei vezetője, aki hozta magával a szokásos brancsot, Mary Elizabethestűl, meg Joe Romersástúl), hogy fogjanak össze egy gammában, és legyenek szivesek az ő farkukkal verni a csalánt, és ez látszik is az eredménnyel, mert egy rohadt elvont és beteg produktum született, ami egyesíti magában az összes játék előnyeit.
A sztori központi alakja Garcia, a szétcigizett hangú alkoholista dámon vadász, aki öngyilkosságot elkövetett barátnője után megy a pokolba, hogy megmentse őt. Ebben segitségére van hű társa Johnson, a szexmániás alakválto démon, aki egy lebegő koponya, aki Heavy Metal klippekből szalajtott erőteljesen szexuális segédeszközökre hajazó fegyverekké képes átalakulni (alap fegyvertípusa a Boner). Kettejük agyament utazását dolgozza fel a játék, hol humoros, hol tragikus események között, és a Garcia által elfogyasztott alkohol tartalmú készítmények hatására (ezek funkcionálnak életként egy üveg Tequila 70%-ot tölt vissza, egy üveg Abszint 100%-ot, és hogy miért nem hal meg garcia alkoholmérgezésben, azt Johnson meg is mondja. Ez az egy előnye van a pokolnak, hogy mivel itt már úgyis mindenki halott, így nem ől az alkohol, ellenben butít, és nyomorba dönt), nehéz megmondani, hogy mi a valóság, és mi csupán delíriumos álom.
A játékmenet szép fokozatosan adagolja az egyre őrültebb elemeket, így először az egész buli csak egy Resi4-5 irányítási sémára alapuló lövelde, míg a végefelé már a 2D-s rajzfilmszerű betéteken, és Johnsont szextelefonnal hatalmas méretű fegyverré erektálós céllövöldéken (Taste my Big Boner!) sem igazán kell meglepődni.
Egy szó mint száz maradandó agykárosodást okoz.
Mindezek mellé sikerül komoly és tartalmas a Silent Hillekre jellemzően igen összetett szimbólumrendszerrel bíró történetet is kialakítani (kaine számára biztos sok ismerős motívum lenne, nekem ez a DMC szíriát is ismerve hatványozottan igaz volt). Ilyet is csak az agyament japók tudnak. A végjáték, ott van a legmeglepőbbek között. Sajnos azonban csak egy befejezése van, de az legalább kellően stílusos, és tragikus.
Számomra az utóbbi évek üde szinfoltjai között van, és végre egy egyszeri, és megismételhetetlen élmény, nem remake, folytatás stb. stb.

Szakmai érdeklődéséből kifolyólag megfertőztem Tündit is vele, aki azóta Silent Hill walktroughkat néz a YouTube-on.
« Utoljára szerkesztve: 2012. március 16. - 10:02:06 írta Todd »

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #3751 Dátum: 2012. március 21. - 18:37:59 »
TWD game.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3752 Dátum: 2012. március 21. - 18:47:49 »
Nem tűnik túl szoros adaptációnak. :)

Mero

• Thanos
« Válasz #3753 Dátum: 2012. március 21. - 18:58:39 »
Hát nem. Mondjuk a Tv sorozat se az.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3754 Dátum: 2012. március 21. - 19:16:19 »
De, az szerintem egészen hűen követi az eseményeket. Persze nem szó szerint, de tisztességesen.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #3755 Dátum: 2012. március 21. - 19:36:27 »
Valahol máshol nem elérhető még? Innen leszedték.

Mero

• Thanos
« Válasz #3756 Dátum: 2012. március 21. - 19:42:08 »
De, az szerintem egészen hűen követi az eseményeket. Persze nem szó szerint, de tisztességesen.
Nem teljesen értek egyet.
Vegyük pölö az évadzárót. Shane-t nem leszúrja Rick és utána Carl fejbelövi hanem eleve Carl lövi le és később megy vissza Rick hogy a zombi shane-t megölje még 1x megadva ezzel a végtisztességet. Vagy Andrea és Shane etyepetyéje. Az mi a :censored: volt ? A képregényben Dale és Andrea egy párt alkotnak.Elég sokáig. Itt meg Dale-t kinyírták. Pff. :drying:
A mellékszereplöket is teljesen más ütemben írták ki. A zombi tároló pajtában félresikerül egy raktározási kisérlet és Hersell szinte mindegyik családtagját elveszíti.
Vagy a kardos Michonne. Ő is a börtönnél jelenik meg először, és köze nincs Andrea megmentéséhez.

Mármint honnan ?

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #3757 Dátum: 2012. március 21. - 19:45:07 »
Mármint honnan ?
A Youtube-ról

Mero

• Thanos
« Válasz #3758 Dátum: 2012. március 21. - 19:50:44 »
Fent volt az uccsó rész a YouTube-on ? :o
Hát én csak 'kölcsönzöi" oldalakat tudok.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #3759 Dátum: 2012. március 21. - 19:51:58 »