Szerző Téma: Videojátékok  (Megtekintve 1000659 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

SwitcX

• Vendég
Re:Videojátékok
« Válasz #5900 Dátum: 2014. április 24. - 11:52:30 »
Igen. Két meccs között felugrok a top 5-8 oldalra és nézelődök. Mikor ugyanezt szerettem volna ps-en, ki akart léptetni a játékból.  :) PS3 500 gigás Super Slim. Buktam rajta pénzt rendesen, de nem baj, legalább a következő húsz évben nem fog még egyszer feljönni a vásárlás. Így inkább veszek 100k-ból a gépbe egy új processzort-alaplapot-ssd-t.  :twisted:

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #5901 Dátum: 2014. április 24. - 12:28:21 »
" Így inkább veszek 100k-ból a gépbe egy új processzort-alaplapot-ssd-t.  :twisted:"

Igen ám,csakhogy ezt a műveletet évente meg kell ismételned ahhoz,hogy mindig működőképes és aktuális maradjon a géped ;) Számomra meg pl ez nem éri meg. A konzolban pont azt bírom,hogy van egy fix hardver és ahhoz 5-6 évig nem kell hozzányúlni! Szerencsére nem vagyok olyannyira grafika b*zi sem,hogy folyton a textúrákat és az fps számot sasoljam ;D Persze jó dolog a 60 fps,de mint mondtam nem vagyok HC gamer.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5902 Dátum: 2014. április 24. - 13:00:44 »
Nem tudom, konzolon hogy van, én PC-n játszottam, és ha jól emlékszem, ott a végső harc alatt is lehetett gyűjteni a tokeneket (vagy xp-ket), amik akkor is megmaradtak, ha meghaltál, és újrakezdted a bunyót. Vagyis ha sokszor bunyózol Sinisterrel, akkor is lehet gyűjteni egy csomó XP-t amivel kimaxolhatsz mindent.
Úgy kezdtem, de az a rész elég idegesítő, nagyon kell menekülni, nem akartam csak azzal játszani órákon át, amíg összejön a zsé. :)
Idézet
Maxold ki a teleportálást is, az is marha nagy segítség a bunyókban.
Igen, erre közben én is rájöttem. Hogy nem csak két ugrást tudok csinálni egymás után, hanem ötöt-hatot is. Ezzel már legyőztem őket, tegnap a végére is értem újra. Már tudtam, mikor merre kell menni, és elég erős fegyvereim voltak, jóval könnyebb volt. :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5903 Dátum: 2014. április 24. - 13:19:32 »
Igen ám,csakhogy ezt a műveletet évente meg kell ismételned ahhoz,hogy mindig működőképes és aktuális maradjon a géped ;)
Ez csak akkor igaz, ha annyira HC gamer vagy, hogy mindg minden játékot csúcsgrafikán akarsz játszani. De egyébként simán kitart pár évig, legfeljebb 2-3 év után már el kell kezdeni alacsonyra venni a grafikát. ;D Nekem sima középkategóriás gépem van, ami talán úgy 4-5 éves konfigurációnak felel meg, de simán elindulnak a mai játékok is rajta, csak minimálisra le kell venni a beállításokat, hogy jól fussanak. (Az a jó, hogy a mai játékok még gyenge grafikán is baromi szépek.) De egy Arkham Knightot már nem hiszem, hogy érdemes lesz felrakni rá... :D Viszont a pár éves játékokat úgy viszi, mint a villám. ;D

Idézet
A konzolban pont azt bírom,hogy van egy fix hardver és ahhoz 5-6 évig nem kell hozzányúlni!
Én is ezt szeretem benne, illetve a régi konzolokban azt bírom, hogy csak belöki az ember a lemezt, és máris lehet játszani, nem kell vacakolni a telepítéssel. De számomra a konzol legnagyobb vonzerejét az exkluzív címek jelentik, illetve bizonyos - általam nagyon kedvelt - játékműfajokat igencsak elhanyagolnak PC-n (pl. verekedős és platformjátékok). Plusz nem is beszéltünk a mozgásérzékelős kiegészítőkről (Kinect vagy PS Move), amik PC-re nem készültek.

Úgy kezdtem, de az a rész elég idegesítő, nagyon kell menekülni, nem akartam csak azzal játszani órákon át, amíg összejön a zsé. :)
Jaa, értem, ez is egy szempont. Én voltam annyira mazochista, hogy a végével kínlódjak sokat, nem akartam előlről kezdeni. ;D

Idézet
Igen, erre közben én is rájöttem. Hogy nem csak két ugrást tudok csinálni egymás után, hanem ötöt-hatot is. Ezzel már legyőztem őket, tegnap a végére is értem újra. Már tudtam, mikor merre kell menni, és elég erős fegyvereim voltak, jóval könnyebb volt. :)
Na, király. :D Baromi jól sikerült játék volt, meglepett, hogy milyen jó lett. Csak az első pálya volt kicsit uncsi nekem, de utána a mutánsok és a Martalócok feltűnésével beindult a hangulat. :D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5904 Dátum: 2014. április 24. - 13:26:46 »
Igen ám,csakhogy ezt a műveletet évente meg kell ismételned ahhoz,hogy mindig működőképes és aktuális maradjon a géped ;)
A hároméves vasamhoz megvétele óta egyszer nyúltam, amikor egy halott merevlemezt cseréltem. Mostanság kezdtem el Ultráról és High-ról néha pár beállítást levenni Mediumra 1080p-ben.
Plusz bejön, hogy PC-re egy játék most az 576 szerint 9-10e Ft, konzolra tök ugyanaz a cím 16-18e Ft. Steamen meg általában fél éven belül megkapod minimum 50, de sokszor 75%-os akcióban. Bele se merek gondolni, hogy a kb. 150e-be fájó 80 játékos Steam gyűjteményem akár másodkézből is mennyibe lett volna konzolon. Olyan félmillióba minimum tán.
« Utoljára szerkesztve: 2014. április 24. - 13:28:51 írta talgaby »

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #5905 Dátum: 2014. április 24. - 13:31:53 »
"Ez csak akkor igaz, ha annyira HC gamer vagy, hogy mindg minden játékot csúcsgrafikán akarsz játszani. De egyébként simán kitart pár évig, legfeljebb 2-3 év után már el kell kezdeni alacsonyra venni a grafikát. ;D Nekem sima középkategóriás gépem van, ami talán úgy 4-5 éves konfigurációnak felel meg, de simán elindulnak a mai játékok is rajta, csak minimálisra le kell venni a beállításokat, hogy jól fussanak. (Az a jó, hogy a mai játékok még gyenge grafikán is baromi szépek.) De egy Arkham Knightot már nem hiszem, hogy érdemes lesz felrakni rá... :D Viszont a pár éves játékokat úgy viszi, mint a villám. ;D"

Nos ha ez tényleg így van,akkor lehet pár év múlva beújítok egy épp aktuális középkategóriás PC-t és azzal már egész sok játékot tudok majd játszani :)  Viszont az érdekelne,hogy alacsony beállításon milyen feelingje van egy játéknak! Egyáltalán ront valamit az élvezhetőségen,vagy észre se lehet venni?

"Én is ezt szeretem benne, illetve a régi konzolokban azt bírom, hogy csak belöki az ember a lemezt, és máris lehet játszani, nem kell vacakolni a telepítéssel. De számomra a konzol legnagyobb vonzerejét az exkluzív címek jelentik, illetve bizonyos - általam nagyon kedvelt - játékműfajokat igencsak elhanyagolnak PC-n (pl. verekedős és platformjátékok). Plusz nem is beszéltünk a mozgásérzékelős kiegészítőkről (Kinect vagy PS Move), amik PC-re nem készültek."

Hamarosan lehet már lemezre sem lesz szükség mert minden felhőből fog menni vagy a PS Store-ból ;D Engem csak az érdekel,hogy az olyan cuccokat mint az AC sorozat,Mortal Kombat na és a szuperhősös játékok legyenek rá. Az exkluzív címek eddig nem igazán keltették fel az érdeklődésemet! Na jó talán a Beyond two Souls :D

Szerk: talgaby: Ez mindenképp örvendetes hír számomra ^^ Amúgy nekem is azért tetszik a PC-s oldal,mert ott tök hamar lemegy egy játék ára,holott PS3-ra az AC4 még mindig 10 ezer körül van pedig lassan 1 éves lesz :drying:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5906 Dátum: 2014. április 24. - 14:35:29 »
Egy éppen friss játék PC-s grafikája minimális/közepes beállításokon, de 720p-ben majdnem halál pontosan úgy néz ki, mintha Xbone-on vagy PS4-en játszanád. Az X360/PS3 grafikai képességei kb. egy hároméves játék PC-s abszolút minimális beállításaival egyeznek meg – néhány kivétellel. Bár a mostani grafikus motorok mellett ezek elég apró különbségek, konzolon főleg az iszonyatosan ronda textúrák azok, amik hamarabb feltűnnek az embernek, amelyet általában azzal a marha egyszerű ténnyel orvosolnak, hogy úgyis messziről nézed.
Ugyanakkor csak külsőségre nézve a jelenlegi grafikai motorok miatt annyira hűdenagy különbségeket nem látni. Az életed onnan kezd el megváltozni, amikor egy pálya fél perc helyett négy másodperc alatt töltődik be…
« Utoljára szerkesztve: 2014. április 24. - 14:37:19 írta talgaby »

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5907 Dátum: 2014. április 24. - 14:47:42 »
Viszont az érdekelne,hogy alacsony beállításon milyen feelingje van egy játéknak! Egyáltalán ront valamit az élvezhetőségen,vagy észre se lehet venni?
Ez attól függ hogy, hogy mennyire fontos az embernek a külcsin, illetve mennyire megalomán valaki. :D Nyilván, ha egy játékról tudod, hogy szebb grafikával is működne, akkor benned motoszkál, hogy jó lenne teljes pompájában látni a játékot, de ettől függetlenül én mindig azt vallottam, hogy egy játék sikerét nem a külcsín határozza meg, hanem a tartalom. Vagyis, kis túlzással tök mindegy milyen a grafika, ha a játékmenet és a hangulat magába szippant. Erre jó példa a régi SNES-es Mario játékok népszerűsége. Amikor megvettem a ps2-t, ámultam hogy egyes játékok milyen szépek, aztán amikor megkaptam a mostani gépemet (ami kb egy ps3 szintjét hozza szerintem - vagy talán picit gyengébb), akkor meg azon ámultam, hogy a mai játékok mit tudnak. Igazából a grafika gyengesége csak néhány ősrégi játéknál zavar, mert azok nagyon gagyin néznek ki mai szemmel, pl engem a System Shock 2-ben eléggé zavartak a szögletes karakterek. De a mai játékok minimum grafikán is teljesen élvezhetőek, az hogy kevesebb árnyék van, vagy nincs ilyen-olyan speciális effekt, nem töri össze az ember szívét, még a kisebb felbontást is meg lehet szokni. :) Igazából ha a ps3-as játékok grafikai szintjén elvágnánk a számítástechnika fejlődését, és minden játék ps3-as grafikával jönne ki, akkor is baromi élvezhetőek és élethűek lennének.

Engem csak az idegesít - és ezt utálom a PC-s játékokban - hogy minden játékot azzal kell kezdeni, hogy kisakkozom az optimális grafikai beállítást, hogy ne szaggasson, de minél szebb legyen (már ahol lehet állítgatni a grafikát, arról meg ne is beszéljünk, ha rosszul van optimalizálva a játék). A konzolokban azt szeretem, hogy ilyesmivel nem kell tökölni, csak elindítod a játékot, és faszán fog futni, mert a konzolra van optimalizálva.   

Egyébként vicces, hogy mennyire megszokja a szem az épp aktuális grafikai színvonalat. :D Emlékszem, 10-20 éve lepetéztünk az akkori csúcstechnikának tartott játékgrafikától, ma meg már csak nevetünk, hogy ezek a régi játékok milyen gagyin néznek ki. :D Néha meg is lepődöm, ha egy-egy retro játékról látok videót, hogy "úristen, régen ez tetszett?". :D

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #5908 Dátum: 2014. április 24. - 15:13:45 »
Én most a Half Life 2-vel játszok, tudom nem egy mai csirke, de áááá mekkora játék ez :surp: Még van két kiegészítő is, így nem fogok mostanában unatkozni esténként :)
Tejet kérek! Csokisat!

BuB

• Pókfej
« Válasz #5909 Dátum: 2014. április 24. - 15:45:44 »
Nos, valaki Cold, Cold Heart?
A minap "előfizettem" rá, de azt kell mondjam nem bántam meg, simán ért 3000 ft-ot. Az első pálya a Wayne manor kifejezetten fajin volt, jó kis betekenintés volt a kastélyba :D és az utána lévő dolgok is egész jók, hozza a játékból megismert dolgokat, nem tom mit vártam, de eddig 10szor jobb mint a Harley Quenn revenge Dlc, ez sokkal változatossab, és eddig a pálya rész is több, mint az volt :D

Idézet
    A konzolban pont azt bírom,hogy van egy fix hardver és ahhoz 5-6 évig nem kell hozzányúlni!

Én is ezt szeretem benne, illetve a régi konzolokban azt bírom, hogy csak belöki az ember a lemezt, és máris lehet játszani, nem kell vacakolni a telepítéssel. De számomra a konzol legnagyobb vonzerejét az exkluzív címek jelentik, illetve bizonyos - általam nagyon kedvelt - játékműfajokat igencsak elhanyagolnak PC-n (pl. verekedős és platformjátékok). Plusz nem is beszéltünk a mozgásérzékelős kiegészítőkről (Kinect vagy PS Move), amik PC-re nem készültek.
Szintúgy. Csak ilyenkor az a bajom,h ogy most lejár az ideje és ott fog porosodni a ps3-am, eladni meg vhol sajnálom, mert a franc tudja mikor lenne kedvem elővenni vmelyik játékot újra játszani... pc-n meg csak feltelepíthetem bármikor és nyomhatom (csak ahhoz meg erős gép kell), de itt nem, és csak "foglalják" a helyet majd, ha megjön a ps4... a ps2-őt is vagy 2 éve nem vettem elő...  :roll:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #5910 Dátum: 2014. április 24. - 15:46:32 »
Én most a Half Life 2-vel játszok, tudom nem egy mai csirke, de áááá mekkora játék ez :surp: Még van két kiegészítő is, így nem fogok mostanában unatkozni esténként :)

Half-Life meg Half-Life 2, örök érték marad. <3

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #5911 Dátum: 2014. április 24. - 16:35:26 »
Jaa, értem, ez is egy szempont. Én voltam annyira mazochista, hogy a végével kínlódjak sokat, nem akartam előlről kezdeni. ;D
Én se csináltam ilyet még soha az életben. :D
a ps2-őt is vagy 2 éve nem vettem elő...  :roll:
Én az elmúlt egy évben csak azzal játszottam. A PS3-at vettem elő most újra egy év után. :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #5912 Dátum: 2014. április 24. - 16:43:36 »
Hát, amióta a jelenlegi PC-m van, azóta nekem is porosodik a szegény PS2... De megszolgálta az árát, mert mennyi éven át nyúztam... És lekopogom, egyszer sem hibásodott meg. :D Életem egyik legjobb döntése a PS2 vásárlás volt. :D

SwitcX

• Vendég
« Válasz #5913 Dátum: 2014. április 24. - 16:46:42 »
" Így inkább veszek 100k-ból a gépbe egy új processzort-alaplapot-ssd-t.  :twisted:"

Igen ám,csakhogy ezt a műveletet évente meg kell ismételned ahhoz,hogy mindig működőképes és aktuális maradjon a géped ;) Számomra meg pl ez nem éri meg. A konzolban pont azt bírom,hogy van egy fix hardver és ahhoz 5-6 évig nem kell hozzányúlni! Szerencsére nem vagyok olyannyira grafika b*zi sem,hogy folyton a textúrákat és az fps számot sasoljam ;D Persze jó dolog a 60 fps,de mint mondtam nem vagyok HC gamer.

Így igaz. Viszont engem nem a hatvan fps érdekel elsősorban, hanem az említett élsimítás és a FOV.

A processzorom lassan három éves. Még legalább két évet simán ki tudnék vele húzni, de ahogy a többiek említették, szeretem kihozni a maxot az adott játékokból (nagyon csúnyán grafikabuzi  :lol:)
Játék téren meg különösen el vagyok eresztve, jelenleg 300 körül járok. (steam, origin, gog)

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #5914 Dátum: 2014. április 24. - 16:53:45 »

Újabb finomság jön.

SwitcX

• Vendég
« Válasz #5915 Dátum: 2014. április 24. - 16:59:01 »
Épp az előbb néztem. Marha jól néz ki, már az első videók óta várom. Gondolom meg is eszi a gépemet reggelire. A modding lehetősége lenne a legjobb.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #5916 Dátum: 2014. április 24. - 17:13:38 »
Tom Fireheart: Anno a PS2 számomra is az Ultimate Console-t jelentette,de így visszagondolva csak röhögök magamon, meg az akkori énemen, amint nagyra nyílt szemekkel bámultam ha láttam valamelyik ismerősnél/havernál :D És pont ugyanezt fogjuk művelni a PS3-PS! párossal is,majd úgy 20 év múlva :)
Egyébként a grafika+élsimítás nálam sem olyan szigorú kritérium mint sok játékosnál. Nekem elég ha a mai PS3 játékok megközelítik a Last of Us szintjét ;D Sőt,ha ezen a szinten maradna a grafika még úgy 3-4 évig én azt sem bánnám. Túlságosan is felgyorsult a fejlődés (na meg a marketing & bullshit gépezet...)

SwitcX: Elnézést a hülye kérdésért,de azon a képen most mit is kellene látnom? ;D Valamelyik elvileg szebb felbontású,de melyik? Egy átlag user számára mint én ez nem szempont ugye. Emiatt sem érzékelem a különbséget (ami gondolom hangyaf*sznyi ebben az esetben)

SwitcX

• Vendég
« Válasz #5917 Dátum: 2014. április 24. - 17:22:36 »
A felbontás ugyanaz, viszont a látószög sokkal nagyobb. Az átlag játékok 55-60 körül jelennek meg, én meg a 85-95 közöttit szeretem. Hatalmas különbség. Max azért nem is érdekel, mert sosem próbáltad ki.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #5918 Dátum: 2014. április 24. - 17:25:53 »
Azon a képen azt kell látnod, hogy a kis képernyő az, amit egy konzolos játékos lát. Az egész. A nagy képernyő az, amit egy PC-s. A terep majdnem négyszeresét látod, ami pláne egy online FPS-ben élet-halál kérdése lehet (valószínűleg nem véletlen, hogy még a nagy dérrel-dúrral beharangozott Titanfallnál is két nap alatt elhalt az a felvetés, hogy megint megpróbálják összeereszteni a két tábort, pedig abban van egy fegyver, ami kifejezetten arra való, hogy kiegyenlítse az esélyeket az egér és a kontroller sebessége között).
A másik, amit felvetnek a nyolcadik generációnál, hogy évek óta muszáj 30 fps-ben limitálni a sebességet sok címen, mert a vas egyszerűen nem bírja. Sőt, a kilencediken is most annyival megy most a nagyja. (Mínusz Wii U, de a a gép egy teljesen önálló valami.) PC-n a harminc az, ahová megpróbálod belőni a minimumot, amúgy inkább 45-100 között törekedsz valamire. Az eredmény általában az, hogy sokkal simább, folytonosabb a mozgás, kevésbé terheli a szemet. Hátránya, hogy ha alá mész, az borzalmas.

SwitcX

• Vendég
« Válasz #5919 Dátum: 2014. április 24. - 17:30:23 »
A 30 fps nem a konzol gyengeségei miatt van, sokkal inkább nemtörődömség. A kép egyébként tényleg csak a különbséget érzékelteti, csak egy hülye játszik 200-as fovon /elvesznél teljesen a játékban/. Meg ahhoz milliós atomerőmű kéne.