Igazság szerint az elfogultságomon túl ott van az is, hogy már a Burton filmek se voltak igazán képregényhűek és valamiért én ezt vártam volna még anno Nolantól, de nem kaptam meg. Heath Jokere jó-jó, de nem a képregénybeli Joker. Macskanő, Bane szintén. Ellenben a Madárijesztő megoldása nekem nagyon tetszett. De pl. az Arkham Elmegyógyintézet szintén elég semmilyen lett...
Egyébként én egyik Batman színésszel se voltam teljesen elégedett. Keaton szerintem nagyon jó volt, titokzatos Batman, Bruce Wayne "szerepében" pedig látszott, hogy a karaktere az emberek közt nem találja a helyét, mintha máshol járna az esze, hogy számára az a felvett álca és színészkednie kell hozzá, nincs szociális érzéke, mintha autista beütése lenne, titkon mániákus. Valószínűleg Batman reálisan tényleg így viselkedne civilként. A maga módján zseniálisnak találtam a játékát, de nem igazán emlékeztetett a képregénybeli figurára.
Sajnos Bale sem. Szerintem annyira nem hasonlít a képregénybeli ábrázolásra azon túl, hogy viszonylag magas és izmosabb. Főként a fejére gondolok. Ráadásul kicsit ellenszenves a színész is. Mondjuk ez már tényleg nagyon szubjektív, nem tudnám megmondani, pontosan miért. Egyébként szőrszálhasogatás, de nekem pl. fontos, hogy Bruce Wayne haja sötét, a szeme pedig kék legyen, Joker arca pedig inkább nyúlánk és vékony. Nicholson vigyora jó volt, de nekem ő mindig inkább a tökéletes Rozsomákot testesítette meg. Ledger pedig egyszerűen nem hasonlított a képregényes Jokerre, akármilyen jól is játszott. A legközelebbi az én elképzelésemhez Robert Knepper karaktere lett volna (T-Bag) a Prison Break című sorozatból. Még Ledgerhez hasonló "nyelvjátékkal" is rendelkezett. Csak némi eszement röhögés meg smink hiányzott volna neki a tökéletes Jokerséghez...
Aki viszont tökéletes: Gary Oldman, mint a "fiatal" James Gordon.