Szerző Téma: Készülő képregényfilmek  (Megtekintve 1318815 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

balogh44

• Thanos
Re:Készülő képregényfilmek
« Válasz #13080 Dátum: 2015. április 19. - 21:09:49 »
Danny Elfman neve azért csak érdekel, a Bosszúállók stáblistáról, vajon mit csinált a filmhez? :brow:

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #13081 Dátum: 2015. április 19. - 23:00:05 »
Még mindig zéró...

Inkább mínusz 20...

Inkább adják vissza a jogokat.

És kérjenek bocsánatot  :lol:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #13082 Dátum: 2015. április 19. - 23:44:46 »
Ez a Lény rosszabb mint a jelmezes volt.
És hogy lehet egy néger apának egy fehér lánya? :headscratch:

Raisu

• Traveller
« Válasz #13083 Dátum: 2015. április 20. - 01:36:37 »
Biztos adoptálta. :)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #13084 Dátum: 2015. április 20. - 09:09:18 »
Amíg az első előzetes volt csak, titkon reménykedtem, hogy most nem Doom lesz a fő ellenség. Főleg, ha már meglépték a negatív zónát. Bőven lehetett volna válogatni az ellenfelekből, erre megint kapunk egy F4 kontra Doomot. Eddig is nagyon lentről indult nálam a film, de ez még tovább süllyesztette. Remélem óriási bukta lesz.

BuB

• Pókfej
« Válasz #13085 Dátum: 2015. április 20. - 09:50:09 »
Tök jó, a képregényfanok azért rimánkodnak,hogy bukta legyen  ;D  :hehe:

De amúgy furi, egy csomó fan (most már nem azt írom, hogy mindenki, mert a trailerek óta meglepően sokan kezdték odakint pártolni a filmet... :-\ )azt várják, hogy megbukjon és visszakerüljön a Marvelhez...
ezt nem igazán vágom, ha megbukik, miért mondana le róla a Fox? Pár évig max jegelik és megint csinálnak egy rebútot belőle... tuti hogy most nem fogják eldobni maguktól csak úgy...
« Utoljára szerkesztve: 2015. április 20. - 09:51:51 írta BuB »
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #13086 Dátum: 2015. április 20. - 11:36:53 »
Én az alapkoncepció miatt várom, hogy bukta legyen. A jogok úgysem fognak visszakerülni a Marvelhez, biztos van valami kitétel a régi szerződésben (amit azóta már ezerszer megbántak a Marvelnél, hogy alá írtak), ami biztosítja, hogy még csinálhatnak belőle filmet a Foxnál. De ez a hihetetlenül gyenge szereposztás, a fekete Fáklya (fck ya  :hehe: ), és persze megint egy Doom, nálam már totál kicsapta a biztosítékot. Kár érte, pedig ebből lehetett volna sokkal, de sokkal jobbat kihozni. Egy ikonikus képregényt sikerült kiherélni vele.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #13087 Dátum: 2015. április 20. - 12:59:36 »
Inkább adják vissza a jogokat.

És kérjenek bocsánatot  :lol:
:lol:
Amíg az első előzetes volt csak, titkon reménykedtem, hogy most nem Doom lesz a fő ellenség.
Ugye nem maradt ki a hacker-Doom? Mert még ha csak simán Doom lenne, az csak gáz, de elmegy. Ezzel a verzióval viszont nem csak a 4-est herélték ki, hanem a főellenséget is. Kérjük vissza Venomot és Elektrót!
ezt nem igazán vágom, ha megbukik, miért mondana le róla a Fox? Pár évig max jegelik és megint csinálnak egy rebútot belőle... tuti hogy most nem fogják eldobni maguktól csak úgy...
Hát, ahogy a Pókembernél volt: ha nem hozza a várt hasznot, akkor könnyebben visszavásárolható lesz. De még az is elég lenne, ha a bukta után rebootolnák más szereplőkkel, mert ha sikeres lesz, akkor ebből kapunk még minimum kettőt...

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #13088 Dátum: 2015. április 20. - 13:43:21 »
ezt nem igazán vágom, ha megbukik, miért mondana le róla a Fox?
Mert ez kőkemény üzlet. A Foxnak ugyanúgy, mint bármely más stúdiónak. Bármennyire is hihetetlen, nem azért ölnek 100 milliókat ezekbe a filmekbe, hogy kib@sszanak a rajongókkal. Nekik is a profitmaximalizálás a cél, az más kérdés hogy nem értenek hozzá, ezért elszúrják a filmet. Egy-két buktát biztos lenyelnek, de náluk is van egy határ, amikor már nem éri meg több pénzt beleölni, és inkább rábólintanának a jogok eladására, mert az legalább biztos pénz.
Kaine jól írta: még a nagy Pókember franchise-nál is elég volt csupán annyi, hogy "nem lett elég sikeres", és máris stratégiát váltott a Sony, még a Marvellel is lepaktált.

Ugye nem maradt ki a hacker-Doom? Mert még ha csak simán Doom lenne, az csak gáz, de elmegy. Ezzel a verzióval viszont nem csak a 4-est herélték ki, hanem a főellenséget is.
Egyetértek, engem már itt elvesztett a film. De engem az is nagyon zavar, hogy minden karakterből tinit csináltak. Komolyan, már csak azért is lesz felüdülés az Avengerst nézni, mert ott legalább nem tejfelesszájú kölykök idétlenkednek.

Ja, és annak örülök, hogy a Lény CGI, de nem hiszem el, hogy ilyen nyomi fejet bírtak csinálni neki.

Amúgy én is azt várom, hogy a film ordas nagyot bukik, de sajnos látok arra is esélyt hogy sikeres legyen. Szerintem ugyanis az a Fox taktikája, hogy egy kicsit (vagy inkább nagyon) a rajongók arcába tojik, és inkább a laikus, vagy a képregényhez lazán kötődö, twájlájton szocializálódott tinicsoportot célozza meg. Csinálnak egy komoly, néhol drámai hangvételű, átlagos vagy legalábbis vállalható sztorival bíró filmet, megbolondítják egy kis szerelmi háromszöggel meg nagyon sok CGI effektel, és a sok tini tódulni fog rá. Még az sem lesz baj, ha Amerikában gyengén teljesít, mert a kapcsolt termékekkel, esetleg videójátékkal megfejelve, illetve a világ többi részén jó fogadtatásal simán nyereséges lehet. Csak éppen a végeredménynek szinte semmi köze nem lesz ahhoz az F4-hez, amit a rajongók szeretnek.

A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #13089 Dátum: 2015. április 20. - 14:03:24 »
Én semmi logikus utat nem látok ahhoz, hogy ez a film nyereséges legyen. A fanokat mára már teljesen elidegenítették, az említett tinik viszont egy sci-fi filmre nem ülnek be tömegesen. Már csak annak kéne kiderülnie, hogy Uwe Boll rendezte, hogy teljes legyen az összkép - persze ez megmagyarázná akkor a direkt buktára játszást is.  :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #13090 Dátum: 2015. április 20. - 14:09:41 »
Tom: Ez már a Pókembernél is előkerült, amikor valaki azzal érvelt, hogy biztos azért ilyen-olyan, mert a Twillight közönségét célozzák meg.
A Twillight és többi ilyen típusú film közönsége sokkal kisebb, mint egy nagy szuperhősfilmé. Ergo nem anyagi haszon, erre átültetni a filmet, hanem visszalépés.  ;)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #13091 Dátum: 2015. április 20. - 14:27:26 »
Most komolyan elgondolkodtam, hogy Boll mester ezt mennyire tudná alulmúlni. :lol:

az említett tinik viszont egy sci-fi filmre nem ülnek be tömegesen.
Nem lesz ez olyan keményvonalas sci-fi. :) Sőt, igazából a sci-fi környezet önmagában nem jelent semmit, lásd Éhezők Viadala vagy a Beavatott. Ezek is sci-fik elméletileg, mégis a tinik alkotják a legnagyobb rajongótáborukat. Sőt, tulajdonképpen a Transformers is sci-fi... Igazából bármilyen műfajt le lehet butítani tini szintre. ;D

A Twillight és többi ilyen típusú film közönsége sokkal kisebb, mint egy nagy szuperhősfilmé. Ergo nem anyagi haszon, erre átültetni a filmet, hanem visszalépés.  ;)
Ezt nem tudom, mert nem láttam erről adatokat, de nem is azt mondtam, hogy kizárólag a Twilght fanokat célozná meg. Én azt mondom, hogy ugyanazt a korcsoportot célozzák meg, amit a Twilight is annak idején: a tinédzsereket. És ehhez már át is ültették egyszer a Pókembert a reboottal, csak nem nagyon jött be nekik. De ehhez képest az újabb Pók filmet is át fogják ültetni, nem véletlenül akarnak megint gimist csinálni Peterből. Persze valahol érthető a logikájuk, mert tényleg sok tinédzser van a világon, de a Batman filmek sikere is megmutatta, hogy a tiniknek sem csak azok a filmek tetszenek, amiben minden karakter egyidős velük.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #13092 Dátum: 2015. április 20. - 14:39:48 »
Aki látott már Boll filmet az nem gondolhatja komolyan, hogy olyan szinten lesz ez a film. Olvasom itt a véleményeket és az jár a fejemben, hogy mikor Raimi nem egy ponton szájba hugyozta a Pókember történet alapjait az senkit nem zavart. Érdekes az élet.

BuB

• Pókfej
« Válasz #13093 Dátum: 2015. április 20. - 14:45:11 »
Azért tuti nem fog akkorát bukni, és sztem 100 millán átfog haladni odakint... az valszeg már elég lesz a Foxnak... nem nagyon tom elképzelni, hogy nagyot bukjon és 100-on alúl maradjon...  :headscratch:  (remélem tévedek  ;D )
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #13094 Dátum: 2015. április 20. - 15:10:16 »
Olvasom itt a véleményeket és az jár a fejemben, hogy mikor Raimi nem egy ponton szájba hugyozta a Pókember történet alapjait az senkit nem zavart.
Erről szívesen elvitatkozom veled. :) Alapból nem azonos a két dolog, mert Raimi képregényfilmje még a bevezető időszakban volt, amikor még kevésbé merészen álltak neki a stúdiók a képregényes filmeknek, így egészen sok dolgot nem engedtek meg neki, amit szeretett volna. Ma már van létjogosultsága a képregényfilmeknek, sőt!
És ez a lényeg: Raimi akkor, azaz totális ellenszélben Pókemberhez hű filmet készített el. Nyilván nem egy képregényt vitt át filmre teljesen, de hogy a ruhán a szálak 3D-sek voltak, meg hasonlók, azok egyszerűen nincsenek egy kategóriában azzal, hogy a Fáklya fekete, hogy Fátum egy hacker, és hogy a világhíres zseni, Reed Richards egy buta tininek néz ki. Fátum egy hacker? A leghülyébb ember is azonnal tudná, hogy ez nem sülhet el jól, hiszen a Marvel legikonikusabb szuperbűnözőjéről van szó. Ha egyvalamit nem tudsz Raimi orra alá döngölni, az épp az, hogy az ellenségekre nagyon komolyan odafigyelt (nem, Venomra nem). A filmjei hangulatában hozták a képregényét.

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #13095 Dátum: 2015. április 20. - 15:19:12 »
Organikus háló, Mary Jane Gwen előtt azzal az indokkal, hogy Gwen nem érdekes karakter és nem lehet vele filmet csinálni, híd jelenet.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #13096 Dátum: 2015. április 20. - 15:26:25 »
Az organikus háló már létezett előtte képregényben is Pókembernél, ellenben egyik F4 képregényben sem hacker Fátum, vagy négus a Fáklya.
Mivel Mary Jane 1500 képregényben szerepelt, Gwen pedig csak úgy 80-ban, valahol érthető volt a döntés - még ha nem is tetszett. Már a 94-es rajzfilmben sem merték bevállalni Gwent azzal az indokkal, hogy nem akarták, hogy a gyerekek egy rég halott karaktert szeressenek meg.
A hídnál mi, hogy túlélte?

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #13097 Dátum: 2015. április 20. - 15:32:25 »
A hídnál Gwennek kellett volna lennie és azt nem lehet tagadni, hogy Peter életének egyik meghatározó eseménye volt Gwen halála, de mivel kicserélték a csajokat ez így kútba ment. Az rendben van, hogy volt organikus háló a képregényben, de a készítők design szempontjából a gyáva megoldást választották, mert azt senki ne mondja nekem, hogy Hollywoodban nem tudták megoldani mechanikusan. Ez ugyanaz mikor egyszerűen átfestetették a Pókruhát feketére, mert egyszerűbb volt.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #13098 Dátum: 2015. április 20. - 15:50:06 »
Az tagadhatatlan, hogy életének egyik legmeghatározóbb pillanata volt, de hát éppen azért, mert egy jól ismert szereplő halt meg. Ha az első filmben megölik a barátnőjét, annak elég kis súlya lett volna egy trilógiát alapul véve.
Nem a design volt az oka, csak már elfelejtetted.  ;) Ez is az áldozata volt annak, amit írtam alább: hogy a filmesek még nem voltak elég tökösek, nem tudták, hogy mit várhatnak a NAGYközönségtől. Azért nem lett hálóvetője, mert a képességeit megmagyarázták a csípéssel, de azt, hogy egy 15 éves fiú hálóvetőt készítsen magának, túl sok volt akkoriban. Nem emlékszel, az egyik legerősebb fancry épp emiatt volt, hogy ezzel Peter karakteréből vesznek el, azt, hogy mennyi esze van. De hát ez akkor volt, lásd, 10 évvel később már lehetett hálóvetője.
A feketére festés tényleg gyengébb megoldás volt, de a Titkos Háború hiányában mégis logikusabb.

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #13099 Dátum: 2015. április 20. - 16:11:08 »
Azért nem értem ezt a dolgot mert a nagyközönséget teljesen hidegen hagyják ezek a részletek. A nagyközönségnek mindegy csak látványos legyen. Legjobb példa erre a Transformers széria. Egy pillanatig nem kérdezi senki, hogy miért van ez vagy miért van az, szépen felzabálják. Nekünk rajongóknak viszont nagyon nagy pluszt adnak ezek a dolgok. A csodálatos pókemberben nagyon örültem például amikor a hálóvetővel kísérletezett, vagy mikor varrta a ruhát. Alapvetően nem is kellett volna a hidas eseményt az első részbe pakolni. Nekem is az a bajom amit írtál, hogy ezzel elvettek a karakterből. A msásik nagy gondom a Raimi filmekkel a "cheesy" faktor. A képregényben imádom. A filmekben is lehetett volna egy-egy jelenet ami tiszteleg ez előtt. De egy egész trilógiát erre "építeni" úgymond nagyon gáz sztem. A Peter-Flash bunyó a folyosón például. A képregény 8. számában megtörtént. Ott is furcsa volt, de jót mosolyogtam rajta. De a filmben amikor össze vissza szaltózik, Flash meg több métert repül az ütés után, na ne már. Totál hülyének nézi a film a szereplőit meg a nézőjét. Az a gond, hogy ami működik képregényben az nem biztos, hogy működik filmen. Sokszor érzem azt, hogy az emberek elfelejtik ezeket a dolgokat mert, hogy végre láthatják Pókembert a filmvásznon. Azt is tudom, hogy a stúdiók a nagyközönségre építik a filmjeiket mert a rajongóbázis a nézőknek nagyon kis százaléka, de már írtam feljebb is, hogy a nagyközönségnek tök mindegy, hogy mechanikus vagy organikus.