Szavazás

Az öt témakör

1/ Kedveled-e (10-ből mennyire)
2/ Mennyire nagy ellenfél / jó barát?  (10-ből)
3/ Első találkozásod vele
4/ Legjobb sztorija
5/ Egyéb, bármi vele kapcsolatban

Szerző Téma: Képregény karakterek  (Megtekintve 226779 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
Re:Képregény karakterek
« Válasz #700 Dátum: 2009. július 06. - 09:29:08 »
Sikoly

1/ 7
2/ 5
3/ Max Carnage
4/ Sikoltás
5/ Egy újabb tipikus megtört gyerek/pszicho sokadrangú ellenség, a Max-ba tökéletesen illett Vérontó mellé, és a Sikoltás is inkább Dematteis miatt lett jó. Itt arra gondolok, hogy ő még talán Spot-al is jó történetet tudna írni. ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #701 Dátum: 2009. július 06. - 14:09:01 »
Shriek

1. 2
2. 2
3. MaxCar
4. nincs
5. Egy anyakomplexusos Silver Banshee vagy egy skizofrén Szirén... lényegtelen, alapvetően egy látványosan ötlettelen tucatkarakter, akinek adtak egy női szuperhősökre jellemző képességet és Tífusz Mary jellemrajzát. Az egyetlen eredetiség az anyakomplexusa volt, amivel mint újdonsággal jól el lehetett vele lenni a MaxCarban - mert semmi más jellemvonása nem volt, ha megnézitek, csak ez - és JMD még kihozta ebből, amit lehetett a történetében. Ezzel a karakter teljesen ki is fújt, csak ugyanezt az őrült komplexust lehetne kihasználni vele újra és újra, legfeljebb valami anyáskodó Zsasz-féle történetekben. Látszik rajta azért sajnos, hogy a kilencvenes évek terméke. Egy Johns, Morrison, Moore vagy hasonló kaliberű író kellene hozzá, hogy úgy át tudják alakítani, hogy ma is a leghalványabb mértékben érdekesnek tűnjön, de a Pók-iroda nem is akarja erőltetni a szerepeltetését.

Todd

• Pókfej
« Válasz #702 Dátum: 2009. július 06. - 14:36:04 »
Hát akkor azt mondhatom, hogy akkoriban McFarlnae nálam egy szinten volt Romita Jr-el. Egyiket sem szerettem.
Én személy szerint szeretem McFarlane rajzait, de abban totál egyet értek akármelyik Meki utállóval, hogy nem lett volna szabad őt az Amazing élére tenni.
Túl extrémek a képei ahhoz, hogy Pókembert rajzoljon, inkább az ilyen Spawn féle sötétebb dolgokhoz áll jól ez a stílus.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #703 Dátum: 2009. július 06. - 18:46:34 »
a Sikoltás is inkább Dematteis miatt lett jó. Itt arra gondolok, hogy ő még talán Spot-al is jó történetet tudna írni. ;)
Mindkettőben egyetértünk. Kravent is csak az Utolsó Vadászat miatt szeretjük annyira.  ;)

gaby: ilyen alapon az összes karaktert le lehetne írni 3 történet után.  ;) Még Pókembert is, aki sajnálja Ben bácsit, és nagy felelősséget érez.
Minden írófüggő. A karakter maga jó, csak ne középszerű író nyúljon hozzá.

Todd: veled vagyok, én is csak a Pókember miatt haragszom rá. Spawnhoz teljesen jó volt. Sőt, amíg hagyta, hogy más húzza ki, egészen elviselhető volt, lásd a Sansz sztorit, Venom elsőjét, vagy éppen a Szürke Hulkot.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #704 Dátum: 2009. július 06. - 20:07:34 »
mac farlane pedig szerintem jó, én csak az 50-100 fogú szereplőit nem szeretem, mert venomnál még elmegy, de egy normál embernek ne legyen már ugyanakkora szája mint egy szimbiótának. Sőt régebben egyáltalán nem kedveltem én se, annyira újszerű volt, de visszatekintve semmi bajom sincs a rajzaival.
This is a joke. A real practical Joke.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #705 Dátum: 2009. július 06. - 21:31:29 »
Nézd meg Mary Jane fejét...

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #706 Dátum: 2009. július 06. - 21:39:19 »
A női arcai nem voltak szépek, ez tény, de nekem nagyon bejön a stílusa. A kidolgozott háló, a hatalmas szemek, a lehetetlenül kitekert pózok...
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #707 Dátum: 2009. július 06. - 22:00:37 »
Az hagyján, hogy a női arcokat csúnyán rajzolta, de Pókember feje már hab volt a tortán. Mert egyszerűen elfelejtette, hogy van orra is, ehelyett olyan volt az összes rajzán Pókember maszkban, mintha lefejelt volna egy vasalót.  :roll:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #708 Dátum: 2009. július 06. - 22:15:21 »
Én nagyon nem bírtam a nagy szemeket sem. Mindig is a klasszikus Romita-Andru féle realisztikusabb maszkot szerettem. A nagy szem aránytalan volt, ergo csúnya. Később meg Larsennél vicces, amikor már mozgott is a maszk szem.  :D

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #709 Dátum: 2009. július 07. - 07:48:11 »
A magyarul is megjelent McFarlane-s Pókember rajzok szerintem  jók (bár elismerem egy kettő azért elég furcsára sikeredett  :D). Még a Spawn eleje is nagyon szép (és ott azért megmutatja, hogy tud ő szép női arcot is rajzolni ;) ), de később, már a magyar Spawn második felében is észrevehetően elborul a stílusa és amikor már az oldalakon az eseményeket sem lehet követni az már nagyon gáz. Romita Jr. pedig szerintem az egyik legjobb rajzoló, én nagyon szeretem a stílusát. A Hihetetlen Pókemberben nagyon passzolt JMS sztoriai, poénjai mellé, nagyon el tudta találni a karaktereket már az arcukkal, grimaszukkal is.  ;D És nagyon dinamikusak a rajzai, talán még Bagley-nek voltak ennyire jó rajzai a Csodálatos Pókemberben. (Az ultiban viszont már ő is egy kicsit érdekesen rajzol  :( ) Nagyon átjön a harcok lendülete. Sok más nagyon szépen rajzoló rajzolónál inkább állóképszerű a dolog...

Todd

• Pókfej
« Válasz #710 Dátum: 2009. július 07. - 08:19:51 »
Szerintem a Spawnban sem borult el egyálltalán, sőt igazán oda ilett ez a stílus, csupán arrol van szó, hogy a magyar kiadás egy idő után (gondolom anyagi okokbó) leállt arról, hogy fényes papiron közölje az újságot, és ezért lettek követhetetlenebbek a képek, mint addig.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #711 Dátum: 2009. július 07. - 18:44:36 »
Sok más nagyon szépen rajzoló rajzolónál inkább állóképszerű a dolog...
Itt jön be a képbe a fantázia.  :D Mondták már, hogy JRJR rajzai mozgásban vannak, de ezt sose értettem. Elmagyaráznád? Annyit mutattak, hogy ugrás közben látszik, hogy mozgásban van, de ez csak attól látszott, hogy JR lehetetlenül hosszú lábakat rajzolt neki, ami szerintem nem jó.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #712 Dátum: 2009. július 08. - 08:11:31 »
Nem nem erre gondoltam. Sokkal inkább a pózokra, amiket és ahogyan rajzol. A bunyók közbeni pillanatokat is nagyon jól rajzolja, nemcsak az elejét meg a végét. (pl. nemcsak úgy ábrázolja a szereplőket, hogy készül ütni az egyik bubiban és a másikban meg kinyújtott karral már ütött, hanem sok rajza a kettő között is mutatja a bunyót, ettől szerintem nagyon dinamikus a dolog) persze lehet, hogy most ez így hülyén hangzik, de ennél jobban nem tudom elmagyarázni.  :D Ellenpélda mondjuk a Phoenix: Endsong, ahol gyönyörűek a rajzok, de már szinte fényképszerűen beállítottak is. Vagy Frank Miller DD-je, a lehetetlen szögből és lehetetlen tartással rúgkapáló Fenegyerek.  ;)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #713 Dátum: 2009. július 08. - 08:37:12 »
Frank Miller nem jó példa, mert ő a világ legbénább rajzolója.  ;)

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #714 Dátum: 2009. július 08. - 09:05:35 »
Ezért volt ide tökéletes ellenpélda.  ;D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #715 Dátum: 2009. július 08. - 09:56:50 »
Romita azon kevesek közé tartozik, aki nem állóképeket rajzol. Jó, tudom, szigorúan nézve az, de neki pl. nincs olyan problémája, ami Alex Ross legnagyobb baja, hogy beállított fényképeket készít, mint nagyon sok más rajzoló. Nézzetek meg szinte bármilyen képregényt, rengetegnél olyan érzése van az embernek, mint egy fotóképregénynél, hogy a figurákat megkérték, maradjanak úgy, amíg lerajzolják őket... még az akciójelenetek alatt is. Romita ezzel szemben képes szó szerint fényképezni, vagyis egy adott mozdulat(sor) egyetlen, közbenső pillanatát kiragadni. És ez egy nagyon ritka adomány összességében nézve a képzőművészek között.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #716 Dátum: 2009. július 08. - 10:00:43 »
Romita azon kevesek közé tartozik, aki nem állóképeket rajzol. Jó, tudom, szigorúan nézve az, de neki pl. nincs olyan problémája, ami Alex Ross legnagyobb baja, hogy beállított fényképeket készít, mint nagyon sok más rajzoló. Nézzetek meg szinte bármilyen képregényt, rengetegnél olyan érzése van az embernek, mint egy fotóképregénynél, hogy a figurákat megkérték, maradjanak úgy, amíg lerajzolják őket... még az akciójelenetek alatt is. Romita ezzel szemben képes szó szerint fényképezni, vagyis egy adott mozdulat(sor) egyetlen, közbenső pillanatát kiragadni. És ez egy nagyon ritka adomány összességében nézve a képzőművészek között.
tökéletes megfogalmazás, pont ezt akartam én is írni.  ;D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #717 Dátum: 2009. július 08. - 19:40:15 »
Ezt én is észrevettem, de akkor is lehetetlenül undorítóan kockafeje van mindenkinek. A csontvékony, 2 méteres lábbal és fél méteres izomszalagokkal felvértezett pókemberről, valamint a 2pufajkás" ruhákról nem is beszélve. Nézzétek meg a rajzait, egyszerűen képtelen egy normális nadrágot rajzolni például.

Frank Miller már miért lenne olyan béna, már ne is haragudjatok? Én sem szeretem sokszor, pl a Wolverine kötetben eléggé irritált, de mondjuk a Sin City-hez nagyon passzol a stílusa, és zseniálisan oldja meg a noirt, a fény-árnyjátékot.

Én mindig bírtam mcFarlane rajzait a Pókemberben. Sok újdonságot hozott be azért ő, megújította a Pókembert. Egyedül a nagyon "göcsörtös" ujjakat nem szerettem PÓkembernél nála. De ha már itt tartunk, Bagley rajzait szerettem eddig a legjobban az összes Pókember rajzoló közül, de nála meg minden nő szuperbombázó, minden férfikarakter meg olyan szinten szálkás, hogy az már hihetetlen, mintha minden pillanatban tele lenne nyomva tömegnövelőkkel, arról nem beszélve, hogy ezzel szemben olyan vékonyak a bokái, meg a derekai, hogy tiszta csoda, hogy nem tört ketté néha...
 Finch az egyik kedvenc rajzolóm, de ő is totál állóképeket rajzol, és minden férfiszereplője ugyanúgy néz ki, csak más a haja...

Minden rajzolónak megvan a maga hibája, vagy van egy stílusa, ami mellett lehetséges, hogy szépen rajzol, vagy nem. Romita Jr nem rajzol szépen, frank Miller sem, a stílusukat lehet szeretni vagy sem.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #718 Dátum: 2009. július 08. - 21:22:09 »
Már értem, mire gondolsz, de én egyszerűen nem látom ettől mozgóbbnak a rajzait. Amikor olvasok egy képregényt, én azt úgy teszem, hogy a szövegre koncentrálok, a kép csak "kísér". Már előfordult, hogy egy oldal elolvasása után jöttem rá, hogy a képeket szinte meg se néztem (úgy magával ragadott a szöveg). Ennek megfelelően, ahogy elolvasom a szöveget a panelben, megnézem a képet, de nem is tudom, hogy magyarázzam... a kép csak segít nekem irányítani a fantáziámat. Ha csak a szöveg lenne ott, akkor elképzelném fejben, ahogy egy könyvnél. Itt van hozzá egy kép, ami megadja az irányt a képzeletemnek - hogy néznek ki a szereplők, éppen ki kivel beszél, vagy ki felé fordul, mit csinál közben, mi van körülöttük -, de minden mást a szöveg alapján elképzelek. Vagyis én nem veszem észre a különbséget, hogy a rajzoló egy mozdulat közben "kapta le" a karaktert, vagy éppen az elején, vagy a végén. Annál is inkább, mert megszoktam a klasszikus rajzolóktól, hogy a végét rajzolják inkább (arra gondolok, hogy amikor van két ember a képen, van mindkettőhöz 3-3 szövegbubi, amiből öt olyan, hogy nyugodtan beszélnek, de az utolsón már ordít az egyikük, akkor a képen a karaktert ordítva láthatod).
Egyszerűen látok egy szitut, van hozzá sztorim, és egyetlen rápillantással lejátszódik a fejemben az adott jelenet. Akár a mozdulat eleje van lerajzolva, akár a közepe.
Tényleg vannak beállított képes rajzolók is (Alex Ross, Greg Land), de mindketten annyira szép rajzokat adnak cserébe, hogy tőlem aztán állítsák be amit akarnak, amíg a nyálam is elfolyik a képek alapján.  :D

-----

Frank Miller nem volt rossz rajzoló, régen a Pókembert is elég jól rajzolta. Csak éppen tipikusan az a pali, aki megmaradhatott volna a rajzasztalnál. Elég sok rajzoló lépett előre és lett belőle író is, de ez nem mindenkinek megy jól. Az abszolút pozitív példa Jim Starlin, vagyis Mr. Universe (Marvel), az Infinity Gauntlet írója.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #719 Dátum: 2009. július 08. - 21:23:10 »
Ezt én is észrevettem, de akkor is lehetetlenül undorítóan kockafeje van mindenkinek. A csontvékony, 2 méteres lábbal és fél méteres izomszalagokkal felvértezett pókemberről, valamint a 2pufajkás" ruhákról nem is beszélve. Nézzétek meg a rajzait, egyszerűen képtelen egy normális nadrágot rajzolni például.
Igen, ez igaz mondjuk :) JR Jr nem tud ruhákat rajzolni. :) a nadrágok mindig amolyan bő szárú gatyák, és mindig mindenki pufidzsekit hord.  :D

aki nem állóképeket rajzol. Jó, tudom, szigorúan nézve az, de neki pl. nincs olyan problémája, ami Alex Ross legnagyobb baja, hogy beállított fényképeket készít, mint nagyon sok más rajzoló. Nézzetek meg szinte bármilyen képregényt, rengetegnél olyan érzése van az embernek, mint egy fotóképregénynél, hogy a figurákat megkérték, maradjanak úgy, amíg lerajzolják őket... még az akciójelenetek alatt is.
Ellenpélda mondjuk a Phoenix: Endsong, ahol gyönyörűek a rajzok, de már szinte fényképszerűen beállítottak is.

erre is van egyébként ellenpélda, mert nézzétek csak meg a  :kingpin: kiadó gondozásában megjelent titkos háborút. Festett képregény, és mégis milyen dinamikusak a képek, látszik rajtuk a lendület a mozgás. Szóval létezik a kettő együtt is. :)
« Utoljára szerkesztve: 2009. július 08. - 21:32:22 írta grey gargoyle »