A Joe-k a DDP-nél 15e ill. 10e környékén voltak, így még ha mondjuk beleszámolok egy 33% környéki röccenést, akkor is maradhatnak 20e környékén, ami az IDW-től elég szép. Nem csodálom, hogy többet akarnak, a DDP-nek is ez volt az egyik húzócíme. (Tényleg, tudja valaki, miért veszítette el a DDP a licencet? Mert én csak annyit hallottam, hogy az IDW bejelentette a megszerzését, de nem láttam semmiféle magyarázatot.)
A filmlicencek igazság szerint inkább olyan "termel valamennyi profitot" dolog, nagyon nem másztam bele, de gondolom igyekeznek többnyire olcsón munkára fogható emberekkel csinálni, és a fanok eltartják úgy, hogy ha sokfélét csinálnak, jó nekik. Ezzel a stratégiával kapartak össze egy viszonylag értelmesnek mondható profitot, hisz nem-licencelt IDW-képregényt én így hirtelen nem is tudnék mondani neked ajelenlegi palettáról (PAD Aproposa... ennyi). Kicsit fura, hogy a 10 évvel ezelőtti, erősen horrorra hajtó arculatuk szinte teljesen odalett, pedig akkoriban azokkal jöttek fel nagyon.
kaine: A 24e a DC-nél kb. az, ami a Marvelnél kb. 36e (igen, ennyire lenyomta már őket a konkurencia), szóval elég stabil. Meg DiDio Ott a gond inkább az volt, hogy nagyon kritizálták Winnicket, de a mostani íróban elég nagy bizalom van. Ami érdekes volt, hogy kihagyták a ziccert, hogy Ollie-t visszarángassák Batman Kívülállóihoz, de most, hogy olvatam, Tomasi milyen új alapkoncepciót vezetett be, nem csodálkozom, hogy mégis kimaradt, mert összeegyeztethetetlen lett volna.
A New Avengerses katonai kiadások meg, akár hiszed, akár nem, meglehetően olvasható dolgok. Sokkal jobbak mint pl. a Civil War alatti szenvedés, vagy az Angyalok a nindzsák ellen c. 6 részes rémálom...