Szerző Téma: Képregényajánlók (vagy éppenséggel nem!)  (Megtekintve 248866 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

benya11

• Thanos
    • fotolog
Re:Képregény ajánlók (vagy éppenséggel nem!)
« Válasz #240 Dátum: 2009. március 31. - 17:01:25 »
Tényleg elég jól néz ki ez a borító! :)

Remélem majd az ASM 600 is nagyot fog szólni! :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #241 Dátum: 2009. március 31. - 17:12:29 »
Hát, ha minden igaz, azt Slott fogja írni, és a változatosság kedvéért megint Eddie Brockkal fog kavarni valamit. Bár ez még csak egy elejtett megjegyzés egy newsaramás riportból. De a jó hír az, hogy szinte biztosan nem a Képregények Kettes Számú Antikrisztusa fog sokkolni mindenkit a jubileumon.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #242 Dátum: 2009. március 31. - 17:14:00 »
Én majd lehet hogy megveszem...

A borítóra remélem kitalálnak valami jót! :)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #243 Dátum: 2009. április 09. - 19:24:26 »
Az Exiles v4 egész jól indult, kellemesen csalódtam benne. Még kisülhet belőle bármi jó. Jeff Parker irta, nem vagyok egy nagy író szakértő, mint pl Talgaby, nemtudom mennyire lehet rá számítani, de remélem kihoz belőle valami értelmeset, vagy legalább valami szórakoztatót.

Továbbá elolvastam az egy etlen DC képregény új részét is, amit elkezdtem követni néhány hónapja, a Secret six 08-at és istentelenül jó, hihetetlenül el van találva, ennek a sorozatnak talán a legjobb része eddig. Imádom ezt a sorozatot, nem is értem, hogy tud ennyire kitörni a dc-s sablon képregények közül, de kétségtelenül csak isteníteni tudom ezt a sztorit. :) Kár hogy ez az alkotópáros nem a marvelnél kezdett bele valami hasonlóba. :)
This is a joke. A real practical Joke.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #244 Dátum: 2009. április 09. - 20:18:36 »
A Secret Six b*ottul k*a jó, másképp nem lehet leírni. Simone egy zseniális írónő, de ezt eddig is tudtuk. Amik ezen a kettős randin voltak, az nem semmi. :D De Scandal utolsó gondolatdoboza is tetszett. ;D
Jeff Parker nevéhez fűződik a mostani Agents of Atlas, meg egy rakás Marvel Adventures, ilyen-olyan címekbe (ő indította az MA Avengerst, amit most egy másik zseni, Tobin visz). Az eXiles-a eddig olyan vissza-az-alapokhoz, de jónak ígérkezik, engem eddig megvett.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #245 Dátum: 2009. április 09. - 20:53:26 »
Jeff Parker nevéhez fűződik a mostani Agents of Atlas,

téényleg  :roll:  :omg:
This is a joke. A real practical Joke.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #246 Dátum: 2009. április 09. - 23:27:37 »
Az ő nevére érdemes figyelni. Ugyan mostanság valamennyivel visszább vett az igazán humoros történeteiből, és Tobin ezen a téren messze lekörözte őt, de a kissé klasszikusabb hangvételű kalandtörténetekben még mindig zseni. Ha hozza azt, amit sejtek tőle, akkor az eXiles vhol félúton lesz majd Winnick pörgős, de néha eléggé kemény hangvételű kalandjai (néha hentjei) és egy gyerekképregény között.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #247 Dátum: 2009. április 25. - 19:46:25 »
The Sword: véletlenszerűen esett a választásom erre a sorozatra, semmit nem tudtam róla előtte. Aztán annyira megtetszett, hogy az első nap fél négyig képregényolvasással telt, de sajnos kidőltem, és csak másnap tudtam befejezni.
A történet arról szól, hogy egy tizenéves lány birtokába kerül egy mágikus, nagy erejű kard, amivel
elindul bosszút állni a családja gyilkosain.
Mint látszik, az alapötlet nem túl eredeti, de a megvalósítás remek lett. Az írók nem próbálják valami istenszerűnek beállítani a főszereplőt, az eddig megjelent részek során végig "földhözragadt" marad, a spoilerben leírt trauma hatására lépten-nyomon sírva fakad, olyan dolgokkal is törődik, mint az elszakadt ruhák és a költőpénz, szóval hétköznapian viselkedik, már amennyire a körülményekhez képest lehet. Kap maga mellé két társat is, egy határozott lányt illetve egy béna, ügyefogyott, szerencsétlen srácot, aki mellesleg a legjobb poénokat süti el.
Most, hogy jobban belegondolok, olyasmi ez a sorozat, mint az Y, az utolsó férfi. Több szempontból is hasonlít rá. Akinek az tetszett, szerintem tehet egy próbát ezzel is. Talán a rajzok a gyenge pontja a sorozatnak, kicsit egyformák az arcok.

(Egyébként honosítja ezt valaki? A foglalási listán nem találtam. Nekem lenne hozzá kedvem.)
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #248 Dátum: 2009. április 25. - 20:19:53 »
Ha le van foglalva, akkor max a C4A-n, ott nézd meg. ;)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #249 Dátum: 2009. április 25. - 21:26:57 »
Vagy megvárom talgabyt, ő úgyis fejből tudja az ilyesmiket. :)

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #250 Dátum: 2009. április 25. - 21:47:22 »
Ez most fájt, mert azért nagyjából én is fejből tudom a foglalási listát... :( Mindenesetre utána néztem és 95%, hogy nem foglalja senki. ;)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #251 Dátum: 2009. április 25. - 21:58:02 »
Ok, akkor majd szeretném én, de még nem most azonnal, előtte még más dolgom van.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #252 Dátum: 2009. április 25. - 22:01:39 »
Én is sok mindent szeretnék, de nem kaphat meg mindent az ember... ;D Majdszólj júliusban, mikor gabyval takarítjuk a listánkat és visszük fel az új cuccokat. ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #253 Dátum: 2009. április 25. - 22:30:38 »
Senki se foglalja.
Amúgy ha ez tetszik, olvasd el a Girlst is, ugyanúgy a Luna-testvérek csinálták.
A Sword honosítása meg... inkább várd ki a végét. Lunáékat ismerve a sorozat akármeddig eltarthat, és ez nem oszlik történetekre, hanem egy nagy, folytonos szappanopera. Olyasmi, hogy ha belekezdesz, végig is kellene csinálni.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #254 Dátum: 2009. április 25. - 22:40:11 »
Kösz a tippet, megnézem.

Idézet
Olyasmi, hogy ha belekezdesz, végig is kellene csinálni.

Mintha már hagytam volna bármit is félbe. :roll:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #255 Dátum: 2009. április 26. - 08:41:43 »
Mintha már hagytam volna bármit is félbe. :roll:
De eddig csak miniket fordítottál.  ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #256 Dátum: 2009. április 29. - 18:13:50 »
Akkor most olyasmi jön, amit ritkán látni tőlem. ;D
Gyerkek, olvassatok Watchment magyarul. Amilyen gyenge volt a második kötet fordítása, annyira sikerült belehúzni a végére. Akárcsak a Midnight Nationnél, itt is az utolsó harmadában vannak a legkegyetlenebb szövegek, amiktől sokszor nekem is zsongott az agyam olvasás közben (bár még ez se közelíti meg az abszolút favoritot ebből a szempontból, Morrison AS Szupijának 8. részét, amit cirka egy óra végigolvasni), de Bárány Ferenc tényleg zseniálisan oldotta meg. Nem csináltam összehasonlítást, de ránézésre nincsen benne félreértés, a kettős jelentéseket is visszaadja, és végig sikerül koherensen tartania az amúgy hihetetlen bonyolult mondatokat. Ha szövegnehézségre nézem, akkor eddig ez a legjobb, ha összességében mindennel együtt, akkor holtversenyes első az általam olvasott magyar nyelvű külföldi képregénykötetek között (a Képregényes világtörténelem fordítása mellett, ami egy műremek).

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #257 Dátum: 2009. május 01. - 00:11:35 »
A második miért volt rossz szerinted?

rorschach szövege a dokinka pl. nagyon el lett találva szerintem.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #258 Dátum: 2009. május 01. - 10:42:49 »
Nekem sem volt semmi bajom a szöveggel.  ;D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #259 Dátum: 2009. május 01. - 14:18:16 »
Amiben szerepel az a kifejezés, hogy "nyers cápa", az jó fordítás már nem lehet. De amúgy is rengeteg másodlagos jelentés fölött elsiklott ott, és a magyarossággal is akadtak gondok. A második kötet számomra egyértelműen a leggyengébb fordítású volt a három közül.