The Sword: véletlenszerűen esett a választásom erre a sorozatra, semmit nem tudtam róla előtte. Aztán annyira megtetszett, hogy az első nap fél négyig képregényolvasással telt, de sajnos kidőltem, és csak másnap tudtam befejezni.
A történet arról szól, hogy egy tizenéves lány birtokába kerül egy mágikus, nagy erejű kard, amivel
elindul bosszút állni a családja gyilkosain.
Mint látszik, az alapötlet nem túl eredeti, de a megvalósítás remek lett. Az írók nem próbálják valami istenszerűnek beállítani a főszereplőt, az eddig megjelent részek során végig "földhözragadt" marad, a spoilerben leírt trauma hatására lépten-nyomon sírva fakad, olyan dolgokkal is törődik, mint az elszakadt ruhák és a költőpénz, szóval hétköznapian viselkedik, már amennyire a körülményekhez képest lehet. Kap maga mellé két társat is, egy határozott lányt illetve egy béna, ügyefogyott, szerencsétlen srácot, aki mellesleg a legjobb poénokat süti el.
Most, hogy jobban belegondolok, olyasmi ez a sorozat, mint az Y, az utolsó férfi. Több szempontból is hasonlít rá. Akinek az tetszett, szerintem tehet egy próbát ezzel is. Talán a rajzok a gyenge pontja a sorozatnak, kicsit egyformák az arcok.
(Egyébként honosítja ezt valaki? A foglalási listán nem találtam. Nekem lenne hozzá kedvem.)