Nektek mi a véleményetek a The ULTIMATES-ről?Magyar kiadásban: a különítmény - több mint ember) én a magyar kiadást olvastam, nekem bejött, de ahhoz képest,hogy az van a hátulján, hogy nagysikerű, az értékelésnél eléggé lehuzták az egyik oldalon.
A 2000-es évek egyik legjobb mainstream képregénye. Egyébként igen, nagysikerű, a hardcoverek és az omnibus kiadás is ritkaságnak számítanak mostanra, de már a füzetes kiadásnál is jól indított, továbbá szerintem Avengers film se lenne nélküle (vagy legalábbis nem ilyen volna).
Ha Olórin (Rusznyák Csaba) kritikájára gondolsz a kepregeny.net-en, az egy elfogult és gőgös hangvételű írás olyantól, aki köztudottan nem szereti Millart, ennek ellenére a magyar kiadás megjelenéséhez időzítette a negatív kritikáját. Mivel akkor még más nem nagyon írt kritikákat, így várható volt, hogy az egyetlen harsány udvari bolondra fognak hallgatni és így sokan meg se vették, csak utólag jöttek rá, hogy "hoppá, ez mégse olyan rossz, lehet, hogy csak Olórin műmájerkodott ezerrel?"
Aztán miután a Fumax bukott is a kötettel, írt egy volume 2 kritikát is, amire már nagylelkűen adott egy 8/10-et:
http://www.kepregeny.net/the-ultimates-2-majerkodas-ezerrel/Ellenben a volume 3, amit már Loeb írt, valóban messzire elkerülendő. Ha a volume 1 ért Műmájer úrnál 3/10-et, akkor a vol.3 átcsúszott volna a negatív intervallumba.