Szerző Téma: Képregényajánlók (vagy éppenséggel nem!)  (Megtekintve 248843 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
Re: Képregény ajánlók (vagy éppenséggel nem!)
« Válasz #180 Dátum: 2009. január 29. - 14:31:26 »
Idézet
Az hogy egy 8 éves kissrác mesternek szólít egy jedi lovagot, semmi meglepő nincs, ez kb olyan, náluk, minthogy az 50 éves embert én magázom.
Ha az EP3-re gondolsz, abban épp az a meglepő, hogy milyen jó húzás. Mert mint mondták páran, ott Anakinnak nincs mesteri rangja, de a kissrácból sugárzik, mennyire tiszteli, mennyire felnéz rá. Majd Anakin megöli.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #181 Dátum: 2009. január 30. - 00:39:26 »
Ezt én látom így is. Elé durva és ledöbbentő jelenet. Főleg, hogy moziban eléggé kiadja magát az a hangeffekt, amikor Anakin előrántotta a lézerpengét. Szabályosan még én is megrettentem tőle.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Todd

• Pókfej
« Válasz #182 Dátum: 2009. január 30. - 08:05:23 »
Emlékszem amikor egy alyan lánnyal néztem meg a filmet, aki szabályosan szerelmes volt Anakinba.
Na azt elképzelhetitek, hogy ő mennyire volt ledöbbenve ennél a jelenetnél.

Ju

• Pókfej
« Válasz #183 Dátum: 2009. január 30. - 10:00:24 »
Az nagyon jó jelenet volt. ;)
Jut eszembe, nem tudjátok, lehet-e még kapni a III. részt DVD-n? Ahol néztem neten, már mindenhol csak a díszdobozos változat volt. :(

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #184 Dátum: 2009. január 30. - 12:20:32 »
Szerintem már joglejárat miatt nem kapható.
Todd: és amikor szétégett, annál mit csinált a lány? kiszalad a moziból sírva? :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ju

• Pókfej
« Válasz #185 Dátum: 2009. január 30. - 12:35:48 »
Persze, a joglejáratról elfeledkeztem... :-\ Köszi. ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #186 Dátum: 2009. január 30. - 21:00:11 »
Nem hittem volna, hogy egyszer ezt mondom, de az Ultimate Spider-Mant JMS-nek kéne írnia.  :surp:  :o  ;D
Ma olvastam el az Ultimate Powert, melyből 3 részt ő írt, és nagyon jó volt. Itt alapvetően nincs előélete Pókembernek, úgyhogy belerontani nem tudna semmibe, a poénok meg nagyon ültek. Ez volt a kedvencem: együtt van a teljes F4, az Ultimates és az X-Men, plusz Nick Fury. Fury éppen magyaráz mindenkinek, amikor Pókember közbeszól: "Ööö, Nick..." de Fury csak dumál tovább. Pókember: " Nick? Mr. Fury? Nicky cica?"  ;D Erre Fury megáll, odafordul felé, és halálos nyugalommal: "Nicky cica?" "Csak fel akartam hívni magamra a figyelmét".  :lol: :lol:

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #187 Dátum: 2009. január 30. - 21:48:32 »
Én is olvastam az UltPower-t, és Pókember poénjai nekem is bejöttek. Bendis meg nem hiszem hogy átadná a stafétát valakinek is valaha... :)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #188 Dátum: 2009. január 30. - 21:56:37 »
Hátigen, az ultimate powerben volt egykét elég ütős poén. Én meg az ultimates vol2-t olvastam  el (futottam át) most és nagyon tetszik. Ütős csaták, jó történet, szép rajzok. Mi kellhet még? az utolsó, a 13. részben az a 8 oldalas kép űberbrutál. 2 vagy három kicsit aránytalannak tűnő rajzot láttam csak benne, de ezeket leszámítva nagyon szuper a grafika. És egyetlen hülye jelenet volt, amikor sólyomszem a körmeivel öli meg a fogvatartóit, na az keményen el volt túlozva. (meg az utánalévő jelenet is, sőt alapvetően túlzás az egész sólyomszem).
This is a joke. A real practical Joke.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #189 Dátum: 2009. január 30. - 22:37:53 »
Nagyon pozitívan csalódtam ebben az Ulti Powerben. Csak azt hallottam róla, hogy nagy baromság, meg minden, pedig az alapötlet jó volt, volt benne 1-2 olyan dolog, ami még soha nem történt meg a srácokkal a 616-ban (például az elején Lény kőleesése), a rajz pedig végig eszméletlen szép volt.
--
Elolvastam a Daredevil következő részét is, mely egy 4 részes sztori volt arról, hogy egy halálraítéltet meg kéne menteni a halálsorról. Bru megint adta magát: egyszerűen képtelen úgy írni egy sztorit, hogy valami Matthez közeli valakit ne verjenek halálra, ne lőjenek le, stb. Egyenesen unalmas már ez az úgynevezett "sokkhatás", egyszerűen már semmiféle hatást nem tesz rám, annyira túl van játszva. Ha ezt leszámítom, akkor viszont egy egészen jó sztorit olvastam, érdekes szituval, és a megcsalás kifejezetten érdekes szál lehet még a jövőben - ha nem arra megy ki az egész, hogy "jaj, istenem, hogy lehettem ilyen".
Elkezdtem a következőt is, a Lady Bullseye sztorit, amiről még nem mondok semmit, mert csak 2 részt olvastam eddig, de maga a karakter elképesztő fantáziátlanságról tesz tanúbizonyságot. Akkor simán jöhetne Lady Schocker, Lady Vulture, Lady Green Goblin, stb (no persze Lady Octopus van, de az se árulkodott túl nagy fantáziáról). Miért nem lehetett egy új karaktert úgy érdekessé tenni, hogy ne kössük egy nagyágyúhoz?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #190 Dátum: 2009. január 31. - 09:52:13 »
ami még soha nem történt meg a srácokkal a 616-ban (például az elején Lény kőleesése)
Még magyarul is megjelent... :roll:

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #191 Dátum: 2009. január 31. - 11:47:05 »
Még magyarul is megjelent... :roll:
És mi volna az? első titkos háború, vagy a f4 vs x-men? Mert én nem emlékszem eme magyarul megjelent momentumra.  :headscratch:
This is a joke. A real practical Joke.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #192 Dátum: 2009. január 31. - 14:21:34 »
F4 vs. X-Men. Az elején látszik, hogy leverte a Lény kőbőrét, és hogy alatta ott az emberi irhája.

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #193 Dátum: 2009. február 07. - 22:29:12 »
Na jó, ez most egy kicsit hosszú hsz lesz, de ha már lúd legyen kövér, nem igaz? Szóval most van időm írni, úgyhogy kiírok magamból pár dolgot.

Battlestar Galactica: Ghosts 01-04.

Kezdjük ezzel, ha már ezt jelöltem meg az off-ban a 2008. év legjobb minijének. És komolyan is gondolom amit írtam, mert ez eddig talán a legjobb BSG cucc, amit a Dynamite piacra dobott! Talán még a nagy kedvencemre, az Originsra is rátesz egy lapáttal és erre még talgaby sem mondhatná, hogy kevés benne a szöveg, mert a minden egyes számban, mind a 32 oldal rogyásig van írva! Még a csatajelenetekhez is általában van valami szöveg! Ja és ha már a csatajeleneteknél tartunk. Egy dolog miatt nem szoktam szeretni a sci-fi témájú képregényeket és az pont a csatajelenetek ábrázolása. Ritkán sikerül a rajzolóknak jól elkapniuk egy-egy ilyen jelenetet és bennem egyszerűen nem képesek azt a dinamikusságot visszaadni, amit egy film képes. De itt ezt is meg volt! A rajzoló és az író nagyon jól oldották meg a dolgot és komolyan mondom, szinte úgy éreztem, mintha filmet néznék, mikor a Viperák a Raiderekre támadtak, vagy mikor a Báziscsillag a Battlestar fölé ugrott és elindítja a rakétákat, stb.
Egy kicsit magáról a képregényről. A cím ugye magáért beszél, Szellemek. Ez egy repülő alakulat neve a Kolóniai Flottában, akiket épp Aquariára vezényeltek, hogy fogjanak el egy veszélyes terrorista csoportot. A cselekménybe most nem szeretnék nagyon belemenni, akit érdekel, az majd úgy is elolvassa, de a lényeg, hogy persze pont ekkor kezdődik meg a Cylonok és az alakulat kénytelen elfoglalni egy civil hajót, és azzal menekülni a helyszínről (mellesleg ez a hajó annak a bizonyos terrorista csoportnak a hajója, akikről kiderül, hogy nem is terroristák, szóval van itt csavar bőven). De mit érne a sztori, ha a hajón nem lenne egy cylon ügynök…
Többet tényleg nem akarok beszélni a cselekményről. Hanem inkább a címről. Mert bár ugye mondtam, hogy elvileg a cím magának az alakulatnak a neve, de én mást is éreztem mögötte. Ahogy olvastam, egyre inkább úgy éreztem, hogy ez a sztori valóban a szó szoros értelemben vett Szellemekről szól, akikkel vagy szembe merünk nézni, vagy nem.
És még egy érdekesség: tudtommal ez az első alkalom, hogy a képregényekben hibridek szerepelnek. Róluk annyit kell tudni, hogy félig gépi, félig emberi cylonok, akik egy kád kocsonyában ülnek és a hajókat irányítják, valamint eléggé összefüggéstelen jóslatokat is képesek megfogalmazni. Ki tudja miért, eddig nem használták őket.
Összességében én a sztorit egy nagyon jó történetnek tartom (annyit még elárulok, hogy a happy end a vége) és ami nagy erénye, hogy az alap sorozat nélkül is kifejezetten jól érthető.
10/9

Na és akkor térjünk át a DC-re.

Teen Titans vol3 51-54. Titans of tomorrow…today.

Aki jár a Hzs-re, az láthatja, olvashatja, hogy manapság szokásba jött nálam McKeever szidása a Tini Titánok kapcsán. Na most nem szidni fogom őt, hanem dicsérni, ugyanis kénytelen vagyok elismerni, hogy egy igazán jó sztorit még ő is össze tudott hozni!
McKeever mester az 50. számnál kapta meg a Titánokat, miután Jonhs a 46. számmal, a Titans East sztori végeztével (sajnos) távozott a sorozattal. Közben volt 3 szám, abból kettő az Amazons Attackkal foglalkozott, ezt most hagyjuk, majd egyszer írok arról is. Szóval megkapta McKeever és rögtön visszatért Johns egyik legjobb ötletéhez, amikor is a Titánok szembetalálkoztak egy kalandjuk során a jövőbeni önmagukkal és nem tetszett nekik, amit láttak. Na most ezek a jövőbeni Titánok visszatérnek a múltba, hogy helyrehozzák azt, amit anno fiatal énjeik elrontottak és amiért a jövő megváltozott. Na persze nem olyan nagyon, hiszen, akkor ők sem lennének életben.
Szóval itt vannak az öreg Titánok és McKeever zseniálisan használja Johns korábbi ötleteit, hiszen a jövőből visszatér Superboy és Impulzus is, pedig, hát nekik nem nagyon kéne ott életben lenniük. A sztori mondjuk egyszerű mint a bot, az öreg Titánok lerendezik a JLA-t, és ezért a Tini Titánoknak kell(ene) feltartóztatniuk Starrot, és ezzel megváltoztatnák a történelmet. De ezt nem együtt teszik! A Titánok külön vállnak és mindegyikük mellett ott van az öregebb képmása is! Jó, persze a Supergirl-Superboy páros kicsit sántít, de hát ez van. És ezek a párosok azok, amik igazán élvezhetővé teszik a sztorit! Különösen a két Tim Drake. McKeever zseniálisan elkapta a hangulatát annak, ahogy az öreg Tim magyarázza a fiatalnak, hogy engedje el Cassiet, mert különben iszonyatosan fog fájni, amikor majd elhagyja őt Conner miatt, de Cassie vívódásait is sikerült eltalálnia, amikor látja saját magát Superboy-al. Na meg persze egészen az utolsó rész végéig McKeever az utolsó oldalakat is nagyon eltalálta, mindig sikerült valami olyan cliffhangert becsempésznie a sztoriba, amitől az ember már alig várja, hogy hozzákezdhessen a következő részhez. Persze aztán a végét úgy elszúrta, ahogy csak lehetett. Nem is igazán magának a sztorinak a végét, hiszen azt zseniálisan zárja le, hanem beletett az egészbe egy olyan epilógust, amit nagyon nem kellett volna, és ami végül nagyon sokat rontott az összképen.
Szóval egy szó, mint száz, még McKeever is írhat jó sztorit…
10/8

Huh, még akartam volna írni, de elfáradtam. Majd máskor… :D

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #194 Dátum: 2009. február 08. - 10:33:25 »
Köszi ezt a két ajánlót doki, ennek köszönhetően majd lehet elolvasom a Hzs-n a BSG: Originst... :brow:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #195 Dátum: 2009. február 09. - 16:55:16 »
Rájöttem, hogy alapvetően rosszul álltam hozzá eddig a képregények véleményezéséhez. Rosszul álltam hozzá. A képregényekhez. Mert most egy netes kritikasorozat miatt újra elővettem a DC egyik sorozatát. A DC legjobban fogyó sorozatát. Egy netes kritika miatt. A kritika hatására. És az nem a JLA v4. Nem. Nem az. Nem az Igazság Ligája. Hanem az All Star Goddamn Batman and Dick Grayson. Age Twelve. Az AS Batman. A DC legnagyobb példányszámban menő havi sorozata. Ez az, amiatt eddig rosszul álltam hozzá a képregényekhez. Az All Star Goddamn Batman miatt. Amiben szerepel Dick Grayson, Age Twelve is. Sokat szidtam a Marvel Tömegpusztító Fegyverét, Jeph Loeb mostani Hulkját. (Az, hogy ez hanyas sorozat, nem akarok belemenni. Felesleges belemenni, hanyas sorozat ez. A lényeg, hogy a mostani Hulkról beszélek. A mostaniról.) És jogosan szidtam. Mert rossz. Ezért jogos, hogy szidtam. És mondanám, hogy semmi az All Star Goddamn Batman and Dick Grayson. Age Twelve mellett, de nem igaz. Mert a Hulk rossz. De az AS Batman is szörnyű. Egyenesen szörnyű. Igazán szörnyű. Maga a történet egy katasztrófa. Igazán szörnyű. De az semmi a karakterekhez képest. A karakterekhez. Az All Star Batmanben. Ha valaha bárkinek volt valami képe Batmanről, hát ez nem az. Egyáltalán nem Batman. A legkevésbé sem. Köze sincs Batmanhez. Aki itt egy tömeggyilkos pszichopata. Aki tömegeket gyilkol. Főleg zsarukat. Sok rendőrt megöl benne. Megöli őket. Sokat. És ha valaki nem értené, miért írok tőmondatokban, és miért ismétlem mindig önmagamat... Ha valaki nem érti, az nem olvasta. Mert ha olvasta volna, értené. Miért írok tőmondatokban. És ismétlem meg önmagam. Sokszor. Ismétlem önmagam. Mert Miller minden egyes #&@$ füzetben húsz mondatot ismétel megállás nélkül! És ismétli őket. És folyton tőmndatokat. Mert ő azokat ír. Tőmondatokat. És minden nő egy k*va benne. És nem negatív jelzőként k*vák. Hanem mert mindegyik tényleg az. Egy k*va. Az összes nő. A minden ok nélkül egy bárt szétverő Fekete Kanári. És Wonder Woman. És Vicki Vale. Az egész sorozat annyira hímsoviniszta, hogy néha férfi létemre rosszul érzem magam. A szexizmustól. Rosszul érzem magam. Mert soviniszta. De van jó oldala is. Ezt olvasván szinte minden a képregényírás csúcsának tűnik. Ezért olvassatok ti is All Star Goddamn Batman and Dick Grayson, Age Twelve-et. Utána sokkal jobbnak tűnik majd minden képregény. Kivéve Jeph Loeb Hulkját. Ami szörnyen rossz. De minden más jobbnak tűnik majd. Sokkal jobbnak. A Hulkot leszámítva.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #196 Dátum: 2009. február 09. - 17:37:14 »
 :o
A hsz-ed olvasása után csak annyit tudok mondani, hogy totál megrémítettél, mert csak úgy sugárzik belőle az elmeba... ööö vagyis a csalódottság.  :ohmy:
 :)

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #197 Dátum: 2009. február 09. - 19:13:24 »
Azért nem gondoltam volna, hogy ilyen rossz az AS Batman... :nezze:
Akció közben is tőmondatokban beszélnek? :D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #198 Dátum: 2009. február 09. - 19:17:01 »
Nem, ott olyanok mennek, mint "F**k" és társai.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #199 Dátum: 2009. február 09. - 21:36:12 »
Idézet
És ha valaki nem értené, miért írok tőmondatokban, és miért ismétlem mindig önmagamat... Ha valaki nem érti, az nem olvasta.
Mindenki érti, aki egyetlen Batmant is olvasott életében.  ;D :hehe: