Szerző Téma: Képregényrajzfilmek  (Megtekintve 495653 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Fantomex

• Vérontó
Re:Képregényrajzfilmek
« Válasz #2380 Dátum: 2012. augusztus 03. - 12:09:28 »
Megnéztem a Superman Vs. The Elite-et. Szerintem nem volt rossz. Még jó, hogy találtam hozzá angol feliratot, mert nemigen tudtam nyomonkövetni Manchester Black szövegét (szleng meg akcentus).  :hehe:
Az All Star Superman-t érdemes megnézni?
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

Raisu

• Traveller
« Válasz #2381 Dátum: 2012. augusztus 03. - 12:16:07 »
Szerintem nem sokat veszítesz vele, ha kihagyod, számomra az All Star Superman volt a legunalmasabb egész estés DC, amit eddig láttam.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2382 Dátum: 2012. augusztus 03. - 14:29:54 »
Mivel az a történet megfilmesíthetetlen, így nem csoda.

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #2383 Dátum: 2012. augusztus 03. - 16:13:16 »
Megnéztem a Superman Vs. The Elite-et. Szerintem nem volt rossz. Még jó, hogy találtam hozzá angol feliratot, mert nemigen tudtam nyomonkövetni Manchester Black szövegét (szleng meg akcentus).  :hehe:
Az All Star Superman-t érdemes megnézni?

Ne. Nézd. Meg.

Inkább olvasd el. Aztán megnézheted. De ezek a DC-s rajzfilmek nagyon jó példák arra, hogy egy-egy sokak által kedvelt, többségében nagyon jó képregényből csinálnak egy közepes és felejthető adaptációt. A rajzfilm megnézése pedig igenis rombolja az olvasás élményét, mert ha később rá is szánod magad, már elveszi a meglepetés erejét. Vagy éppenhogy azt mondod, hogy "á, láttam a filmet, unalmas volt, inkább el se olvasom". Pont erről beszélek:
Szerintem nem sokat veszítesz vele, ha kihagyod, számomra az All Star Superman volt a legunalmasabb egész estés DC, amit eddig láttam.

A Superman vs The Elite-et nem láttam, de gondolom az Action Comics #775-t dolgozza fel. Az is csak egyetlen rész, nem olyan hosszú, pár perc elolvasni és biztosra veszem, hogy a film nem olyan maradandó, mint az a pár oldal.

Tudom, hogy ezt nem lehet minden esetben megtenni, mert rettentő hosszú regényeknél is mindig mondják, hogy a könyv jobb, mint a film, de nincs annyi ideje senkinek se, hogy mindig elolvassa az adaptáció előtt. Éppen ezért kell válogatni. De azért egy képregény mégse olyan hosszú, mint egy regény, és mondom, a lényeg ebben az esetben az, hogy egy nagyon jó alapanyagból kihoznak egy közepes és felejthető valamit.

hudekira

• Rengető
  • *
« Válasz #2384 Dátum: 2012. augusztus 08. - 17:47:32 »
Meglepetés! - 2012. szeptember 12-én itthon is megjelenik A sötét lovag visszatér - 1. rész (DCU: Dark Knight Returns P1) a Pro Video forgalmazásában!

forrás: Képregény.het

BuB

• Pókfej
« Válasz #2385 Dátum: 2012. augusztus 09. - 07:07:30 »
Hát én jobban örültem volna, ha végre a Supergirlt, vagy a Jusitce League Doomot nyomják ki... akár az Hbo-ra... :-\
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Raisu

• Traveller
« Válasz #2386 Dátum: 2012. augusztus 16. - 09:46:48 »
Szeptember elsejétől elkezdi adni a Viasat6 a Dragonball Z-et. :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2387 Dátum: 2012. augusztus 16. - 09:55:14 »
Az nem lesz rövid. :D Picit szebb lenne, ha sikerült volna megszerezni a Kai-t, egy fokkal kezelhetőbb hosszúságú.

Raisu

• Traveller
« Válasz #2388 Dátum: 2012. augusztus 16. - 10:14:06 »
Egyelőre csak 52 részt vettek meg, ha minden igaz, és napiban fogják adni, szóval nem fog olyan sokáig tartani. :) Viszont valószínűleg új szinkron készül hozzá, mert, ha minden igaz, most az amerikaiaktól vették meg. Az mondjuk tényleg fura, hogy nem a Kait vették meg. Bár a simának valószínűleg jobban örülnek majd a fanek, az legalább befejezi a sztorit... már, ha megveszik idővel a maradék 239 részt is. :D

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #2389 Dátum: 2012. augusztus 16. - 10:43:00 »
De a betiltott részeketet adnák már le a francliba is...
Mindig ugyanazt adják, amit már látott mindenki...
Én mindig a robot-saga fele voltam kénytelen befejezni a sorozat nézését. Magyarországon ugye levette a műsoráról az RTL klub, aztán a német RTL2-ön néztem anno, de azt a csatornát meg leszedte a T-kábel a kínálatból, amikor a Cell-saga közepe volt. A Youtube-on a Kai-t néztem...azt meg a szerzői jogok megsértése miatt szedték le, szintén valahol a robotos részeknél...
Remélem, nem fogják 52 rész után befejezni a vetítést.
Amúgy ez az amerikai verzió cenzúrázott? Csak azért, mert anno volt 1-2 véresebb rész a sorozat elején...

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #2390 Dátum: 2012. augusztus 16. - 11:05:54 »
Tényleg most kezdik? Ne már! Most kezdtük el nézni legelejétől, vagyis a simától kezdve egy ismerősömmel, a Z 21. részénél tartunk. XDXD (Próbáltam rávenni a Kai-ra, de azon nincs szinkron, szóval azt akarja nézni. Elleszünk vele :lol:)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2391 Dátum: 2012. augusztus 16. - 11:34:19 »
Amúgy ez az amerikai verzió cenzúrázott? Csak azért, mert anno volt 1-2 véresebb rész a sorozat elején...
Nem. Az egyetlen a bolygón talán a japánon kívül, ami nem az. Ugyanakkor sok szöveget átírtak, új zenét raktak mindenhova és kihagytak töltelékjeleneteket (meg talán a teljes Garlic Jr.-os részt) - így valami másfél vagy két tucat résszel rövidebb. Abban meg stimmelnek a franciákkal, hogy neveket átírtak csak úgy alapon. Bár nem tudom, hogy ha mondjuk Ifjú Sátán helyett Pikkoló jönne egy új szinkronban, az most rossz vagy jó volna...

Raisu

• Traveller
« Válasz #2392 Dátum: 2012. augusztus 16. - 11:51:27 »
Azóta a Viasat6 azt írta a sorozatjunkie-nak egy e-mailben, hogy a régi szinkront veszik át, ami viszont érdekes lesz, ha tényleg az amerikai verziót vették meg. BTW, az amcsiknál megjelent egy vágott és egy vágatlan verzió is. Két hét múlva kiderül, hogy melyiket kapta meg a Viasat. :D

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #2393 Dátum: 2012. augusztus 16. - 20:13:13 »
Elvileg mivel nem országos adó és nem itthon van a székhelye, leadhatják 12es karikával akármikor.

BuB

• Pókfej
« Válasz #2394 Dátum: 2012. augusztus 16. - 20:30:15 »
Azta ez de kemény :oh: :oh:
MOndjuk ideje volt már, hogy a Viasat beújítson, mer kicsit uncsi volt hogy másfél éve ugyanazt a 7 rajzfilmet ismétlik orrba szájba... :roll:
Amúgy azért furi ez a lépés tőlük, ez a cucc az Animaxhoz jobban illene :D
De örülök neki, télleg érdekes lenne ha új szinkront kapna, remélem Gohannak normális hangja lenne végre... és ha télleg az amcsi verzió jönne, hátha normálisabb fordítást kapna a cucc...

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #2395 Dátum: 2012. augusztus 16. - 21:35:52 »
Az animaxon a GT megy és majd valamikor a Kai. :) És biztos hogy a Viasatos a régi szinkronnal megy.

BuB

• Pókfej
« Válasz #2396 Dátum: 2012. augusztus 16. - 22:03:32 »
Oh... de nem az volt, hogy a régi szinkron eltűnt , meg lejárt valamije... :headscratch:

Raisu

• Traveller
« Válasz #2397 Dátum: 2012. augusztus 16. - 23:02:02 »
Az csak urban legend, hogy eltűnt (legalábbis tudtommal ezt egy csatorna sem mondta), és annak elvileg nem járt le semmije, max. a sorozat vetítési joga. :)

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #2398 Dátum: 2012. augusztus 19. - 10:04:08 »
Nah, tegnap végre eljutottam moziba és megnéztem Batmant. Durán jó volt. Volt bennem jó és rossz érzés a filmmel kapcsolatban, de azt kell, hogy mondjam, jó befejezés volt.

balogh44

• Thanos
« Válasz #2399 Dátum: 2012. augusztus 19. - 13:19:02 »
Szerintem a jelen képregény filmjei topicban kéne erről írnod inkább! ;)