Abszolút nem értek egyet. Nem véletlenül létezik a "nincs új a nap alatt" mondás. Találj ki egy olyan sztorit, amit még nem talált ki előtted egymillió ember?
Ebben igazad van, de szerintem akkor sem nehezebb saját világot kreálni és a te szabályaidat követni, mint egy való világét, és annak korlátai közé belehelyezni a sztoridat. Mellesleg itt nem az a téma, hogy mennyivel nehezebb eredeti saját világot kreálni, hanem hogy egyáltalán, az általánosságokat nézve, melyik a nehezebb...
Miért csak adaptációk vannak Hollywoodban már 5-10 éve? Pedig a világ legjobban fizetett forgatókönyvírói vannak ott. Mert már nem tudnak új sztorikat kitalálni.
Ez ne keverjük bele, mert értelmetlen. Azért vannka adaptációk már 5-10 éve, mert mivel egyre jobban pénzközpontú lett az egész, eredeti sztorira, olyanra, ami nem valaminek a folytatása, adaptációja, szóval már nem egy bejáratott név, ritkán adnak normális költségvetést. És még így is sokszor kockázatos a dolog...lásd Prince of Persia. Akkorát hasalt a film, hogy az valami hihetetlen. És attól, hogy a világ legjobban fizetett írói vannak ott, még nem biztos, hogy a legjobbak. A világ legjobban fizetett rendezői is ott vannak, aztán a nagy többségük egy darab szart sem ér. Leterrier is gondolom hazavitt egy 5 milkát a Clash of titansé-rt, pedig nemhogy pénzt, hanem verést érdemelt volna. vagy arról ne beszéljünk, Michael bay mennyit kapott a Ítf2 után, közbe meg az utóbbi évek legvállalhatatlanabb popcorn filmje volt. És ezt nem csak én mondom, már az alkotók is elismerik: most ígérgetik a 3. rész kapcsán, hogy nem lesz benne debil humor, kevesebb lesz a robot és végre írnak egy értékelhető forgatókönyvet is.
Új ötlet meg lenne bőven, de nem lehet bevállalni. SOk remek ötlet lenne, de nem készül belőle film, mert úgy ítélik meg (sajnos jogosan), hogy nem lenne rá kereslet. Mert a nagyközönség még mindig ugyanazokat a sablonsztorikat preferálja elsősorban, amiket már 100 éve csinálnak.
A jelen korban játszódó filmeknek, regényeknek is van háttérmunkája, mivel gondolom senki nem vágja kapásból (az ügyvédeken kívül) a börtönbüntetéseket stb.
A könyveket nem tudom, de sajnos bármennyire is dühítő, nagyon sok filmnél nincs így. Sőt, már az a nagy szám, az a nagyszerű forgatókönyvíró, vagy rendező, aki vette a fáradtságot, és megkérdezett a témáról egy szakmabelit, hogy ne legyen tele orbitális nagy baromságokkal a filmje.