BBC/
Sherlock Eléggé spoileres. Én szóltam.

Instant fan lettem az első résztől kezdve. Habár sok remény nem fűztem hozzá (és elsősorban
Martin Freeman alakítása miatt adtam neki egy esélyt a
Fargo miatt ami szintén instant must see) azonnal megszerettem. A karakterek zseniálisak B. Cumberbatch & M. Freeman mindenféle erőfeszítés nélkül játszanak és ez nagyon jó tesz az egésznek.
Az első évad első részén még látszik hogy szárnypróbálgatás, de utána ..... atyagatya.

Ezt a
SOROZATOT egyszerűen muszáj a legelső évad első részétől nézni. Minden egyes perc egy újabb kártyalap a kártyavárra és amikor az ember azt hinné hogy már látja a végét, na akkor BUMM, kiderül hogy még csak a kártyavár alapjait látjuk.
Moriarty best criminal mastermind evör.

Nem is tudom mikor találtam utoljára ennyire szimpatikusnak a negatív szereplőt. Az még zseniálisabb volt szerintem hogy először
'extraként" volt jelen mint Molly pasija aki rámozdul Sherlock-ra mintha meleg lenne. 
Az első évad végén levő finálé az
uszodában Sherlock&Moriarty közötti párbeszéd egyszerűen a cool. Erre más szó nincs. Eddig az
Ál/Arc (Face Off) filmben volt (nekem) a csúcspont amikor
már arc csere után Cage bemegy Travolta arcával és közli Travoltával akin Cage arca van hogy nagyon nem úgy alakultak a dolgok ahogy a nagykönyvben meg van írva.
A második évadnak első része a
NŐ. Behozták
Irene Adlert. És de jól tették, Istenem de jól. Szinte szikrázott a képernyő ha öket helyezték a középpontba. Sherlock jéghideg nyugalama vs.
Irene vulkanikus természetével. Classic fire&ice. Sajnálom hogy csak egy részre tették be remélem még visszatér. A lehetőség adott. A második rész kicsikét gyenguska volt. Talán Sherlockot akarták
emberibbé,sebezhetővé tenni ? Nem tudom.
De tény hogy a harmadik részel kárpótoltak mindent. És még annál is többet.
Moriarty&Sherlock brillírozik.
Ahogy Sherlock ellen fordítja a várost. Best dramatrugia csavar evör.
Az még nagyobb csavar hogy a 3. évad elején kiderül hogy Sherolck végig hagyta és együtt dolgozott Mycroftal.
A tetőn lévő párbeszéd Sherlock&Moriarty között cool Nr. 2.
Végig az az érzése van az embernek hogy SHerlock partra vetett halként küzd és az utolsó pillanatban amikor győzelemre állna, Moriarty halála miatt mégiscsak veszít. Legalábbis úgy tűnnik. 3. évad. Eddigi legjobb.
Sherlock feltámasztása, vagy a az éttermi jelenet Sherlock&Watson között (priceless, 4x tekertem vissza), Magnusson behozása (számomra Moriarty pótlék, nem volt súlya a karakternek), Mary behozása (szintén jó húzásnak tarom).2. rész.
az esküvő. Amikor Watson felkéri Sherlockot násznagynak 
. Itt kicsit könnyedebb volt a hangulat, talán a tematika miatt is.
3. rész. Ez kicsit nehezen indul. De utána elkap és begyűr maga alá úgy hogy nem kapsz levegőt.
Mary gyilkossági kísérlete Sherlock ellen (meg egyáltalán a felismerés Sherlock arcán) (nekem is vissza kellet tekerni úgy lefagytam) akkor

bomba volt hogy ihaj.
Én tényleg azt hittem hogy szakítanak. Mycroft visszatérése meg kötelező volt,mégis libabőrös lettem tőle. 
Istenem.de soká lesz még a következő évad.