Szerző Téma: TV Műsorok  (Megtekintve 1041033 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Rockatansky

• Sakál
Re:TV Műsorok
« Válasz #7920 Dátum: 2016. február 27. - 12:33:10 »
Köze nincs a mérgezett borhoz.Nem pont ilyenre gondoltam.
Nem,nem pont így értettem,hogy a véleményem az igazság.De ezzel a stílusváltással és ugrálgatással nem értek egyet.Adott egy zenekar,akik metál bandaként alakulnak meg.A régebbi stílusokhoz képest egy kicsit újabb,kicsit másabb.Emiatt kedveli meg az ember.Aztán meg átmegy ugyanaz a banda pop-ba,és/vagy diszkóba.Ezzel van a bajom.

Todd

• Pókfej
« Válasz #7921 Dátum: 2016. február 27. - 12:37:04 »
Én most Daredevilről és a Megtorlóról beszélek, a zenés témát ne hozzuk már át egy 3. topicba is légyszi. ;)

ollépeti

• Grizzly
  • *
« Válasz #7922 Dátum: 2016. március 06. - 11:21:08 »
Nem tudja valaki miért törölték indavideóról az Agent Carter-t?

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #7923 Dátum: 2016. március 06. - 11:22:14 »
Talán, mert illegálisan töltötték fel?

ollépeti

• Grizzly
  • *
« Válasz #7924 Dátum: 2016. március 06. - 11:55:19 »
Talán, mert illegálisan töltötték fel?
Igen, ezt gondoltam. :D Csak reméltem hogy valamelyik hazai csatorna megvette.

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #7925 Dátum: 2016. március 06. - 12:38:49 »
Akkor sem tölthetnék fel indavideora :)

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #7926 Dátum: 2016. március 06. - 13:37:29 »
Az a különbség, hogy szerintem mind a Daredevil, mind a Megtorló által képviselt nézőpont a maga módján logikus jól értelmesen felépített és reális, épp ezért érdekes a két karakter konfliktusa, mert mindkettőnek van igazsága.
Háát... ha szerinted a Megtolrló gondolkodásmódja "értelmesen felépített és reális", akkor menj el pszichiáterhez szerintem. Számomra ő nem igazán több, mint egy tömeggyilkos. Csak éppen gyilkosokat, maffiatagokat öl. De attól egy kicsit sem tartom normálisnak. Inkább azt mondanám, hogy a túlzottan is idealista, a képregények aranykorában létrejött hősök talán kicsit naiv, optimista szemléletének a tökéletes ellentéte. Emiatt valóban jól szembeállítható a nagyrészükkel. De hogy ez reális?!
Ráadásul az elborult agyával szerintem úgy tekint magára, mint egy modern Jézusra, aki felvállalja az emberiség érdekében, hogy bemocskolja a kezét, ő megteszi ezt értünk, mert ő olyan nagy hős. Hahh! Csak egy elmebeteg, szerintem normális életet nem is tudna élni, neki ez az élvezet.

Valami filmben, vagy sorozatban, volt egy nagyon erős jelenet, amikor az egyik szereplő ráébresztette a másikat arra, hogy igazából amit ő csinál, az se jobb, mint az, amit azok, akiket megölt. Volt ott sírás, meg szúrós tekintet, de végül is beismerte, hogy igaza van a másiknak. De mi is volt ez...
Megvan! A Kill Bill 2 végén David Carradine Uma Thurmannel, nagyon erős jelenet. Tudtam, hogy Tarantino lesz, ő tud ilyen csontig hatolókat írni.
« Utoljára szerkesztve: 2016. március 06. - 13:40:43 írta petshop »

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #7927 Dátum: 2016. március 06. - 13:45:41 »
szerintem Peti itt reális alatt nem gondolta azt hogy ez jó, vagy elfogadott, vagy hogy ezzel egyetért, egyszerűen látja azt hogy honnan jut el egy ember abba az állapotba amit ez a karakter képviselés, és igazából igen, ez  így értelmesen felépített és reális, én is el tudom hinni, sok ember mentalitását figyelembevéve hogy képes lenne ideáig eljutni hasonló körülmények között, ettől még nincsenek tömegyilkos hajlamaim :D

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #7928 Dátum: 2016. március 06. - 13:57:06 »
Értem amit mondasz, de szerintem nincs olyan dolog amivel odáig jutnék, hogy logikusan, és normálisan meg tudnám indokolni azt, hogy valami kb... (hol is tarthat?) 1000 embert öljek meg. Összeroppannék, öngyilkos lennék, stb...
De hogy egy olyan gondolatmenetet kialakítsak, ami alátámaszja, és megmagyarázza, hogy én vagyok a ma élő egyik legnagyobb "valódi" (értsd: sk) mészáros a világon, és ez jó, normális, sőt hősies? Ezt nem tudom elhinni.
Persze csak holmi hülye képregényről beszélünk, ebbe nem kell belelátni ennyit, az alkotók se mélyedtek el benne szerintem. Meghát Megtorló sem volt ennyire durva az elején azért, csakhát a "modern idők szava".

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7929 Dátum: 2016. március 06. - 14:19:13 »
Attól, mert nem tudod elképzelni magadról, nem tudod elképzelni másról sem? Gondolj csak bele bármilyen botrányba az elmúlt 10 évből csak, és ez még csak Magyarország. A világon egész biztos, hogy milliószám lehetne ilyen embereket találni. Nem is kell keresni, ott volt az a skandináv pali, aki egy szigeten gépfegyverrel lemészárolt vagy 70 egyetemista korú fiatalt, és hősnek tartotta magát, mert ő az, aki felhívja a figyelmet arra, hogy az országa nincs felkészülve az esetleges terrortámadásokra. Rosszabb, mint a Megtorló, hisz még csak nem is bűnözőket gyilkot meg, hanem ártatlanokat.  ;) Látod, a "holmi hülye képregény" még a valóságig sem jutott el.

Todd

• Pókfej
« Válasz #7930 Dátum: 2016. március 06. - 14:31:29 »
Nem ezekre gondoltam. Míg a Dardevil és a többi magányos hős is eljut addig, hogy a város világ stb. bűnös, harcolni kell a bűnözők, pszichopata gyilkosok ellen, ugyanebből indul ki a Megtorló is, de mindek bebörtönözni, a rendszer ugyanúgy korrupt, felmentik őket kiszöknek, megint gyilkolnak, vagy csak üdülnek a börtönben. Ha megöli őket többet nem gyilkolnak. Ez egyszerűen végtelenül (könyörtelenül) logikus.
Mindkét módszer ellen és mellett legalább ugyanannyi érv szól. Elvégre Batman hány ártatlant mentett volna meg, ha Jokert már 20 éve megöli. De persze hány olyan életet oltott ki a Megtorló akiket meg lehetett volna menteni? Valószínűleg több százat, és ha reálisan nézzük a dolgokat, valószínűleg jópár ártatlan ember is bekerült már a tűzvonalába.
Foglalkoztatja ez őt? Vélhetőleg nem. Miért mert egy pszichopata, aki azt hiszi még mindig a fronton van, és a többi neki csak járulékos veszteség. Élvezi, egészen biztos.
Azt hiszed, ebbe az írók nem gondoltak bele? Hogy nem lett kimondva, hogy Frank ár a családja halála elött is pszichopata volt, vagy az, hogy képtelen lett volna normális életet élni. Dehogynem Garth Ennis ezt mind, mind kimondta. Ahogy a Megtorló megölte azokat is akik követték a példáját és elkezdtek bünőzőket ölni, pedig ők azt hitték, hogy majd gratulál nekik. :lol:
Milyen érdekes lenne egyszer egy olyan történet (talán már volt is, nem tudom), hogy egy fickó családja meghal egy Megtorló vs. bünözők összecsapásban, és cserébe bosszút akar állni a Megtorlón.
Amúgy a Pókember is képtelen már arra, hogy normális életet éljen, pedig tőle tisztább hőst nehéz lenne találni. Aki ebbe egyszer belekezd az így végzi.
« Utoljára szerkesztve: 2016. március 06. - 14:44:37 írta Todd »

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #7931 Dátum: 2016. március 06. - 14:49:40 »

Mindkét módszer ellen és mellett legalább ugyanannyi érv szól. Elvégre Batman hány ártatlant mentett volna meg, ha Jokert már 20 éve megöli. De persze hány olyan életet oltott ki a Megtorló akiket meg lehetett volna menteni? Valószínűleg több százat, és ha reálisan nézzük a dolgokat, valószínűleg jópár ártatlan ember is bekerült már a tűzvonalába.
Foglalkoztatja ez őt? Vélhetőleg nem.

Azért azt fontos megjegyezni, hogy a legtöbb hős,(Batman, Pókember stb) nem tudná feláldozni a saját "lelki üdvét" a nagyobb jó érdekében. Mindegyikükben benne van az önfeláldozás, de az a fajta önfeláldozás ami a Megtorlónál megjelenik egyiküknél sem figyelhető meg. A Megtorló nem fél elkárhoztatnia saját magát "a nagyobb jó érdekében". Egy bizonyos szempontból, a hősök nagy része nem lenne ehhez elég bátor. (Nem az emberöléshez...)

(Na persze azt hozzá kell tennie, hogy a Megtorlót korántsem valami magasztos dolog, mint az önfeláldozás vezérli.)
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Todd

• Pókfej
« Válasz #7932 Dátum: 2016. március 06. - 14:59:24 »
A Megtorlo egesz biztosan nem hisz ezekben. Igy nincsen ebben semmi batorsag.
Mondjuk egy olyan univerzumban ahol isten(ek) letezese gyakorlatilag bizonyitott teny, furcsa lehet ateistanak lenni...
Gyilkolt, jo volt benne, es elvezte,  joval azelott mar hogy "hosse" valt volna.
De egyebkent Batman vagy Pokember sem hisz a "lelki udveben". ;)

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #7933 Dátum: 2016. március 06. - 15:06:57 »
Ha megöli őket többet nem gyilkolnak. Ez egyszerűen végtelenül (könyörtelenül) logikus.
Így értem, és végülis igaza van. Ha csak a száraz tényeket nézzük.

Mindkét módszer ellen és mellett legalább ugyanannyi érv szól. Elvégre Batman hány ártatlant mentett volna meg, ha Jokert már 20 éve megöli. De persze hány olyan életet oltott ki a Megtorló akiket meg lehetett volna menteni?
Az első rendszeresen elő szokott kerülni, hogy "De hülyék ezek a hősök, hogy nem ölik meg ezt meg azt.", csak azt nem fogják fel, hogy ez nekik egy döntés, és nem akarnak lesüllyedni a gyilkosok szintjére. Holott mára már tisztában kell lenniük azzal, hogy így potenciálisan életekkel játszanak, akiket majd később meg fog ölni az ellenségük. Lelkileg ez is elég frusztráló, és nehéz lehet.
A második kérdés már sokkal érdekesebb, és nem hiszem, hogy valaha is foglalkoztak vele egyáltalán. Pedig talán árnyalna is Megtorló karakterén.

Azt hiszed, ebbe az írók nem gondoltak bele? Hogy nem lett kimondva, hogy Frank ár a családja halála elött is pszichopata volt, vagy az, hogy képtelen lett volna normális életet élni. Dehogynem Garth Ennis ezt mind, mind kimondta.
Ami történeteket én a megtorlóval láttam, azokban ilyeneknek nyoma sem volt. Semmi lelkizés. Mondjuk nem is vagyok egy nagy megtorló fan a fentebb említett dolgok miatt. Pl. az Enises v3 is inkább a röhejes halálok miatt volt jó, azon én szétröhögtem magam.
Akkor ez késöbb, a v5 (Max) körül lehetett biztos.
És a FrankenCastle-t, hogy indokolták az írók, milyen lelki változásokkal?  :lol:

Milyen érdekes lenne egyszer egy olyan történet (talán már volt is, nem tudom), hogy egy fickó családja meghal egy Megtorló vs. bünözők összecsapásban, és cserébe bosszút akar állni a Megtorlón.
Csodálom, ha nem lenne, mert az ötlet jó, és kézenfekvő. De mintha a magyar Blood Circle-ben is lett volna valami ilyen.

Attól, mert nem tudod elképzelni magadról, nem tudod elképzelni másról sem? Gondolj csak bele bármilyen botrányba az elmúlt 10 évből csak, és ez még csak Magyarország. Látod, a "holmi hülye képregény" még a valóságig sem jutott el.
Te összekevered a szimpla hülyéket, elmebeteg barmokat a Megtorlóval. Neki ahhoz képest valóban egy kész, logikusan felépített, alátámasztott, indokolt érvrendszere van. A Megtorló szerintem nem hülye. Beteg az agya a biztos, de nem buggyant. Ezek meg igen.

Egy bizonyos szempontból, a hősök nagy része nem lenne ehhez elég bátor. (Nem az emberöléshez...)
Hanem? Mert az ölésből következik a lelki üdv elkárhozása.
« Utoljára szerkesztve: 2016. március 06. - 15:13:03 írta petshop »

Todd

• Pókfej
« Válasz #7934 Dátum: 2016. március 06. - 16:57:00 »
Így értem, és végülis igaza van. Ha csak a száraz tényeket nézzük.
Igen így van, amint erkölcsi mércével vizsgáljuk, terméseztesen elfogadhatatlan amit tesz.
A második kérdés már sokkal érdekesebb, és nem hiszem, hogy valaha is foglalkoztak vele egyáltalán. Pedig talán árnyalna is Megtorló karakterén.
Végülis talán DeMatteis sztorijaiban foglalkoztak vele, amikor dr. Kafka bíbelődött a pácienseivel.
De a Marvel mivel általában mindig valami szer hatása meg amnézia meg egyéb ilyen dolgokkal oldotta fel a bűnözők jó útra térését, így végülis eléggé el lettek ezek bagatelizálva.
Plusz mivel a Megtorlót ez egyáltalán nem érdekl, ellentétben Batmannel, így az ő esertében nem is lehet erre bármilyen kérdéskört, lelkizést felfűzni, max akkor, ha más valaki szemszögéből vizsgálnánk az ő ténykedését.
Ami történeteket én a megtorlóval láttam, azokban ilyeneknek nyoma sem volt. Semmi lelkizés. Mondjuk nem is vagyok egy nagy megtorló fan a fentebb említett dolgok miatt. Pl. az Enises v3 is inkább a röhejes halálok miatt volt jó, azon én szétröhögtem magam.
A V3-at és V4-et végig olvastam, az inkább szatírikus paródia volt.
A vietnámban játszódó Punisher: Born jelentősen árnyalta a karaktert, a V5 MAX nekem is kimaradt.
Hanem? Mert az ölésből következik a lelki üdv elkárhozása.
Mondjuk azért ez ettől biztosan bonyolúltabb kérdés. Ha hiszünk a lelki üdvben, mennyben és pokolban, azt asszem feltételezhetjük, hogy vannak a mennyben olyan emberek akik öltek, és vannak a pokolban olyanok, akik nem.
Elvégre az egy eléggé szerencsés állapot, hogy számunkra az, hogy gyilkosságot kövessünk el, az csak valami távoli elmélkedés része, mert ha belegondolunk a világtörténelem során nem sok hosszú békeidő volt, a világ igen nagy részén pedig most sincsen az.
« Utoljára szerkesztve: 2016. március 06. - 18:06:03 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7935 Dátum: 2016. március 06. - 17:53:58 »
Foglalkoztatja ez őt? Vélhetőleg nem. Miért mert egy pszichopata, aki azt hiszi még mindig a fronton van, és a többi neki csak járulékos veszteség. Élvezi, egészen biztos.
Nem, kizárt dolog. Ha élvezné, igazi pszichopata lenne, mint Vérontó, vagy Joker. Nem, neki ez "szükséges rossz", amit meg kell tennie azért, hogy ezek a bűnözők később ne szökhessenek meg, és ne öljenek újra. Ő úgy érzi, hogy a tetteivel jót tesz az embereknek (ami a saját logikája mentén igaz is), ezért ha hősnek nem is, de mindenképpen pozitívnak hiszi saját magát. A többi hőst meg puhánynak.
Idézet
Beteg az agya a biztos, de nem buggyant. Ezek meg igen.
Biztos ezek sem hiszik másképp magukról.

Todd

• Pókfej
« Válasz #7936 Dátum: 2016. március 06. - 18:13:22 »
A Megtorló a Marvel univerzumon belűl egy "igazi pszichopata". Ez tény. A pszichopaták jellemzői közül igen sokat felmutat.
Idézet
A lelkiismeret, megbánás, a bűntudat és a szégyenérzet teljes hiánya.
A szociális normák szándékos megszegése.
Az empátia, a szeretet előfeltételének teljes hiánya.
És igen, élvezi, nem az emberek védelmében teszi amit tesz, hanem saját maga miatt.
A Bornban Frank Castle nem akarja elfogadni a Vietnámi háború végét, ezért eltitkolja az osztagától, hogy visszahívták őket. Semmiképpen sem azért teszi, mert bárkit is meg akar menteni azáltal, hogy tovább vívja a háborút, hanem csupán azért mert nem tudja az életét másképp elképzelni.
Ő nem egy ártatlan családapa, aki megőrült, hanem egy pszichopata, aki életcélt talált. Eredetileg persze nem így találták ki, de garth Ennis ezzé tette őt. Ami szerintem sokkal hihetőbb is lett így.

« Utoljára szerkesztve: 2016. március 06. - 18:21:49 írta Todd »

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #7937 Dátum: 2016. március 06. - 18:56:34 »
Végülis talán DeMatteis sztorijaiban foglalkoztak vele, amikor dr. Kafka bíbelődött a pácienseivel.
Ja, én Megtorló képregényben gondolkodtam, de szerintem még csak érintőlegesen se foglalkoztak ezzel. Ami azért eléggé átbillenti a karaktert a negatív oldalra. Hiszen hány olyan szimpla, őrt, vagy zsoldost ölt meg, akik lehet hogy nem feltétlenül voltak rossz emberek, de valami miatt pl. rákényszerültek (pénz, tartozás, zsarolták őket valamivel), hogy ezt a munkát végezzék? Vagy tök újoncok, akik őrt álltak az első napjukon, ő meg lazán szétloccsantotta az agyukat.

A V3-at és V4-et végig olvastam, az inkább szatírikus paródia volt.
A vietnámban játszódó Punisher: Born jelentősen árnyalta a karaktert, a V5 MAX nekem is kimaradt.
Szatíra, kedvenc stílusom. Nem igen lehet ezt a mai világot másképp szemlélni.
Akkor majd lehet, hogy a Born-t megolvasom alkalomadtán.

Mondjuk azért ez ettől biztosan bonyolúltabb kérdés. Ha hiszünk a lelki üdvben, mennyben és pokolban, azt asszem feltételezhetjük, hogy vannak a mennyben olyan emberek akik öltek, és vannak a pokolban olyanok, akik nem.
Elvégre az egy eléggé szerencsés állapot, hogy számunkra az, hogy gyilkosságot kövessünk el, az csak valami távoli elmélkedés része, mert ha belegondolunk a világtörténelem során nem sok hosszú békeidő volt, a világ igen nagy részén pedig most sincsen az.
Jó persze, ebben igazad van, nem lehet ilyen egyszerűen elbagatellizálni. Hiszen van a szándékos emberölés, meg pl. az önvédelem, kényszerből ölés, a véletlen, vagy ugye a háború, amik nem "gonoszságból" történnek, a helyzet hozza. Nyilván nem egyenlőek az előre megfontolt, szándékos több rendbeli gyilkosságokkal.

Ha élvezné, igazi pszichopata lenne, mint Vérontó, vagy Joker. Nem, neki ez "szükséges rossz", amit meg kell tennie azért, hogy ezek a bűnözők később ne szökhessenek meg, és ne öljenek újra. Ő úgy érzi, hogy a tetteivel jót tesz az embereknek (ami a saját logikája mentén igaz is), ezért ha hősnek nem is, de mindenképpen pozitívnak hiszi saját magát. A többi hőst meg puhánynak.
Szerintem itt a kettőtök között van az igazság. Magát az ölést, a vérontást nem élvezi, de az utat ami oda vezet (megfigyelés, információszerzés, tervezés, behatolás, manipuláció, fülesek-fegyverek-eszközök beszerzése, megfélemlítés, vallatás) attól szerintem odáig van, az élteti. Hogy félnek tőle, hogy úgymond "tisztelik".
Szerintem nem gondolja magát pozitívnak, az ilyen dolgok, az érzések gyakorlatilag már kihaltak belőle. Csak teszi a dolgát gépiesen, valahol belül tudja, hogy belőle normális életet élő ember már nem lehet többé.

Biztos ezek sem hiszik másképp magukról.
Kivéve, hogy az ilyenek kb. másfél perc kihallgatás után elbuknak, és mennek a pszichiátriára, szóval nem képesek észérvekkel indokolni a tetteiket.
Míg Megtorlóról el tudom képzelni, ha olyan zsarut kap ki, aki szintén erős ellenérzéseket táplál a bűnözőkkel szemben, akkor akár képes meggyőzni is az igazáról, és maga mellé állítani.
« Utoljára szerkesztve: 2016. március 06. - 19:05:16 írta petshop »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7938 Dátum: 2016. március 06. - 21:40:06 »
És igen, élvezi, nem az emberek védelmében teszi amit tesz, hanem saját maga miatt.
A Bornban
A Born nem része a kontinuitásnak, én úgy tudom. Csak Ennis egyik jól sikerült agymenése. Szóval arra ne alapozd a feltevésed.
Idézet
Szerintem itt a kettőtök között van az igazság. Magát az ölést, a vérontást nem élvezi, de az utat ami oda vezet (megfigyelés, információszerzés, tervezés, behatolás, manipuláció, fülesek-fegyverek-eszközök beszerzése, megfélemlítés, vallatás) attól szerintem odáig van, az élteti. Hogy félnek tőle, hogy úgymond "tisztelik".
Nem tudom, én még sosem láttam tőle olyat, hogy kiélvezte volna, amit tesz, pedig én olvastam a régiek közül is elég sokat, Ennistől kezdve pedig mindet (v3-4, Max). Elégedett az eredményeivel, persze, de semmi kéjes öröm, vagy ilyesmi. Ő egy valódi gyilkológépezet, semmi több. Mint a Terminátor (1). :)
Az biztos pozitívum számára, hogy félnek tőle, de nem tisztelik. Utálják, mint a tudodmit. Rettegnek is tőle, de nem több.
Idézet
Csak teszi a dolgát gépiesen, valahol belül tudja, hogy belőle normális életet élő ember már nem lehet többé.
Ez viszont igaz, bár már nem is szeretne más lenni, neki ez az életcélja, a küldetése.

Todd

• Pókfej
« Válasz #7939 Dátum: 2016. március 06. - 22:56:20 »
Az, hogy élvez valaki valamit, nem feltétlenül azt jelenti hogy Jokeres vigyorral ripacskodik közben, ahogy a pszichopata fogalma sem azzal egyenlő (hanem azzal amiket fentebb ideztem).
Amúgy a Born és a Max bizonyos eseményeire is utalnak a fő sodorban (legalábbis a Marvel Wiki szerint).
És ha jól emlékszem a Balfékek szövetségében még volt is olyan megnyilvánulása ami egyértelműen arra utalt, hogy élvezi amit csinál. Mikor valami ilyesmit mond, hogy "Égjetek a pokolban!". (Max holnap megnézem hogy volt ez)
Plusz a józan paraszti ész érve: ha nem töltené el mindez elégedettséggel, nem csinálná. ;)
« Utoljára szerkesztve: 2016. március 07. - 12:54:22 írta Todd »