Szerző Téma: TV Műsorok  (Megtekintve 1043246 alkalommal)

0 Felhasználó és 8 vendég van a témában

SolarLeaf

• Közönséges bűnöző
  • *
Re:TV Műsorok
« Válasz #8240 Dátum: 2016. augusztus 10. - 11:02:26 »
Nem ez volt.
A "Holtodig óvd!" Bruzsy fordítása.
A szinkronban "Óvd jól!" szerepelt, míg a hivatalos feliratban maradt simán "Tartsd az ajtót!". :)

Ez esetben elnézést kérek a téves infóért, nekem is egy haverom mesélte és ez maradt meg. Angolul nézem, angol felirattal, mert nem tetszenek a szinkronhangok.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8241 Dátum: 2016. augusztus 10. - 11:04:25 »
Én magyarul kezdtem el az első két évadot, aztán áttértem az angolra. Nem volt rossz a szinkron sem szerintem, de azért nyilván eredeti nyelven az igazi.

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #8242 Dátum: 2016. augusztus 10. - 11:26:00 »
Ez esetben elnézést kérek a téves infóért, nekem is egy haverom mesélte és ez maradt meg. Angolul nézem, angol felirattal, mert nem tetszenek a szinkronhangok.

Je, nem para, nem azért írtam. :) Én is angolul nézem, testvérem nézi magyarul, és újranéztem vele is. Bár kivételesen jó a sorozat magyar szinkronja, de azért az eredeti különböző akcentusokkal tarkított angolnak a közelébe sem ér.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8243 Dátum: 2016. augusztus 10. - 11:40:28 »
Hát igen, a jó kis brit akcentusok. :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8244 Dátum: 2016. augusztus 10. - 13:40:19 »
Igen, az óvd jól volt, és egészen szépen áthajlították a hodorba.

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #8245 Dátum: 2016. augusztus 10. - 17:35:16 »
Sziasztok. Már régen írtam, most is csak átloholok a fórumon. Nem tudom, hogy korábban említette-e valaki ezt a sorozatot. Nekem iszonyat bejött. Két délután-este alatt ledaráltam. 80-as évek filmjeinek fanjainak kiemelten ajánlott:

El lehet sütni, hogy 80-as évek filmjeleneteit másolták (tudatosan), meg, hogy menit gyerekek, super8...stb. Szerintem ez a sorozat üt!

Todd

• Pókfej
« Válasz #8246 Dátum: 2016. augusztus 10. - 18:23:11 »
Már máshol is ajánlották, lehet teszek vele egy próbát, mióta nincs trónok Harca, úgyis hiányérzetem van.

BenGee

• Rózsa
  • *
« Válasz #8247 Dátum: 2016. augusztus 11. - 09:31:52 »
A Stranger Things egy iszonyat jó sorozat, csak ajánlani tudom mindenkinek. Egyik nagy kedvencem lett.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8248 Dátum: 2016. augusztus 11. - 12:19:43 »
Trónok harca 6. évad.

Ezt már nem az író írta úgy tudom, csak felhasználták az ötleteit. Ez kifejezetten jót tett a sorozatnak, sokkal jobb, érdekesebb és kevésbé pátoszos lett. Bár most először vettem észre benne hibát, ami szintén ennek köszönhető, de megérte a csere. :)
A végére az történt, amit egy ideje sejtettem (persze még változhat), bár az előző évad vége miatt dobtam az eredeti elképzelésemet.  ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #8249 Dátum: 2016. augusztus 11. - 12:33:05 »
Számomra ebben az a jó kérdés, hogy feltétlen jó-e ha ennyire fan-service lesz egy sorozat. Vagyis addig mintha folyt volna a történet a saját medrében, amiben néha a néző számára kellemetlen dolgok következnek, pont mint az életben is. Itt pedig mintha csavartak volna rajta egyet, és minden szereplő megkapta azt a kielégítő "végkifejletet", amit mindenki várt tőle.
De egyértelműen nem lett rossz évad (talán a 4. volt a leggyengébb), én az egész szériát élveztem. Várom a folytatást.
« Utoljára szerkesztve: 2016. augusztus 11. - 12:49:16 írta Todd »

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #8250 Dátum: 2016. augusztus 11. - 12:46:47 »
Egyébként érdekes ez a vélemény, mert ha jól vettem ki eddig akkor a könyveket nem olvastad. Nekem például, ahogy egyre jobban távolodott el a könyvektől, meg mostmár a szálak fele ugye csak vázlatokon alapult, egyre jobban esett szét a történet. A szereplők sokszor hihetetlenül karakter idegen döntéseket hoztak. (Dorne, Vas-szigetek. WTF?) Persze az értem, hogy két külön médium, és nem lehet egy az egyben átültetni, de szerintem a szálak megvágásához nem nyúltak jól igazán, miközben azért volt filler rendesen, ahova akár más is mehetett volna. De valószínűleg ez olyan dolog, hogy aki megismerte már a könyvek mélységét, szövevényességét, az erről az oldalról nem láthatja vagy érezheti át, és kissé mindig is szürkébb, vagy "kétdimenziósabb" (de hülye megfogalmazás) lesz a történet. Mindenesetre érdekes téma a két oldal összevetése. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8251 Dátum: 2016. augusztus 11. - 19:41:33 »
Számomra ebben az a jó kérdés, hogy feltétlen jó-e ha ennyire fan-service lesz egy sorozat. Vagyis addig mintha folyt volna a történet a saját medrében, amiben néha a néző számára kellemetlen dolgok következnek, pont mint az életben is. Itt pedig mintha csavartak volna rajta egyet, és minden szereplő megkapta azt a kielégítő "végkifejletet", amit mindenki várt tőle.
Mivel bejelentették, hogy a kövi évad a vége, talán úgy érezték, hogy ideje van lezárni a sok-sok szálat. Megszabadultak sok felesleges szereplőtől, és a gonoszt ültették trónra, hogy amikor a Sárkánylány megöli, az jó legyen majd.

Így van, nem olvastam a könyveket. A sorozatot sem nagy örömmel néztem végig, csak mérsékelttel. :) Eddig egyedül ez a 6. évad volt az, amit ledaráltam 3 nap alatt, a többihez kellett 1-2 hét.

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #8252 Dátum: 2016. augusztus 11. - 19:53:38 »
Már máshol is ajánlották, lehet teszek vele egy próbát, mióta nincs trónok Harca, úgyis hiányérzetem van.
Meg fogod szeretni, és egy nap alatt le akarod darálni :-) Ha szeret(t)ed a 80-as éveket, és az akkori filmeket, akkor be fog jönni.

BenGee

• Rózsa
  • *
« Válasz #8253 Dátum: 2016. augusztus 12. - 09:34:37 »
Mivel bejelentették, hogy a kövi évad a vége, talán úgy érezték, hogy ideje van lezárni a sok-sok szálat. Megszabadultak sok felesleges szereplőtől, és a gonoszt ültették trónra, hogy amikor a Sárkánylány megöli, az jó legyen majd.

Így van, nem olvastam a könyveket. A sorozatot sem nagy örömmel néztem végig, csak mérsékelttel. :) Eddig egyedül ez a 6. évad volt az, amit ledaráltam 3 nap alatt, a többihez kellett 1-2 hét.

Én úgy tudom, hogy még két rövid évad lesz. A 7. évad 7 részből fog állni, és majd valószínűleg a 8. pedig még rövidebb lesz.
A könyv és a sorozat legtöbb szála már rég nem egyezik meg, sokszor nem is értettem, hogy miért nem a könyv történéseit folytatják tovább, miért térnek el tőle, hisz az érdekesebb és izgalmasabb lehetett volna. De valahol meg nem vagyok emiatt mérges, mert így a 6. évadot úgy tudtam megnézni, hogy tudtam, hogy nem spoilereznek annyira sok mindent el, a majd megjelenő könyv elolvasása előtt.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8254 Dátum: 2016. augusztus 12. - 09:50:11 »
Meg fogod szeretni, és egy nap alatt le akarod darálni :-)
Az esélyes, hogy megszeretem, de az egy-két nap alatt ledarálás biztosan nem. Trónok Harcából se néztem meg egyszerre 2 résznél többet. Majd szép lassan pár hét alatt végignézem.
Ha szeret(t)ed a 80-as éveket, és az akkori filmeket, akkor be fog jönni.
Annyira csak ismertek már, hogy ez ne legyen kérdés. Egyáltalán véget értek a 80-as évek? Mert számomra nem. :lol:

balogh44

• Thanos
« Válasz #8255 Dátum: 2016. augusztus 12. - 13:33:53 »
Nekem se! ;D

BuB

• Pókfej
« Válasz #8256 Dátum: 2016. augusztus 14. - 20:54:03 »
Baaakker... azt hallottátok/tudtátok, hogy ugye tervezik (én még csak ott tartottam) a Csúcsformában mozifilm tv-s sorozatot?  :o   :roll:
Na már ott tartanak, hogy jövőhét pénteken már magyarul is látható lesz a sorozat pilotja az RTL Klubbon...

Amíg nem látom, nem nagyon érdemes minősíteni, de nekem már a trailer se igazán jött be... nyomába se ér a két gyerek Tuckernek és Channek se...  :-\
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Hoby

• Keselyű
  • **
« Válasz #8257 Dátum: 2016. augusztus 14. - 21:20:53 »
Amerikában már, ha minden igaz, lassan vége is az első évadnak. Én a pilot után kaszáltam, közel sincs a filmhez. Amúgy ugyanígy állok a Halálos Fegyver sorozatverziójához is, országos csatornán feldolgozni a HF-et, szerintem kb. szentségtörés (bár igazából akármilyen csatornán is az lenne ;))
“Hard work pays off, dreams come true. Bad times don’t last, but BAD GUYS do.”

BuB

• Pókfej
« Válasz #8258 Dátum: 2016. augusztus 14. - 21:59:38 »
Jah, akkor jó, azt hittem hogy baromi friss premierhez lesz szerencsénk  :o  nem tudtam, hogy már szinte vége az évadnak odakint  :-\
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Hoby

• Keselyű
  • **
« Válasz #8259 Dátum: 2016. augusztus 14. - 23:08:22 »
Végül is viszonylag friss, 12-13 részes az évad, szóval kb. 3 hónapja kezdték.
“Hard work pays off, dreams come true. Bad times don’t last, but BAD GUYS do.”