Szerző Téma: TV Műsorok  (Megtekintve 1041130 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:TV Műsorok
« Válasz #8440 Dátum: 2016. november 02. - 22:42:47 »
Ha nem olvastad a két könyvet ajánlom, hogy tedd meg, szerintem sokkal jobbak és teljesen más, mint a filmek. Inkább kényes kérdéseket boncolgat, kalandosan elmesélve.
Könyvben szerintem nagyon jó volt a Jurassic Park. Az elsőt le sem tudtam tenni, és kb 2 nap alatt olvastam ki.  :D Persze nekem a film is tetszett, talán ezért is tudott úgy magával ragadni a regény is.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8441 Dátum: 2016. november 03. - 07:37:49 »
Crichton kb. ezt a szórakoztató témapark ötletét vitte át a filmből a könyvébe, csak kiegészítve rengeteg biológiai (ha már ezen a szakon (is?) végzett), matematikai, paleontológiai és egyéb ismeretekkel teletömve.
Szerintem épp ez az alapvető különbség a Jurassic Park és a Jurassic World között. Ami miatt az egyiket imádom, a másikat pedig sz*rnak tartom.
Az eredeti regényt egy olyan ember írta, aki értett a témához, sőt ez volt az élete, és ebből, ha némileg fel is lett hígítva, de sok belekerült a filmbe is. Ellenben a mostani filmet egy olyan ember írta, akinek tetszett a régi film, és ez minden potenciálja a témához. :lol: És sajnos ez az attitűd járja át egész Hollywoodot, hogy így választanak témát a személyes élmények/érdeklődés helyett. Persze időnként ez is elsülhet jól (pl. Stranger Things).

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #8442 Dátum: 2016. november 03. - 09:19:36 »
Ha Jurassic Park alatt az első filmet érted, akkor egyetértek. :) Bár én sosem rajongtam érte, de korrekt egy film. Egyedül, amit nem találtak szerinem el, az Hammond karaktere, aki a filmben nem egy üzletember, hanem egy Télapó szívű nagypapa. Persze ez a családi film jelleg miatt muszáj volt. A két folytatás meg... Mikor egy könyvnyi ötletet két filmre osztanak, az általában olyan is. A Jurassic World meg egy látványfilm, semmi (akármilyen) tudományos háttér, de most ez a trend...

Todd

• Pókfej
« Válasz #8443 Dátum: 2016. november 03. - 10:52:05 »
Igen, teljesen erre gondoltam.
Hammond karaktere sokkal árnyaltabb a könyvben, az pedig kifejezetten sorszerű, hogy a könyvben a gyerekek "ölik meg". na az aztán tuti nem lett volna családi filmbe való. :lol:
Az sajnos nekem is feltűnt, hogy a két folytatás a második könyv random jeleneteit (továbbá pár az első könyvből kimaradt elemet) pakolgatja egymás után, de semmi több. Megjegyzem a 2. filmből a buszos jelenetet imádom (nem meglepő, hogy egyike azon kevés jeleneteknek, ami a könyvben is ugyanígy van benne), az minimum ugyanannyira feszült mint az elsőben a T-rex kiszabadulós, mindkettőtől a mai napig kiráz a hideg. A 3-4. filmben egyetlen ennyire jó jelenetre sem emlékszem.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8444 Dátum: 2016. november 03. - 16:26:11 »
Criton a Westworld miatt írta meg a Jurassic Parkot?
Futureworld? Több infót! Ne kelljen már gugliznom!  ;D ;D ;D

A Futureworld a nem túl sikeres folytatás, illetve volt anno egy három részt megélt sorozat is a CBS-en Beyond Westworld néven.

Crichton kb. ezt a szórakoztató témapark ötletét vitte át a filmből a könyvébe, csak kiegészítve rengeteg biológiai (ha már ezen a szakon (is?) végzett), matematikai, paleontológiai és egyéb ismeretekkel teletömve. Ha nem olvastad a két könyvet ajánlom, hogy tedd meg, szerintem sokkal jobbak és teljesen más, mint a filmek. Inkább kényes kérdéseket boncolgat, kalandosan elmesélve.
De sfmagon Crichton hét van, szemezgethetsz pár cikk közül: :)
http://sfmag.hu/2016/11/01/retromozi-feltamad-a-vadnyugat-1973/
http://sfmag.hu/2016/10/26/a-megalmodott-jurassic-park-michael-crichton-eredeti-vizioja-2/
Köszi a linkeket is.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8445 Dátum: 2016. november 04. - 12:31:04 »
Ash V.S. Evil Dead-et nézi még valaki? Szerintem rohadt jó. :lol:

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #8446 Dátum: 2016. november 04. - 20:12:51 »
Én nézem! Tényleg iszonyat király!  ;D Mindig várom mikor lesz Ash már megint tetőtől talpig csupa vér, és/vagy egyéb testváladék.  :lol: Campbellnek nagyon jól áll ez a szerep.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8447 Dátum: 2016. november 04. - 21:05:09 »
Igen, láthatóan lubickol benne, szó szerint. De bakker, ezerszer halálra röhögtem már magam, és amikor ezt hiszem, hogy nem lehet űberelni már, akkor mindig rátesznek egy lapáttal. :D two hands, two beer. imádom ezt a fazont! XD

A régi filmeket is újranéztem és azok is szórakoztatóak, de megdöbbentő, hogy mennyit fejlődött ahhoz képest a technika, mennyivel többet meg tudnak csinálni.
« Utoljára szerkesztve: 2016. november 16. - 08:25:51 írta Todd »

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #8448 Dátum: 2016. november 05. - 13:44:31 »
Nézte valaki az Aranyélet első évadát? Nem volt rossz, a második viszont kimagaslónak ígérkezik. Holnap indul. :D Magyar sorozat még nem operált ilyen jó marketinggel eddig. A kirakott videókban nincs konkrét spoiler, netalán pótolni szeretnétek.

Főcím:

Hangulatos előzetes:

BenGee

• Rózsa
  • *
« Válasz #8449 Dátum: 2016. november 15. - 10:36:14 »
Jön az Inhumans sorozat, ami egy nagyszerű hír sztem! :)

http://www.puliwood.hu/hirek/inhumans-sorozat-bejelentes-marvel-220192.html
« Utoljára szerkesztve: 2016. november 15. - 10:37:53 írta BenGee »

ZoliZoltán

• Bűnölő
  • A Hihetetlen Halk Denevérember
« Válasz #8450 Dátum: 2016. november 15. - 14:14:47 »
Ash V.S. Evil Dead-et nézi még valaki? Szerintem rohadt jó. :lol:
Első évadot végignéztük!Asszony mondjuk ki van tőle...nem érti az egészet!  :lol:
Van már második?

:twisted:
« Utoljára szerkesztve: 2016. november 15. - 16:39:07 írta ZoliZoltán »
BATMAN,Spawn,Star Wars

BuB

• Pókfej
« Válasz #8451 Dátum: 2016. november 15. - 15:23:55 »
Jön az Inhumans sorozat, ami egy nagyszerű hír sztem! :)

http://www.puliwood.hu/hirek/inhumans-sorozat-bejelentes-marvel-220192.html
Hát nem tom,h ogy egy ilyen csupa szuperhatalmú lény jól jönne e ki a kis képernyőn... mármint a képességük, a megjelenítésük baromi költséges lenne...  :-\
Valszeg akkor nagyon lebutítják az egészet...
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

balogh44

• Thanos
« Válasz #8452 Dátum: 2016. november 15. - 16:56:52 »
Tuti, hogy mindenki civil lesz.

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #8453 Dátum: 2016. november 15. - 20:57:06 »
Beszáll az IMAX a finanszírozásba, plusz csak 8 rész. Kétlem, hogy a pénzen fog múlni. Főleg, hogy az első két részt moziban is leadják.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8454 Dátum: 2016. november 16. - 06:47:42 »
Első évadot végignéztük!Asszony mondjuk ki van tőle...nem érti az egészet!  :lol:
Van már második?
Hát pedig ettől egyszerűbb nem is lehetne. De lehet azt nem érti mit esznek ezen mások. Én rohadt jól szórakoztam rajta. :D
Második évad épp megy, bevárom egybe az egészet.
« Utoljára szerkesztve: 2016. november 16. - 08:25:38 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8455 Dátum: 2016. november 16. - 14:02:51 »
Engem sem motivál. bár nekem a filmek is kimaradtak.
De jön a MITHC 2. évada találja ki mindenki mit rövidítek :P
Ismeri valaki a Black Mirrors sorozatot? Érdemes?

(Man In The High Castle)

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #8456 Dátum: 2016. november 16. - 17:20:25 »
Engem sem motivál. bár nekem a filmek is kimaradtak.
De jön a MITHC 2. évada találja ki mindenki mit rövidítek :P

(Man In The High Castle)

Az ember a fellegvárban első évadát pont a múlt héten fejeztem be és tűkön ülve várom a folytatást! Cary Hiroyuki Tagawa zseniális alakítást nyújtott meg persze a többi színész is hozta az elvárt szintet. Tetszett,hogy az alternatív történelmet kellő realisztikussággal ábrázolták ez főként Hitler-re érvényes, itt most végre nem egy fröcsögő baromként viselkedik hanem pont úgy ahogy egy bölcs és győztes vezetőtől elvárja az ember.

ZoliZoltán

• Bűnölő
  • A Hihetetlen Halk Denevérember
« Válasz #8457 Dátum: 2016. november 16. - 17:41:06 »
Van már második?
Hát pedig ettől egyszerűbb nem is lehetne. De lehet azt nem érti mit esznek ezen mások. Én rohadt jól szórakoztam rajta. :D
Második évad épp megy, bevárom egybe az egészet.
Ezt az egész bolondságot nem érti.Neki béna a trilógia is.Nem áll rá az agya a dologra!
Én jól elvagyok rajta! :lol:
BATMAN,Spawn,Star Wars

Raisu

• Traveller
« Válasz #8458 Dátum: 2016. november 16. - 21:17:24 »
De még mennyire, hogy érdemes...

BuB

• Pókfej
« Válasz #8459 Dátum: 2016. november 17. - 19:54:13 »
Azta a mindenségit, ki látta már az RTl Spike reklámját?
Épp belefutottam, és leadják az új Galaxis Őrzői rajzfilmet.
Plusz jön a Batman rajzfilmsorozat... kérdés, hogy melyik... a Timmes féle? Nem tudom, hogy mennyire kiinduló alap, de ezzel a képpel reklámozták...

Ezek szerint hazánkban az eddig még be nem mutatott 98-as Timm féle rajzfilm lesz...  :o
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL