én végigjátszottam a játékot, nem számít bele a történetbe (bár 1-2 történet és megmagyarázás hasonló). Viszont a játék tényleg olyan, mint egy interaktív képregény, én nagyon komáltam, főleg mikor Venommal kellett szétszedni a hadsereget.
Ami talán egy jó megmagyarázás, az a legvége a játéknak. Mint tudjuk Venom öli megfele Eddy testét és nem is képes irányítani, mert eredetileg a Parker vérhez csinálták, ezért tudta Peter valamennyire irányítani. (van is valami magyarázás, hogy minél közelebb van Venom Peter-hez annál nyugodtabb és tud normálisan gondolkozni) A játékban is folyamatosan táplálni kell a szimbiótát, mert lassan megy az életerő, viszont a legvégén az utolsó ütközetekben Petert elkapják és kísérletezgetnek vele, ráraknak egy újféle szimbiótát, belőle lesz egy Carnage szerű lény. Mikor legyőzöd Carnage-t Venom beszívja magába az új szimbiótát, leválasztva Peter testéről, és mivel ez a lény Peter véréből készült valahogy beleivódik Venomba és ezután a gyenge pont megszűnik, lehet irányítani a ruhát, és ekkor feltűnik a fehér pók is a fekete testen.
Szerintem ez egy okos magyarázat Venom rendes megszületésére. Plussz lehet Ultimates 3-ban is ez a háttértörténet Venomhoz, vagy valami hasonló.