Szerző Téma: Szerzői kiadványok  (Megtekintve 141685 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

pepo05

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 8773
 • Felicia Hardy Lover
Re:Szerzői kiadványok
« Válasz #260 Dátum: 2009. December 27. - 01:45:13 »
Ez már ide off, de ezzel sosem értettem egyet. Nyilván igaz amit mondasz, de. Én nagyjából elmondhatom, hogy mindegyik részt akkor LÁTTAM igazán, amikor már felnőtt voltam. Az ep I-et láttam gyerekként, tetszett is akkor, de láttam felnőttként is és egyértelműen a legótvarabb Sw résznek tartom. Toronymagasan. Akkor miért nem működik nálam is ez a gyerekként élveztem felnőttként meg már érzelmek fűznek hozzá, azért szeretem dolog? Még a Jedi visszatért láttam gyerekként, na azt vagy 40-szer, imádtam, mégsem tartom egyáltalán a legjobb sw résznek. Ugyanide is kérdezem az előbbit. A többit már olyan 17 körüli, vagy későbbi fejjel láttam. Szerintem az epI borzalmasan rossz, epII szimplán csak blőd és iszonyat nyálas, ráadásul elnagyolt és elkapkodott. Viszont én az epIV-et sem tartom olyan hűdenagyra A maga idejében a technikai vonzata miatt hatalmas film lehetett, de ha nem a látványt nézzük (akárcsak az Avatar esetében, ragyogó párhuzam), maga a film nem egy nagy szám. Innen-onnan lopta össze Lucas, s bár teremtett egy zseniális főgonoszt, egy zseniális háttérvilággal (erő, sithek, jedik stb..ebben mondjuk hátrányban van az avatar),  nekem nem egy maradandó dolog. Sablon karakterek, sablon sztori, epikus jelenetek, egy minőségi, szórakoztató popcorn mozi, de nem olyan jó, amennyire sokan tartják. Mai szemmel nézve nem egy hűdemaradandó darab, ahogy az Avatar sem lesz az 15 év múlva, természetesen most még a nagybetűs moziélmény. Az epVI már jó film, még a gyerekes és idegesítő, táncoló szurkáló ewok-ok ellenére is, sokan a régi trilógiában a legutolsó helyre rangsorolják, pedig nem rosszabb, mint az Új remény. Ami szerintem igazán, minden tekintetben remek film a szériából az főleg az ep V és az ep III (bár enne vannak hiányosságai).

Másik off:
Idézet
KIvéve, hogy ha te csináltad volna, akkor neked szól be a producer, hogy nem lehet 16-os, hogy fogd vissza a költségeket, hogy ezt a színészt javasolja, hogy szorít a határidő, hogy kevés a megfelelő helyszín, és így tovább.
De a legtöbben csak abból indulnak ki, hogyha meglenne minden ideális feltétel hozzá (pénz, idő, teljes befolyás), akkor milyen lehetne.
Csak éppen ez sosincs meg.
Igen, de ezek sokszor olyan kulisszatitkok, amikkel az egyszerű néző, vásárló rossz eseteben sosem fog megtudni. vagy csak jóval a produkció, a termék megjelenése után. Úgyhogy én úgy gondolom, hogy amikor egy rendező aláír a filmre, vagy akár te mint kiadó, bejelentesz valaminek a kiadását, már vállalod a kockázatot és viseled annak a következményeit - bár rajtad kívül álló dolgok miatt ugyan, de a végeredmény nem hozza az elvárt szintet-, hogy te vagy a bűnbak. Természetesen mindenkinek szarul esik, ha alaptalanul pocskondiázzák, de mivel a bejelentéskor vállalnotok kell ezt a kockázatot, a laikus szitkozódása nem teljesen jogtalan. Jogosnak semmiképp sem az, de jogtalan sem, mert nem lehet minden ilyen kritikusnak befogni a száját azzal, hogy ne pofázzon, ha nem tudja mik akadályoztak a maximális teljesítmény nyújtásában. Különben meg, ha tényleg csak azon kevesek formálhatnának valamiről véleményt, akik igazán ismerik a hátteret és értenek i az adott dologhoz, egy termékről századannyi vélemény sem születne. Egyszerűen ha van mód rá, fel kell világosítani a körülményeket nem ismerőket, aztán ha ezután is szurkálódnak, le kell sz@rni őket.
« Utoljára szerkesztve: 2009. December 27. - 01:50:28 írta pepo05 »
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30981
Re:Szerzői kiadványok
« Válasz #261 Dátum: 2009. December 27. - 12:50:33 »
Az ep I-et láttam gyerekként, tetszett is akkor, de láttam felnőttként is és egyértelműen a legótvarabb Sw résznek tartom.
Erről beszéltem. A gyerekek viszont imádták, Jar-Jar, de ari, meg minden.  ;) Nekik készült.
Idézet
Viszont én az epIV-et sem tartom olyan hűdenagyra A maga idejében a technikai vonzata miatt hatalmas film lehetett, de ha nem a látványt nézzük (akárcsak az Avatar esetében, ragyogó párhuzam), maga a film nem egy nagy szám. Innen-onnan lopta össze Lucas, s bár teremtett egy zseniális főgonoszt
Melyet ugyanúgy lopott, mint tudjuk. Megint csak erről beszéltem. Gyerekek voltunk, nem tudtuk, hogy amit látunk, az nyúlás, így nem is zavart minket. Nekünk készült. Harrison Ford akkor már elmúlt 30 és utálta.

Idézet
Úgyhogy én úgy gondolom, hogy amikor egy rendező aláír a filmre, vagy akár te mint kiadó, bejelentesz valaminek a kiadását, már vállalod a kockázatot és viseled annak a következményeit - bár rajtad kívül álló dolgok miatt ugyan, de a végeredmény nem hozza az elvárt szintet-, hogy te vagy a bűnbak.
Na de nem is az ellen írtam, hogy nyilván, ha aláírok valamit, vállalom is a véleményeket utána. Mindössze annyit jegyeztem meg, hogy nem tartom normális dolognak, ha az ember úgy mond véleményt valamiről, aminek a felét se tudja. Egy jó filmkritikus (fehér holló) legalább tudja, hogy mik a lehetőségek a filmgyártásban, és úgy alkot véleményt róla. Amit te írtál, hogy így senkinek se lehetne véleménye, azért nem áll meg itt, mert véleménye igenis lehet, azzal semmi bajom. Azzal van, amikor az a bizonyos "vélemény" arról szól, hogy a rendező milyen hülye, ő sokkal jobban csinálta volna a helyében. Persze ez a párhuzam már igen messze van onnan, ahonnan elindultunk, te semmi ilyesmit nem mondtál, ahogy utána ezt tisztáztuk is.  ;) Csak már nagyon belelovaltam magam a témába.  :piramis:

pepo05

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 8773
 • Felicia Hardy Lover
Re:Szerzői kiadványok
« Válasz #262 Dátum: 2009. December 27. - 15:55:11 »
Ja értem, az okoskodó, "én jobban csináltam volna" típusú emberkékkel van bajod. Hát igen., Őket mindig csak le kell sz@rni, ott teljesen igazat adok neked, az ilyen marha húzzon inkább a sunyiba.

De off vége.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Tom Fireheart

 • Fórum Tag
 • Pókfej
 • ***
 • Hozzászólások: 5438
Re:Szerzői kiadványok
« Válasz #263 Dátum: 2009. December 27. - 17:51:51 »
Én se nagyon akarok offolni, de azért két apró megjegyzést még hozzácsapnék (aztán átmehetünk a filmes topikba ha érdemesnek találjátok vitázásra):

Igazad van abban amit írtál, kaine, de azért vannak esetek amikor joggal lehet okolni a rendezőt, itt nem a kezdő, néhány filmes rendezőkről beszélek, hanem a tapasztalt, nagy nevű rendezőkről, akik kvázi szabad kezet kapnak, tehát a feltételek majdnem ideálisak - legfeljebb csak a korhatárba szól bele a stúdió - mégis képesek (kisebb vagy nagyobb mértékben) elszúrni a filmet. Jó példa erre az Ang Lee féle Hulk, ahol minden adott volt, mégis azon az "apróságon" bukott az egész hogy a rendező letojta a képregényes alapot. Vagy pl. a Pókember 3 sem sikerült olyan jól, hiába kapott szabad kezet Raimi. Mondjuk elismerem, hogy nagyon szídtam anno Tim Storyt, holott inkább a stúdiót kellett volna, hogy miért őt rakták a rendezői székbe. Ugyanígy nem értem, hogy egy Terminator 4-et miért dirigálhatott egy olyan rendező, mint McG. Ebben igazad van, hogy sokszor a stúdió a hibás elsősorban.

A másik dolog az, hogy a mai világban szerintem nagy hiba gyerekeknek készíteni olyan filmeket amik igazából felnőttes hangvételt igényelnének. Illetve nem szabad annyira "dedósnak" tartani a mai gyerekeket, mert - a régebbi generációkkal ellentétben - sokkal hamarabb eljut hozzájuk a felnőtteknek szóló tartalom (részben az internet révén, részben mert a szülők sem figyelnek a "cenzúrázásra"). A 6-7 éves gyerekek szerintem lazán nyomják a Call of Duty-t, meg egyéb lövöldözős, illetve "kibelezem az összes szörnyet" típusú pc/videójátékokat, meg elolvassák a képregényben, ahogy Morlun péppé veri Pókembert, stb. Meg gyerekkoromban én is orrba-szájba néztem a horrorfilmeket, csak mert az olyan felnőtteknek való dolog (najó, meg izgi is volt :hehe: ). Jó példa volt erre a Garfield filmről az egyik kritika: a cikkiró egy ismerősének a kisgyerekével nézte meg a filmet (hogy lemérje, mennyire tetszik a gyerekeknek), és a moziteremből kijövet megkérdezte, na, milyen volt a film? Erre a gyerek reakciója: "Aha, jó volt. A Gyűrűk Urát láttad már?" Ráadásul akár a SW akár a képregényadaptációk mind olyanok, hogy a legtöbb rajongója felnőtt, ezt is számításba kéne venniük a stúdióknak.

Az SW-vel kb úgy vagyok mint pepo, az EpIV - bármennyire is dícsérik sokan - nekem nem olyan nagy szám. :uhoh: Az utána levő két rész sokkal jobb. Az EpI-ben csak Darth Maul volt a pozitívum (meg Liam Neeson), amúgy nagyon gyenge.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30981
Re:Szerzői kiadványok
« Válasz #264 Dátum: 2009. December 30. - 23:26:54 »
Már van néhány érdeklődő a pályázatra.  :) Kaptam kérdéseket is, illetve hallottam emberekről, hogy készülnek rá.

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30981
Re:Szerzői kiadványok
« Válasz #265 Dátum: 2010. Január 23. - 13:26:42 »
Mi legyen a címe? A "Kingpin" szó legyen benne.  ;)

Pádi

 • Keselyű
 • **
 • Hozzászólások: 699
Re:Szerzői kiadványok
« Válasz #266 Dátum: 2010. Január 23. - 13:30:56 »
Készülgetek, már csak egy oldalt kell kihúzni, aztán feketézek, majd beírom a szöveget és megy is.

Szerintem, simán Kingpin Comix, oszt jólvan.

Ben Reilly

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 17080
Re:Szerzői kiadványok
« Válasz #267 Dátum: 2010. Január 23. - 13:31:43 »
Kingpin és Tanítványai.  :brow:

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30981
Re:Szerzői kiadványok
« Válasz #268 Dátum: 2010. Január 23. - 13:34:16 »
Comix nem, nehogy már fantáziátlansággal vádoljanak, hogy a Nero Blanco Comixra hajazva választottam. 

Wiccan

 • Bűnölő
 • ***
 • Hozzászólások: 1095
Re:Szerzői kiadványok
« Válasz #269 Dátum: 2010. Január 23. - 13:39:30 »
És amúgy sem használja ki gyönyörű nyelvünk lehetőségeit.  ;D

benya11

 • Thanos
 • ****
 • Hozzászólások: 4118
  • fotolog
Re:Szerzői kiadványok
« Válasz #270 Dátum: 2010. Január 23. - 14:20:00 »
Kingpin fanzine.
Kingpin Képregények.
 :)

Sepi

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 12478
Re:Szerzői kiadványok
« Válasz #271 Dátum: 2010. Január 23. - 14:20:54 »
Szerintem ne legyen benne a Kingpin szó.  ;)

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30981
Re:Szerzői kiadványok
« Válasz #272 Dátum: 2010. Január 23. - 14:49:52 »
Kingpin fanzine.
Kingpin Képregények.
Hát, ez nem fanzine. A másik pedig általánosan értendő az eddigi Marvel/DC cuccaimra.

Sepi: miért ne?

Sepi

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 12478
Re:Szerzői kiadványok
« Válasz #273 Dátum: 2010. Január 23. - 15:04:53 »
Azért ne, mert nagyon esetlenül hangzik, ahogy azt az eddigi példákból is láthatjuk. Mert még idegen eredetű szóval maradhatna, mint amilyen a Kingpin Comix lett volna, de ha már magyar szót rakunk utánna, akkor az nem hangzik jól. Valamint ahogy a Képregények, válogatás, stb szóval sem szerencsés, mert tényleg, az eddig kiadott képregényekre utal, nem arra, hogy ez most valami új. A Kingpin Extra meg már túl snassz lenne, főleg a Marvel Extra után. Valami olyan cím kellene, ami arra utal, hogy milyen sztorik vannak benne. De mivel ezt mi nem tudjuk, így nehéz címet adni neki. A Kingpin maximum egy felső címsorban szerepelhetne, pl: "A Kingpin bemutatja:". És a főcím meg lehetne valami olyasmi, hogy "Amatőr képregények", "Kezdők morzsái", vagy valami hasonló frappáns cím. A lényeg hogy max két szóból álljon a cím, mert az rövid, és megfelelően elkészítve jól is mutat.

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30981
Re:Szerzői kiadványok
« Válasz #274 Dátum: 2010. Január 23. - 15:09:47 »
Petshop azt mondta, ha az "amatőr" szó benne lesz a címében, nem csinál semmit.  :lol:
De tényleg jó így is, hogy Kingpin bemutatja:  ;)
Semmiképpen nem akarok a címmel arra utalni, hogy kezdők. Mert például én semmi esetre se nevezném annak azokat, akik mögött már van 20-30 oldal képregény rajzolás. Nem tartozna ide BuB, Petshop, Todd, de végképp nem Tomster és Kalyber Joe, akinek már több saját képregény van a nevén.  ;)

Sepi

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 12478
Re:Szerzői kiadványok
« Válasz #275 Dátum: 2010. Január 23. - 15:15:37 »
Azért én nem mondanám azt 20-30 oldal képregény után valakiről, hogy nem amatőr, ha még korábban ki sem adták a munkáját. Egyszerűen az ilyen rajzolókra nincs jobb szó, az amatőr jellemzi a legjobban. Az már más kérdés, hogy a magyar köztudatban ez a szó teljesen más jelentést kapott már, mert a mai szóhasználatban az amatőr egyenértékű az analfabétával, de attól még igenis így hívják az ilyen rajzolókat. Mert 20-30 oldal után nem lehet profinak, vagy hivatásosnak nevezni valakit. Én is rajzoltam már egész életem alatt legalább 50 oldal képregényt, de ettől még nem mondanám magamról, hogy nem vagyok amatőr.
De akkor legyen Szerzői képregények a címe, az is elég jól lefedi. Főleg, ha Tomstert és hasonlót is akarsz belerakni.

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30981
Re:Szerzői kiadványok
« Válasz #276 Dátum: 2010. Január 23. - 15:25:28 »
Alapvetően Fazekas Attilát kivéve mindenki amatőr képregénykészítő ebben az országban, azért nem szerencsés az elnevezés. Ha amolyan megasztár típusú cucc lenne, hogy azok kerülnek bele, akik most rajzolnak képregényt életükben először, akkor jogos lenne, de itt azért főként olyanok lesznek, akik csak azért nem adtak még ki képregényt, mert lehetőségük nem volt rá.

Ben Reilly

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 17080
Re:Szerzői kiadványok
« Válasz #277 Dátum: 2010. Január 23. - 15:29:23 »
És az mennyire komoly a részedről, hogy mangát is tennél bele? Mert személy szerint gyűlölöm őket, viszont eladhatóság szempontjából nem volna rossz ötlet, és egy szélesebb közönséget szólíthatna meg. Akiktől ugyan kiráz a hideg, de bevételi szempontból abszolút jó.

Sepi

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 12478
Re:Szerzői kiadványok
« Válasz #278 Dátum: 2010. Január 23. - 15:34:41 »
Azért nem vennék én erre mérget. Mert az egy dolog, hogy manga, csak nem biztos, hogy valaki megvesz egy névtelen, magyar készítésű mangát.  ;)

Tom Fireheart

 • Fórum Tag
 • Pókfej
 • ***
 • Hozzászólások: 5438
Re:Szerzői kiadványok
« Válasz #279 Dátum: 2010. Január 23. - 15:57:42 »
Hát, mivel ez amúgyis egy válogatás, szerintem simán megfér benne egy-két manga a rendes stílusú képregényekkel, ezzel is színesebb lesz a kiadvány. :)
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.