Szerző Téma: Érdekességek  (Megtekintve 486026 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Silver

• Zöld Manó
Re:Érdekességek
« Válasz #40 Dátum: 2009. Augusztus 04. - 19:00:41 »
Rá is akartam világítani hogy jól láttam-e-é hogy azok ottan mangák...

Azért ez lecsökkenti a gyűjtemény értékét.  :hehe:

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #41 Dátum: 2009. Augusztus 04. - 19:47:40 »
A kártyákat szerintem én is így fogom majd tárolni, mert 1 bödönbe sajnos nem fér bele az összes.
A digitális képregények kép elég kicsi, bár azt ki tudtam venni, hogy 87 GB... :D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #42 Dátum: 2009. Augusztus 04. - 20:31:19 »
Vá, én is pont ilyet akarok venni a kártyáknak.  :D Hol lehet ilyet kapni? A Holdfényben, vagy hol?   :nemtudom:
Digitálisból nekem is rengeteg van. Jelenleg 87 DVD-nyivel van kiírva, és jelenleg 101 giga van a gépen. Úgyhogy digitálissal nem szégyenkezhetek.  :D

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #43 Dátum: 2009. Augusztus 04. - 21:09:48 »
Vá, én is pont ilyet akarok venni a kártyáknak.  :D Hol lehet ilyet kapni? A Holdfényben, vagy hol?   :nemtudom:
Digitálisból nekem is rengeteg van. Jelenleg 87 DVD-nyivel van kiírva, és jelenleg 101 giga van a gépen. Úgyhogy digitálissal nem szégyenkezhetek.  :D

87 DVD + 101giga  Whtthefck ?  :o

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #44 Dátum: 2009. Augusztus 04. - 21:16:44 »
Nem tudom, engem a digitális gyűjtés soha nem vonzott. Ha úgy vesszük, a ritkaságokat leszámítva, akkor bármikor leszedhetem azt a képregényt, ami éppen érdekel. Éppen ezért nem szoktam mindent leszedni, hogy utána ott álljon elolvasatlanul és foglalja a helyet. De ha elolvastad mind a fél tera képregényt, akkor nem szóltam. Vagyis nem neked. :D

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #45 Dátum: 2009. Augusztus 04. - 21:53:56 »
Én is kb így vagyok. Kivételek a régi pókember honosítások, azok szinte mind megvannak.  :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #46 Dátum: 2009. Augusztus 04. - 22:47:41 »
venom, a gépedről készült screenshot olyan apró, hogy képtelenség elolvasni.

És jó 450 giga képregény? :o Jesszus. Nekem ez a 100 is már rengeteg.

venom75

• Pókfej
« Válasz #47 Dátum: 2009. Augusztus 05. - 07:07:16 »
Bocs tényleg kicsi a kép úgy 87 GB + vagy 20GB feldolgozatlan( nincs átnézve ), ja és vannak az eredeti nyelven kb az is úgy 100GB.
Én nem írom ki DVD-re mivel észrevettem , hogy néha elvesznek róla adatok,így én vettem egy 320GB-os külső merevlemezt és azon tárolok minden képregényt.

Összevont üzenet ideje: 2009. Augusztus 05. - 07:12:28
Silver.Netről leszedett régi pókember honosítással az a bajom , hogy amikor összehasonlítottam a kiadott ( papír )formával rájöttem , hogy van olyan szám amiből kihagytak lapokat.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Augusztus 05. - 07:12:28 írta venom75 »

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #48 Dátum: 2009. Augusztus 05. - 09:31:12 »
Bocs tényleg kicsi a kép úgy 87 GB + vagy 20GB feldolgozatlan( nincs átnézve ), ja és vannak az eredeti nyelven kb az is úgy 100GB.
Én nem írom ki DVD-re mivel észrevettem , hogy néha elvesznek róla adatok,így én vettem egy 320GB-os külső merevlemezt és azon tárolok minden képregényt.
Ezzel én is így vagyok. De én csak azokat szoktam rendszerezni, amiket el is olvasok, a többi ömlesztve pihen egy könyvtárban.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #49 Dátum: 2009. Augusztus 05. - 11:35:15 »
Nagyon durván szép a gyűjteményed Venom75. Le a kalappal.  :o
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

venom75

• Pókfej
« Válasz #50 Dátum: 2009. Augusztus 05. - 19:11:21 »
Volt egy barátom akinek az apja kamionozott , és mivel én akkor is szerettem rajzolni hozott a szállítmányából , ami a következő volt

fogalmam sem volt mit tartok a kezembe , de valami feltűnt rajta ( bátyám segítségével )

ezek után kezdtem érdeklődni a képregények után.Iskolába sok olyan rajzott eladtam ami az újságok segítségével követtem el  s mivel nálunk én voltam az egyetlen akinek ilyen kincs volt a kezében hát előnybe voltam .

Összevont üzenet ideje: [time]Wed Aug  5 17:14:40 2009[/time]
A képek lemaradtak.
img]http://kep.petren75.fotoalbum.hu/viewlarge/pictureid/7825168.jpg[/img] ,
,

Összevont üzenet ideje: [time]Wed Aug  5 18:17:05 2009[/time]
Valahogy ez most nem jön össze. Bocsi.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Augusztus 05. - 19:20:18 írta Sepi »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #51 Dátum: 2009. Augusztus 05. - 19:23:11 »
Hát igen, mivel teljesen rosszak a hivatkozások, ezért nem jelenik meg. Röviden összefoglalom, hogy mit kell csinálni, mert látom, ezzel még vannak gondjaid. Mert pl linket nem illeszthetsz be képként.
Tehát ha más oldalról hozol képet, akkor a kép tulajdonságainál nézd meg a pontos linket, és azt illeszd be, így:
[img]http://static.fotoalbum.hu/picturezoom/2009/08-05/petren75/els_001_184600.jpg[/img]És akkor így fog kinézni:

venom75

• Pókfej
« Válasz #52 Dátum: 2009. Augusztus 05. - 19:37:43 »
kösz , de tegnap működött.

Összevont üzenet ideje: 2009. Augusztus 05. - 19:38:50
Mindenben én sem lehetek otthon.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #53 Dátum: 2009. Augusztus 05. - 20:12:25 »
Semmi gond, gyakorlat teszi a mestert. Csak most az volt a hiba, hogy hivatkozások voltak benne, nem a képek közvetlen linkje, azért nem működött. Próbáltamm kijavítani, de így nem lehetett.

venom75

• Pókfej
« Válasz #54 Dátum: 2009. Augusztus 05. - 20:33:42 »
Tudod én tegnap annak is örültem , hogy sikerült feltennem egy képtárolós oldalra a képeimet.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #55 Dátum: 2009. Augusztus 05. - 20:48:47 »
Öszegyürni egy frissen vasalt nadrágot,a reggeli omlett legfinomabb falatját utójára hagyni,belebujni egy meleg papucsba egy hideg téli estén,felrakni képeket egy fórum oldalra...bizony,bizony az élet apró örömei :D
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #56 Dátum: 2009. Augusztus 05. - 20:53:57 »
Venom, a galériádban megnéztem a gyűjteményedről a képeket nagyban, és jól láttam, hogy a Batman, Bosszú Angyalai, Pókember, stb. képregény kötetekből egyet abban a kihúzós fiókban tartasz fóliában, és egyet a polcon? :o :surp: Tehát mindegyikből kettőt vettél? :ohmy:

venom75

• Pókfej
« Válasz #57 Dátum: 2009. Augusztus 05. - 21:34:49 »
Nem , nincs kettő belőle csak te már a JÖVŐT is észrevetted , oda fognak kerülni fóliába azok is.A kartonok már készek, fóliázás vár rájuk.Ahogy láttad kevés a helyem és mivel azokat már kiolvastam lehet archiválni.Nemsokára jöhet a 3. fiókos szekrény.

Összevont üzenet ideje: 2009. Augusztus 05. - 21:52:49
Egy két kötetből van kettőm ,de az csekély.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Augusztus 05. - 21:52:49 írta venom75 »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #58 Dátum: 2009. Augusztus 05. - 22:47:31 »
Ha már Érdekességek, a Stan Lee-s interjúfilm kapcsán van itt valami, ami talán stimmelne a topic címéhez, és amivel szerintem még majd a táborból visszatérő fő Pók-szakértőnket is meglephetem.
Nemrég tudomásomra jutott egy történet, egy fura kis történet az amerikai képregényipar legnagyobb nevével kapcsolatban - nem, nem Stanley Lieberre, művésznevén Stan Lee-re gondolok, hanem arra, akit már életében a Képregények Királyának koronáztak: a kifogyhatatlan ötletgyárra, Jacob Krutzbergre, ismertebb nevén Jack Kirbyre.
Kirby 1941-ben találkozott először Joe Simonnal. Ha sokaknak simerős a név, akkor igen, ez a páros alkotta meg Amerika Kapitányt a Timely Comicsnak - nem sokkal azután amúgy, hogy Kirby megalkotta a Blue Beetle karakterét... az elsőt - és később ők ketten még elég sok füzeten dolgoztak együtt, sőt, a társulásuk nem csak egy kiadóra korlátozódott, mert miután otthagyták a Timelyt, dolgoztak jó darabig az MLJ-nek is (ma Archie Comicsként ismert). Az ötvenes évek közepén elváltak az útjaik, ám amikor a II. vh-t követő nagy szuperhőshanyatlás után az évtized vége felé ismét egyre népszerűbbek lettek a szuperhőstörténetek, a páros megint összeállt, hogy szolgáljanak egy új füzettel az Archie akkor (újra)induló új szuperhősvonala számára. A sorozat főszereplője egy fiatal fiú volt, aki egy varázsgyűrű segítségével képes volt átváltozni egy jelmezes felnőtté, aki aztán a hálóvető fegyvere segítségével üldözte a bűnt. A karakter eredeti neve SIlver Spider lett volna, de valamelyiküknek nem tetszett a név, ezért megváltoztatták... Spider-Manre. A tervet aztán leadták, és átment pár változáson, és Simon a legvégén véglegesítette a nevet is Fly-ra, a sorozat pedig az Archie szuperhősvonalának egyik legtovább élt szériája lett a maga 30 számával.
Néhány ével később aztán, amikor Martin Goodman néhány új szuperhőst kért Stan Lee-től, az körbekérdezte a kollégáit, és Kirby odaadta neki a Fly korai vázlatait, amikor még Spider-Man néven ment volna (még logója is volt). Liebernek megtetszhetett az ötlet, mert néhány módosítás eszközlése után felkérte Kirbyt néhány próbaoldal megrajzolására, de az végül Steve Ditkónál kötött ki.
A dolog iróniája? Pókember megalkotásában gyakorlatilag két olyan rajzoló játszott jelentős szerepet, akiknek komoly gondjaik akadtak a Marvellel, sőt, az egyikük (Ditko) kifejezetten gyűlölte a céget... és mégis, folyton ott kötöttek ki és alkották meg legmaradandóbb műveik legtöbbjét.

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #59 Dátum: 2009. Augusztus 06. - 13:01:14 »
Venom75, értem. Láttam hogy vannak Mozaik képregényeid is. A mostani sorozatból mennyi van meg neked? Nekem az első két történet (1-65) van meg.