Szerző Téma: Alkotók  (Megtekintve 430644 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
Re:Alkotók
« Válasz #180 Dátum: 2010. március 23. - 22:40:18 »
Ja hát ahhoz tökéletes, persze. Sőt, még jobb is ha valódi anatómiát viszel bele - persze ha úgy kívánja a sztori. :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #181 Dátum: 2010. március 23. - 22:48:26 »
Ja hát ahhoz tökéletes, persze. Sőt, még jobb is ha valódi anatómiát viszel bele - persze ha úgy kívánja a sztori. :)

Ipersze a realisztikus képregényhez. Nem is a hupikék törpikékhez :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #182 Dátum: 2010. március 23. - 23:04:16 »
de jó lenne egy kis alapvető képregénytörténelem, kiadással kapcsolatos infók
képregényes rendezvényeken szoktak lenni. A szegedi feszten például a szűkös időtartamokhoz mérten is egész szép előadásokat tartottak, mindenféle témakörben, bár főleg a történelmi részre koncentrálva. És egész felkészülten (ott hallottam először egy nagyon jó és a kerethez képest is alapos - és ami még főbb, a bugyuta téveszméktől mentes - Marvel-történelemórát először, amióta rendezvényekre járogatok).

venom75

• Pókfej
« Válasz #183 Dátum: 2010. március 23. - 23:14:19 »
Én régebben vettem egy DVD-t : Comix - Az Amerikai képregények 1-2 rész c. szerintem az is jó , sok jó és értelmes dolgot meg lehet tudni belőle.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #184 Dátum: 2010. március 23. - 23:15:39 »
Annak láttam az előzetesét... vagy olyasfélét. Nagyon alap infók, de igen, kezdő lépésnek pont ezért tökéletes.

venom75

• Pókfej
« Válasz #185 Dátum: 2010. március 23. - 23:18:17 »
Azért ebben a témában én is megtudnék nézni egy több órás DVD-t.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #186 Dátum: 2010. március 23. - 23:19:04 »
Sok krokit csinálj
Mindenki tudja, hogy csak akkor válhatsz nagy rajzolóvá, ha előtte csinálsz egy csomó krokodilt.  :D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #187 Dátum: 2010. március 23. - 23:21:35 »
Sok krokit csinálj
Mindenki tudja, hogy csak akkor válhatsz nagy rajzolóvá, ha előtte csinálsz egy csomó krokodilt.  :D

eeeeeee :stupid:

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #188 Dátum: 2010. március 23. - 23:25:34 »
Én se tudom, mi a fene az a kroki. :)
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #189 Dátum: 2010. március 23. - 23:28:58 »
Hát, itt a rajzológeekek egymás között...  :hehe:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #190 Dátum: 2010. március 23. - 23:40:37 »
Sok krokit csinálj
Mindenki tudja, hogy csak akkor válhatsz nagy rajzolóvá, ha előtte csinálsz egy csomó krokodilt.  :D
Én se tudom, mi a fene az a kroki. :)

Ja bocs! Azt hittem csak gyenge humor :)
A kroki az a pár perces rajz látvány után. Gyors skicc. Beáll a modell, rajzolod 5 percig, vagy 3 ig vagy egyig rajzolod, aztán új póz, jutsz ameddig jutsz. Jó tréning. megtanulod gyorsan felvázolni az alakot, lendületes gesztusokkal, a lényegre törekedve, pár vonallal is kifejezővé tenni a testtartást stb. Fogalmam sincs miért kroki a neve.

Összevont üzenet ideje: 2010. március 23. - 23:42:12

« Utoljára szerkesztve: 2010. március 23. - 23:42:12 írta VTomi »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #191 Dátum: 2010. március 23. - 23:58:54 »
Á, világos! Humberto Ramos akkor csak eddig jutott a leckékkel.  :hehe: :hehe:

Todd

• Pókfej
« Válasz #192 Dátum: 2010. március 24. - 10:34:07 »
Egyébként az velem a gond, hogy az esetek nagyon nagy többségében nem is kép, nem is valóság, hanem pusztán a saját képzeletemre hagyatkozva rajzolok, éppen ezért szeretnék egy kicsit visszatérni az alapokhoz.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #193 Dátum: 2010. március 24. - 10:48:03 »
Ez a széken ülős kép tetszik

VTomi

• Pókfej
« Válasz #194 Dátum: 2010. március 24. - 11:17:58 »
Á, világos! Humberto Ramos akkor csak eddig jutott a leckékkel.  :hehe: :hehe:
Miért mi a baj ezzel?:

Ez a széken ülős kép tetszik
Ugye? Szinte az arckifejezését is látni.

Egyébként az velem a gond, hogy az esetek nagyon nagy többségében nem is kép, nem is valóság, hanem pusztán a saját képzeletemre hagyatkozva rajzolok, éppen ezért szeretnék egy kicsit visszatérni az alapokhoz.
Képzelet alatt berögzültséget értesz? Mert abból nehéz kitörni :) Vagyis nem nehéz, csak éberen kell rajzoli. Pl egyszer megkért egy ismerősöm, hogy alaprajz és instrukciók alapján dobjak össze egy látvénytervet egy fészerről, csak úgy ceruzával. A végén a cserepeket is szépen berajzoltam ahogy azt kell. Kérdezi a testvére: Hódfarkú cserép lesz rajta? Mire ő: Ja nem csak a Tomi valamiért azt rajzolt. Hát még oviból bennem maradt a szép félköríves cserép motívum  :lol:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #195 Dátum: 2010. március 24. - 12:00:42 »
A perspektivikusság alapján Póki bal lába legalább négy méter hosszú, a lábfeje pedig nagyobb, mint az egész teste. Ugyanakkor meg valahol elhagyta a jobb lábát.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #196 Dátum: 2010. március 24. - 12:14:59 »
A perspektivikusság alapján Póki bal lába legalább négy méter hosszú, a lábfeje pedig nagyobb, mint az egész teste. Ugyanakkor meg valahol elhagyta a jobb lábát.

Uh az aláb tényleg durva. észre sem vettem  :surp: És mit csinál az a levegőben gubbasztó meber? Ha az a lába előtt van akkor a lábfej 10 méteres.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #197 Dátum: 2010. március 24. - 12:43:18 »

Ugyanezeket akartam hirtelen leírni én is  :lol: Amelyik ellenfelét póki fejberúgja azzal a lábbal... Hát örökre kihúzhatnánk a SuperVillain listáról  :lol:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #198 Dátum: 2010. március 24. - 12:57:58 »
Nem a legjobb példa volt ez a kép. Elég merész és szélsőséges. Talán csak az a baj, hogy marvelt rajzol és nem valamilyen ehez a stílushoz illő dolgot?

Nekem az  az egyik fő gondom, hogy nehezen rajzolok csajokat. Amennyi idő alatt kiszenvedek egy női alakot annyi idő alatt három férfit felrajzolok könnyedén. De nőt nem könnyedén rajzolok, hanem azon görcsölök, hogy ne legyen fiús. A végén meg lesz egy széles vállú, deszka, aki jóindulattal nevezhető csak nőnek.

Összevont üzenet ideje: 2010. március 24. - 13:01:23
nem tudom ezt ki rajzolta, de valahogy ilyenek az én alakjaim is  :lol:

« Utoljára szerkesztve: 2010. március 24. - 13:01:23 írta VTomi »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #199 Dátum: 2010. március 24. - 14:14:13 »
Talán csak az a baj, hogy marvelt rajzol és nem valamilyen ehez a stílushoz illő dolgot?
Amúgy alapvetően igen. Ramos jó rajzoló, csak olyan rettenetes munkái voltak a Marvelnél, hogy majdnem sikerült végleg megutáltatnia a munkáit velem. De vannak független történetei is, ott látszik, hogy igazából marha ügyes és egyedi. Bár marveles példát is tudok, a Runaways v3 elejét ő csinálta, és az piszok jó lett.