Szavazás

Marvel Extra címe

Mega Marvel
0 (0%)
Marvel +
12 (37.5%)
Marvel Világ(a)
2 (6.3%)
Marvel Univerzum
2 (6.3%)
Marvel Kalandok
4 (12.5%)
Marvel Képregények
1 (3.1%)
Marvel Magazin
4 (12.5%)
Marvel Történetek
3 (9.4%)
Marvel Hősök
4 (12.5%)

Összes szavazó: 32

Szavazás lezárva: 2011. December 02. - 11:56:11

Szerző Téma: Marvel +  (Megtekintve 724052 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30559
Re:Marvel +
« Válasz #1800 Dátum: 2012. Július 19. - 17:18:51 »
Nem, azt hiszem én a nyomtatott legújabbról beszélek. :)
Amikor Hopenak ki kell ürítenie a tudatát, hogy a vízből előjöjjenek a jövője képei.   :D

Fairlight

 • Tarantula
 • *
 • Hozzászólások: 107
 • Bannmen
Re:Marvel +
« Válasz #1801 Dátum: 2012. Július 28. - 09:09:53 »
Nos, mivel „pang” a topic, ezért szerintem nyugodtan el lehet kezdeni egy kis eszmecserét a Marvel + jövőbeni dolgairól.

2 főbb kérdést tennék fel, amihez, akinek kedve van válaszolhat, mert nem lenne rossz ha az aktívabb fórumozók köréből kialakulna egy kép, és ne csak a levelezési rovat szűkebb szegmense legyen meg. Az én véleményem már valahogy benne foglaltatik, de eddig se volt titok.

Az első  kérdés még nem végleges formája:  Kell-e jövőre a Marvel+ -ba X-Faktor, Deadpool, Amazon? Természetesen erre többen mondanák, hogy igen, mert jó a sokszínűség.
Tehát így teszem fel, árnyalva a dolgot:
Kell-e jövőre a Marvel+ -ba X-Faktor, Deadpool, Amazon más fontosabb címek „hátrányára” ?

Hogy mit értek fontosabb címek alatt? Az X-Faktor legyen bármilyen jó-vagy rossz,  az X-men címek másodvonala, nem ott történnek a legnagyobb dolgok, nem ott vannak a legjobb, legismertebb karakterek stb. (ámbár kíváncsi lennék szakértőnk  talgaby néhány soros kommentjére, hogy az évek alatt a marvel eladási mezőnyében hol álltak ezek a címek.)

„hátrányára” – 12 számnyi lehetőség van. Szűk nagyon. De a rendelkezésre álló keresztmetszetből, most komolyan ezeket kell  beválogatni? Nem tudom hány új olvasót fog az újság a tartalmával, borítójával szippantani, de én fogadnék rá(!), hogy Jamie Madrox nyomozóirodája jóval kevesebbet, mintha mondjuk egy jobb Thor, vagy Vasember történetet olvasna az ember a  filmeket is meglovagolva.

Nem kötelező persze, de én várnám a  szerkesztő indokát egy-egy sztory mellett. Mert most nem az a kérdés, hogy tetszett-nem tetszett, hanem az, hogy bele lett írva, hogy válogatás a legjobb történetekből. Ezzel nem értek egyet, jó vagy sem a Marvel+ fele ágyaz a köteteknek, a másik fele meg személyes ízlés alapján történt választás.Egy őszinte miértet. Vagy a válasz egyszerű lenne, mert egy szóval össze lehet foglalni, hogy "üzlet"? Kell, hogy menjen a kötet, jól jön a támogatás? (már itt leszögezem nincs ezzel se  gond, de mitől legjobb? )És akkor jövőre is így lesz 6 résznyi valamilyen Angyalcsapatos Skrull Invázió +2 Faktor + 2 Deadpool + 2 valami?
És itt kanyarodunk vissza az egészet félretéve a kérdéshez: nehéz szerkeszteni. Elhiszem. De mi a tömeg igény? Vagy mi az, amit fontosabb bemutatni?  Mi kell jobban. X-Faktor vagy X-men ? Deadpool (ami egyébként volt) vagy bárki más, mondjuk Fenegyerek?
 
A másik kérdés, jóval egyszerűbb: Nem erre a régi-új ellentétre kihegyezve szerintetek Melyik válogatás-újság történetei adtak jobb mintát a kor számos Marvel képregényeiből, az 1-4. szám alapján (sarkítás tudom, mert lehetne nézni a Hulkot is, de aki akarja (ismeri) számolja bele, aki meg akarja nem) A Marvel + vagy az Extra?

Érthetőbb, kedvcsinálóbb volt-e az egészhez, a korhoz a címhez? a Szellem történet vagy a Polgárháborús kikacsintós Vasember? Az Ostrom vagy a Fátum doki vs Bendis féle Angyalok 2. cím?
« Utoljára szerkesztve: 2012. Július 28. - 09:14:16 írta Fairlight »

talgaby

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 12327
  • HálóZsák
Re:Marvel +
« Válasz #1802 Dátum: 2012. Július 28. - 09:33:28 »
Az X-Factor v3 viszonylag sokáig az X-es sorozatokkal együtt mozgott, többnyire azok alsó fertályán, de alapvetően a középmezőnyben. Aztán jött gy olyan rajzolói szakasz, ami majdnem megfelezte az eladásokat, egy időben megszűnés közeli állapotig estek a számai. Azóta hullámzott kicsit, jelenleg a Marvel alsó részlegében tartózkodik, de stabilak a kicsinyke eladásai.
A címet amúgy nem ezért nem ajánlanám. A Factoron jó sztorik mennek, a színvonala görbéjét az X-Force v3-hoz vagy talán a Carey-érához lehet hasonlítani. Másodvonalas cím, mégis remek történetekkel (hasonló, mint anno az FNSM volt: harmadvonalas cím, mégis sokszor a legjobb a 616-os Pókok közül). Én inkább azért mondanám, hogy nem kellene bele, mert David tömbökben írja a sztorit. Az első 12 rész alkot egy egységet, majd az utána következő harminc a következőt, most meg lassan két éve benne vagyunk egy újabban. Vannak persze benne egyfüzetes sztorik, mint amikor M elmegy bevásárolni, ám alapvetően a cím hosszú távú olvasókra épít (ezért is alacsonyak az eladásai, nem lehet becsatlakozni, max háromévente egyszer), és rengeteg az előre- és visszautalás - például a sorozatban felbukkanó komolyabb kérdések közel felét több mint félszáz szám után, egy nagy etapban magyarázta meg, addig folyamatosan építette a rejtélyt.

Szerkesztési szempontból amúgy abban egyetértek Tomival, hogy az igazán jó történeteket az ilyen B és C kategóriás címekből próbálja nézni. A listásokon vagy nehéz tényleg kiemelkedően jót találni, mert a Marvel szerkesztősége próbál biztosra menni és teljesen semleges sztorikat íratni; vagy amikor tényleg akadnak ott remeklések, azok szakaszokban mérhetők, és általában 12 füzetnél indul az alja.
(Persze akadnak kivételek, mint a BND-s Pókok, ahol jóformán one-shot vagy 2-3 füzetes mini az összes jó rész, míg a folyamatosan vitt nagy történet egy rakás elhagyható vacak, de az ilyen alapvetően ritka.)

A példádat nézve: Thorból nehéz lenne kijelölni 2 füzetet arra, hogy megjelenjen. Thornál ami jónak mondott, az szinte mindig egész érákat fed le. Mint a Simonson-korszak. Vagy a HR utáni rész. Vagy ha modern kell, Straczynski v3-a, ami viszont egyetlen nagy opusz, amit füzetekre vagdaltak. De még a mostani sokat dicsért JIM is Gillen egy nagy menete.

Kit Walker

 • Kraven
 • ***
 • Hozzászólások: 1673
 • " The Ghost Who Walks. "
Re:Marvel +
« Válasz #1803 Dátum: 2012. Július 28. - 10:27:18 »
A kérdés jó. Én a Hulknak most kifejezetten örülök, ezekből az Angyalokból most kicsit elég volt. De klasszikus jöhetne abból is, azt bírom.  Szerintem nem nagyon lehet a + és az Extrát összehasonlítani, mert az Extra tényleg a klasszikusokra támaszkodik, míg a + a mostani és nem a klasszikus vonalat követi. De kaine ha jól emlékszem, nem is klasszikus Marvel újságot akart, hanem olyat ami az új történeteket ismerteti meg az olvasókkal, illetve a nagyobb történetek csatlakozó ponjait mutatja be, amilyen a PH is volt.
Teljesen jó ötlet kicsit pörgetni a topicot, megismerkedni mások véleményével!


" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Tom

 • Gibbon
 • *
 • Hozzászólások: 14
Re:Marvel +
« Válasz #1804 Dátum: 2012. Július 28. - 10:39:14 »
Fairlight: Eddig össz-vissz 4 szám jelent meg, szóval furcsálom kicsit ezt a komoly hangvételben írt aggodalmadat. Amúgy meg szerintem semmi baj nem volt ezzel a 2 történettel. Sőt!! Nekem nagyon is tetszett mindkettő és nem volt azzal sem semmi bajom, hogy a Polgárháború I, II és a Forradalmak könyv ugye szerves része volt. Nálunk nincsen több száz képregény, ami heti rendszerességgel megjelenne és ha semmilyen új történetet nem választanának akkor is lenne egy csomó évnyi választék korábbról, hiszen nálunk nem sok minden jelent meg. 6 szám jelenik meg ugye egy évben, szóval nincsen akkora nagy helye a szerkesztőknek válogatni abból a rengeteg képregényből. És mindezt figyelembe véve szerintem tök jól választottak az első 4 számmal, hiszen a Polgárháború története nagyon jó, rendkívül akciódús, egymagában is tökéletesen fogyasztható és remek szórakozást nyújt valamint mégis csak in medias res és azokat akik többet akarnak megismerni arra sarkallja, hogy bővítsék gyűjteményüket. A szimbiótás/skrull-os sztori is nagyon jó volt, jó választás volt szerintem. Rengeteg nagyon jó sorozat szűnt meg sajnos kis hazánkban, hiszen elég csak megnézni, hogy pl: a Pannini is elindított egy rakat nagyon jó képregényt, ráadásul ugye az ultimate világból kezdték el, amit el tudtak kezdeni teljesen az elejéről és nem kellett semmi korábbi ismeret hozzájuk, nem volt in medias res érzésed, nem volt olyan érzésed két szám között, hogy valami kimaradt és mégis idővel sajnos megszűntek. Szóval szerintem hagyj időt a szerkesztőknek és majd térjünk vissza erre úgy 18 szám után, mert így 4 szám után nem érzem jogosnak a kritikádat. Én nagyon szurkolok a Kingpin sikerének és remélhetőleg idővel sok sok kiadvánnyal bővítik majd az újságárusok standjait.

Todd

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 10492
Re:Marvel +
« Válasz #1805 Dátum: 2012. Július 28. - 10:50:40 »
Én személy szerint már nagyon untam a polgárháborút, amit egy hosszan elnyújtott értelmetlen bunyónak tartok, és nagyon örülök neki, hogy végre elszakadunk tőle. A Fő sodort ha ott csak ilyen kaliberű történetek mennek, nagyon is tudom mellőzni.
A Doom-os sztori most tetszett, mert önálló egész volt, amihez nem igazán kellett azon elmélkednem, hogy akkor ez most mikor is játszódik, ja és erre utal vissza stb. A Hulkos klasszikusnak meg kifejezetten örülök.

Fairlight

 • Tarantula
 • *
 • Hozzászólások: 107
 • Bannmen
Re:Marvel +
« Válasz #1806 Dátum: 2012. Július 28. - 10:55:24 »
talgaby: amúgy a saját tapasztalatomat erősítetted meg a X-Faktor kapcsán.
Amúgy a saját véleményem, hogy még mindég jobb 2 tpb nyi jó történet, mint több c kategóriás feledhető. gondolom, ahogy a Secret invasionből is képtelenség lesz minden tpb-t kiadni, úgy lehetne választani valami X címet, ami bemutatja a Mutánsvilág utáni mutánsválságot (csak példaként), de a Thorból is akár.

Kit Walker: Nem az a kérdés, hogy régi vagy új, hanem az, hogy a saját korszakából ad-e megfelelő mintát?

Tom: Értem, tetszettek az eddigiek. (nekem nem) de nem ez volt a kérdés (és nem kritika) . Én a történetválogatás súlypontjaira vagyok most kíváncsi. (és neharagudj nem 3 év múlva kérdezem meg, ami már most felmerült bennem) Ahogy írtad rengeteg képregényből kell keveset összeválogatni. Nehéz, tudom, csak azt nem értem, hogy a tágabb ismertebb sztorykról hogyan jutunk el oda, hogy Peter David ide vagy oda, olyan járulékos címeket emlegetünk, mint az X-Faktor.

Ha X-Faktor lesz, az lesz ez ellen semmit nem lehet tenni. Csak azt kérdezem nagyobb vonalakban, hogy nem örülnénk-e többet egy első vonalas X történetnek.  Pl.

killingjoke

 • Kaméleon
 • **
 • Hozzászólások: 818
Re:Marvel +
« Válasz #1807 Dátum: 2012. Július 28. - 12:18:54 »
Az első vonalas X történetekkel az a gond, hogy tényleg nem tudsz úgy kivenni sztorit, hogy megálljon önállóan a lábán, és ne kelljen egy enciklopédiát mellékelni mellé, ami elmagyarázza a történeteket. Ha teszem azt, elkezdene Wolverine and the X-men-t kiadni, annak én nagyon örülnék, de ahhoz külön X füzet kéne, nem pedig Marvel+.

Támogatom, hogy "perem" csapatok/karakterek jöjjenek (pl.: Astonishing). Nyilván ez teljesen szubjektív, és az én véleményem nem reprezentatív, míg az eladások azok, de amik eddig ki lettek adva, nem azok a színvonalú történetek voltak, amiért én örültem a Marvel+ megjelenésének.
Összehasonlítva a régi Extával, egyelőre az oldschool vezet nálam. De ez az én kattanásom. Ha veszik és fogy, akkor jó ez így, ahogy van. Legfeljebb majd mást veszek, aztán ennyi.
"Live for nothing or die for something, your call."

talgaby

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 12327
  • HálóZsák
Re:Marvel +
« Válasz #1808 Dátum: 2012. Július 28. - 12:37:29 »
Első vonalas X-címet nehéz lenne. Ami amúgy esetleg megfelel a kritériumoknak, az a mostani non-marked X-Men v3, ami valójában egy marha nagy team-up sorozat folyton cserélődő gárdával és teljesen különálló sztorikkal. De még ezek is 4-6 füzetesek. Ugyanakkor sokuk semmihez sem kötődik. Az Astonishing v3 is ilyesfélévé alakult, csak nem team-up, ugyanakkor meg a színvonala finoman szólva is hullámzó (Way is írt bele, ez sok mindent magyaráz). Ott a háttereket le lehet tudni pár karakterlappal.

Tom Fireheart

 • Fórum Tag
 • Pókfej
 • ***
 • Hozzászólások: 5411
Re:Marvel +
« Válasz #1809 Dátum: 2012. Július 28. - 13:04:54 »

Fairlight:

Ha jól emlékszem, az elsővonalas X-történetekkel kapcsolatban az az ellenérv, hogy túlságosan összefüggnek a részek, rengeteg utalás van benne, nem lehet egy önmagában is érthető rövid sztorit kiragadni belőle. Ráadásul szerintem így sem teljesen rizikómentes X-Men/X-faktor történetet beválasztani, lévén, az utóbbi években az X-címek nagyon csúnyán elbuktak hazánkban.
Persze, ha lesz X-sztori az M+-ban, nagyon szívesen elolvasom, még ha nem is vagyok nagy X-fan, hátha bejön. Anno a Birds of Preyről se tudtam sokat, kételyeim voltak a kötettel kapcsolatban, aztán mikor elolvastam, nagyon bejött, építem is a totemoszlopot, hogy a Kingpin kiadja a folytatást valamikor. :D

Egyébként amikor Tomi választásait kritizálod, egy fontos változót kihagysz az egyenletből: nem csak Tomin múlik, hogy mit adhat ki. Meg kell vívnia a Marvellel is, mert beleszólnak, hogy mit lehet és mit nem. Nem úgy megy ez a dolog, hogy Tomi tetszőlegesen rábök valamire, hogy "ezt most én kiadom".
Az tény, hogy a választásokat Tomi személyes ízlése is befolyásolja, de szerintem ez teljesen normális. Valószínűleg a régi Extránál is ugyanígy befolyásolta a történetválasztást, hogy a szerkesztőknek milyen volt az ízlése. Tomi így is igyekszik megkérdezni az olvasóközönség véleményét, és figyelembe veszi, de mivel ő a kiadó, és az ő pénze van ebben az egészben, egyértelmű, hogy övé a döntés. Aztán később a számok, a fogyás majd igazolja, hogy jól döntött-e.

Az Extrát és az M+-t pedig valóban nem érdemes összehasonlítani, mert az akkori és a mostani hazai helyzet gyökeresen más. Akkor a havi képregénykiadások csúcson voltak - most meg, ha Tomi nem lenne, kb. csak az Egmontos Szpájdörmenről irogathatnád a kritikáidat hazai Marvel megjelenés címén.
Amúgy sem kell az M+-nak utánoznia az Extrát szerintem... Más kiadó, más arculat, miért ne adhatna ki modern, friss sztorikat is? Az meg, hogy melyikben vannak/lesznek jobb történetek, szubjektív is, kinek mi tetszik. Meg ahogy már mondtam: nem csak Tomin múlik, mit adhat ki.

Annak én is örülök, hogy a PH-vonal lezárult (legalább nem lesz több PH-s borító hála égnek :hehe: ) - viszont Póki PH-utáni életére kiváncsi vagyok, így örülök, hogy a Hihi Pók ezt bemutatja. Ugyanakkor a Secret Invasion-re kiváncsi vagyok, az alapötlet teszik, érdekel a sztori. Nem tudom, mennyi minden lesz belőle kiadva, de jó lenne, ha legalább a fő történetszálat elolvashatnánk.

Hulk jöhet, viszont Amazonos történetnek (szép rajzokkal!) különösen örülnék. ;D
Jöhet Fenegyerek is, valami ütős sztorival. F4, Ezüst Utazó szintén érdekelne.

(Illetve csak így zárójelben, álmodozás gyanánt, a klasszikusok közül pl szívesen látnék kozmikus sztorikat is, pl. az Infinity Gauntlet történetet magyar kiadásban. Tudom, hogy ennek most nincs realitása, de ha kijön az Avengers 2 mozifilm -remélhetőleg Thanossal a főgenya szerepben - akkor a filmet meglovagolva az IG mégis...? :D )
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Tom

 • Gibbon
 • *
 • Hozzászólások: 14
Re:Marvel +
« Válasz #1810 Dátum: 2012. Július 28. - 13:08:44 »
Fairlight: Persze nem azt mondom, hogy ne mondd el a véleményed és szerintem jó is, hogy megírod. De eddig csak 4 szám jelent meg és persze benne van a pakliban, hogy valakinek nem tetszettek az eddig válogatott történetek. Én csak azt mondom, hogy jó pár szám után, ha sorozatban nem tetszenek valakinek a választott történetek, akkor persze megkérdezi, hogy mi alapján válogatnak. De a jövővel kapcsolatban nincsen még semmi sem kőbe vésve szerintem és simán lehet, hogy a következő számtól kezdődően neked is tetszeni fognak a sztorik. Én nekem már pusztán az a tény, hogy legalább van 2 rendkívül magas színvonalú képregény a hazai piacon már az felüdülés és örömteli számomra. Hogy milyen történeteket válogatnak azon majd elkezdek izgulni akkor, ha tartósan jelen van 5-6 minőségi kiadvány havi szinten a hazai újságosoknál, addig örülök annak a "kevésnek" is amit a Kingpin jóvoltából olvashatok.

Kit Walker

 • Kraven
 • ***
 • Hozzászólások: 1673
 • " The Ghost Who Walks. "
Re:Marvel +
« Válasz #1811 Dátum: 2012. Július 28. - 13:13:30 »
Tom Fireheart:
Fairlight szerintem nem a régi Extrára gondolt, hanem a kaine által kiadott gyűjteményre.


" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Tom Fireheart

 • Fórum Tag
 • Pókfej
 • ***
 • Hozzászólások: 5411
Re:Marvel +
« Válasz #1812 Dátum: 2012. Július 28. - 13:38:51 »
A másik kérdés, jóval egyszerűbb: Nem erre a régi-új ellentétre kihegyezve szerintetek Melyik válogatás-újság történetei adtak jobb mintát a kor számos Marvel képregényeiből, az 1-4. szám alapján (sarkítás tudom, mert lehetne nézni a Hulkot is, de aki akarja (ismeri) számolja bele, aki meg akarja nem) A Marvel + vagy az Extra?
Érthetőbb, kedvcsinálóbb volt-e az egészhez, a korhoz a címhez? a Szellem történet vagy a Polgárháborús kikacsintós Vasember? Az Ostrom vagy a Fátum doki vs Bendis féle Angyalok 2. cím?
Pedig ebből nekem úgy jön le, hogy a Semices Marvel Extrát hasonlítja a Kingpin-es Marvel+-hoz.

Egyébként nem értem, hogy miért fontos neked ennyire ez a "kor képregényeiből mintát" dolog, Fairlight. A képregény alapvető célja, hogy jó és szórakoztató történeteket mutasson be. Nem tök mindegy, hogy ezt régi klasszikusokkal, vagy modern, friss sztorikkal éri el? Nem történelmi arcívum az M+, hanem szórakoztató kiadvány. :D Mielőtt félreértenétek, egyáltalán nem vagyok a klasszikusok ellen, sőt. De amíg az olvasóközönségnek tetszenek a sztorik, addig tökmindegy, hogy az klasszikus, vagy új kiadás. Az átlag olvasók nem a Marvel nagy korszakairól akarnak történelmi lenyomatot kapni, hanem szórakoztató történeteket akarnak olvasni. A Jean DeWolff halálát sem azért kell kiadni, mert az képregénytörténetileg fontos műalkotás, hanem egyszerűen azért, mert k* jó a sztorija. Ennyi. :D
Egyébként szerintem az ideális az, ha nagyjából egyensúlyban van a klasszikus és az új kiadás mennyisége. Legyen ebből is, abból is, már amit ki lehet adni.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Kit Walker

 • Kraven
 • ***
 • Hozzászólások: 1673
 • " The Ghost Who Walks. "
Re:Marvel +
« Válasz #1813 Dátum: 2012. Július 28. - 13:45:38 »
IUgazad van. Ebből tényleg ez jön le. A szellemes Vasember sztori abban volt. Benéztem.  :stupid:


" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30559
Re:Marvel +
« Válasz #1814 Dátum: 2012. Július 28. - 14:02:06 »
Kell-e jövőre a Marvel+ -ba X-Faktor, Deadpool, Amazon más fontosabb címek „hátrányára” ?
1: mitől lenne más cím "fontosabb"? Ez is totál szubjektív.
2: Ha BÁRKI más írta volna ezt, amit írtál, komolyan vettem volna, de épp tőled nem tudom komolyan venni. Te, aki az élő fába is belekötsz, aki nagyítóval keres (mondvacsinált) hibákat, hogy minél negatívabb "kritikákat" tudjon írni... már-már nevetséges szintre víve azokat. Azt mondják, minden olvasó véleménye számít, ami igaz is, de épp a tiedét nem tudom komolyan venni. Hisz BÁRMIT is adnék ki, te úgyis belekötnél.  ;)
3: Senki nem mondta, hogy ezek a címek lesznek a jövő évi M+-ban.

Idézet
szerintetek Melyik válogatás-újság történetei adtak jobb mintát a kor számos Marvel képregényeiből, az 1-4. szám alapján A Marvel + vagy az Extra?
Ahogy mondták előttem: a Marvel+-nak nem célja, hogy mintát adjon a kor képregényeiből, ahogy a Marvel Extrának sem ez volt a célja. Szórakoztatás a kulcsszó.

« Utoljára szerkesztve: 2012. Július 28. - 14:44:10 írta kaine »

Fairlight

 • Tarantula
 • *
 • Hozzászólások: 107
 • Bannmen
Re:Marvel +
« Válasz #1815 Dátum: 2012. Július 28. - 14:44:48 »
1. Mondjuk a huzóbrandek, a hagyományos nagy képrégénycsaládok. X-men, F4 (tényleg arról megfeledkeztem) Fenegyerek, Thor...ezek fontosabbak...

Kábé most olyan, mintha régen (tudom szeretek vele példálózni, de mit állítsak párhuzamba ha nem azt) az Extrában: Ostrom, Miller Fenegyerek Galactus Per helyett lett volna Holdlovag, Vasököl meg Új Harcosok...szorakoztatóak azok is? Persze. De most a rendelkezésre álló helyen hasonló kaliberű kell?
Akkor még egy kérdés: mi a Marvel+ célja? Kell egy kiegészítő füzet a kötetes dolgokhoz...(ha igen, jó, akkor nincs tovább miről beszélni), de ha az, hogy magyarországon hiánypótló dolgokból legyen válogatás, akkor  legyen benne pl egy Thor: First Thunder, egy jobb Vasember sztory stb. és nem filerekkel kitöltve.

2. Legyen,ahogy gondolod. Bár írtam már kötetedről szépet is + a Hulkkal sincs bajom, mert belelapoztam. De tökéletesen mellékes, hogy elfogadod-e az én véleményem, most nem az enyémet akarom hangoztatni (bár most kissé rákényszerültem, mégha ismert is, de ezzel lezárom), hanem mindenki másé a szélesebb közé az érdekes... 

Lehet, hogy nem volt célja a Marvel Extránaknak, de adott. Lehet szerencsésebben válogatott  történetek voltak. Ezt a mintát úgy értem, hogy van-e a karakterre jellegzetes történet leközölve, amely, illik rá, és ha sokáig nincs folytatása, akkor is megállja a helyét, amit ha csak azt olvassa, olvashatja az ember, akkor valami halvány derengése lesz a karakterről, és a történeteiről. A Vasemberrel már leírtam az volt a bajom, hogy a polgárháború ürügyén belehasítottál az ongoing kényszeszedett fél tie-injévé avanzsált két számába, sok újjat nem mondva, sok elvarratlan szálat hagyva. most nem lesz valószínűleg Vasember(egyhamar), mert azt mondod adtál ki, de én meg azt mondom, hogy kiadtál két Tony Starkos Polgárháborús történetet, amely a Vasember képregények közül a saját korszakának krémjének minőségétől elég messze volt. ugyanez lett volna, ha kiadod a rozsomák vicces történetet.

Azon meg tényleg értelmetlen vitázni, hogy milyen ongoingokból lehet épkézláb történeteket hasítani, mert ha lesz X-faktor annál sem lehet más módszer, akkor akár már menne X-mennél, F4-nél stb is. Szóval a kérdés ugyanaz marad szívesebben olvasnál "noname karakterekről egy 2 havi lapban" vagy akkor legyen már valami tényleg X-menesebb dolog?

Ugyanígy Deadpool helyett is, valami komolyabb?
UI:

Saját voksom: Az aktuális nagyeventet(!) kerülve szívesen látnék minden friss F4, Thor, Vasember, X-men, Fenegyerek (de ne Bendis folytatásos) történetet... ha klasszikus cucc lenne, annak meg nagyon örülök.  Ezzel szemben elolvasom, de nem örülök az X-Faktor, Deadpool és tsa könnyen feledhető történeteinek
Plusz személy szerint kifejezetten bosszant, ha a 2 havi újságban fél éven keresztül a kötetes dolgokat egészítgetjük, ki pl. egy újabb angyalcsapatvariációval.

+ Thanos: A Végtelen Kesztyűt túl hosszú, de a Halálát Avengers Annual#7 és Marvel Two In One Annual x2 klasszikus angyalokkal, Pókemberrel miegymással 1,5 számban nagyon komoly lenne.

« Utoljára szerkesztve: 2012. Július 28. - 15:05:10 írta Fairlight »

Wiccan

 • Bűnölő
 • ***
 • Hozzászólások: 1012
Re:Marvel +
« Válasz #1816 Dátum: 2012. Július 28. - 15:31:54 »
A főkötetekben úgyis a népszerű karakterek mennek, a Marvel+ pedig kisebb példányszámú kéthavonta megjelenő cucc. Teljesen jogos hogy olyan is kerül bele ami kevésbé ismert. Amúgy meg ha mindenki elkezdene kampányolni mellett amit szeretne hogy kiadjon Kaine elég nagy káosz lenne, szóval felesleges.

killingjoke

 • Kaméleon
 • **
 • Hozzászólások: 818
Re:Marvel +
« Válasz #1817 Dátum: 2012. Július 28. - 15:50:34 »
Amúgy meg ha mindenki elkezdene kampányolni mellett amit szeretne hogy kiadjon Kaine elég nagy káosz lenne, szóval felesleges.

Szerintem egyáltalán nem felesleges. Én mondjuk ezt nem "kampányolásnak", hanem véleménynek hívnám. Ami azért fontos visszajelzés lehet egy kiadónak, főleg olyan kicsi piacon, mint a miénk. Nem hiszem, hogy a mindent igenlő hurrá optimizmus (főleg egy "belsős" fórumon) lenne a legproduktívabb tevékenység, amit egy képregényrajongó kifejthet. Természetesen, ha tényleg minden úgy jó neki, ahogy van, akkor nyugodtan. A legfontosabb pedig az, hogy ez Tomi pénze, és ő kockáztat, ő dönt. Ennyi. Viszont a másik oldalon ott van a fogyasztói igény, és ha a kettő nem találkozik az mind a két fél számára problémás lehet.
"Live for nothing or die for something, your call."

Tom Fireheart

 • Fórum Tag
 • Pókfej
 • ***
 • Hozzászólások: 5411
Re:Marvel +
« Válasz #1818 Dátum: 2012. Július 28. - 16:28:29 »
Teljesen igazad van KJ, de azt azért azt ne felejtsétek el, hogy mi itt a fórumon képregényfanok vagyunk (ki jobban, ki kevésbé), de a Kingpint nem pusztán mi tartjuk el, hanem egy nálunk szélesebb olvasóközönség, amelynek az igényeit szintén ki kell szolgálni, és amelyek között, megkockáztatom, jelentős számban lehetnek laikusok is, illetve természetesen magába foglalja a fiatalabb korosztályt is, akiknek lehet, hogy a laza csihi-puhi jobban bejön, mint a mélyenszántó drámázás. Persze ötletelni lehet nyugodtan, ez szerintem sem baj, sőt kritizálni is lehet, és biztos vagyok benne, hogy fontos Tominak a véleményünk - de amikor válogatja a történeteket, a szélesebb olvasóközönségre is gondolnia kell. Jó példa a Vertigók sajnálatos esete: hiába dicsőítették a hardcore fanok, a nagyközönséget nem érdekelte.
Szerintem néha igenis kellenek lazább, csihi-puhi történetek is, nem hiszem hogy jó lenne, ha minden sztori kőkemény, mélyenszántó pszichodráma lenne. Nekem pl. már csak Fátum doki miatt is bejött az M+ utolsó két száma, az idősíkok kreatív vizuális megvalósítása is tetszett, plusz poén volt a bébi-szimbióta ( :lol: ) illetve az is, hogy Darázs volt az óriás szimbióta. Nem mondom, hogy nem olvastam jobb sztorikat, de könnyed, szórakoztató olvasmánynak teljesen jó volt szvsz. Kellenek ilyenek is néha.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kzoli

 • Sakál
 • ***
 • Hozzászólások: 1282
Re:Marvel +
« Válasz #1819 Dátum: 2012. Július 28. - 21:28:53 »
Én úgy vélem,a Marvel+ azért jött létre,hogy többféle Marvel-karakterrel ismerkedhessünk meg. Nyilván a Polgárháború-, és az az utáni  sztori "bosszúangyalos" volt. Abban a csapatban sokan vannak,lett némi rálátásunk az egyes tagokra. Lehet látni,hogy lesz Hulk is,ráadásul mindjárt 2 szám is róla fog szólni. ...S ez még csak a Marvel+ első éve volt. Remélem,nagyon sok éve lesz,mert akkor sok-sok Marvel-figurát ismerünk meg jobban. Az lenne persze a legjobb,ha havonta jelenne meg,de az anyagi háttér behatárolt. Talán egy teszt is eme füzet,hogy mire kíváncsiak az olvasók (de ez csak szigorú magánvéleményem). Bár,ha engem kérdeznének,akkor simán állandó vásárlója lennék egy F4-,X-MEN-füzetnek is,mert őket is szeretem a Pókon kívül. De ennek is örülök,ami van,mert ha ez se lenne,akkor ez a fórum se lenne és én se lennék itt.  :) :kingpin: