Szerző Téma: Kingpin Képregények  (Megtekintve 424451 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Rockatansky

• Sakál
Re:Kingpin Képregények
« Válasz #1400 Dátum: 2015. December 25. - 12:13:16 »
Én azért a Sandmant sajnálom,hogy bukott.   :(

balogh44

• Thanos
« Válasz #1401 Dátum: 2015. December 25. - 13:03:18 »
Igy van, azt rendszeresen vettem én is. És szerintem ostobaság olyat állítani, hogy ha füzetben ment volna tovább, akkor nem szűnt volna meg. A magyar kiadó, az Alexandra kiadója volt, ennyi a magyarázat, plusz ehhez hozzá jött a DC megváltozott üzletpolitikája is. Ami máig is tart, gondoljunk csak arra, hogy nem engedték meg, hogy kijöjjön itthon újra a Gyilkos Tréfa, pedig Kaine-ék mindent bevetettek. Ez számomra máig fefoghatatlan, de azért reménykedjünk, hogy idővel megjön a bizalmuk a Kingpin felé!

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1402 Dátum: 2015. December 25. - 19:25:16 »
Ezt a tendenciát meg max akkor kellene megtörni, ha épp valami aktuális történetet lehetne kiadni, ami kapcsolódik a magyar kiadások (HP & ÚBA) időrendjébe.
Azzal határozottan meg kellene, de azzal máris borulna az egész.
Idézet
Ezt amúgy meg lehet kérdezni, vagy titok, hogy ha minden jól megy, akkor mennyi kötet/füzet jelenik még meg az ÚBA, Hulk és Fenegyerekből? Vagyis folyamatában meddig tervezitek a történeteket kiadni?
Pl. Hulkot míg Peter David írja, Fenegyereket meg míg Bendis? Az ÚBA-t pedig a v1 végéig, vagy a v2-vel is folytatódik utána?
Nehéz előre megmondani, de ha van rá érdeklődés, akkor miért hagynánk abba? A Hulkot minimum 425-ig ki szeretném adni, de persze jobb lenne a v1 végéig legalább. A Fenegyereket nem csak Bendis végéig, hanem a v2 végéig lenne jó, mert bár Bendis után Brubaker sztorijai kissé ellaposodnak (cserébe brutálisabbak lesznek), de utána megint nagyon jó lesz.
Az ÚBA meg a v1 végéig most már biztosan lemegy, aztán meglátjuk, hogy váltunk-e más Angyalokra, vagy maradnak az újak a v2 végéig is.
szerintem ostobaság olyat állítani, hogy ha füzetben ment volna tovább, akkor nem szűnt volna meg. A magyar kiadó, az Alexandra kiadója volt, ennyi a magyarázat, plusz ehhez hozzá jött a DC megváltozott üzletpolitikája is.
Miért lenne ostobaság? Azon túl, hogy kissé sértő a másik hsz-ra nézve, egyáltalán nem hülyeség, amit mond. A könyvesbolti terjesztésnek is megvannak a buktatói ugyanúgy, mint az újságoséban, csak mások. Sosem lehet tudni, hogy egy adott képregény, ami nem megy az egyik helyen, menne-e a másikon. Példa rá mondjuk a Pókember, ami könyvesboltban nem ment, újságosnál meg igen, ellenkező példa pedig a Batman, ami újságosnál nem működött jól, könyvesboltban meg igen.
Idézet
Ami máig is tart, gondoljunk csak arra, hogy nem engedték meg, hogy kijöjjön itthon újra a Gyilkos Tréfa, pedig Kaine-ék mindent bevetettek.
Ezt sem tudom, honnan vetted, kicsit sem vetettünk be mindent. A GYT-t nem akartuk kiadni, csak segítettünk volna vele a Képes Kiadónak, hogy ők adhassák ki, ezt nem engedte a DC.

balogh44

• Thanos
« Válasz #1403 Dátum: 2015. December 26. - 12:12:47 »
Nem állt szándékomban senkit se megbántani!
Eddig társkiadó néven volt jelen pár hozzá szólásban, de én naívan azt gondoltam ti viszitek most az egész Batmanesdit. Aztán, visszatérve a Sandman-re, a DC, nem biztos hogy eleve engedte volna a füzetes terjesztést nekik, szerintem így is úgy sikerülhetett a kiadás, hogy a kiadó szinte az egész sorozatot megvette előre.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1404 Dátum: 2015. December 26. - 13:14:18 »
Kizárt dolog hogy megvette volna előre. Ilyet egy kiadó sem szokott csinálni. Ha belegondolsz logikusan, akkor ki is adta volna a kiadó az egész sorozatot, ha már kifizette azt. De ez nem így működik.

balogh44

• Thanos
« Válasz #1405 Dátum: 2015. December 26. - 14:14:26 »
De itt nem csak a DC hozzá állásán van, volt csak a hangsúly. Az Alexandra minden képregényét leállította utána.
Amúgy, hogy érdemes, egy itthon ismeretlen képregényt kiadni, füzetben, vagy kötetben?

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #1406 Dátum: 2015. December 26. - 16:01:15 »
Ára miatt, tutira inkább füzetben.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #1407 Dátum: 2015. December 26. - 16:26:47 »
Ebben nem vagyok biztos. Mivel egy kötet 5-6 füzetet tartalmaz. Füzetenként drágábbra jönne ki. Ez olyan mint a kínai cipő. Hosszú távon az olcsóbb a drágább.
Pl.: a Hulk 6 füzetből állt és 1950-be került. Ha Tomi ezt füzetbe adja ki, akkor 3 M+-t töltött volna meg, 3x990-ért, 2970-ért kaptuk volna meg ugyanazt. Ha füzetben jelenik meg az beletelt volna fél évbe, ha csak egy jelenik meg számonként, akkor az egész évet lefedte volna. Így vagy úgy, de a kötet az olcsóbb, még ha drágábbnak tűnik is. Szerintem a havi-kéthavi füzetes megjelenésekkel a gond is nagyobb, mint az alkalmi, de mégis rendszeres kötetekkel.
« Utoljára szerkesztve: 2015. December 26. - 16:32:56 írta Kit Walker »

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1408 Dátum: 2015. December 26. - 18:52:13 »
Tisztázom a helyzetet: ismeretlen képregényt semmilyen formában nem érdemes kiadni. Mindkét verzió tuti bukta.

balogh44

• Thanos
« Válasz #1409 Dátum: 2015. December 26. - 19:09:14 »
Azért anno, a Spawn is tök ismeretlen volt itthon azelőtt, mint ahogy a Sandman, Hellboy is, mégsem nevezhetjük őket bukásnak, vásárlói szempontból, mert szerintem azért sikeresek voltak, mind egyéb, más okok miatt szűntek meg....

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #1410 Dátum: 2015. December 26. - 21:13:13 »
Ez viszont igaz.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1411 Dátum: 2015. December 26. - 22:02:07 »
Az a Spawn annyira volt ismeretlen, hog az osztályomban még azok is tudtak róla, akik még azt se tudták előtte, mi fán terem a képregény. :)

balogh44

• Thanos
« Válasz #1412 Dátum: 2015. December 26. - 22:57:28 »
A TE osztályodban lehet.... ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1413 Dátum: 2015. December 27. - 00:00:07 »
Most 20 évvel ezelőttről beszélünk?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1414 Dátum: 2015. December 27. - 00:38:16 »
Pl.: a Hulk 6 füzetből állt és 1950-be került. Ha Tomi ezt füzetbe adja ki, akkor 3 M+-t töltött volna meg, 3x990-ért, 2970-ért kaptuk volna meg ugyanazt. Így vagy úgy, de a kötet az olcsóbb, még ha drágábbnak tűnik is. Szerintem a havi-kéthavi füzetes megjelenésekkel a gond is nagyobb, mint az alkalmi, de mégis rendszeres kötetekkel.
Ízlések és pofonok. Van akinek a kötet jön be jobban, van akinek a füzet. Mindkettőnek vannak előnyös és hátrányos oldalai, akár az általad említett árbeli számítás. Viszont füzetet eladni még mindig könnyebb, mint kötetet. Mert hiába tűnik drágábbnak ha füzetenként veszi meg az ember, mégis apránként adja ki az ember rá a pénzt, ezért könnyebb eladni is. Én személy szerint még mindig inkább füzetben szeretem olvasni a képregényeket.

Azért anno, a Spawn is tök ismeretlen volt itthon azelőtt, mint ahogy a Sandman, Hellboy is, mégsem nevezhetjük őket bukásnak, vásárlói szempontból, mert szerintem azért sikeresek voltak, mind egyéb, más okok miatt szűntek meg....
Egy kicsit el vagy tévedve. Az, hogy szerinted sikeres volt, semmivel nem tudod alá támasztani. És ha a többi is olyan nagyon sikeres lett volna, mint amilyennek gondolod, akkor biztos mennének még most is. Túlzottan szubjektíven látod a dolgokat.  ;)
Az, hogy bukta volt-e vagy sem, azt csakis a kiadója tudná megmondani. De eléggé beszédes az, hogy nem folytatják a kiadását. Azért mert egy-két hardcore fan isteníti a képregényt fórumon és facebookon, attól még megint eljutottunk oda, hogy nem ők a többség. Ezek a címek még a saját hazájukban is rétegcuccnak számítanak, ahogy nálunk is. És itt is az volt a fő probléma, hogy a képregényesek közül is kevesen vették meg.
« Utoljára szerkesztve: 2015. December 27. - 00:49:46 írta Sepi »

Todd

• Pókfej
« Válasz #1415 Dátum: 2015. December 27. - 11:16:32 »
Van egy nagyon könnyű módja megállapítani mi az, ami itthon bukta. Az ami nem megy. Ha ebből az jön le, hogy "dehát már szinte egyáltalán nem megy itthon képregény", akkor ebből levonhatod a megfelelő következtetéseket. ;)
Jó eséllyel még ami megy, az is csak nullszaldós, csak a kiadója nagyon lelkes.

balogh44

• Thanos
« Válasz #1416 Dátum: 2015. December 27. - 14:53:16 »

Egy kicsit el vagy tévedve. Az, hogy szerinted sikeres volt, semmivel nem tudod alá támasztani. És ha a többi is olyan nagyon sikeres lett volna, mint amilyennek gondolod, akkor biztos mennének még most is. Túlzottan szubjektíven látod a dolgokat.  ;)
Az, hogy bukta volt-e vagy sem, azt csakis a kiadója tudná megmondani. De eléggé beszédes az, hogy nem folytatják a kiadását. Azért mert egy-két hardcore fan isteníti a képregényt fórumon és facebookon, attól még megint eljutottunk oda, hogy nem ők a többség. Ezek a címek még a saját hazájukban is rétegcuccnak számítanak, ahogy nálunk is. És itt is az volt a fő probléma, hogy a képregényesek közül is kevesen vették meg.
[/quote]

Nem, szerintem nem vagyok eltévedve, a Spawn megszűnése kb. azzal magyarázandó, mekiék csesztek rá elküldeni az anyagot! Így ezt, ne varjuk már mi, és a hazai képregény vásárlók nyakába! A Sandman pedig gyanúsan Alexandra/DC mizériás! Az viszont picit elszomorító, hogy bármi új tuti bukta, ez a hazai alkotókat gondolom nem túlzottan motiválja, hiszen gondolom ez rájuk is érvényes.
« Utoljára szerkesztve: 2015. December 27. - 14:58:25 írta balogh44 »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1417 Dátum: 2015. December 27. - 16:43:59 »
Nem, szerintem nem vagyok eltévedve, a Spawn megszűnése kb. azzal magyarázandó, mekiék csesztek rá elküldeni az anyagot! Így ezt, ne varjuk már mi, és a hazai képregény vásárlók nyakába!
Ez amit említesz, maximum csak átmeneti probléma. Erre a mai napig van példa, hiszen manapság is év elején rengeteget kell várni a Paninire mire elküldi az anyagot az első számhoz, mégsem szűnik meg a Marvel+ és a Hihetetlen Pókember. Ha megérte volna a Semicnek, akkor bármikor újraindíthatta volna a Spawnt akár a 2000-es évek elején. De nyilván ők pontosan tudták, hogy mennyire ment a sorozat amikor megszűnt.

A Sandman se lehetett túl sikeres, hiszen ahogy mondtam, ha az lett volna, akkor megjelent volna a többi is. De mivel azt is csak egy szűk réteg vette, a kiadónak nem érte meg tovább kiadni a sorozatot, amihez hozzá társult az is, hogy megemelkedtek a jogdíjak.

balogh44

• Thanos
« Válasz #1418 Dátum: 2015. December 27. - 17:01:23 »
És utóbbinak döntő szava volt sajnos. :(
Talán egyfajta kiadói kiábrándulás is megfigyelhető volt itt, hiszen az összes többi kötetet is abbahagyták, szinte egyszerre.
Nem azt mondtam, hogy általános tendencia hazai téren az, hogy a képregény vásárlók alacsony érdeklődése miatt szűnik meg, egy cím itthon, bár kétségtelen, hogy a 90-es évek elején, mikor a Semic egy füzetbe tette a Superman-t és a Batman-t, valami ilyesféle visszaesés volt a háttérben, plusz a Kingpin is ezért is szüntette meg végül a Vertio kiadványt, amit máig is sajnálok. Viszont, mivel nevesítve volt a dolog, ezért is reagáltam a Spawn-ra úgy ahogy. Nekem szívügyem volt a sorozat, előfizető is voltam, mikor szünetelt, (és a külföldi nyomdából utána vissza került a hazaiba) állandóan zaklattam telefonon a szerkesztőséget. Sőt odáig is elmentem, hogy kéne írjak levelet egyenesen az Image Comics-nak is... Régi idők, fájó sebek. És én úgy gondolom, mikor egy hazai kiadó mindent megtesz, hogy folytatódjon a képregény, de viszont Mrs. McFarlane nem hajlik, akkor tök mindegy, hogy most sikeres-e vagy csak elér a sorozat egy olyan határt, amikor még nem veszteséges a kiadása, a fő ok ott van. És persze legegyszerűbb ráfogni, hogy nem ment itthon. Lehet, csak unalmas már és egy idő után frusztráló.
Mint mondtam, nem általánosságban értem mindezt a hazai kiadásokat érintve.

Todd

• Pókfej
« Válasz #1419 Dátum: 2015. December 28. - 09:35:46 »
Nekem szívügyem volt a sorozat, előfizető is voltam, mikor szünetelt, (és a külföldi nyomdából utána vissza került a hazaiba) állandóan zaklattam telefonon a szerkesztőséget. Sőt odáig is elmentem, hogy kéne írjak levelet egyenesen az Image Comics-nak is... Régi idők, fájó sebek.
Nagyon szerethettek téged a Semicnél. :lol:
Az a gond, hogy egyetlen kiadó sem egy szent jótékonysági intézmény, aminek kötelessége biztosítani az igen szűk magyar olvasóközönségnek a betevő képregény adagját. ;)
Az viszont picit elszomorító, hogy bármi új tuti bukta, ez a hazai alkotókat gondolom nem túlzottan motiválja, hiszen gondolom ez rájuk is érvényes.
Teljesen más kategória a kettő, de utóbbiról is elég sokszor értekeztünk már. A hazai kiadványokra úgy tízszer kevesebb az érdeklődés, mint a külföldiekre, pedig azokra sem túlzottan sok. Ellenben nincsen jogdíj, csak nyomdai (és esetleg terjesztési) költség.