Igy van, azt rendszeresen vettem én is. És szerintem ostobaság olyat állítani, hogy ha füzetben ment volna tovább, akkor nem szűnt volna meg.
Nem 100%, hogy folyamatosa füzetes megjelenésben nem buktak volna be előbb utóbb, de sokkal nagyobb esélyük lett volna a túlélésre, ha füzetben jönnek ki. Főleg a Sandman volt irreálisan drága 4500 Ft körüli áron, pedig 5-6 sztori került bele, mint ahogy a Kinpin kötetekbe is. Füzetben 6 sztori 3 hónap alatt le ment volna és még 3000 Ft alatt van, és az is 3 részletben. Arról nem is beszélve, hogy a füzetes havi megjelenés sokkal megnyugtatóbb a jövőre nézve, mint a kötetek. Meg a füzeteket legtöbben akkor veszik, amikor kijön és nem várnak vele, hogy lejjebb menjen az ára, mint a kötetes megjelenéseknél.
De mondjuk a Sandman elég extrém áron volt, de más köteteknél is megfigyelhető a tendencia: egy kötet 2500-3000 Ft, egy különszámként megjelent gerinces kötet 1300-2000 Ft, míg egy füzet 800-1500 Ft-ig terjed.
Persze vannak esetek, ahol ugyan annyiba kerül a füzet összességében, sőt drágább is, mint mondjuk a Hulk-nál, de ez ritka, és az emberek inkább adnak többször kevesebbet és végeredményben összességében többet, mint egyszer kifizessenek egy nagyobb összeget.
Nehéz előre megmondani, de ha van rá érdeklődés, akkor miért hagynánk abba? A Hulkot minimum 425-ig ki szeretném adni, de persze jobb lenne a v1 végéig legalább. A Fenegyereket nem csak Bendis végéig, hanem a v2 végéig lenne jó, mert bár Bendis után Brubaker sztorijai kissé ellaposodnak (cserébe brutálisabbak lesznek), de utána megint nagyon jó lesz.
Az ÚBA meg a v1 végéig most már biztosan lemegy, aztán meglátjuk, hogy váltunk-e más Angyalokra, vagy maradnak az újak a v2 végéig is.
Kösz a választ

. Jól hangzik.
Akkor még elég sok van hátra

. Az ÚBA vol.3 ezek szerint gyengébb? Meg láttam még Bendistől 2 Fenegyerek és egy Elektra sztorit. Azok nem lesznek beillesztve valahova?

Amúgy szerintem egyáltalán nem lenne zavaró, ha mondjuk ez a két sorozat menne gőzerővel az M+ különszámokban, évente 2-2 számmal, és ha véletlenül valami aktuális eseményhez kell a hely, akkor valamelyikből abban az évben csak 1 lenne.
Teljesen más kategória a kettő, de utóbbiról is elég sokszor értekeztünk már. A hazai kiadványokra úgy tízszer kevesebb az érdeklődés, mint a külföldiekre, pedig azokra sem túlzottan sok. Ellenben nincsen jogdíj, csak nyomdai (és esetleg terjesztési) költség.
Plusz a hazai kiadványokat sokan már csak azért is megveszik mert magyar alkotás

. Nem véletlen több magyar képregényben a magyaros sztori és stílus (Fekete Holló, TitánEmber...).