Szia Tomi,
írtad, hogy több mindennek is lecsökkent az eladása, és érdekelne mi az oka. Szerintem túlkínálat van.
(Én a magam részéről a kezdetek óta gyűjtöm a Kingpin képregényeket, nagy űrt töltött be a kezdetekben. Köszi ezúton is érte!
)
Továbbra is megveszem minden részét a következőknek: Hihi Pók minden különszámával, a Marvel+ minden különszámával, Mega Marvel és Bosszú Angyalai. Szűrve veszem a Legendákat és az Albumokat. Nem veszem a Vertigokat, a Megtorlót, a Batman-t, és az új Pókemberes válogatás kötetet. A PPP-t sok év után (a kezdetektől vettem) most abbahagytam.
Még felsorolni is sok, és ez csak a Kingpin.
Minden más kiadótól csak erősen szűrve vásárolok, de a Fumax-os dolgokat sokszor nem lehet kihagyni, pl. Sandman és most az új X-Men, Thor.
A DC sorból alig vettem meg valamit a pocsék fordítás miatt. A Marvel válogatásnak talán a 30%-át, erősen szűrve. Szerencsére te már sok mindent kiadtál, amit ők is, ilyenkor fellélegzem, hogy azokat legalább nem "kell" megvennem
.
A pénzen túl már olyan gondjaim vannak, hogy nincs annyi időm, hogy mind elolvassam, illetve lassan nem tudom hova rakni.
Az idő nálam azért is nehéz ügy, mert több sorozat is évente egyszer jön nálad, és ilyenkor újraolvasom a sort az elejétől, most pl. Hulk maratont nyomok, 2015-2021-ig. Élvezem így egyben, illetve el is felejtem 1 év alatt mi is történt.
De az előző hozzászólásokban lehet több az általános igazság, hogy nem volt mostanában új film és a válság is betett. De szerintem túl is tolta minden kiadó a kínálatot.
Meglepett, mikor olvastam vagy hallottam, hogy milyen alacsony darabszámokban nyomják a kiadók a füzeteket/köteteket. Kis piac ez úgy néz ki.