Szerző Téma: Nem Marvel képregényekről  (Megtekintve 691592 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:Nem Marvel képregényekről
« Válasz #1400 Dátum: 2009. szeptember 17. - 15:02:17 »
Ju: Valami... ööö... kölcsönzői linket tudsz hozzá? Mert ez Kino no tabi érdekelne (persze japán szinkron/angol felirat kombóban, mert mindentől óvjon az ég, csak angol animeszinkron ne kerüljön az ember elé, hacsak nem Dragon Ball).
GitS-nek az első filmje tényleg lassú, de ott inkább a mögöttes tartalom az, ami örökéletű klasszikussá teszi. Teljesen más, mint a manga, de a hangulata páratlan. A második rész, az Innocence már inkább a nyomozásra hajaz, de a közepén lévő eszmefuttatás már-már az első rész szintjén van. A sorozata meg zseniális. Nemrég néztem meg mindkét évadot, és egyszerűen nem lehetett abbahagyni. Az a fura, hogy egy olyan zsánerben ügyködik, ami inkább a nyugatiak játszótere szokott lenni, mégpedig a nagyszabású összeesküvésekről szóló thrillerben, de a saját világában rejlő lehetőségek korlátainak lehető legjobban történő kihasználásával és a több csavart és szándékos csapdát tartalmazó történetvezetésével az egyik legjobb összeesküvéses történet, amit eddig valaha kitaláltak. És ami a legszebb, hogy ezt háromszor megcsinálja egymás után zsinórban, mert a történetzáró nagyfilm is van olyan jó, mint a sorozatok, igaz, az időlimit miatt elég szűkös lett már néhol.
FMA-ról még nem tudok nyilatkozni, azt most szedtem le (elképesztően nehéz belőle japán nyelvűt találni, az egész net az angol szinkronnal van tele).

Tomi, viszont az NGE-t akkor is nézd meg. Én se értettem, mitől tartják olyan nagyra, még az első 10 rész után sem, de Leilel (nézés közben értelmet nyer, nyugi) felbukkanásának környékétől olyan dolgok vannak benne, hogy sorozatnézési szokásaimtól eltérően nem tudtam egy húzóra több részt nézni, mert egyszerűen olyan mélységű gondolkodásra késztet minden egyes epizód, hogy az ember ösztönösen leül és agyalni kezd. Tabris halála után meg legalább fél órán keresztül csak néztem magam elé, annyira megrázó (de maga a jelenet is talán az egész sorozat legjobban megkomponált része, eléggé félek, hogy a Rebuildben teljesen más szerepet szánnak majd neki).

(Amúgy meg már egy ideje komolyan érdekel, mi a fenéről szólhat az a Chobits, de a főcíme engem nem picit elriasztott eddig.)

Ju

• Pókfej
« Válasz #1401 Dátum: 2009. szeptember 17. - 15:09:35 »
gaby: USteam ;) Szinte biztos, hogy az eredetit találod, legalábbis lesz rajta japán hangsáv és angol felirat, annyi biztos. FMA-val szintén itt érdemes körülnézni.
A Chobits pedig... csak értelmet ne keress benne. ;D Az első kb 5 rész vicces, utána nagyon filózni akarnak, de nem sikerül.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1402 Dátum: 2009. szeptember 17. - 15:23:40 »
Kösz, közben azt hiszem, megtaláltam. És csak 13 rész... nem baj, Hellsinget is most kaptam el, az is annyi. (Igen, icipicit ráálltam mostanában az animére.)

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #1403 Dátum: 2009. szeptember 18. - 17:26:59 »
A japánok megint nyomulnak a mangával.  :hehe: Mein Kapmf manga ?  :D

http://chameleon-no-seppun.blogspot.com/2009/09/mein-kampf-manga.html

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1404 Dátum: 2009. szeptember 18. - 17:32:24 »
Na jó, ez még nekem is morbid és undorító.  :uhoh: A japán mangások egyre hülyébbek.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1405 Dátum: 2009. szeptember 18. - 17:53:52 »
Annyira azért nem. Nem akarok belemenni, mert politika lenne belőle, de vannak olyan dolgai az európai gondolkodásnak, amiken erősen változtatni kéne, és néha egy ilyen tök távoli dolog elég szépen eszméletre térítheti a nagyközönséget. Meg azért tegyük hozzá, a fasizmus mint olyan, abban az országban legfeljebb egy távoli mítosz.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1406 Dátum: 2009. szeptember 18. - 21:15:56 »
Tabris szerepelhetett volna többet is, rám volt ennyire durva hatással a halála.
Idézet
GitS-nek az első filmje tényleg lassú, de ott inkább a mögöttes tartalom az, ami örökéletű klasszikussá teszi. Teljesen más, mint a manga, de a hangulata páratlan. A második rész, az Innocence már inkább a nyomozásra hajaz, de a közepén lévő eszmefuttatás már-már az első rész szintjén van. A sorozata meg zseniális. Nemrég néztem meg mindkét évadot, és egyszerűen nem lehetett abbahagyni. Az a fura, hogy egy olyan zsánerben ügyködik, ami inkább a nyugatiak játszótere szokott lenni, mégpedig a nagyszabású összeesküvésekről szóló thrillerben, de a saját világában rejlő lehetőségek korlátainak lehető legjobban történő kihasználásával és a több csavart és szándékos csapdát tartalmazó történetvezetésével az egyik legjobb összeesküvéses történet, amit eddig valaha kitaláltak. És ami a legszebb, hogy ezt háromszor megcsinálja egymás után zsinórban, mert a történetzáró nagyfilm is van olyan jó, mint a sorozatok, igaz, az időlimit miatt elég szűkös lett már néhol.
FMA-ról még nem tudok nyilatkozni, azt most szedtem le (elképesztően nehéz belőle japán nyelvűt találni, az egész net az angol szinkronnal van tele).
Hát, akkor úgy tűnik meg kell szereznem a sorozatot is.

Összevont üzenet ideje: 2009. szeptember 18. - 21:17:55

Amúgy a NGE szinkronja szerintem egész jó. Legalábbis néhány részt láttam japánul, a többit angolul. Misato hangja pl sokkal jobb angolban. Amúgy számomra az is visszaveti az animéket a rajzstílusuk mellett, hogy nem bírom hallgatni a japán nyelvet, csak ha tényleg nagyon jó amit nézek.
« Utoljára szerkesztve: 2009. szeptember 18. - 21:17:55 írta pepo05 »
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1407 Dátum: 2009. szeptember 18. - 23:08:26 »
NGE-t angol szinkronnal nem hallgattam, bár nem vagyok benne biztos, hogy akarom. A GitS: S.A.C.-ot viszont mindenféleképp szerezd be. Azt hiszem, az animeaddictson fenn is van japán/magyar kombóban... és a magyar szinkron valami félelmetes amúgy (ami azért fura, mert Slayersből meg szeretnék egy szinkronos változatot, mert azt meg annyira eltalálták, hogy komolyan jobb az eredetinél). Egyedül majd annyi, hogy az intrót nagyon szokni kell (de a zenéje frenetikus), és az animáció piszokul elüt a filmekétől, és kicsit jobban közelíti a mangát - bár az őrnagy még itt is kategóriákkal komorabb, mint ott, és sajna a barátnői se nagyon bukkannak fel...

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1408 Dátum: 2009. szeptember 19. - 12:01:35 »
Okés, és mi ez az animeaddicts? Privátban felvilágosítanál a használatáról? :)
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1409 Dátum: 2009. szeptember 19. - 12:07:33 »
Mögé teszel egy .hu-t, és onnan adni fogja magát.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1410 Dátum: 2009. szeptember 19. - 12:18:06 »
Köszi, de a  letöltéseken belül nem nagyon találtam egyik lehetséges betűnél sem.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1411 Dátum: 2009. szeptember 19. - 19:57:34 »
Pedig ott van.
1st GIG
2nd GIG

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1412 Dátum: 2009. szeptember 19. - 21:53:44 »
Jah, azóta ráleltem én is, köszi. :)
Tényleg kár, hogy a rajzstílus még mangásabb lett, nem is tetszik valahogy.

venom75

• Pókfej
« Válasz #1413 Dátum: 2009. szeptember 21. - 06:43:25 »
FTP -s letöltést használjátok ?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1414 Dátum: 2009. szeptember 21. - 11:24:08 »
Én sose. Csak a Zsák szerverén lévő cuccoknál használom a saját ftp-nket.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1415 Dátum: 2009. szeptember 21. - 16:26:59 »
Én hazsnáltam, az Evangeliont is ftp-ről szereztem be.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1416 Dátum: 2009. szeptember 23. - 21:03:44 »
Új szavazás itten. Imhol.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1417 Dátum: 2009. szeptember 23. - 21:05:17 »
Jó drága. Talán.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1418 Dátum: 2009. szeptember 23. - 21:05:41 »
Nyomtam egy talánt, mert az még bármit is jelenthet és remekül leplezi a döntésképtelenségem.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1419 Dátum: 2009. szeptember 23. - 21:06:06 »
Ezt miért nem a Vertigo topikba raktad?  :)
Amúgy ezt jól meg kell gondolni, most hirtelen nem is tudom. Még meg kell gondolnom.