Az elsőre persze mondhatjuk, hogy jó novellából könnyű jó képregényt csinálni, de sokszor láttam már, hogy az adaptációs műfaj nem mindig működik. Itt szerintem nagyon beépült Vonegutt novellájának szövege a képregénybe, lényegében nem is érezte az ember, hogy irodalmi adaptációt olvas.
Én nem is tudtam, hogy adaptáció
.
Nagyon aranyos képregény, remélem lesz folytatása.
Én is remélem, mert tök poén ez amikor hétköznapi eseményekből a fantázia epikus animés jeleneteket generál
. Bár ha valóban sorozat lesz, akkor ennél azért több kell hosszútávon, csak hogy ne essen ugyan abba a csapdába, mint mondjuk a Garfield, ami egyetlen ötletet/poént süt el egyfolytában, csak mindig kicsit másképp.
Amúgy a Cska szerintem azért volt jobb egy fokkal, mert a macskák alapból megosztóbb karakterek, amikkel könnyebb több irányba indulni, miközben a kutyák általában az ember legjobb barátai az önfeláldozó hűséges viselkedésükkel a tipikus hős karakterek, és erre a motívumra épültek a gyengébb történetek egyértelműen, de a jobbak egy részében is benn volt, ami persze nem baj, csak így nehezebb elrugaszkodni, mint a macskáknál, amiknél az ember sokkal könnyebben asszociál több mindenre.
Ez jogos, de a másik oldalról a nagy felhajtás nem a képregények, hanem kizárólag a filmek miatt van körülöttük. Abban pedig elég gyenge karakterek voltak, és a nagy izgalom ennek szól, amit mind láttunk, és mivel ilyen keveset láttunk belőlük, engem nem is érdekel több. Azt hiszem, ezzel el is értük a nézetkülönbség gyökerét
Ja, mint anno Boba Fett, aki semmi nem csinált a filmekben, csak állt és menőn nézett ki és mindenki elszállt tőle, hogy ő a legmenőbb fejvadász a mozitörténelemben
.
Szerintem is. Pont ezért gondolom, hogy hanyagolni kéne őket, kivéve ha nagyon érdekes karakterrel foglalkoznak, vagy kiemelkedően vannak megírva.
Bizony, bár épp hogy a Star Wars cím miatt eléggé meg van kötve az írók keze. Ott volt pl. a Darth Maul sztori, amiben nagyon jó alapötlet volt, hogy elfogott egy Jedit, akit le akart gyilkolni csakúgy, hogy Jedit öljön, de miközben vitte magával lassan elkezdték megismerni egymást és az erő másik oldalát. Jól volt összerakva a sztori és folyamatosan a határvonalon táncolt, amit átlépve egy zseniális sztori lehetett volna, miközben Maul egy igen jó és különlegesen összetett karakterré válhatott volna, de végül az író nem lépte át a határt, ami miatt csak egy szokásos "sith rossz, jedi jó, uff" szintű sztori maradt sajnos.
Aphra saját sorából még nem olvastam semmit. Nincs kizárva, hogy bejön majd, de nem számítok különösebben jóra.
Én kíváncsi leszek rá, mert nem csak időrendben folytatása/spin-off-ja a Darth Vadernek, hanem az író is ugyan az
.